Mjesečni Horoskop

Kolovoz 2023. Mjesečni horoskop za zemljane znakove: Bik, Djevica i Jarac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Bik 21. 4.  – 21. 5.

Ljubav

Preveliki žar, a uslijed toga i brzopletost, predstavljat će najveću prijetnju ljubavnoj idili. Naivno ćete srljati u avanture koje bi mogle ugroziti vaš brak ili vezu, ali i prouzročiti probleme na poslu, osobito ako je riječ o zauzetoj osobi ili nekim od poslovnih partnera. Iako vam retrogradna Venera cijeli mjesec neće biti sklona, što znači da će u vezama i brakovima biti nezadovoljstava i zahlađenih odnosa, s druge strane vladavina Djevice te Sunce, Merkur i Mars u tom znaku pomagat će vam da pronađete prava rješenja za intimne probleme.

Odnos se neće odmah razvijati brzinom kako biste htjeli, ali osjetit ćete da je to ono pravo i da se vrijedi boriti za naklonost druge strane. Bilo da ste muški ili ženski pripadnik ovog znaka, a osobito još ako ste rođeni u svibnju, veliki su izgledi da upoznate nekog s kime ćete se odmah lijepo nadopunjavati. Stoga nemojte samovati, to je najgore što možete napraviti za sebe. Dotjerajte se, izađite vani, zabavljajte se jer tako otvarate prilike za fatalno poznanstvo.

Ako ste u braku, mogli biste razmišljati o proširenju obitelji novom prinovom, a ta bi se majčinska želja mogla ostvariti mnogim mladim Bikicama. Oni koji su u vezama, osjetit će da teret problema ostaje iza njih. Iako će njih u kolovozu još biti, razlika je u tome što ćete sve nesporazume rješavati s lakoćom. Partner će s vama imati ozbiljne planove, a mogao bi vam predložiti i zajednički život. Vi biste tu ponudu mogli prihvatiti s oduševljenjem.

Posao

Očekuje vas vrlo radni mjesec, no trud i zalaganje bit će itekako financijski isplativi. Možda će vas boljeti nepravde koje ćete doživljavati od svojih kolega, no vrijeme će pokazati da ste u mnogočemu bili u pravu. U velikoj mjeri štitit će vas Merkur i Mars u Djevici, koji će pomoći da na poslu zasjate svojim najboljim osobinama i talentima. Kolovoz vam donosi veće prihode i više prostora za isticanje talenata i sposobnosti. Svi koji se bave obrazovanjem, pravom, prosvjetom ili posluju s inozemstvom će doći na svoje.

Ne treba zaboraviti ni na dobar Jupiterov utjecaj u vašem znaku, koji također donosi priliku da se okušate u novim poslovnim područjima, da putujete ili tečajevima nadograđujete svoje znanje. Mnoge ćete zadiviti svojom originalnošću i svježim idejama. Vaša inicijativa i nove zamisli naići će na uspješan odaziv poslovnih partnera. Budete li dovoljno uporni i povežete li se s pravim ljudima, mogli biste izvojevati prave male pobjede i uživati u njima. Bavite li se umjetničkim poslovima, bit ćete kreativni i puni inspiracije. Potkraj mjeseca može doći do promjena na radnom mjestu, možda prelazak na novi posao i nova, odgovornija zaduženja. Nemojte se bojati promjena jer one vam neće naštetiti. Čak štoviše, pokazat ćete se doraslima svakoj situaciji. Ako ste nezaposleni, svakako se više angažirajte u traženju posla. Netko tko vam je prijatelj ili poznanik, mogao bi vam u tome pomoći.

Zdravlje

Bitno je da u vašem životu bude što više opuštanja, sporta i hobija. Bit ćete osjetljivi na vremenske prilike pa pojačajte oprez prilikom sunčanja i kretanja po vrućinama. Budite oprezni kod plivanja, skokova u vodu ili jedrenja te svih rizičnih sportova. No koncentracija i raspoloženje bit će vam na visini. Bit ćete razigrani i veseli, radovati se putovanjima ili ljetovanju. Potkraj mjeseca pripazite se kakve viroze ili prehlade.

SAVJET
Koliko god vas poslovne aktivnosti izlagale stresu, mislite na sebe, obnovite svoju energiju, bavite se tjelovježbom ili hobijima. Imate li problematičan brak, uprite sve snage kako biste riješili probleme.

