Mjesečni Horoskop

Kolovoz 2023. Mjesečni horoskop za vatrene znakove: Ovan, Lav i Strijelac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Postat ćete realniji u poimanju braka i ljubavi i biti spremniji za osjećanu uzajamnost. Nećete optuživati partnera da vas zanemaruje zbog posla ili da su mu roditelji važniji od vas. Podržavat ćete ga u poslu, čak i ako to podrazumijeva odvojenost i partnerov terenski rad. Ni njegovi izlasci s prijateljima neće biti razlog za negodovanje. Bez teškoća ćete usklađivati razlike u naravima pa će ljubavne svađe biti rijetke, kratke i poučne. Iako ih nećete izbjegavati, jasno ćete upućivati na ono što vam smeta te se druga strana neće mučiti pitanjima i pokušajima da prodre u vaše misli.

Bit ćete radoznali i svestrani pa ćete veću pažnju poklanjati društvenim zbivanjima i partnerovim preokupacijama. Tema za razgovor neće vam nedostajati, a partner će u vama imati zanimljivog sugovornika i osobu s kojom može podijeliti svoje misli. S voljenim ćete provoditi ugodne trenutke. Svakodnevicu ćete obogatiti zajedničkim aktivnostima, poput odlazaka u kazalište, kino, na kave po kafićima i slično. Iako će Venera biti retrogradna, što znači da će usporavati ljubavne procese, nećete se moći požaliti da vam nedostaje strasti u odnosu. Za to će se prije svega pobrinuti i Sunce u Lavu, koji će vas puniti seksualnom energijom i strašću.

Ako ste sami, ovo je mjesec koji vam može donijeti novu ljubav u život. A nju možete sresti bilo gdje : na moru, na plaži, u diskoteci, pa čak i na radnom mjestu. Iako će se novi odnos usporeno razvijati, nemojte biti brzopleti i nagli. Pustite da se sve razvija spontano – nećete požaliti! Žene ovog znaka moglo bi iznenaditi majčinstvo.

Posao

Poslovna situacija cijeli će mjesec biti stabilna. Svakodnevni poslovi odvijat će se na uobičajen način, a zahtjevniji zadaci neće vam predstavljati veliko iznenađenje, niti vam poremetiti ritam na koji ste navikli. Izvjesna je pojava novih aktivnosti, koje će vam omogućiti da kreativno iskoristite svoja znanja i sposobnosti. Izvrsno ćete se snalaziti i u poslovima koji se razlikuju od uobičajenih zadataka. Brzo ćete ulaziti u bit problema, lukavo svladavati zapreke i s lakoćom obavljati nekoliko poslova odjednom. Nadređeni će vam davati zahtjevnije zadatke i iskušavati vaše snage i radnu motivaciju. No vi ćete se pokazati doraslima svakoj situaciji. Štitit će vas vladavina znaka Lava do 23.8. Osjetit ćete dobre energije Sunca u Lavu u vidu dobivanja novog posla, zaposlenja ili prelaska na drugo, mnogo kvalitetnije radno mjesto od prethodnog.

U danima nakon 24. 8. kada započinje vladavina Djevice, doći će do promjena na vašem radnom mjestu – možda će šefovi reorganizirati poslove na način da ćete dobiti nove radne zadatke. No čak i ako je to nešto na čemu prvi put radite, odlično ćete se snaći pa ćete biti ugodno iznenađeni sami sobom. Od 28. kolovoza mogla bi vam pasti koncentracija, a i psihički umor upozoravat će da pazite kako i što nešto radite. Bilo bi dobro kraj mjeseca rezervirati za odmor ili ljetovanje pa ako imate još kakvih slobodnih dana, svakako ih iskoristite i dobro se odmorite.

Zdravlje

Bit ćete zdravi, otporni i izdržljivi, a u kolovozu će vam trebati manje vremena za spavanje i odmor. Pozitivan mentalni stav i optimizam očitovat će se i na vašem tenu i kosi pa ćete dobivati komplimente na račun proljepšanog izgleda. Neće vas smetati ni velike vrućine, a i sunčanje ćete dobro podnositi, no nemojte pretjerati. Možete li ljetovati u ovom mjesecu, svakako to i učinite jer će provod na moru biti nezaboravan. Potkraj mjeseca mogli biste osjetiti izraženiji psihički umor.

