Astrologija

Mjesečeve mijene u kolovozu i horoskopski kalendar: Šest retrogradnih planeta pozivaju na usporavanje i oprez u ljubavi

mjesec
foto: pixabay.com

Kolovoz je mjesec retrogradnih planeta i dva puna Mjeseca, od kojih onaj posljednji može biti i magičan jer se odvija 31.8. u Ribama i naziva se još Plavim mjesecom jer je treći po redu unutar jednog godišnjeg doba. Čak šest retrogradnih planeta u ovom mjesecu pozivaju na usporavanje, odmor, introspekciju. Dobro je odgoditi donošenje važnijih odluka.

1. kolovoza PUNI MJESEC

Puni Mjesec u Vodenjaku poticat će nas na promjene, pa će neki u tome i pretjerati te požaliti zbog svojih naglih odluka. Tome će biti skloni Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodenjaci. Ostali pripadnici znakova mogli bi osjećati jači psihički umor, ali to će biti prolazni trenuci.

8. kolovoza POSLJEDNJA ČETVRT

Dani oko 8. kolovoza kod mnogih će djelovati s padom energije i motivacije, a tome će najviše biti skloni Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodenjaci koji bi mogli biti brzopleti i nepromišljeni. No Rakovi, Djevice, Jarci i Ribe najbolje će se snalaziti u poslovno – privatnim odnosima.

16. kolovoza MLADI MJESEC

Mladi Mjesec u znaku Lava najbolje će djelovati na pripadnike znaka Ovna, Blizanaca, Lavova, Vage i Strijelca. Oni će biti puni poticajne energije i volje da rješavaju nakupljene probleme. No za razliku od njih, Bikovi, Škorpioni i Vodenjaci će osjetiti pad motivacije.

24. kolovoza PRVA ČETVRT

U prvoj četvrti naša energija raste pa ćemo se osjećati optimistično. U tome će prednjačiti vatreni i zračni znakovi, koji će s više elana obavljati svoje obaveze. Blizanci će doživjeti bračne promjene pa su moguće trzavice s partnerom, dok će Djevice i Ribe prolaziti kroz obiteljske i poslovne probleme.

31. kolovoza PUNI MJESEC

Primirite svoje aktivnosti jer će vam malo toga ići kako ste zamislili. Bolje je dan provesti u odmoru i rezimeu prošlih zbivanja – doći ćete do dragocjenih zaključaka ! Blizanci, Djevice, Strijelci i Ribe mogli bi se osjećati umorno i dekoncentrirano.

Oprez u ljubavnim odnosima

Napeti aspekt između Venere u Lavu i Urana u Biku, može na kušnju staviti mnoge brakove i veze. Uran simbolizira prekide, čudne i nagle okolnosti pa pazite da se to u ovom mjesecu doista ne dogodi. Posebno oprezni trebaju biti pripadnici znaka Bika, Lava, Škorpiona i Vodenjaka kojima savjetujemo da izbjegnu svađe s voljenom osobom, ali i bilo kakve nagle rezove i odluke. Ostali znakovi mogu doživjeti romanse pod neobičnim okolnostima te razne avanture i ljubavne preokrete.

Zvjezdani teleskop

Sunce: simbol života i vitalnosti 1.8. je na 8°31′ Lava. 23.8. ulazi u znak Djevice. Posljednjeg dana u mjesecu bit će na 7°21′ Djevice.

Mjesec: utječe na našu psihu i emocije. Prvog dana kolovoza odvija se pun Mjesec na 9°16′ Vodenjaka. Mladi Mjesec je 16.8. na 23°17′ Lava. Na posljednji dan kolovoza očekuje nas još jedan Uštap na 7°25′ Riba.

Merkur: planet intelekta i komunikacije kretat će se znakom Djevice. 1.8. bit će na 4°13′ Djevice. 23.8. počinje se kretati retrogradno s 21°49′ Djevice. Zadnji dan kolovoza vratit će se na 19°20′ tog znaka.

Venera: božica ljubavi i ljepote cijeli mjesec kretat će se retrogradno znakom Lava. 1.8. bit će na 27°1′ Lava. Do kraja mjeseca vratit će se na 12°31′ Lava.

Mars: planet akcije, energije i seksualnosti 1.8. bit će na 13°14′ Djevice, a 15.8. na 22′ tog znaka. 27.8. prelazi u znak Vage. 31.8. bit će na 2°12′ Vage.

Jupiter: planet sreće i blagostanja 1.8. je 13°40′ Bika. Do kraja mjeseca stići će na 15°32′ tog zemljanog znaka.

Saturn: planet sudbinskih lekcija kreće se retrogradno. Prvog dana kolovoza bit će na 5°42′ Riba. 31.8. vratit će se na 3°33′ tog znaka.

Uran: planet osobne evolucije 1.8. nalazi se na 22°44′ Bika. 29.8. započinje s retrogradnim kretanjem. 31.8. bit će na 23°4′ Bika.

Neptun: planet ideala, mašte i snova kreće se retrogradno. 1.8. bit će na 27°25′ Riba. Posljednjeg dana kolovoza smjestit će se na 26°47′ Riba

Pluton: najsporiji planet Zodijaka, simbol dubinskih preobrazbi kreće se retrogradno. 1.8. bit će na 28°53′ Jarca. 31.8. zauzet će 28°15′ tog znaka.

Horoskopski kalendar za kolovoz

1 UTO Odvija se pun Mjesec u znaku Vodenjaka koji nas potiče na potragu za slobodom i odvajanjem od svega što nas ograničava ili na neki način pritišće. Dobro je čuvati se neumjerenosti.

2 SRI Merkur u Djevici ulazi u izazovni aspekt sa Saturnom u Ribama pa su mogući problemi u komunikaciji i nezadovoljstvo. Sve popravlja pozitivan utjecaj između Marsa i Jupitera – krećite se, budite aktivni.

3 ČET Mjesec u Ribama može naglasiti preosjetljivost, pospanost, možda i donese prolazne probleme sa spavanjem. Pijte što više tekućine i pazite kome poklanjate povjerenje.

4 PET Blizina Mjeseca i Neptuna u Ribama te pozitivan utjecaj Plutona na njihov spoj naglašava intuiciju, sposobnost regeneracije te korištenje resursa za promjenu i transformaciju.

5 SUB Mjesec u Ovnu budi nas iz letargije i pokreće na akciju. Sada je vrijeme da se pobrinemo za sebe i osobne potrebe. Postavite se, zauzmite za sebe, budite hrabri i ne odustajte od onoga što želite.

6 NED Sunce u kvadratu s Jupiterom može dovesti do neumjerenosti i lakomislenosti. Poželimo više nego što imamo, uzmemo više nego što možemo realno podnijeti. Zato budite umjereni.

7 PON Mjesec u Biku može biti koristan za namirenje materijalnih potreba, kao i za sređivanje egzistencijalnih pitanja. Mogli biste osjetiti povećan apetit ili lijenost. Usporit ćete.

8 UTO Mjesec u Biku ulazi u pozitivan aspekt s Marsom te u bliski kontakt s Uranom, pa ovaj dan može biti vrlo dinamičan, intenzivan, ali i produktivan u rješavanju važnih poslovnih pitanja.

9 SRI U iduća dva dana Venera i Uran stvaraju napeti aspekt pa može doći do ljubavnih ili financijskih izazova. Možda će vas nešto naljutiti ili ćete se odmaknuti od osobe koja vam je naporna.

10 ČET Pozitivan utjecaj Merkura i Jupitera donosi sreću i dobre vijesti. Dan je povoljan za učenje i druženje, no Mjesec u Blizancima savjetuje više opreza u prometu i vožnji.

11 PET Izazovni aspekt između Mjeseca i Neptuna ukazuje na mogućnost neiskrenosti, nerealnih očekivanja ili osjećaja krivnje koji proizlazi iz jednog odnosa. Oprezno s alkoholom.

12 SUB Mjesec u Raku usmjerava nas prema domu, obitelji, djeci. Divan dan za opuštanje, uživanje u društvu najmilijih. Nešto pozitivno dolazi kroz privatnu sferu života i bliske osobe.

13 NED Bliski kontakt Sunca i retrogradne Venere u Lavu stvaraju energiju ljubavi, dobitke od ljepote, velikodušnosti, jednog važnog susreta. No, opreza nije naodmet, Venera je retrogradna.

14 PON Mjesec ulazi u znak Lava i u naredna tri dana srce vodi igru. Uživajte, igrajte se, zavodite, radite ono što istinski volite. Dopustite sebi da zaboravite na sve brige i opterećenja.

15 UTO Mjesec i Venera nakratko se sreću u znaku Lava pa se može dogoditi zaljubljenost, susret koji će ubrzati otkucaje srca, ali i ovaj aspekt donosi dobitke od žena te sreću koja dolazi kroz djecu.

16 SRI Mladi Mjesec u znaku Lava poziva nas na prepuštanje ljubavi i zabavnim sadržajima. Pronalazimo nove izvore uživanja, ostvarujemo nešto što nam je bitno i što nas ispunjava.

17 ČET Mars u Djevici i Uran u Biku stvaraju prostor za djelovanje izvan okvira, nešto novo se stvara, dok Sunce u Lavu u izazovnom aspektu s Uranom ne trpi ograničenja i sputavanja.

18 PET Mjesec ulazi u znak Djevice i spaja se s Merkurom i Marsom u istom znaku. Dosta aktivan dan, prepun nekih manjih obaveza, ali i mogućih konflikata. Pripazite na prehranu i probavu.

19 SUB Mjesec u Vagi smiruje doživljaje od prethodnog dana, traži ravnotežu i harmoniju, osobito u interakciji s drugima. Nešto značajno može se dogoditi na polju jednog odnosa.

20 NED Dan bez značajnijih aspekata. Mjesec je i dalje u znaku Vage. Namirujemo svoje potrebe kroz druženje i povezivanje s drugim ljudima. Nova iskustva idu kroz ljubavne odnose.

21 PON Mars u Djevici postavlja se nasuprot Neptuna pa se čuvajte neiskrenosti, manipulacija i danas više odmarajte. Ako niste sigurni kuda krenuti i koju odluku donijeti, pričekajte par dana.

22 UTO Venera u kvadratu s Jupiterom simbol je neumjerenosti i lakomislenosti. Hoćemo više nego što možemo dobiti. Moguća je i povećana rastrošnost ili popustljivost u bliskim odnosima.

23 SRI Započinje vladavina Djevice, novo razdoblje je pred nama, više se usmjeravamo na posao i obaveze. Merkur kreće retrogradno i usporava ili odgađa neke dogovore i aktivnosti.

24 ČET Mjesec u Strijelcu traži više slobode i spontanosti u izražavanju osjećaja i osobnih potreba. Odnosi s udaljenim osobama mogu biti bitni. Budite oprezniji u komunikaciji i na putovanju.

25 PET Mars u trigonu s Plutonom daje nam snagu, izdržljivost te sposobnost da ustrajemo u ispunjenju zacrtanih ciljeva. Budi se i strast te jaka želja da dođemo do nečega ili nekoga.

26 SUB Mjesec u Jarcu ulazi u napeti aspekt s Marsom pa možda neće biti sve onako kako trebamo i očekujemo. Nešto ili netko zanemaruje naše osjećaje, što bi nas moglo naljutiti.

27 NED Mars ulazi u znak Vage pa će u narednih mjesec i pol doći do značajnih promjena na polju odnosa. Sunce nasuprot Saturna budi strahove i nesigurnost. Neke dužnosti nas ograničavaju.

28 PON Spoj Mjeseca i Pluton silan je izvor energije koji postoji unutar nas. Imamo neke resurse koji nam mogu pomoći u ostvarenju želja. Čuvajte se emocionalne manipulacije i kontrole.

29 UTO Uran kreće retrogradno i usporava razvoj nekih okolnosti. Sada je više vrijeme za pregled, planiranje i pripremanje onoga što želite ostvariti. Dolazak do cilja je usporen.

30 SRI Mjesec u Vodenjaku vodi nas prema osobama koje nam mogu pomoći u ostvarenju ambicija. Dobar dan za druženje s prijateljima i traženje podrške koja vam je potrebna.

31ČET Pun Mjesec u znaku Riba budi osjetljivost, ranjivost i nježnost. Možda poželimo uzmaknuti iz jedne situacije i povući se u mir. Moguća je i nesanica. Sjećanja naviru.

Mantra

Mantra.hr je internetski portal koji inspirira i informira sve one koji sreću, smisao i zadovoljstvo pronalaze u alternativnim načinima življenja. Otkrivamo tajne horoskopa i analiziramo aktualne zvjezdane konstelacije, osluškujemo unutarnji glas kako bismo pronašli put do autentične duhovnosti i spiritualnosti, brinemo o zdravlju i ljepoti koristeći prirodne metode iscjeljenja i narodne recepture, otkrivamo misterije svijeta i drevne zaboravljene vještine… Mantra je sveti zvuk koji vodi ka Izvoru.

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar