Mjesečni Horoskop

Kolovoz 2023. Mjesečni horoskop za vodene znakove: Rak, Škorpion i Ribe

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

U predstojećim danima nećete komplicirati jednostavne situacije i bez većih ćete napora rješavati intimne i poslovne nesporazume. Imat ćete više samopouzdanja i elana, nećete bježati od problema, a ponekad i od samih sebe, što je inače vaš običaj kada se nađete u neugodnoj situaciji. Bližnji će vas bolje prihvaćati i više cijeniti, a ljubavni partner kod onih u vezama i brakovima više cijeniti i pružati potporu. Oboje ćete biti puni planova oko vaše zajedničke budućnosti, na tapeti će se naći i vaša financijska situacija. Vi ili partner počet ćete bolje zarađivati, no morat ćete paziti što, kako i kamo ulažete ili trošite svoj novac. Možda ćete obnoviti krovište, nadograditi još jednu osobu, što će osobito biti izraženo kod onih koji očekuju prinovu u kući.

Trošit ćete na konkretne i opipljive stvari, a oni među vama koji ljetuju, pobrinut će se da smještaj bude zaista poseban i lijep. Nećete žaliti potrošenog novca. Oni koji su slobodni znat će koga i što žele u svoj intimni život. Privlačit će vas uspješni pojedinci, ambiciozni i oni koji dobro zarađuju. Jednu takvu osobu mogli biste i upoznati, a njezina uspješna karijera itekako će vam imponirati. Zbog Jupiterovog povoljnog utjecaja, neki među vama novu bi simpatiju mogli upoznati u susjedstvu ili putem rodbinskih veza. Strast će biti jaka odmah u početku vašeg odnosa, pa ćete jedva čekati da ostanete nasamo sa svojom simpatijom. Manje obiteljske neprilike moguće su od 28. kolovoza – možda će vam se roditelji uplitati u odnos, no nećete im dopustiti da umjesto vas donose odluke.

Posao

Mjesec pred vama omogućit će vam opuštenije i izvjesnije poslovanje. Svakodnevni odlasci na posao neće vam stvarati nervozu u želucu i ispunjavati vas strepnjom. No taj nemir može biti prisutan tek krajem kolovoza zbog Marsa u Vagi koji će strogo kažnjavati svaku neodgovornost, zanemarene ili odgođene poslove, kao i brzopletost u odlučivanju. Nakon 27.8. ne upuštajte se u važne pothvate, promocije, prezentacije ili izlaske u javnost i na tržište. No do 23.8. bit ćete u odličnom poslovnom razdoblju. Bit će to dani u kojima ćete obilaziti utjecajne ljude, administrativne urede, trgovački sud, financijske ustanove, a sve zato da napokon završite neke projekte ili realizirate profesionalne planove.

Za nezaposlene Rakove pojavit će se mogućnost novih poslova, koji bi im mogli donijeti manju dobit, ali i korisno iskustvo, dok će zaposleni u velikim poslovnim tvrtkama uspješno djelovati u grupnom radu i biti zadovoljni raspodjelom poslova. Financije će vam se ovaj mjesec bitno popraviti. Nešto novca moglo bi vam stići početkom mjeseca, ali ćete početi i više trošiti. No dovest ćete u red svoje financije, primjerice pokriti minus, podmiriti dug ili vratiti posuđeno. Vaše materijalne procjene bit će objektivnije i racionalnije, pa će mogućnost pogreške biti svedena na minimum. Mnogi među vama će razmišljati o daljnjem školovanju i obrazovanju. Krenete li na jesen ponovno u školske klupe ili odlučite dati ispite i privesti kraju svoj fakultet, zvijezde će vam biti iznimno naklonjene.

Zdravlje

Malo nervoze i tjeskobe očekuje vas potkraj mjeseca. No planeti će vam uglavnom biti naklonjeni pa vas ne očekuju veće zdravstvene tegobe. Voljet ćete putovanja i promjene pa možda posjetite kakvu egzotičnu zemlju. Mnogo ćete čitati jer će vam biti važno nečim zaokupiti moždane vijuge, a to će vas i lijepo opuštati. Zdravstvenih tegoba gotovo nećete ni imati pa ćete gotovo cijeli kolovoz provesti čili i zdravi.