SAVJET

Osjetite li poriv za promjenama u dosadašnjem načinu života, nemojte ostati pasivni. Ovo je dobar mjesec za nove početke, promjenu loših navika i prekide odnosa s onim ljudima koji vam crpe životnu energiju.

SEKS
Kolovoški dani podignut će razinu hormona u vašem organizmu pa će vam živnuti i duh i tijelo. Postat ćete svjesni prirode svojih želja pa ih nećete potiskivati. S partnerom ćete biti intimniji.

POSAO
Zračit ćete optimizmom, a svojim velikodušnim postupcima postati omiljeni u radnoj okolini. Kolege će vas često kontaktirati, pitati za mišljenje ili savjet. Oni koji traže posao, mogli bi ga dobiti.

ZDRAVLJE
Bit ćete izdržljivi i puni elana. Prepustit ćete se užicima alkohola i slatkiša pa ćete morati pripaziti na težinu. No dani su odlični za sve koji žele vježbama istesati svoje tijelo i steći dobru kondiciju.

OBITELJ
U kućnim poslovima bit ćete brzi i spretni. Nećete gubiti mnogo vremena na pospremanje stana i pripremu objeda, pa ćete imati više vremena za sebe i omiljene aktivnosti.

NOVAC
S novcima ćete ovaj mjesec imati sreće – možda vam se uplate kakvi zaostaci ili vam netko vrati dug. Mlađi će puno novca trošiti na izlaske i zabave, što će ljutiti njihove roditelje.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za kolovoz 2023.

Lav 23. 7.- 22. 8.

LJUBAV

Zvijezde će uzburkati vaše hormone i probuditi vas iz uspavanosti. Živnut ćete, postati zaineresiraniji za svakidašnja zbivanja, a osobito za druženje s osobama suprotnog spola. Za vašu fatalnu, privlačnost brinut će se Venera koja će cijeli mjesec biti u vašem znaku. Primjećivat ćete da se pogledi slučajnih prolaznika dulje zadržavaju na vama i da se neki pripadnici suprotnog spola raspituju o vama. No ne treba zaboraviti reći da će Venera biti retrogradna. Njezin, prividan nazadni hod može usporiti razvoj ljubavnih zbivanja ili vas ponovno uplesti u ljubavnu priču s nekim s kime ste već bili u vezi. Sretnete li bivšeg partnera, a još vas uvijek vežu osjećaji za njega, učinit ćete sve da opet budete zajedno. Razgovarat ćete o razlozima prekida veze, ali ovaj put na jedan dublji i zreliji način. Mnogo toga će i jednom i drugom biti jasnije, čak biste se mogli i nasmijati koliko su razlozi vašeg prekida bili banalni.

Oni koji će se ovaj mjeseca zaljubiti, a za to postoje velike šanse zbog Venere u vašem znaku, neka ne očekuju brz razvoj situacije. Bit će tu znakovitih pogleda koje ćete upućivati sa simpatijom, raspitivati se preko zajedničkih prijatelja jedno o drugom, da bi u jednoj spontanoj situaciji došlo do fatalnog susreta. Kemija privlačnosti bit će iznimno jaka pa neće proći puno vremena, a već ćete postati intimni. Bit ćete dvije srodne duše pa će dani tuga i samovanja ostati iza vas. I oni koji su u vezama i brakovima doći će na svoje. Ljetovanje u ovom mjesecu, bit će posebno lijepo i ugodno i pridonijeti još većem zbližavanju.

Posao

Intenzivni planetarni utjecaji mogli bi vas potaknuti na akciju velikog kućnog spremanja, adaptacije, bojanja zidova, kupnje novog namještaja ili selidbe u raskošniji stambeni prostor. Kolovoz će biti pravo vrijeme za realizaciju takvih planova. Zvijezde će isticati vašu stručnost, znanje i okretnost. Mjesec je idealan za profesionalno dokazivanje, napredak, javne nastupe i kreativan rad. S nevjerojatnom ćete lakoćom uvjeravati kolege i partnere u svoje ideje koje će oni prihvaćati. U sporovima ćete biti u prednosti, a u natjecanjima pobjeđivati. Primijetit ćete da počinjete bolje zarađivati, da vam šefovi dodjeljuju bolje plaćene i odgovornije poslove.