SEKS
Zavodit ćete partnera kao na početku vaše veze. Malo ćete se i poigravati, naslutiti strast i namjerno se povući, što će zapaliti iskre strasti kod vašeg partnera. Koristite zaštitu – moguća je trudnoća!

POSAO
Skloni ste naglim odlukama iz kojih bi se mogle izroditi i neke zanimljive mogućnosti. Zablistat ćete na putovanju, edukacijskom tečaju ili poslovnom ručku. Bit ćete iznimno kreativni i snalažljivi.

ZDRAVLJE
Mars u Djevici bit će čuvar vašeg zdravlja. Osjećat ćete se puni energije i samopouzdanja, a ako ste imali kakvih tegoba, one bi se mogle povući. No pripazite od 28.8. kad su moguća iscrpljenja.

OBITELJ
Više ćete pozornosti posvećivati ukućanima nego kućanskim poslovima. Djeca će vam pričinjavati veliku radost i izvrsno ćete se slagati s njima. Lakše ćete na kraj s njihovim pubertetskim hirovima.

NOVAC
Imate li mogućnosti, zaigrajte igre na sreću – mogao bi vam se nasmiješiti kakav dobitak. Posebno dobro razdoblje za to bit će 22.8. Neki među vama počet će bolje zarađivati.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za kolovoz 2023.
Djevica 23. 8. – 22. 9.

Ljubav

Vladavina Lava bit će kriva za vašu nesigurnost, uznemirenost, ali i spremnost da se diplomatskim sredstvima borite protiv nepravde. Pitanje je koliko će, i hoće li uopće, voljena osoba imati sluha i strpljenja za vaše promjene raspoloženja, primjerice neočekivano povlačenje u sebe i šutnju. Budite sigurni, ako se tijekom mjeseca pojave ljubavni problemi, za to će više zasluga biti na vašoj strani. Mogli biste se zaljubiti u nekog koga će biti jako teško osvojiti, tko će vam se činiti nedostižnim i neuhvatljivim. Morat ćete se poslužiti svim svojim zavodničkim trikovima kako biste skrenuli simpatijinu pozornost. No od 24. kolovoza u vašem će se životu dogoditi veliki preokret jer započinje vaša astrološka vladavina. Mogli biste upoznati nekog baš po svojoj mjeri, netko tko vam odgovarati na intelektualnom, emocionalnom i seksualnom planu. Mogla bi to biti pomalo duhovna ili visoko obrazovana osoba koju će krasiti nježnost i dobrota. No novi partner može biti pomalo i pustolovna duha koji će voljeti druženja i putovanja.

Ako nekog niste preboljeli ili ste imali tešku i napornu vezu koja se prekinula, u kolovozu ćete imati priliku za pomirenje te nov početak. Vezane Djevice te one koje su u braku, bit će sumnjičave prema voljenoj osobi. Sumnjat ćete u ljubavnu konkurenciju ili će se to nekima do vas čak i dogoditi. Mogli biste se zagledati u treću osobu, no kako ste oprezni po prirodi, teško ćete se odlučiti na izvanbračni flert. Planeti će u velikoj mjeri pomoći svim Djevicama koje imaju bračne probleme i probleme u vezama, da ih saniraju i krenu dalje rasterećeni teške prošlosti.

Posao

U kolovoz ćete zakoračiti s osjećajem profesionalne zakinutosti ili nemogućnosti da se izborite za položaj koji, po vašem mišljenju, zavređujete. Doći će do neraspoloženja i pomanjkanja radne motivacije, što će otežavati suradnju s nadređenima i pojačati vaše nezadovoljstvo. Nastojte ne gubiti živce, budući da vas od gubitaka štiti Jupiter u Biku, koji neće dopustiti da vaše ambicije ostanu neispunjene. Neće biti toliko žamora i gužvi po hodnicima, redakcijama i ostalim radnim mjestima pa ćete se u miru moći posvetiti svojim poslovima. Više pozornosti posvetite papirnatim poslovima, načinu komunikacije s kolegama, osobito rokovima. Najbolje ćete poslovati do 22. kolovoza jer nakon tog datuma Merkur ide u retrogradnu fazu i donosi zbrke i zastoje.