SAVJET
Osmjelite se na rizik, ovo je mjesec u kojem se hrabrost isplati. U drugoj polovini mjeseca posvetite se duhovnom rastu i razvoju. Prionite učenju, nadogradite znanje – sve će se odvijati s manje stresa.

SEKS

Koliko god se trudili prikriti svoj strastveni temperament i naraslu seksualnu želju, to vam neće polaziti za rukom. Ispunjenje tjelesnih potreba, bit će osobito važno za vaš mir i unutarnju ravnotežu.

POSAO

Otvaraju se prilike za dobru zaradu, a na pomoć moćnih pojedinaca moći ćete se potpuno osloniti. Mogao bi vam biti odobren zajam kojim ćete proširiti svoje poslovanje ili otvoriti obrt.

ZDRAVLJE

Pazite da na plaži ne ‘izgorite’ na suncu. Budite više u vodi i u hladu – i tako možete lijepo pocrnjeti. Nakon 27. 8. ulazite u napetije razdoblje u kojem ćete više biti izloženi stresu.

OBITELJ

Bit ćete glavni u kući i svi će se vama obraćati za savjet. Mogli biste odrediti koje će odredište biti za ljetovanje. No obiteljske rasprave teško ćete izbjeći od 28.8. kada će vas netko od ukućana iritirati.

NOVAC

Česta tema u vašem domu bit će novac, kreditne rate i stanje na bankovnom računu. Očekuju vas povećani troškovi vezani uz dom i članove obitelji.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za kolovoz
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Moglo bi vas ljutiti upletanje drugih osoba u vaš ljubavni život, privremena razdvojenost od partnera ili pomanjkanje kvalitetne bračne komunikacije. Teže ćete pronalaziti zajednički jezik, osobito kad je riječ o odgoju djece, zajedničkom novcu i općenito, pristupu vezi. Činiti će vam se da se mnogo više odričete i da ste time dospjeli u podređen položaj. Venera u Lavu navješćuju da ćete vidjeti probleme ondje gdje ih nema, ponajprije zbog svoje ljubomore. Ponekad ćete biti i nepravedni prema partneru pa se poslije čuditi sami sebi i svojim burnim reakcijama.

S druge strane, Merkur u Djevici bit će velika pomoć ako je vašu vezu ili brak zahvatila veća kriza. Taj je planet odličan za komunikaciju i pomirenja, pa nemojte prešućivati ono što vas muči u odnosu. Otvoreno progovorite o svojim sumnjama i dvojbama, shvati ćete da je partner jedva dočekao vašu spremnost za razgovorom. Padat će riječi pomirenja, a zajednički odlazak na ljetovanje samo će dodatno učvrstiti vaš odnos.

Ako ste sami, ovaj vam mjesec priprema ugodna iznenađenja. Iako je Venera nepovoljna, što znači da ćete nailaziti na neadekvatne partnere, pa možda i doživjeti pokoje razočarenje, s druge strane planeti u Djevici aktivirat će vaše polje prijateljstva, zabave i druženja. Primijetit ćete da se vaš društveni život intenzivirao i da je oko vas sve više poklonika vašeg šarma. Novu simpatiju mogli biste upoznati u novom ili starom društvu, a možda će vas upoznati vaši zajednički prijatelji. Mogla bi to biti posebno lijepa veza, no samo nemojte biti površni i brzopleti. Pustite neka se odnos prirodno razvija, bez forsiranja ili nepovjerenja u novu simpatiju.

Posao

Vaš će odnos prema poslu biti savjestan i odgovoran. Kolovoska planetarna kretanja naglasit će važnost dugoročnih planova i natjerati vas na sistematski rad. Iako je pred vama poslovno uspješan mjesec, Sunce u vašem polju karijere poticat će impulzivnost pa ćete koji puta biti nepravedni prema podčinjenima, ljutiti se na suradnike, a na sastancima se nervozno vrpoljiti. Retrogradni Merkur od 23..8. može usporiti neka vaša djelovanja, stoga budite u svemu strpljivi. No s druge strane imat ćete svu silu naklonjenih planeta u znaku Djevice, što znači da ćete svaku nepovoljnu situaciju znalački okrenuti sebi u korist. Bitno je samo da ste dobro usredotočeni na rad, kako bi pogrešaka bilo što manje.