Nekima će biti isplaćeni zaostaci, plaće i honorari, a nekima koji se tijekom ovog, ali i idućih mjeseci zaposle, plaća biti i više nego dobra. Postat ćete samosvjesniji, malo tko će moći narušiti vaše visoko samopouzdanje. Znat ćete koliko možete i koliko vrijedite i to vam nitko drugi neće trebati reći. Posebno povoljno financijsko razdoblje bit će 23. kolovoza, kada će ambiciozni među vama ugovarati unosne poslove. Mnogi Lavovi bavit će se mišlju da pokrenu svoj privatni posao ili da krenu na proboj poslovnog tržišta nekim svojim proizvodima. Što god odlučili, bit će zaštićeno povoljnim planetarnim utjecajima. Sunce u vašem znaku pokretat će vas na veliku akciju pa ćete na radnom mjestu biti jako vrijedni i radišni. Iako ćete ovaj mjesec bolje zarađivati, Mars u polju novca upozorava i na moguće, izvanredne troškove pa pripazite.

Zdravlje

Ništa neće moći naštetiti vašem izvanrednom psihofizičkom stanju. Osjećat ćete unutarnju snagu, biti svjesni svoje privlačnosti, a samouvjerenost kojom će odisati vaša aura neće biti bez pokrića. Pravo je vrijeme za estetske pothvate, primjerice, posjet frizeru, vizažistu ili nutricionistu. Nećete pogriješiti ako krenete na dijetu ili odlučite svoju prehranu osloboditi mesnih proizvoda. No živite mirnije, dovoljno spavajte i klonite se jakog sunca.

SAVJET

Ne odbijajte učestale pozive na putovanja i večernje izlaske, koji će vas iznenaditi svojom sadržajnošću i kvalitetom. Proširit ćete krug poznanika, steći nove prijatelje i ostavljati odličan dojam na okolinu.

SEKS
Sunce u vašem znaku naglo će vas probuditi iz letargije pa ćete osjećati pojačanu potrebu za seksom. Bit ćete zavodljivi, a veze koje nastanu ovog mjeseca, bit će pune strasti i jake fizičke privlačnosti.

POSAO
Naplatit ćete svoj rad i popraviti stanje na računu. Puni radnog entuzijazma krenut ćete u nove pothvate. Nećete odustajati od svojih ideja pa će mnogi ustrajnošću stići do cilja prije ostalih.

ZDRAVLJE
Puni ste energije pa vam niti jedan posao neće biti težak. Venera u vašem znaku će vas proljepšati, no ipak upozorava da živite urednije, manje se iscrpljujete, a na moru se držite hlada.

OBITELJ
Neizbježna su vesela zbivanja u vašem domu, primjerice, proslava rođendana, rođenje djeteta ili posjet drage osobe koju niste dugo vidjeli. Slavite li rođendan, od nekoga ćete dobiti prekrasan dar.

NOVAC
Nećete bezglavo trošiti i pritom ne razmišljati kako ćete to podmiriti. Nabava kućnih potrepština i kupnja predmeta za osobne užitke bit će promišljena, pa biste mogli izbjeći nategnute situacije u kojima morate tražiti tuđu pomoć.
Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

S Venerom i Suncem u dobrim aspektima, nećete se moći požaliti na nedostatak prilika niti na neuzvraćene osjećaje. Strijelci željni ljubavi i strasti, zaljubljivat ćete se munjevitom brzinom, a vaše će srce brže zakucati već prilikom prvog upoznavanja. Ljetovanje bi za slobodne moglo ostati u nezaboravnom sjećanju. Mogli biste upoznati novo društvo, a među njima i simpatiju koju će krasiti vedar duh, ali i visoka inteligencija. Možda će to biti netko iz drugog grada ili mjesta, no to neće biti zapreka vašoj vezi. Neki će pak svoju srodnu dušu upoznati preko društvenih mreža – zapet će vam za oko osoba koja piše britke komentare i ima izražen smisao za humor. Počet ćete se sve češće dopisivati pa će ubrzo doći do obostranih simpatija. Dogovorit ćete da se i vidite, a kada se to dogodi, odmah će se pojaviti snažna kemija privlačnosti.

Zbog zvjezdanih utjecaja bit ćete zaljubljiviji nego inače – dosadit će vam dani samoće i poželjet ćete pored sebe imati nekog s kime ćete se nadopunjavati. Ako ste u braku ili vezi, nepovoljni Merkur može biti okidač za povremene svađe i razmirice. Partner će vam mnogo toga zamjerati, a ni vi mu nećete ostajati dužni. No te će svađe biti dobrodošle jer će pročistiti vaš odnos – napokon ćete jedno s drugim otvoreno i iskreno razgovarati. Skladni Venerini utjecaji pobrinut će se da vam na manjka osjećaja i ljubavi, pa će porast romantike u vašem odnosu biti česta pojava. Ako ste odlučili ovaj mjesec zajedno ljetovati, učinili ste pravu stvar – osim što ćete se lijepo odmoriti, vas dvoje ćete se i zbližiti.

