Mjesečni Horoskop

Listopad 2022. Mjesečni horoskop za vatrene znakove: Ovan, Lav i Strijelac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Venera u Škorpionu potaknut će vaš istraživački duh i sklonost eksperimentima. Seksualni život bit će u znaku otkrivanja novog i igrica u krevetu. Na prvi pogled djelovat ćete bezbrižno, a kontakte sa suprotnim spolom svoditi na ležerne, neobvezne razgovore. Međutim, takav će nastup biti samo maska. Iza prividne lakoće krit ćete pritajenu strast, a prvi će tjelesni kontakt biti okidač koji će pokrenuti lavinu događaja.

Neki će ljubavni život gurnuti u pozadinu. Zaokupljenost poslovnim i financijskim obavezama neće vam ostavljati vremena niti energije za partnera. Bit ćete skloni mrzovolji i ćudljivi, osobito od 24.10. kada Venera krene znak Škorpiona. Nagle promjene raspoloženja izazivat će bračne razmirice, pri čemu bi moglo izići na vidjelo i prljavo rublje iz davne prošlosti. Nakon svega povrijeđeno ćete se povlačiti u svoj svijet i hladnoćom odgovarati na partnerove pokušaje pomirenja.

No povoljni Mars ipak upućuje na izlazak iz kriza. Nećete gubiti iz vida zajedničke ciljeve, kao ni snažne spone koje vas vežu za voljenu osobu. Listopad će naglasiti potrebu da svojoj obitelji osigurate sigurniju i mirniju budućnost. Planovi će biti dugoročno usmjereni, dok će zreliji Ovnovi razmišljati o braku i potomstvu. Mnogi će parovi zajedničkim snagama prionuti na rješavanje financijskih i stambenih problema. Snažan utjecaj na vaše planove imat će roditelji, odnosno članovi rodbine. Mogli biste naići na njihovo nerazumijevanje, ili će pokušati utjecati na vaše odluke i planove.

Slobodni među vama bit će prilično nemirni. Jesenje noći raspirivat će romantiku pa ćete tragati za srodnom dušom. Međutim, libido će vas poticati na nepromišljene akcije, zbog čega su moguće pogreške ‘u koracima’. Nezadovoljstvo ćete liječiti avanturama, koje će tek nakratko ispuniti osjećajnu prazninu. No netko iz kruga prijatelja mogao bi ubrzo postati vaš partner.

Posao

Poslovne aktivnosti crpit će vašu energiju. Morat ćete se protiv svoje volje prilagođavati ljudima i okolnostima koje prema vašem mišljenju to ne zavređuju. S druge strane, nastojte odijeliti profesionalni život od privatnog, jer bi i najbezazlenije isprepletanje moglo biti izvor nepotrebnih neugodnosti. Budete li previše emotivno doživljavali odluke vaših nadređenih, brzo ćete se “potrošiti”.

U ovom biste se razdoblju morali više posvetiti vođenju poslovnih knjiga, poreznim obvezama i kreditima. Savjeti odvjetnika, knjigovođe ili referenta u poreznoj upravi omogućit će vam da kvalitetnije poslujete i budete sigurniji u pozitivan ishod poslovnih pothvata. Možda ćete morati obavljati radne zadatke koji nisu po vašem ukusu ili izbjegavati ljutnju i nervozu ženske osobe s kojom blisko surađujete. Poslovi vezani uz modu, ljepotu i umjetnost privlačit će vašu pozornost, ali zasad nećete biti zadovoljni rezultatima koje postižete na tom području.

Vladavina Vage do 23. 10. pokazatelj je zahtjevnih fizičkih aktivnost na poslu. Mogli biste nositi teške predmete ili prekovremeno ostajati u uredu, što će vas fizički iscrpljivati.

Ako tijekom prve polovine mjeseca ne budete zadovoljni poslovnim rezultatima, ne očajavajte. Nakon 24. 10. očekuje vas nagrada za vaš trud. Planeti će omogućiti da na pravi način predstavite svoje ideje, pronađete kupce za svoje proizvode ili privučete pozornost inozemnih partnera, odnosno tvrtki zainteresiranih za ono što radite. Neki vaši planovi i ciljevi napokon će ugledati svjetlo dana pa ćete na kraju biti i zadovoljni svojom poslovnom situacijom.

Zdravlje

Neuredno ćete se hraniti. Jest ćete neumjereno, češće ćete posezati za kaloričnom prehranom. Morali biste krenuti na strogu dijetu, a budete li ustrajni, učinak će biti motivirajući. Pripazite na grlo i glasnice. Izbjegavajte alkohol, smanjite pušenje i manje leda stavljajte u omiljene napitke. Alergije i infekcija bit će posljedica pada imuniteta koji ćete spriječiti pojačanom dozom vitamina C. No Mars vam je naklonjen cijeli mjesec pa će sve tegobe biti kratka vijeka.

Morat ćete rješavati ljubavnu i poslovnu problematiku. Zaticat ćete se u centru pozornosti što će vas smetati. Izgradite što bolje međuljudske odnose i nemojte se zamjerati nadređenim ljudima.

SEKS
Bit ćete jake i zdrave seksualnosti, ali emocionalno ćete biti zablokirani. Ako ste u koga zaljubljeni, teško ćete se otvarati, a sve iz straha da ne biste bili povrijeđeni ili da ne napravite pogrešan partnerski izbor.

POSAO
Ozbiljno se primite se posla. Manja stagnacija očekuje vas do 23. 10., kada se neki poslovi neće odvijati kako treba. Pazite kome se povjeravate, a ako očekujete nasljedstvo, pazite da vas ne prevare.

ZDRAVLJE
U zdravstvenom smislu bit ćete dosta otporni, uspješno ćete odolijevati sezonskim virusima i zaraznim klicama, a ako se i razbolite, uz disciplinirano liječenje brzo ćete se oporaviti.

OBITELJ
Početkom mjeseca mogući su zategnuti odnosi s ukućanima, a i školarci će se opirati vašem autoritetu. No znat ćete tome doskočiti svojom intuicijom i urođenim pedagoškim osjećajem.

NOVAC
Bit ćete izloženiji troškovima, osobito ako ste rođeni potkraj znaka – pazite da ne uđete u dugove! Ostali će vrlo vješto balansirati s novcem, pa će čak uspjeti nešto i uštedjeti.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za listopad 2022.

Lav 23. 7.- 22. 8.

LJUBAV

Najbolje vrijeme za ljubav bit će do 23.10. kada ćete uživati u poznanstvima, a samci će se zaljubiti. No pripazite na dane nakon tog datuma – Venera u znaku Škorpiona iskušavat će vaše strpljenje pa ćete biti skloni burnim reakcijama i preuveličavanju ljubavnih problema.

Osjećaji će vam biti snažni, a samokontrola slaba pa će izbiti na vidjelo dugo potiskivano nezadovoljstvo. Često ćete oscilirati između ljubavi i mržnje. Taman kad se partner navikne na strastvene izljeve ljubavi, zapljusnut će ga bujica vašeg gnjeva i primjedbi. U određenim trenucima namjerno ćete se poigravati njegovim strpljenjem.

Priređivat ćete scene u želji da razotkrijete njegove prave osjećaje i pritom uživati u začuđenom izrazu njegovog lica. A kad oluja prođe, zakopat ćete ratnu sjekiru u strastvenom zagrljaju, nakon čega će uslijediti mirni dani, u kojima će vas zasipati nježnošću i pažnjom.

Sve u svemu, pred vama su dinamični dani u kojima ćete otvoreno izražavati svoje osjećaje, čak i pod cijenu svađe. Zahvaljujući tome produbit ćete odnos s partnerom, postaviti ga na kvalitetnije osnove i dokazati mu da ste osoba s kojom se ne može poigravati. Ako ste zaljubljeni, odlučit ćete se na prvi korak pa ćete pristupiti simpatiji i zapodjenuti ugodan razgovor.

Neki od vas mogli bi ući u vezu koja će se temeljiti na povremenim susretima i kojoj će nedostajati bliskosti. Iako ćete se uvjeravati kako vam takav odnos savršeno odgovara, potkraj mjeseca morat ćete priznati sebi da se ne osjećate ispunjeno.

Posao

Vaše će poslovne zamisli i prijedlozi odskakati od konzervativne sredine u kojoj radite. Događat će vam se da vas nadređeni ne shvate, ili će vaše ideje proglasiti neostvarivima. Na nerazumijevanje ćete nailaziti i među suradnicima i kolegama, iako će vašu originalnost primati s osmijehom i neskrivenim divljenjem.

Radni dani obilovat će iznenađenjima. Od vas će se očekivati da se navrat-nanos prilagođavate novim uvjetima. Snalažljivost, okretnost i pronalaženje neobičnih rješenja, bit će vaše najveće vrline. Zapravo, u takvim ćete se situacijama najbolje osjećati, a izazovi će vas privlačiti. Uhodani, rutinski poslovi će vas iscrpljivati. Svemu što budete radili, nastojat ćete udahnuti notu novog i drukčijeg.

Bit ćete glavni zabavljač u uredu pa će se kolege do sita nasmijati vašim šalama i dosjetkama. Na vas će se moći računati u trenucima kad ostali zapadnu u letargiju. Imat ćete velik utjecaj na kolege i podređene. Uspjet ćete ih potaknuti na povećane napore ili prekovremeni rad, pa ćete im samo vi moći objasniti zbog čega na posao moraju doći i u subotu.

Listopadski planetarni raspored obećava sreću u poslovima vezanim uz sudstvo i zakone, osobito nakon 11.10. Kreativci među vama punom će parom ostvarivati svoje zamisli. Umjetnici, novinari, oni koji se bave modom, ali i poduzetnici, te marketinški stručnjaci, turistički radnici i trgovci imat će razloga za zadovoljstvo. Poslovna partnerstva ovaj će mjesec biti upitne kvalitete pa su mogući i prekidi suradnji.

Zdravlje

Vodite više računa o “slabim točkama” svoga organizma. Mogli biste posjetiti liječnika, podvrgnuti se lakšem i bezopasnom operativnom zahvatu ili se žaliti na glavobolje koje će biti posljedica neredovite prehrane i napornog životnog ritma. Redovito kontrolirajte krvni tlak i pazite na srce. Više pozornosti posvetite njezi kose, kože i noktiju. Podvrgnite se kozmetičkom tretmanu koji će osvježiti vaš ten i riješiti vas mitesera, mrlja ili sličnih problema s kožom.

SAVJET

Shvatit ćete da vas neki pojedinci i odnosi ograničavaju. Stoga je listopad dobar mjesec da napravite reda u svom životu i riješite se onih koji vas iskorištavaju.

SEKS
Imat ćete visok libido pa ćete imati pojačanu potrebu za ljubavlju i intimnostima. Kad zastane komunikacija, sve ćete nadoknaditi tjelesnim dodirima s voljenim.

POSAO
Krenite u poslovne pobjede i istaknite svoje potencijale. Neka vas ne zabrinjavaju manji zastoji u drugoj polovini mjeseca – sve ćete riješiti svojom snalažljivošću.

ZDRAVLJE
Iako ćete biti dobrog raspoloženja, zdravstvene tegobe ipak vas neće mimoići. Posjetom liječniku najviše ćete pomoći samima sebi i dobiti pravu terapiju. Osobito čuvajte dišne organe.

OBITELJ
Imat ćete skladne odnose s ukućanima, no potkraj mjeseca moguće su prepirke zbog nestabilne financijske situacije. Netko od vaših ukućana neprikladno raspolaže zajedničkim prihodima.

NOVAC
Kućne račune nećete platiti na vrijeme pa bi vam se mogla stvoriti pristojna hrpica koja će vas uznemiravati. Pripremite se na nužna ulaganja u stan, primjerice popravak oštećenih predmeta ili kvarove bijele tehnike.
Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

Pred vama su dani u kojima vam neće nedostajati ugodnih trenutaka i veselih zgoda. Bit ćete vedri i komunikativni pa nećete imati teškoća pri sklapanju novih poznanstava. Nove ljubavi rađat će se u najrazličitijim situacijama. Izlazak s prijateljima u diskoteku ili zabava u uredu u vaš bi život mogli uvesti novu osobu. I putovanja nude priliku za promjenu ljubavnog statusa pa biste u vlaku, autobusu, čak i u tramvaju mogli sresti zanimljivu osobu.

Neki će susreti prerasti u prijateljstvo. Poznanstvo bi nakon nekog vremena moglo prerasti u ljubav, osobito ako je sklopljeno u prvim danima mjeseca. Ni zauzeti neće odoljeti izazovima. Poneseni ugođajem trenutka ili nečijim zgodnim likom, nećete se lako othrvati flertu. Ako je vaš partner sklon ljubomori, vaše bi ga ponašanje moglo izbaciti iz takta.

Pred nekima je obnavljanje bivše veze, osobito ako ste je nedavno prekinuli. Partner će vas skrušeno tražiti pomirenje ili barem razgovor. Sam će vam priznati svoje pogreške i poželjeti obnoviti vezu. Vežu li vas još uvijek osjećaji prema njemu, ni vi nećete biti ravnodušni pa biste drugoj strani mogli dati novu priliku.

Ljubavni i seksualni život zauzetih Strijelaca, bit će osvježen. Bez ikakvog povoda priredit ćete romantičnu večeru za dvoje, a voljenu osobu zasipati izrazima nježnosti. Mogli biste koji vikend otići na more ili u vikendicu. Od 24.10. pričuvajte se veze sa zauzetom osobom koja neće biti sasvim iskrena prema vama. Budite na oprezu!

Posao

U danima do 10.10. u obavljanju poslova nećete postizati željenu produktivnost. Merkur će boraviti u znaku Djevice, stoga vodite računa o tome da nepromišljenim nastupom ne ugrozite, odnosno unazadite svoj profesionalni položaj. Činit će vam se da mnogo vremena trošite na svakodnevne, uhodane radne zadatke, a nećete biti zadovoljni ni odnosom sa suradnicima.

Od 11.10. najbolje od sebe davat ćete u individualnim poslovima. Bit ćete skloni radu na faze pa ćete često donositi papire kući i prionuti na rad kad ukućani odu na spavanje. Zanatlije i obrtnici postizat će iznimne rezultate. Bit ćete maštoviti, kreativni, spretni i brzi, a najbolja pohvala za vaš rad bit će zadovoljni klijenti. Zavidna postignuća očekuju i one koji se bave intelektualnim ili znanstvenim radom.

No priroda poslova usmjeravat će vas na druge u većoj mjeri nego što će vam to odgovarati. Timski rad podrazumijevat će prilagodbe i pristup na koje ponekad nećete biti spremni. Na poslovnim dogovorima istupat ćete sa svojim stavovima i idejama i javno iznositi prigovore protiv poslovne politike tvrtke u kojoj radite. Poslovnim partnerima neuvijeno ćete reći sve što mislite, a suradnicima ukazivati na pogreške i propuste. Zahvaljujući takvom pristupu, moguć je prekid poslovne suradnje, ili ćete zaoštriti odnose s pojedincima. Stoga ćete nerijetko biti glavna tema uredskog čavrljanja. No vladavina Vage umanjit će nepovoljna djelovanja ostalih planeta pa je ovo za vas ipak uspješan poslovni mjesec.

Zdravlje

Iako vas nepovoljni Mars iscrpljuje i ‘baca’ u stanje stresa, planeti iz znaka Vaga podizat će vaš imunitet pa ćete dobro podnositi sve napore. Povrh svega, krasit će vas dobro raspoloženje pa ćete uživati u putovanjima, zabavama i izlascima. Bit ćete jako društveni i željni promjena pa ćete se osim zabavi, više posvetiti i svojem zdravlju. Počet ćete više vježbati, a svaki topli ili sunčan dan koristiti za šetnje ili vožnju biciklom.

U svemu što radite poslušajte svoju intuiciju koja će vas voditi u pravom smjeru. Bit ćete skloni okretanju u prošlost, no u njoj nećete naći rješenja svojih problema. Radije se okrenite budućnosti.

SEKS
Strast i seksualno slaganje bit će važan čimbenik osjećajnog sklada. Nakon strastvenih zagrljaja, bit će vam jednostavnije razgovarati o životu i osjećajima. No bit ćete sumnjičavi i ljubomorni.

POSAO
Do 10.10. bit ćete dekoncentrirani i teško ćete se usredotočiti na zadatke, stoga zapisujte u rokovnik bitne podatke. Pazite se nekih neiskrenih kolega koji će vam raditi iza leđa.

ZDRAVLJE
Mars u Blizancima vaša je pogonska energija pa ćete biti iznimno aktivni, ali i pod stresom. Previše ćete se iscrpljivati međuljudskim odnosima ili poslom pa nemojte zaboraviti da vašem tijelu treba i odmora.

OBITELJ
Budite jasniji i određeniji u svojim željama i očekivanjima. Kvalitetna komunikacija s članovima obitelji pridonijet će kućnom ugođaju i olakšati obavljanje kućanskih poslova.

NOVAC
Neće biti većih promjena na financijskom planu. Snaći će vas troškovi za vaše školarce, ali ćete pametno rukovati novcima pa se neće Dobro raspodijelite svoje prihode kako bi vam dovoljno novca ostalo za kraj mjeseca. Budite na oprezu jer bi vas mogli snaći troškovi na koje uopće niste računali.