Mjesečni Horoskop

Listopad 2022. Mjesečni horoskop za vodene znakove: Rak, Škorpion i Ribe

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

U predstojećim danima uživat ćete u ljubavi i osjećajnom nadopunjavanju. Naleti optimizma i oduševljenja učvrstit će vas u uvjerenju da ste napokon ostvarili snove pa će se mnogi među vama na brzinu odlučiti na brak, useliti u zajednički stan ili žarko poželjeti otkriti ljepote roditeljstva. Zahvaljujući šarmu, bit ćete omiljeni među ljudima.

Samo vas posao može spriječiti da se potpuno okrenete ljubavi, izlascima i druženju. Moglo bi vam se dogoditi da zbog novog posla na radnom mjestu ostajete do mraka, pođete na dulji poslovni put ili odete na privremeni rad ili usavršavanje u inozemstvo. No čak ni takve situacije neće umanjiti lijep Venerin utjecaj do 23.10. pa je naglašena vjerojatnost da ćete i poslovnom okruženju pronaći srodnu dušu. Da poslovni suradnik nije samo kolega s kojim uživate popiti kavu, shvatit ćete polovinom mjeseca. U nenadanom susretu mogla bi vam zaklecati koljena, a u vama se probuditi strast i snažna emocija prema toj osobi.

Puteni Venerin utjecaj u Škorpionu navješćuje da će listopad obilovati iznenađenjima, neobičnim zgodama i situacijama. Predstojeće dane obilježit će slučajni susreti, nova poznanstva i intrigantni razgovori. Ljubav vas očekuje na neobičnim mjestima pa biste novu simpatiju mogli upoznati u tramvaju prepunom ljudi, čekajući u redu na pošti, dok šećete sa psom ili negdje na plesu.

Trenutke za pamćenje doživjet će osobito mlađi pripadnici znaka. Bilo da ćete se prvi put u životu zaljubiti do ušiju, otkriti čari intimnijeg kontakta sa suprotnim spolom ili se naći u vrtlogu ljubavne priče kao iz filma, u listopadu vam život neće biti dosadan, a još manje depresivan. Brakom vezani će imati prolaznih komunikacijskih problema s partnerom, ali romantika ipak ulazi na vaša vrata u velikom stilu.

Posao

U listopadu ćete imati posla preko glave. Mnogi među vama potpisivat će ugovore, sakupljati potrebnu dokumentaciju i dane provoditi u čekaonicama društvenih ustanova ili u redu pred šalterima. Činit će vam se da vas šefovi namjerno zatrpavaju obavezama koje nisu u vašoj domeni rada. Iako se nećete najbolje snalaziti s papirologijom niti ćete se moći pohvaliti osobitom urednošću i preciznošću, morat ćete dobivene zadatke ispunjavati savjesno i na vrijeme.

Sjedenje u uredu će vas zamarati. Koristit ćete svaku priliku da odete na teren, poslovni put ili na dogovor s poslovnim partnerima, pa će se vrijeme provedeno u zgradi tvrtke svoditi pretežno na ispijanje kave u kafiću ili uredima kolega. Živcirat će vas sporost u dovršavanju zadataka i odugovlačenje u pregovorima. Vaša će deviza biti “Sad i odmah” pa će suradnici teško pratiti vaš ritam.

No do 10.10.izvrsno ćete se snalaziti u trgovini i reklami te s lakoćom uspostavljati kontakte s ljudima. Bavite li se osiguranjem ili mrežnim marketingom, zadovoljno ćete trljati ruke, a poslovna putovanja će uroditi dobrim rezultatima. U vama će tinjati kreativni nemir pa ćete se idejama i prijedlozima isticati u radnoj sredini te koristiti svaku priliku da iznesete svoje mišljenje.Pojavit će se nove poslovne prilike i okolnosti. Mogli biste dobiti ponudu za novi posao ili proširiti svoje poslovanje.

Osvijestit ćete svoje ambicije i postat će vam jasnije kako ih ostvariti, dok potpora Venere i Merkura, obećava uspješno ostvarenje poslovnih zamisli, osobito u prvoj polovini mjeseca.

Zdravlje

Planetarni utjecaji omogućuju vam da zauzmete drukčiji stav prema životu, oslobodite se od loših navika, dovedete svoju “liniju” u željeno stanje i svoje mane pretvorite u prednost. Bavljenje sportom riješit će barem nekoliko vaših slabih točaka, ispunit će vam vrijeme, učvrstiti mišićnu muskulaturu i usmjeriti misli prema zdravijem načinu življenja.

