Mjesečni Horoskop

Listopad 2022. Mjesečni horoskop za zračne znakove: Blizanci, Vaga i Vodenjak

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Blizanci 22. 5 – 21. 6.

Ljubav

Osjećajne spone bit će čvrste i snažne, ali ljubavni odnosi neće biti lišeni napetosti. Preispitivat ćete sebe, svoje želje i očekivanja i biti skloni analizama postojećeg stanja. Strogo ćete ocjenjivati svoje, ali i postupke druge strane, a vaše će nezadovoljstvo biti prilično. Naglašeni znak Vage neće vam dopustiti da svoje misli zadržite za sebe. Bit ćete spremniji na razgovor i otvaranje te nuditi konstruktivne prijedloge kako poboljšati ili unaprijediti postojeći odnos.

Voljena osoba osjećat će se pomalo nesigurnom u vašoj blizini. Činit će joj se da u njeno ime donosite zaključke, da je ne pitate za mišljenje i prigovarati vam da se prema njoj odnosite kao prema predmetu. Svoju ćete obranu zasnivati na optužbama o njenoj neodgovornosti, nesavjesnosti i odsustvu organizacijskih sposobnosti. U većoj mjeri nego inače, osjećajni sklad ovisit će o obostranoj spremnosti na kompromis, ali i spremnosti na popuštanje druge strane.

Napetost u odnosima osjećat ćete osobito u drugoj polovini mjeseca. Od vas će se očekivati da zatomite svoje nezadovoljstvo i očekivanja te da se više posvetite partneru i njegovim željama. Pođe li vam to za rukom, zauzvrat ćete dobiti mnogo ljubavi i nježnosti.

Želite li svojoj vezi povratiti stari sjaj, rješenje se krije u intenzivnom društvenom životu. Izlasci, dinamika, putovanja i druženje s prijateljima osvježit će ustajale ljubavne vode. Uz čašu vina i ukusnu večeru, u svom ćete partneru ponovno otkriti vrline koje su vas i privukle. Slobodne će privlačiti otvoreni i neposredni pripadnici suprotnog spola. Pred mnogima se otvara prilika za novu, prekrasnu vezu u kojoj ćete pronaći sve ono što priželjkujete. Moguća je veza putem interneta, a neki će novu simpatiju steći na radnom mjestu.

Posao

Zahvaljujući skladnim planetarnim utjecajima mogućnost poslovnih gubitaka i pogrešaka, bit će svedena na minimum. Premda ćete patiti od pomanjkanja vremena, a poslove dovršavati u posljednjem trenutku, u svakoj prilici moći ćete se osloniti na pomoć i potporu kolega. Pred vama su dani u kojima morate iskoristiti sve što vam se pruži, osobito naklonost partnera iz inozemstva, povoljne uvjete kreditiranja ili financijski unosne poslovne ponude. Iznimno korisni bit će pravni savjeti ili usluge koje ćete dobiti od poznanika ili prijatelja. Mjesec je pogodan za potpisivanje ugovora, trgovinu i odnose s javnošću.

Radite li u turističkoj agenciji ili obrazovnoj ustanovi imat ćete pune ruke posla, a na besposlenost se neće moći potužiti ni tajnice. Doduše, moglo bi vam se dogoditi da vam čangrizavi šef povremeno pokvari raspoloženje nerazumnim zahtjevima. Nije isključeno ni to da će zbog bolesti ili puta biti odsutan nekoliko dana, zbog čega ćete vi preuzeti njegove poslove.

Moglo bi se dogoditi da u vaš ured stigne novi namještaj ili da vas uvođenje nove tehnologije prinudi da upišete tečaj informatike. Usprkos tome, listopad ćete pamtiti po izvrsnim poslovnim rezultatima. Vaši će se planovi odvijati na zamišljeni način, a rad će vam priskrbiti nova, korisna iskustva, obilje lijepih trenutaka i ugodnih razgovora s poslovnim partnerima. Zahvaljujući poslu mogli biste upoznati zanimljive ljude, a nije isključeno ni to da se zaljubite u kolegu koji je nedavno dobio posao u firmi u kojoj i sami radite.

Zdravlje

Vladavina Vage činit će vas otpornim na bakterije i viruse pa će vas jesenske viroze i prehlade zaobići. Ali vodite računa o kroničnim tegobama jer je Mars u vašem znaku. Ako ste osjetljivi na bubrege ili mjehur, a u listopadu osjetite tegobe, ne oklijevajte s posjetom liječniku. Čuvajte se zubobolja, a glavobolje će biti snažne, ali srećom kratkotrajne. Nakon 24. listopada vaša energija bit će u padu. Brže ćete se umarati, žaliti na pospanost i biti skloniji alergijama i probavnim tegobama.

SAVJET

Ovo će za vas biti stabilan i poslovno jako uspješan mjesec. U ljubavi vam sve od ruke, samo nemojte biti previše posesivni. Slobodni će imati priliku sresti osobu u koju će se odmah zaljubiti.

SEKS
Vladavina Vage budit će sva vaša čula pa ćete biti posebno erotični. Seksualni život u braku odjednom će postati življi i zanimljiviji, bilo zbog vaše maštovitosti ili partnerovom većom inicijativom.

POSAO
Ležat će vam trgovački, istraživački radni zadaci, odnosno obaveze koje zahtijevaju verbalnu i pismenu spretnost i snalažljivost. Značajka ovog mjeseca bit će i u boljem zarađivanju pa će vam se standard poboljšati.

ZDRAVLJE
Mnogo više energije, ali i novca, uložit ćete u svoj izgled. Novi parfem, masaža ili redovitiji posjet fitness – centru utjecat će na porast samopouzdanja. Mjesec je odličan i za odlazak na dijetu.

OBITELJ
S djecom ćete učiti, a one veće usmjeravati i poraditi na njihovoj samostalnosti. U vašoj kući bit će veselo pa ćete se odlično slagati s ukućanima. Neki će svoje dijete ispratiti na put u inozemstvo.

NOVAC
Ovo je mjesec u kojem ćete bolje zarađivati, a neki bi mogli dobiti honorarni posao. Više ćete i trošiti i sebe razveseliti lijepim stvarima. Sredinom mjeseca dobro ćete zaraditi na terenskom radu.
Vaga 23. 9.  – 22. 10.

Ljubav

Ovog se mjeseca nećete moći požaliti na loš ljubavni život, dosadu, niti na umor. Bez obzira na naporne radne dane, uvečer ćete izlaziti iz kuće svježi, odmorni i u top-formi. Prvi dani listopada bit će uvertira u glavne događaje koji će uslijediti polovinom mjeseca. Izlazit ćete često, kasno se vraćati kući, a poslovni život u potpunosti ćete podrediti druženjima, prijateljima i upoznavanju novih ljudi.

Vaša karizmatičnost bit će naglašena, a vi željni strastvenih noći provedenih među plahtama. Zaboravit ćete na obzire koji su vas do sada sprječavali u ostvarivanju želja. Šarmantno i opušteno prilazit ćete pripadnicima suprotnog spola. Privlačit će vas neobavezne avanture, inzistirat ćete na slobodi pa ćete, čak i ako ste ludo zaljubljeni, iza maske nezainteresiranosti skrivati prave osjećaje. Uživat ćete u igricama i iskušavanju tuđeg strpljenja.

Mlađe Vage mogle bi upoznati osobu koja se kreće u visokim krugovima ili nekog tko je jako uspješan u svom poslu. Naklonjeni Mars pokazuje da će to biti veza puna naboja i seksualne privlačnosti pa ćete biti oduševljeni svojom novom simpatijom.

I Vage u vezi ili braku osjetit će potrebu za bijegom od rutine. U potrazi za iznenađenjima smišljat ćete različite načine kojima biste mogli osvježiti odnos. Niste li zadovoljni postojećom vezom, nastojat ćete je promijeniti. Imate li ljubomornog partnera, namjerno ćete češće izbivati iz kuće kako bi i sam shvatio da je pretjerao. Sve će biti u vašim rukama pa će voljeni otvorenije pokazivati da vas voli. Oboje ćete se više baviti svojom djecom i biti usklađeni u odgoju, a neki će parovi proslaviti vijest o trudnoći.

Posao

Ni na poslovnom planu nećete se moći požaliti na dosadu. Zaključit ćete kako nemate vremena za čekanje i s novim žarom prionuti na ostvarenje ciljeva. Manjih zastoja bit će do 10.10. no nakon tog datuma imat ćete sreće u pronalaženju korisnih veza pa će vaš predmet, koji mjesecima leži u nečijoj ladici, ugledati svjetlo dana. Dokumenti i papiri potrebni za otvaranje poduzeća ili pokretanje novog posla bit će napokon kompletirani, a poći će vam za rukom i dogovoriti susret s osobom za kojom mjesecima tragate.

Timski vam rad neće odgovarati. Iako će vas suradnici i nadređeni podržavati i pomagati vam, najbolji vas rezultati očekuju oslonite li se na sebe. S obzirom da će vam radni ritam biti neujednačen i da ćete raditi na mahove, neće vam polaziti za rukom uklopiti se u tijek uobičajenog radnog dana. Osobito u prvim danima listopada prilično vremena provest ćete u čitanju štampe i na kavama s kolegama, ali ćete, u trenutku kad se primite posla, raditi za dvojicu i uspješno dovršavati obaveze. Događat će vam se da ostajete posljednji u uredu ili ćete se kući vraćati s hrpom papira pod rukom pa će vam ukućani i djeca biti dragocjeni pomagači u poslu.

Bit ćete ambiciozni. Borit ćete se za bolji položaj u tvrtki, za veće odgovornosti, podnijeti zahtjev za unapređenjem ili se posvetiti izradi životopisa, pratiti novinske oglase i slati molbe za bolje radno mjesto. Venera u polju financija omogućit će vam bolja primanja. Mjesec je pogodan za proširenje poslova, nove investicije ili naplatu dugovanja, a priuštit ćete sebi i pokoji luksuz. Pronaći ćete način na koji ćete ostvariti i naplatiti kreativne ideje kojima će vas zasipati Venera, pri čemu ćete moći računati na potporu mlađih kolega, nadređenih, čak i utjecajnih pojedinaca.

Zdravlje

Kad je posrijedi zdravlje, planeti vas zaštićuju od neugodnih događaja. Bit ćete u dobroj psihofizičkoj formi, otporni na prehlade i ostale tegobe. Mars u znaku Blizanaca davat će vam mnogo energije i izdržljivosti pa ćete lakše podnositi svakodnevne napore. Godit će vam fizički rad i aktivnosti pa ćete se lakše odlučiti na posjet teretani ili jutarnju gimnastiku shvatiti kao dnevnu obavezu.

Savjet
Naiđete li na kakav problem, povucite se u samoću i u miru donesite odluke. Ne slušajte tuđe savjete jer će vas neki nenamjerno krivo savjetovati. Poslušajte svoju intuiciju.

SEKS
Obožavat ćete duge predigre, a sitne perverzije će u vašu postelju unijeti dašak egzotike. Mnogo pažnje posvećivat ćete seksi rublju i parfemima, a partnera ćete poticati na iskušavanje novih, neobičnih poza.

POSAO
U odličnom ste poslovnom mjesecu u kojem će svi vaši kvaliteti i talenti izbiti u punoj snazi. Posebno snalažljivi bit ćete od 10.10. kada će vam sve polaziti za rukom.

ZDRAVLJE
Zahvaljujući naklonjenom Marsu, bit ćete puni pozitivne energije i odličnog raspoloženja. Mogli biste se intenzivnije baviti sportom ili dijetom uspješno skinuti višak kilograma.

OBITELJ
Bit će obiteljskih razmirica vezanih uz stariju, možda i bolesnu osobu koju treba paziti i njegovati. No iznaći ćete kvalitetna rješenja. Roditelji će vrijedno učiti s djecom i pomagati im oko pisanja zadaća.

NOVAC
Vaša se financijska situacija ovaj mjesec jako popravlja pa će neki ostvariti prava na kredit, a ako vam netko duguje novac bit će vam vraćen. Mogli biste se odlučiti za kupnju namještaja ili bijele tehnike.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za listopad 2022.
Vodenjak 21. 1. – 18. 1.

Ljubav

Trudit ćete se dokazati svim silama da se ne uklapate u prosjek. Umarat će vas uobičajeni vikend izlasci, dosađivat ćete se u društvu običnih ljudi i zaobilazit ćete u širokom luku pojedince za koje zaključite da gaje simpatije prema vama. Vašu će pozornost zaokupljati oni koji zrače osobnošću i individualizmom, osobito do 23.10. Ustanovite li da se iza privlačnog izgleda krije i osebujna životna filozofija, neopterećeno ćete se prepustiti ljubavi. Moglo bi vam se dogoditi da naiđete na otpor i neodobravanje okoline zbog izbora partnera, a vi ćete svojim ponašanjem dolijevati ulje na vatru. Na dobronamjerne primjedbe prijatelja reagirat ćete s prezirom, a negodovanje roditelja potaknut će burnu svađu, koju biste mogli okončati pakiranjem kufera i odlaskom iz doma.

Slobodni Vodenjaci tragat će za vezama bez opterećenja i zamornog upoznavanja. Erotski naboj bit će dovoljan da se s nekim upustite u odnos. Mnogi će surfati internetom i tako upoznavati zanimljive pojedince, a netko od njih zasigurno će se izdvojiti i osvojiti vaše srce. Bit će to ljubav na prvi pogled u kojoj ćete dobiti sve što ste oduvijek htjeli. Nagon za slobodom osjetit će i oni koji su u vezi ili braku. Borit ćete se za slobodnu večer, maštati o vikendu koji biste proveli sami, daleko od lica koje svakodnevno viđate, ili se upustiti u avanturu s kolegom iz ureda, smatrajući je dobrodošlim osvježenjem koje neće ugroziti kvalitetu vašeg braka.

Od 24.10. vaša nestrpljivost i nespremnost na kompromise mogli bi uzrokovati ljubavne svađe i nesporazume. Tražit ćete slobodu za sebe, ali nećete biti spremni dati je drugoj strani.

Posao

Samo o vama ovisi hoće li listopad biti mjesec poslovnih uspjeha ili stagnacije. Planeti će vas poticati da se što više posvetite poslovima te da svoje ambicije pokušate ostvariti u što kraćem roku. No, to vam neće lako polaziti za rukom, osobito do 10.10. kada će Merkur u Djevici usporiti vaše kretanje prema naprijed. Mogli biste voditi neobičan razgovor sa šefom, nakon kojeg vam neće biti jasno što on od vas očekuje.

Unatoč svemu, osjetit ćete želju za poslom i boljim rezultatima. Vaše će sposobnosti biti naglašene, osobito kreativni potencijali, ali će vam nedostajati upornosti. Bit ćete nespremni za veće radne napore pa ćete raditi na mahove, s velikim oscilacijama u učincima. Konkurencija u vidu ambicioznih kolega, bit će vam najbolja motivacija. Primijetite li da zaostajete za njima, svim snagama ćete prionuti na rad. U kratkom roku nadoknadit ćete zaostatke, ali će se stres pogubno odraziti na vaše raspoloženje.

Listopad je povoljan mjesec za poslove koji zahtijevaju kreativnost, ali i putovanja, trgovinu i terenski rad. Uživat ćete i u profesijama u kojima se komunicira s djecom pa će briljirati učitelji i profesori. Potkraj mjeseca mogao bi ponovno iskrsnuti jedan problem iz prošlosti koji ste pokušali preskočiti ili koji je morao čekati da dođe na red. Mogli biste imali problema i sa sudovima i administracijom, ali ćete ih na kraju uspješno riješiti.

Zdravlje

Vladavina Škorpiona od 24.10. mogla bi umanjivati vaš životni entuzijazam i pojačati nervozu i unutarnji nemir. Teže ćete se ujutro ustajati iz kreveta, žaliti se na tlak, umor i bolove u nogama. No aktivnim načinom života obnavljat ćete energiju, zato umor nemojte liječiti izležavanjem u krevetu nego šetnjom po svježem zraku ili laganom rekreacijom. Nabolje ćete se osjećati u prvoj polovini mjesec kada ćete biti puni snage i energije.

SAVJET
Ne pokušavajte na silu promijeniti stvari kojima niste zadovoljni. Sve će s vremenom doći na svoje, a na vama je da se naoružate strpljenjem i izvučete lekciju iz događaja koji vam nisu po volji.

SEKS
Seks će zauzimati važno mjesto u vašem životu. Bit ćete strastveni i puni energije pa ćete u spavaćoj sobi biti iznimno maštoviti. No dajte partneru više slobode, nemojte ga sputavati.

POSAO
U odličnom ste razdoblju koje vam, unatoč stresu i nekim nesklonim pojedincima, može donijeti mogućnost za napredovanjem. Sjajno ćete poslovati s inozemstvom.

ZDRAVLJE
Usvajanje zdravijih životnih navika i odricanje od poroka značajno će vam unaprijediti zdravstvenu situaciju. Dobar Marsov utjecaj štiti će vas od većih tegoba, a i stres ćete dobro podnašati.

OBITELJ
S ukućanima ćete se najviše sukobljavati oko raspodjele kućanskih poslova, no brzo ćete pronaći rješenje. Nekima od vas bližnji će prigovarati zaokupljenost poslom i nedostatak vremena za obiteljske trenutke.

NOVAC
Savjetuje vam se da ne ulazite nepromišljeno u nove troškove, a osobito ne u razdoblju od 11.10. Kvar automobila ili kućanskog aparata stvorit će vam dodatne troškove pa je bolje da budete pripravni.