Nekima među vama otvorit će se prilika da napreduju. Osjetit ćete da se vaš trud i zalaganja napokon počinju isplaćivati. Nadređeni će itekako primijetiti koliko se trudite i taj će trud s njihove strane biti nagrađen u vidu vašeg promaknuća. Osobito dobro će poslovati oni koji se bave turizmom – imat ćete mnogo unajmljivača svojih apartmana i pritom sjajno zarađivati. Bit ćete puni planova i originalnih ideja s kojima ćete oduševljavati svoje šefove i direktore. Nekima će biti ponuđeni novi poslovi i zaduženja koje donose priliku da napokon u punom sjaju iskažete svoje talente i potencijale. Pripazite od 28.8. jer tada Mars ulazi u vaše 12. polje, a to znači da biste mogli imati tajnih neprijatelja ili zavidnih pojedinaca. Pazite da vam netko nešto ne podmetne, s ciljem da u očima nadređenih naruši vaš ugled.

Zdravlje

Iako vas vladavina Lava do 23. 8. izlaže pojačanim psihičkim naprezanjima i nesanici, Mars u naklonjenom vam znaku Djevice pobrinut će se da vam ne manjka energije i optimizma. Imat ćete snage za sve, pa ćete noću često do kasna ostajati budni, gledati TV, a mlađi lumpovati u društvima. Na zdravlje pripazite od 28. 8. kada Mars ulazi u vaše 12. polje i aktivira razne tegobe. Ništa ne prepušajte slučajnostima, već se za svoje tegobe obratite liječniku.

SAVJET
Pokažite da se ničeg ne bojite i da ste ravnopravan poslovni partner i moćnijima od sebe. Nepogrešivo ćete procijeniti kako se trebate postaviti u osjetljivim situacijama.

SEKS
Razum će vam skoro sasvim biti potisnut. Vodit će vas nagoni, osjećaji i nabujala seksualna energija. Izvjesne su nove, strasne ljubavi, koje će biti sve samo ne konvencionalne.

POSAO
Dobro ćete se snalaziti u poslovnim zavrzlamama i originalnim idejama nadomjestiti manjak znanja. Istaknite se, predložite ideje šefu jer ćete to izvesti na pravi način.

ZDRAVLJE
Bit će vam potrebno više odmora i sna. Moguće su teškoće s cirkulacijom pa povedite više računa o nogama i stopalima. Prikladna obuća, masaža i oblozi ublažit će moguće tegobe.

OBITELJ
Osjetit ćete potrebu za uređivanjem stambenog prostora. Uživat ćete u kupnji dekoracija, primjerice novih zavjesa ili ukrasnih okvira za fotografije. S ukućanima se nećete najbolje slagati.

NOVAC
Pred vama je mjesec povećanih troškova. No kada podmirite neke izvanredne troškove, skinut ćete veliki teret sa srca. Ako ste pozvani za kuma/kumu na svadbi, prilično ćete se istrošiti.
Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Ribe koje su u potrazi za srodnom dušom naći će se u nekonvencionalnoj vezi koja neće biti po vašem ukusu, ali će odstranjivati osjećaj osamljenosti i unositi uzbuđenje u vaš život. Nova će vas simpatija iznenaditi svojom zrelošću i ozbiljnošću, osobito ako ste dosad imali samo površna ljubavna iskustva. Druga će strana željeti ozbiljnu vezu s vama, što vas u početku može malo i preplašiti, no shvatit ćete da vam je dosta flertova i usputnih ljubavnih priča. Počet ćete osjećati sve veću osjećajnu sigurnost, a novi partner će biti netko na koga ćete se moći osloniti u punom smislu te riječi.

Nekima od vas planeti u život mogu donijeti poznanstvo na radnom mjestu ili će se raditi o ambicioznoj i jako poslovnoj osobi. Kako god bilo, bit ćete zadovoljni kako se vaš odnos razvija, unatoč nekim razmiricama i nerazumijevanjima. Treba naglasiti da će čak tri planeta boraviti u vašem 7. polju ( polje braka), stoga se nemojte začuditi ako vaš novi partner poželi zajednički život s vama. Ako se nalazite u vezi, mogli biste se zaručiti ili čak i vjenčati. Osjetit ćete da je došlo vrijeme sazrijevanja i novih odgovornosti u koje ćete se željeti aktivno uključiti. Stoga i ne čudi što će vam se zajednički život činiti prihvatljivim.

Ako ste u braku, bit će ovo mjesec kada ćete napraviti reda u braku. Sve što zamjerate reći ćete partneru, ai on će postati svjestan u čemu najviše griješi u odnosu. Može se reći da ćete nakon toga svoj odnos podići na puno višu razinu pa ćete biti bliskiji i bolje se razumjeti.

Posao

Planeti će pridonijeti vašoj poduzetnosti, spretnosti i kreativnosti. Vješto ćete reklamirati svoje proizvode, pronalaziti nove načine kojima ćete ih prezentirati na tržištu, a poći će vam za rukom i naplatiti neka potraživanja, dobiti robu po povoljnoj cijeni ili se napokon riješiti one koja je u vaš posjed stigla zahvaljujući kompenzaciji. Osim trgovine, uspjeh vas očekuje i u poslovima vezanim za komunikaciju s ljudima, obrazovanje ili pisanje, a početak mjeseca označava i povoljno razdoblje za putovanja, bilo poslovna ili turistička.

No od 23. 8. zbog retrogradnog Merkura imat ćete osjećaj da vam je poslovna sreća okrenula leđa. Iako će se vaše odluke i planovi teže provoditi, bit ćete skloni preuveličavanju problema. Paničarit ćete na sitnicu, a izostane li dogovoreni telefonski poziv ili vam ne stigne očekivana pošiljka, nećete se smiriti dok ne otkrijete u čemu je problem. Bit ćete skloni promjenama pa biste mogli prekinuti poslovnu suradnju ili donijeti pogrešnu odluku, osobito bavite li se trgovinom. No poslu ćete pristupati stručno i savjesno. Radit ćete punom parom, a zahuktala atmosfera ni vašim suradnicima neće dopuštati trenutke predaha. Dolazit ćete prvi na posao, pripremati se za radni dan i detaljno se upoznavati s problemima. Od započetog nećete odustajati, čak i ako je riječ o teškim i složenim poslovima. Olakšanje vam pristiže od 28. 8. kada Mars više neće nepovoljno aspektirati vaš znak. Moći ćete odahnuti jer više nećete biti toliko izloženi stresu.

Zdravlje

Neki ljudi i situacije krast će vam energiju, a vi nikako da tome stanete na kraj. Kvalitetan ljubavni život također će biti važan za vašu unutarnju ravnotežu i pozitivan doživljaj ljudi i situacija u kojima se nalazite. Nepovoljni Mars mogao bi biti krivac previše intenzivnog tempa života, što neminovno dovodi do velikih iscrpljenja. Morat ćete se jako paziti, zdravo se hraniti, izbjegavati sunce i velike vrućine. Olakšanje pristiže od 28.8. kada ćete se zdravstveno vidno oporaviti.

SAVJET
Na poslu se pripazite sukoba jer će oko vas biti mnogo neistomišljenika. Morat ćete tolerantnije poslovati. Bilo kakva tjelesna aktivnost, bit će pravi melem za vaše crne misli.

SEKS
Hormoni će se probuditi pa ćete žudjeti za strašću. Bit ćete vrlo bliski s partnerom pa ga nećete puštati iz svoga zagrljaja. Osobito strastvene bit će Ribe koje su se nedavno upustile u vezu.

POSAO
Posvetit ćete se poslu, pritom davati sve od sebe, ne podnoseći pritom nemar suradnika. Mogući su sukobi s nadređenima i promjene u načinu rada. Nezaposleni bi napokon mogli dobiti posao.

ZDRAVLJE
Mjesec je odličan za povećanu brigu o sebi, ali i za posjet liječniku, osobito ako vas dulje vrijeme muče tegobe. Možda ćete promijeniti dosadašnju terapiju lijekova, zbog čega ćete se bolje i osjećati.

OBITELJ
Maštat ćete o samostalnosti pa ćete se okušati u podstanarskom životu ili pregovarati s roditeljima oko kupnje ili darovanja stana. Neki će razmatrati podizanje kakvog kredita radi renoviranja stana.

NOVAC
Vaše raspolaganje s novcima kretat će se od rasipnosti do škrtosti. U jednom trenutku potrošit ćete sve što imate, a potom poučeni lošim iskustvom štedjeti na sve strane. Puno ćete potrošiti na ljetovanju.