No unatoč tome, mjesec pred vama donijet će vam mnoge zanimljive profesionalne prilike, primjerice novu poslovnu ponudu, honorarni posao ili mogućnost širenja postojećeg posla ili utjecaja. Privatni poduzetnici moći će se pohvaliti porastom zanimanja poslovnih partnera ili stranka. Umjetnici će povući pravi potez ako u kolovozu prirede promociju ili izložbu svojih djela, dok će se inženjeri, građevinari i arhitekti ovog znaka istaknuti svojom stručnošću. Planeti otvaraju vrata boljim i kvalitetnijim prilikama, a na vama je da ih prepoznate i na vrijeme reagirate. Potkraj mjeseca budite oprezniji i pazite da nesmotrenošću ne napravite neke krive poteze.

Zdravlje

Ponekad će vam se činiti da vas nitko ne razumije i da nemate kome pokucati na vrata, požaliti se i izbaciti iz sebe tugu i nervozu. Takva psihička stanja bit će prolazna, stoga im nemojte pridavati važnost, a osobito izbjegavajte na ukućane prenositi svoju razdražljivost i neraspoloženje. Od 24. 8. imat ćete više energije i motivacije, a od 28. 8. sasvim ćete izaći iz razdoblja stresa i zdravstvenih tegoba.

SAVJET
Vrijeme je da uzmete kormilo života u svoje ruke. Udaljite se od onih koji vas tlače, napravite korak k osamostaljenju. Sve što poduzmete u prvoj polovini mjeseca, bit će nagrađeno u njezinom drugom dijelu.

SEKS
Vaša će seksualnost biti pritajena i potisnuta. No zato će vam mašta biti vrlo aktivna – mogli biste partneru predložiti neke novitete u spavaćoj sobi, kako biste razbili monotoniju.

POSAO
Zasićenost i umor upozoravaju da vam treba odmor. Nećete pogriješiti ako sada krenete na ljetovanje. No ako ostajete raditi, pokazat ćete da ste dorasli svakom izazovu i situaciji.

ZDRAVLJE
Povoljno je vrijeme za promjenu frizure ili obnovu garderobe. Iako se ovaj mjesec nećete osjećati previše dobro, a i raspoloženja će vam varirati, Sune u vašem znaku čuvat će vas od većih tegoba.

OBITELJ
Preporučuje se oprez u trgovanju nekretninama ili pri adaptaciji starih stanova. Mogli biste potrošiti više novca i energije nego što ste planirali. Brinut ćete se za bolesnog člana obitelji.

NOVAC
Financijski aspekt bit će izložen nestalnim utjecajima. Nešto teže ćete usklađivati rashode s prihodima. Primjerice, računi bi vam mogli stizati brže od plaće, što će vas neopisivo živcirati.
Jarac 22. 12. – 20. 1.

LJUBAV

Situacija na intimnom planu bit će promjenjiva – mogući su novi počeci ili nagli zaokreti. Tako bi se neki pripadnici ovog znaka mogli izvući iz veze koja šteti njihovom psihičkom zdravlju. Više ćete ulagati u neovisnost, posvetiti se sebi i stvarima za koje niste imali vremena. Planeti u Djevici pomoći će vam da uživate u malim stvarima i da shvatite kako sve što se događa je za vaše je dobro, koliko god vam se neke situacije činile neprihvatljive. U nekim ljubavnim odnosima nedostajat će kontinuiteta. Povremeni susreti, prekidi, a potom pomirenja, ne samo da će vas manje uznemirivati nego ćete početi ozbiljno razmišljati o zahlađenju odnosa, osobito ako se u toj vezi nalazite kao treća osoba. U svakom slučaju, mjesec donosi emotivno raščišćavanje, osobito onim Jarcima koji se nalaze u ljubavnom trokutu ili lošoj vezi.

Slobodnim Jarcima ovaj mjesec može donijeti veliku ljubav. Poznanstvo se može dogoditi na moru, putovanju, izletu, na nekom tečaju gdje se obrazujete ili u nekom novom društvu, a nisu isključene ni simpatije s nekim s kime se dopisujete preko interneta. Novu će simpatiju krasiti doista lijepe osobine poput društvenosti, visoke inteligencije, ali i veliko životno iskustvo. Stoga nemojte živjeti previše povućeno – izlasci, druženja i putovanja donose vam novo poznanstvo!