Posao

Uživat ćete u plodovima svog rada, biti cijenjeni i uspješno se nositi s konkurencijom. No, pripremite se i na otežavajuće okolnosti koje vam pripremaju planeti u Djevici. Vaše nezadovoljstvo i nesigurnost kulminirat će i ispuniti vas strahom od sutrašnjice. Posrijedi će biti ljudi ili okolnosti na koje nećete moći utjecati, a bit ćete ovisni o njihovim odlukama, odnosno daljnjem razvoju situacije. U većini slučajeva mnogo toga ovisit će o novcu, odnosno isplati plaća, radu financijske službe, računovodstva, podmirenju poreza i nenajavljenom posjetu radne inspekcije.

Oni na odgovornim mjestima morat ćete se snalaziti na razne načine kako bi osigurali sredstva za daljini rad. No u mnogočemu će vam pomoći Sunce u Lavu do 24.8. Zahvaljujući tom planetu stjecat ćete korisna poznanstva koja nekima mogu pomoći da dobiju posao, a drugima da uz pomoć protekcija napreduju. Uz vas i oko vas uvijek će biti netko tko će vam svojim utjecajem pomoći kada se nađete u bilo kakvom problemu. Mogli biste se jako svidjeti nadređenima koji će cijeniti vaš rad, no vi ćete najviše problema imati u međuljudskim odnosima. Otežano ćete se slagati s poslovnim partnerima, smatrajući da svojim djelovanjem i odlukama koče radne procese. Otvoreno ćete se pobuniti pa će biti svađa i prepirka. Potkraj mjeseca povoljan Marsov aspekt navješćuje porast radne energije i uklanjanje problema koji su vas pratili u početkom mjeseca. Mogli biste otići na značajan poslovni put i kući se vratiti s potpisanim ugovorima koji će itekako koristiti vašoj tvrtki. Neki će u ovom turbulentom mjesecu čak i napredovati.

Zdravlje

Ovomjesečna planetarna kretanja potaknut će vas da više pažnje poklonite zdravlju. Boravak Marsa u Djevici naglašava mogućnost ozljeda i upala, a morat ćete povesti računa i o kostima i zubima. Stoga se naručite kod stomatologa, popravite zube, a bavite li se sportom i tjelesnim aktivnostima, čuvajte se iščašenja i padova. Neki među vama će okrenuti prema svijetu duhovnosti ili alternativnim načinima liječenja. Od 28.8. izlazite iz krize i ulazite u dane puno boljeg zdravlja.

SAVJET

Izlazite i družite se, jer su veliki izgledi da se zaljubite u nekog posebnog. Razvijajte svoje potencijale, učite i pokažite što možete, ovo može biti mjesec vašeg poslovnog napretka.

SEKS
Bit ćete željni ljubavnih uzbuđenja. Privlačit ćete poglede suprotnog spola i pritom dokazati da ste u zavidnoj seksualnoj formi. Intima će zaživjeti i kod vezanih brakom – partner će vam biti vatreniji.

POSAO
Dobri rezultati utjecat će na porast samopouzdanja. Bit ćete sigurni u sebe i slobodniji u odlučivanju pa će nadređeni na vas ozbiljno računati. Neki će se zaposliti u inozemstvu.

ZDRAVLJE
Iako ćete biti puni energije i poleta, bit ćete osjetljivi i skloni upalama. Vodit ćete računa o higijeni i mnogo polagati na izgled i ljepotu. Neki će patiti od nesanice, a osobito ćete biti osjetljivi na vrućine.

OBITELJ
Večeri ćete provoditi u kartanju s društvom, organizirati domjenke i posjećivati prijatelje. Živjet ćete ‘sto na sat’ pa će vaša kuća stalno biti puna gostiju. Prijatelji bi vas mogli pozvati u vikendicu na moru.

NOVAC
Bit ćete rastrošni i skloni pretjerivanjima pa će novac kliziti iz vašeg novčanika, osobito na putovanjima. Izabrat ćete lijepe i skupe apartmane za ljetovanje, a nećete žaliti novca ni za fina jela u restoranima.