SAVJET
Iskoristite ovaj vama prekrasan mjesec kada možete postići najviše ljubavnog uspjeha i riješiti osjećajne zavrzlame. Potkraj mjeseca pripazite se neiskrenih kolega koji će omalovažavati vaš rad.

SEKS

Nepoznate i “nedodirljive” osobe uskomešat će vaše misli pa se nećete smiriti sve dok ih ne zavedete. Obožavat ćete seks na brzinu, najčešće u hotelskim sobama ili automobilu.

POSAO

Ovo je za vas odličan poslovni mjesec u kojem možete zablistati svojim potencijalima. Nemojte sebi dopustiti biti u ičijoj sjeni, vrijeme je da pokažete šefovima što znate i umijete.

ZDRAVLJE

Poslovni stres može uzeti danak vašem zdravlju. Stoga je bitno da pronađete trenutke samo za sebe, a boravak na svježem zraku i duge šetnje su više nego preporučljive. Pripazite na kralježnicu.

OBITELJ

Imat ćete dobre i stabilne odnose s ukućanima pod uvjetom da ste vi autoritet u obitelji. Željet ćete da se vaša riječ sluša pa ćete bližnjima nametati svoj način razmišljanja. No netko bi se mogao pobuniti.

NOVAC

Mogući su povećani troškovi za dom ili školovanje djece, a nije isključeno ni to da ćete ušteđevinu potrošiti na popravak automobila, odnosno nabavu novog računala, štednjaka ili perilice rublja.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za listopad
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Ovog se mjeseca nećete moći požaliti na loš ljubavni život, dosadu, niti na umor. Bez obzira na naporne radne dane, uvečer ćete izlaziti iz kuće svježi, odmorni i u top-formi. Prvi dani listopada bit će uvertira u glavne događaje koji će uslijediti polovinom mjeseca. Izlazit ćete često, kasno se vraćati kući, a poslovni život u potpunosti ćete podrediti druženjima, prijateljima i upoznavanju novih ljudi.

Vaša karizmatičnost bit će naglašena, a vi željni strastvenih noći provedenih među plahtama. Zaboravit ćete na obzire koji su vas do sada sprječavali u ostvarivanju želja. Šarmantno i opušteno prilazit ćete pripadnicima suprotnog spola. Privlačit će vas neobavezne avanture, inzistirat ćete na slobodi pa ćete, čak i ako ste ludo zaljubljeni, iza maske nezainteresiranosti skrivati prave osjećaje. Uživat ćete u igricama i iskušavanju tuđeg strpljenja.

Mlađe Vage mogle bi upoznati osobu koja se kreće u visokim krugovima ili nekog tko je jako uspješan u svom poslu. Naklonjeni Mars pokazuje da će to biti veza puna naboja i seksualne privlačnosti pa ćete biti oduševljeni svojom novom simpatijom.

I Vage u vezi ili braku osjetit će potrebu za bijegom od rutine. U potrazi za iznenađenjima smišljat ćete različite načine kojima biste mogli osvježiti odnos. Niste li zadovoljni postojećom vezom, nastojat ćete je promijeniti. Imate li ljubomornog partnera, namjerno ćete češće izbivati iz kuće kako bi i sam shvatio da je pretjerao. Sve će biti u vašim rukama pa će voljeni otvorenije pokazivati da vas voli. Oboje ćete se više baviti svojom djecom i biti usklađeni u odgoju, a neki će parovi proslaviti vijest o trudnoći.

Posao

Ni na poslovnom planu nećete se moći požaliti na dosadu. Zaključit ćete kako nemate vremena za čekanje i s novim žarom prionuti na ostvarenje ciljeva. Manjih zastoja bit će do 10.10. no nakon tog datuma imat ćete sreće u pronalaženju korisnih veza pa će vaš predmet, koji mjesecima leži u nečijoj ladici, ugledati svjetlo dana. Dokumenti i papiri potrebni za otvaranje poduzeća ili pokretanje novog posla bit će napokon kompletirani, a poći će vam za rukom i dogovoriti susret s osobom za kojom mjesecima tragate.

Timski vam rad neće odgovarati. Iako će vas suradnici i nadređeni podržavati i pomagati vam, najbolji vas rezultati očekuju oslonite li se na sebe. S obzirom da će vam radni ritam biti neujednačen i da ćete raditi na mahove, neće vam polaziti za rukom uklopiti se u tijek uobičajenog radnog dana. Osobito u prvim danima listopada prilično vremena provest ćete u čitanju štampe i na kavama s kolegama, ali ćete, u trenutku kad se primite posla, raditi za dvojicu i uspješno dovršavati obaveze. Događat će vam se da ostajete posljednji u uredu ili ćete se kući vraćati s hrpom papira pod rukom pa će vam ukućani i djeca biti dragocjeni pomagači u poslu.