Vezani i u braku povremeno će imati napete odnose s partnerom. Bit ćete nepovjerljivi i ljubomorni, iako za to nećete imati realnih razloga. No dobri Merkurov utjecaj pomoći će da oboje ne izgubite objektivnost nego da razgovorom riješite svaki problem.

Posao

Merkurov utjecaj iz znaka Djevice nagovješćuje promjene u rukovodećoj strukturi, odnosno učestale obavijesti koje će izlaziti iz njihovih ureda. Pojavit će se bojazan da bi netko ili nešto moglo uzdrmati opstojnost vašeg radnog mjesta. No nemojte se bojati jer će se ovog mjeseca događati mnoge pozitivne stvari. Planeti iz znaka Djevice donose vam prosperitet. Njima će se pridružiti i Jupiter iz vama naklonjenog znaka Bika, koji će vam pomoći da na lakši način ostvarite svoje ciljeve i planove. Sada je prava prilika da pokrenete privatni posao, da napokon radite ono što ste oduvijek željeli.

Pristupat ćete poslovima savjesno i marljivo, no karijera i status neće vam biti osobito važni. Poslovni uspjeh ocjenjivat ćete prema zadovoljstvu u međuljudskim odnosima te brzini dovršavanja poslova. Naglašena kreativnost i maštovitost ići će na ruku osobito onima koji se bave modom, ljepotom, plesom ili glazbom. Planeti upućuje na zavidnu spretnost i komunikacijske vještine. Sklapat ćete nova poslovna poznanstva vješto i lako. Bavite li se trgovinom, transportom ili uslugama, suradnici i klijenti cijenit će vašu spretnost i učinkovitost. Mogli biste i napredovati, ali ćete imati i konkurenciju. Stres će biti itekako prisutan cijeli mjesec, pa ćete se teško miriti s činjenicom da na radno mjesto za koje se natječete ima još jednako kvalitetnih kandidata kao što ste vi. No planeti vam daju ‘vjetar u leđa’, a samim time i velike šanse za poslovnom pobjedom.

Zdravlje

Nećete se moći požaliti na zdravlje koje će biti odlično. Povoljan Mars punit će vas energijom i optimizmom. Na moru ćete uživati u sunčanju, a najmilije će vam biti ranojutarnje kupnje kad nema toliko drugih kupača na plaži. Zanimat će vas duhovne stvari, makrobiotika, liječenje čajevima i tinkturama, joga ili meditacija. Na sebe pripazite od 28.8. kada vam Mars neće biti sklon. Vrebat će vas stres i nervoza, a viroza bi vas mogla na nekoliko dana ‘strpati’ u krevet. To se osobito odnosi na idući mjesec.

SAVJET
Najnaklonjeniji bit će vam sektor inozemstva pa ako želite živjeti i raditi vani, sada rješavajte potrebnu dokumentaciju. Iskoristite posovljne poslovne prilike, nemojte biti pasivni.

SEKS
Bit ćete pritajeno seksi i prava seksualna bomba. Libido će vam biti visok pa ćete brak ili vezu oživjeti češćim intimnim trenucima. Izlazit ćete ususret partneru i ostvarivati njegove maštarije.

POSAO
Bit ćete sigurni u sebe, uvjereni u svoje sposobnosti i talente. Hrabro ćete se suočavati s izazovima. Odlično ćete funkcionirati kao dio nekog stručnog tima i dobro ćete organizirati svoj dio posla.

ZDRAVLJE
Posvetite više vremena njezi svoje kože, što podrazumijeva i posjet kozmetičarki. Osjećat ćete se odlično i ništa neće moći narušiti vaše odlično raspoloženje. Od 28.8. pripazite na sebe.

OBITELJ
Rješavat ćete probleme unutar obitelji, posebice odnose sa starijim osobama i pitanje stanovanja ili nasljedstva. Mogli biste dobiti nasljedstvo ili napokon prodati kuću ili stan nakon dugo vremena.

NOVAC
Budite oprezni kad je posrijedi sklapanje kupoprodajnih ugovora ili partnerstava temeljenih na financijskoj suradnji. Ako ste negdje na proputovanju u inozemstvu, zaigrajte loto.