Astrozona

Što nam donose pomrčine i retrogradni planeti u 2023. godini

U godini pred nama očekuju nas četiri pomrčine, kao i područja koja će zahvaćati. Od 2021. odvijale su se na relaciji Bik -Škorpion, a od 2023. započet će novi ciklus kroz Ovna i Vagu. Njihov učinak ne odnosi se samo na dan u kojem se odvijaju, već i na mjesece koji slijede.
Tako nas 20. travnja očekuje prva pomrčina Sunca na posljednjem stupnju Ovna. Ona nas poziva da otpustimo ili promijenimo one dijelove sebe koji nas blokiraju u ispunjenju planova. Uči nas odvažnosti, spremnosti da se zauzmemo za sebe i povučemo jasne granice kako bi se zaštitili od štetnih vanjskih utjecaja.

Pomrčina Mjeseca 5. svibnja u znaku Škorpiona donosi snažan emotivni naboj. Maske padaju. Vidimo ono što je ispod površine. Želimo li zdrave odnose ili se upuštamo u nešto kako bismo zadovoljili svoje nagone?

Pomrčina Sunca u znaku Vage predstoji nam 14. listopada, a snažno će utjecati na tijek naših odnosa. Lako je moguće da se neki odnosi prekinu, a drugi započnu. Sigurno je da nećemo imati taj luksuz biti u nekom odnosu napola. Ili je ili nije. S njom imamo priliku naučiti i spoznati što nam je potrebno kako bismo bili ispunjeni udvoje.

Posljednja pomrčina očekuje nas 28. listopada na relaciji Bik/Škorpion. Riječ je o pomrčini Mjeseca u znaku Bika, a njezina glavna tema jest osjećaj sigurnosti. Što mogu učiniti da se osjećam sigurno? Kako mogu unaprijediti svoje samopoštovanje i vjeru u sebe? Na koji način poboljšati i stabilizirati materijalni i financijski aspekt života?

Retrogradni planeti usporavaju događaje kako bismo bolje vidjeli

U novu godinu ući ćemo s tri retrogradna planeta. Riječ je o Merkuru, Marsu i Uranu, a sve troje će se u istom mjesecu i pokrenuti prema naprijed. Stoga će neke situacije koje su bile neizvjesne ili nedorečene, dobiti svoj konačni oblik. U poziciji smo pokrenuti ostvarenja, donijeti odluke i odustati od svega što nas koči u daljnjem napredovanju.

Merkur ponovno usporava 21. travnja u znaku Bika, a krenut će naprijed taman prije ulaska Jupitera u isti znak, 15. svibnja. Ovaj planet kao da će nam omogućiti da se bolje pripremimo, bolje isplaniramo i postavimo kvalitetnije ciljeve u svrhu ostvarenja značajnih materijalnih i financijskih ciljeva.

U razdoblju od 23.7. do 4.9. Venera, planet ljubavi i odnosa kreće se unatrag znakom Lava. Vraća nas u ljubavnu prošlost, omogućuje nam da spoznamo što nam treba da bismo bili sretniji u ljubavi. Neke stare veze ponovno se obnavljaju, a one koje započnu kroz ovo razdoblje vjerojatno neće biti dugog vijeka trajanja.

Od 23.8. do 15.9. Merkur u Djevici se kreće usporeno i mogao bi unijeti nešto više nereda u našu svakodnevicu. Kao da malo toga ide po planu. Ispunjenje nekih planova ide sporije ili se odgađa. Pripazite na zdravlje, osobito na želudac i probavu.

I u novu godinu opet ćemo ući s retrogradnim Merkurom od 13. 12. do 2.1. Budući da će se krajem stare i početkom nove godine vratiti u znak Strijelca, pitat će nas – koja je vizija tvoje budućnosti? Gdje se vidiš u idućih godinu dana i što trebaš da bi život postao ugodnije mjesto za tebe?