Bit ćete ambiciozni. Borit ćete se za bolji položaj u tvrtki, za veće odgovornosti, podnijeti zahtjev za unapređenjem ili se posvetiti izradi životopisa, pratiti novinske oglase i slati molbe za bolje radno mjesto. Venera u polju financija omogućit će vam bolja primanja. Mjesec je pogodan za proširenje poslova, nove investicije ili naplatu dugovanja, a priuštit ćete sebi i pokoji luksuz. Pronaći ćete način na koji ćete ostvariti i naplatiti kreativne ideje kojima će vas zasipati Venera, pri čemu ćete moći računati na potporu mlađih kolega, nadređenih, čak i utjecajnih pojedinaca.

Zdravlje

Kad je posrijedi zdravlje, planeti vas zaštićuju od neugodnih događaja. Bit ćete u dobroj psihofizičkoj formi, otporni na prehlade i ostale tegobe. Mars u znaku Blizanaca davat će vam mnogo energije i izdržljivosti pa ćete lakše podnositi svakodnevne napore. Godit će vam fizički rad i aktivnosti pa ćete se lakše odlučiti na posjet teretani ili jutarnju gimnastiku shvatiti kao dnevnu obavezu.

SAVJET
Naiđete li na kakav problem, povucite se u samoću i u miru donesite odluke. Ne slušajte tuđe savjete jer će vas neki nenamjerno krivo savjetovati. Poslušajte svoju intuiciju.

SEKS
Obožavat ćete duge predigre, a sitne perverzije će u vašu postelju unijeti dašak egzotike. Mnogo pažnje posvećivat ćete seksi rublju i parfemima, a partnera ćete poticati na iskušavanje novih, neobičnih poza.

POSAO
U odličnom ste poslovnom mjesecu u kojem će svi vaši kvaliteti i talenti izbiti u punoj snazi. Posebno snalažljivi bit ćete od 10.10. kada će vam sve polaziti za rukom.

ZDRAVLJE
Zahvaljujući naklonjenom Marsu, bit ćete puni pozitivne energije i odličnog raspoloženja. Mogli biste se intenzivnije baviti sportom ili dijetom uspješno skinuti višak kilograma.

OBITELJ
Bit će obiteljskih razmirica vezanih uz stariju, možda i bolesnu osobu koju treba paziti i njegovati. No iznaći ćete kvalitetna rješenja. Roditelji će vrijedno učiti s djecom i pomagati im oko pisanja zadaća.

NOVAC
Vaša se financijska situacija ovaj mjesec jako popravlja pa će neki ostvariti prava na kredit, a ako vam netko duguje novac bit će vam vraćen. Mogli biste se odlučiti za kupnju namještaja ili bijele tehnike.
Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Okrenut ćete leđa ljubavnim brigama i problemima koji su vas mučili u proteklim mjesecima. Međutim, slika ljubavnog neba neće biti savršena. Ljubavi se nećete moći posvetiti u mjeri u kojoj biste vi to željeli. Između vas i voljene osobe ispriječit će se strogi šef, poslovne obaveze, kućna zaduženja ili obiteljski problemi. Ako ste uključeni u novi poslovni projekt, partnera ćete zasipati novostima s posla. Iako ćete mu pričati o svemu što vam se događa, zamjerat će vam da ga zanemarujete te da je gurnut u drugi plan.

Naglašeno osmo polje navješćuje mogućnost tajnih veza, ali i sklonost prevelikim ljubavnim očekivanjima. Osjećaji će vam biti zbrkani i pomalo zamaskirani pa vam ni samima neće biti jasno što osjećate prema dotičnoj osobi. Nesretno zaljubljeni obraćat će se za pomoć svojim prijateljima. Slučajan susret ili pogled mogli biste proglasiti sudbinskim. Pojavi li se bivša ljubav ponovno u vašem životu, susretu ne pridajte osobito značenje.

Planetarni aspekti ne obećavaju sreću u obnovljenim vezama. Mogli biste češće sanjati voljenu osobu. Od ljubavi ćete očekivati mnogo, bit ćete skloni nepromišljenim reakcijama i kompliciranju postojećeg odnosa. Stoga će stabilnost i kvaliteta veze zavisiti od druge strane. Neki će otkriti čari bračnih svađa, rasteretiti se sjena prošlosti i prvi put otvoreno reći sve što misle i osjećaju.

Unatoč tomu, vladavina Škorpiona i Venera u tom znaku od 24.10. pruža vam priliku da razjasnite ljubavne dvojbe. To će biti posebno važno vezanim Ribama koje jedino iskrenošću mogu prevladati probleme. Samci bi potkraj mjeseca mogli sresti svoju srodnu dušu. Zaljubit ćete se duboko i strastveno, a to će se nastaviti i idući mjesec.

Posao

Prva polovina mjeseca proteći će u znaku rješavanja stambenog pitanja, prikupljanju papira za dobivanje kredita ili ulaganja u nekretnine. Vodite li sudsku parnicu oko naslijeđa, borite li se za alimentaciju ili povrat otuđene imovine, rasplet očekujte od 11.10. Financije neće biti onako uspješne kako biste željeli. Novac na koji ste računali će kasniti, a vi ćete biti u zaostatku s plaćanjem računa i režija.

Najveći dio ovomjesečnih aktivnosti bit će vezan za posao. Djelomično stoga što vas rokovi prisiljavaju da se ozbiljnije prihvatite započetih projekata, ali i zbog toga što ćete u predstojećim danima biti ambiciozniji. Razmišljat ćete o svojoj profesionalnoj budućnosti, analizirati stanje u tvrtki u kojoj radite pa bi vam se moglo dogoditi da zaključite kako bi bilo najuputnije pronaći novi, bolje plaćen posao, odnosno radno mjesto na kojem će vaše sposobnosti doći do punog izražaja i na kojem ćete moći brže napredovati.

Nećete imati dovoljno vremena na raspolaganju pa ćete tražiti prečace, što nije uputno. Na kraju ćete izgubiti više živaca i energije nego da ste mirno i kontinuirano radili. Međutim, zahtjevi nadređenih, zbrka na radnom mjestu i stres kojem ćete biti izloženi motivirajuće će djelovati na vas. Vremenski škripac poticajno će djelovati na kvalitetu i brzinu vašeg rada, u mnogim situacijama ćete postupati instinktivno, a na kraju ćete i sami biti ugodno iznenađeni spretnošću kojom se snalazite u nedovoljno poznatim poslovnim situacijama.

Od 24.10. moći ćete računati na povoljne planetarne položaje pa ćete dobiti priliku da dovršite poslove, okončate pregovore ili potpišete ugovore i dokumente.

Zdravlje

Iako će vam tijekom listopada planeti biti naklonjeni, vama neskloni Mars mogao bi prouzročiti prolazne neugodnosti, poput grlobolje i upala sinusa, ali i problema s kožom, kosom i noktima. Priuštite sebi kvalitetnu kremu i šminku. No vladavina Škorpiona od 24. 10. pridonijet će porastu vašeg optimizma. Imat ćete više energije pa ćete se i više kretati, a ambiciozniji bavit će se sportom. Neki će krenuti duhovnim stazama i otkriti čari meditacije ili joge.

SAVJET
Početkom mjeseca mogli biste imati zategnute odnose s kolegicom s kojom nećete naći zajednički jezik. Nemojte produbljivati jaz nesporazuma, prvi pružite ruku i pokažite dobru volju za pomirenjem.

SEKS
Bit ćete poput vulkana, strastveni, topli i seksi. Partnera ćete nadahnuti pa će i on s istim žarom dijeliti vaše seksualne apetite. Čak će i oni s podužim bračnim stažem biti strastveniji nego inače.

POSAO
Neka vas ne obeshrabre poslovni zastoji do 10. listopada. Nakon tog datuma sve se okreće u vašu korist – šefovi primjećuju koliko se trudite pa će vas nagraditi dodjelom boljih i odgovornijih zadataka.

ZDRAVLJE
Zahvaljujući dobroj formi bit ćete iznimno aktivni, a u sportu i ostalim fizičkim aktivnostima pronalaziti veliko zadovoljstvo. Zanimat će vas alternativna medicina u kojoj ćete naći lijek za svoje boljke.

OBITELJ
Manje trzavice moguće su u prvoj polovini mjeseca no od 24. listopada u vašem će domu zavladati mir. Primit ćete se unutarnjeg uređenja, a možda i kupiti novi namještaj i tako osvježiti svoj dom.

NOVAC
Relativno dobro ćete zarađivati, ali će vam novac odlaziti na potrebe vaših najbližih. Možda ćete morati plaćati instrukcije svom školarcu ili ćete se upustiti u stambene zahvate i mnogo potrošiti.
Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar