Astrologija

Mjesečeve mijene u ožujku i horoskopski kalendar: Dva giganta donose krupne promjene u životu

mjesec
foto: pixabay.com
Vrijeme je da u svoj životni put ucrtamo novi smjer

U ožujku nas očekuju velike astrološke smjene. Dva planetarna giganta Saturn i Pluton mijenjaju znak. Saturn prelazi u Ribe, a Pluton u znak Vodenjaka što će mnogima donijeti neke krupne promjene u životu. Vrijeme je da nešto ostavimo iza sebe i ucrtamo novi smjer u životu.

7. ožujka PUNI MJESEC

Puni Mjesec u znaku Djevice potaknut će nas na samopreispitivanje, koliko i što smo postigli u životu. Taj je dan dobar za radne aktivnosti bilo koje vrste, ali nije dobar za donošenje odluka. Blizanci, Djevice i Strijelci mogli bi osjetiti pad raspoloženja i imati lošu koncentraciju pa im se savjetuje oprez u prometu.

15. ožujka POSLJEDNJA ČETVRT

U danima oko 15. ožujka osjećat ćemo optimizam, potrebu za promjenama i putovanjima. Dan je dobar za sve koji uče ili polažu kakve ispite. No rođeni u znaku Blizanaca, Djevice i Strijelca mučit će loša koncentracija, dok će Ovnovi, Lavovi, Vage i Vodenjaci biti puni energije.

21. ožujka MLADI MJESEC

Mladi Mjesec u Ovnu poticat će nas da se ono što za nas nije dobro iskorijeni, pročisti ili dovede do kraja, kako bi se nakon toga stvorilo nešto novo i kvalitetno. Krenite u akciju, ovo je sjajno vrijeme za nove početke bilo koje vrste!

29. ožujka PRVA ČETVRT

Prva četvrt u znaku Raka odličan je dan za sređivanje napetih obiteljskih odnosa, za kupnju namještaja te kupoprodaju nekretnina. Posebno produktivni bit će Bikovi, Rakovi, Djevice, Škorpioni i Ribe, dok će napetost i tjeskobu osjećati pripadnici znaka Ovna, Raka, Vage i Jarca.

Mars donosi nove izazove

Nakon višemjesečnog boravka Marsa u Blizancima, taj planet 26. 3. ulazi u znak Raka. Rođenima u znaku Bika, Raka, Djevice, Škorpiona i Riba donijet će bolje poslovne prilike, kvalitetniju komunikaciju s bližnjima i aktivniji ljubavni život. Bit će organizirani i odlično se snalaziti u problematičnim situacijama. No za razliku od njih Ovnovima, Vagama i Jarcima nedostajat će smisla za ustupke pa će imati napete poslovne i obiteljske odnose.

Zvjezdani teleskop

Sunce: simbol života i vitalnosti 1.3. je na 10°07′ Riba. 20.3. ulazi u znak Ovna. Posljednjeg dana u mjesecu bit će na 10°1′ Ovna.

Mjesec: utječe na našu psihu i emocije. Prvog dana ožujka u podne bit će na 4°38′ Raka. 7.3. odvija se pun Mjesec na 16°40′ Djevice. 21.3. očekuje nas mladi Mjesec 0°50′ Ovna.

Merkur: planet intelekta i komunikacije promijenit će tri znaka. 1.3. bit će na 26°12′ Vodenjaka. 2.3. prelazi u znak Riba. 19.3. ulazi u prostore vatrenog Ovna.

Venera: božica ljubavi i ljepote 1.3. nalazi se na 10°38′ Ovna. 16.3. prelazi u znak Bika. 31.3. bit će na 16°49′ Bika.

Mars: planet akcije, energije i seksualnosti 1.3. bit će na 19°6′ Blizanaca. 25.3. nakon više od šest mjeseci mijenja znak i ulazi u Raka.

Jupiter: planet sreće i blagostanja 1.3. je na 11°52′ Ovna. 31.3. doći će na 18°52′ tog vatrenog znaka.

Saturn: planet sudbinskih lekcija priprema se za ulazak u novi znak. Prvog dana ožujka bit će na 29°13′ Vodenjaka. 7.3. prelazi u znak Riba.

Uran: planet osobne evolucije 1.3. nalazi se na 15°31′ Bika. 31.3. stići će na 16°44′ Bika.

Neptun: planet ideala, mašte i snova 1.3. bit će na 24°33′ Riba. Do kraja mjeseca pomaknut će se na 25°40′ tog znaka.

Pluton: najsporiji planet Zodijaka, simbol dubinskih preobrazbi 1.3. bit će na 29°29′ Jarca. 23.3. privremeno prelazi u znak Vodenjaka.

Horoskopski kalendar za ožujak

1 SRI Blizina Merkura i Saturna donosi ozbiljnost, spremnost na ispunjenje najzahtjevnijih radnih obaveza, ali i mogućnost pojave teških misli. Rasteretite um kroz fizičku aktivnost.

2 ČET Povezanost Venere i Jupitera u Ovnu simbol je obilja te pozitivnih ljubavnih i financijskih prilika. Dobar dan za druženje, ugovaranje novih poslova. Merkur ulazi u Ribe, komunikacija postaje mirnija.

3 PET Mjesec u Raku osnažuje naš unutarnji glas, intuicija nam jasno pokazuje što trebamo činiti. Obiteljska pitanja dobivaju na važnosti, isto kao i teme vezane uz stanovanje i nekretnine.

4 SUB Mjesec u Lavu poziva nas na zabavu, druženje, na zavođenje. Dobar dan za ljubav i povezivanje s onima koje volite. Ispunite dan i nekim hobijem ili druženjem s djecom.

5 NED Bliski kontakt Mjeseca i Saturna ističe važnost emocionalne odgovornosti, kao i dužnosti koji dolaze kroz najmlađe članove obitelji i prijatelje. Uzmite predah od svih napornih obaveza.

6 PON Sunce i Uran ispunjavaju ovaj dan neočekivanim promjenama i iznenađenjima. Probleme možete riješiti putem humora ili nekim dosad neisprobanim načinima postupanja.

7 UTO Saturn nakon više od dvije godine napušta znak Vodenjaka i ulazi u Ribe. Neka važna promjena je pred nama, kao da izlazimo na novi put, a sve će pojačati i pun Mjesec u Djevici.

8 SRI Mjesec u Djevici poziva nas da sredimo, uredimo ili očistimo nešto. Kada dobro isplaniramo, to nas lišava stresa i daje nam osjećaj sigurnosti. Očekuje nas i dosta poslovnih obaveza.

9 ČET Kretanje Mjeseca znakom Vage potiče nas da se više zainteresiramo za ono što drugi rade ili namjeravaju. Moguća su i nova iskustva na polju suradnje i na mjestu partnerskih odnosa.

10 PET Pozitivan aspekt Mjeseca i Marsa donosi priljev energije koja nas potiče na akciju. Marljivi smo, okretni i snalažljivi, ali i prilično strastveni, pa će biti i zanimljivih ljubavnih iskustava.

11 SUB Pozitivna suradnja Merkura i Urana budi smisao za humor, uživamo u glazbi, plesu, smijehu. Neki razgovori nas motiviraju i bude. Spremni smo na odluke i promjene.

12 NED Strastvena suradnja Venere i Marsa može donijeti uzbudljiva ljubavna iskustva, sreću koja ide kroz suradnju s drugima, zanimljivi susret ili izlazak udvoje. Sve je moguće.

13 PON Mjesec u Strijelcu u izazovnom aspektu sa Saturnom aktivira neke sumnje i strahove. Emocije su pomalo teške, a može se javiti i zabrinutost. Sve će se jako brzo riješiti.

14 UTO Mjesec s postavlja nasuprot Marsa i otkriva da će biti dovoljna i najmanja provokacija da dođe do nesporazuma. Budite oprezniji u komunikaciji, kretanju, ali i tijekom vožnje.

15 SRI Venera u izazovnom aspektu s Plutonom može donijeti probleme u odnosima zbog manipulacije, kontrole ili ljubomore. Čuvajte se destruktivnih odluka i sabotiranja onoga što vam je bitno.

16 ČET Čuvajte se neiskrenosti, alkohola i opijata te problema s vodom ili plinom. Ulazak Venere u znak Bika najavljuje razdoblje u kojem u ljubavi tražimo stabilnost i osjećaj sigurnosti.

17 PET Dan je prepun napetih aspekata pa lako stvari mogu krenuti nizbrdo, od svađa, manjka energije do otkrivanja nekih laži koje bi mogle podignuti ljutnju. Zato danas samo polako.

18 SUB Pozitivan aspekt Venere i Saturna pomaže nam da otklonimo one poteškoće s kojima smo se susretali u protekla dva dana. Pomirenje, odluka, osjećaj da je sve opet dobro.

19 NED Merkur ulazi u znak Ovna pa će u naredna nešto više od dva tjedna komunikacija postati jasna, direktna i hrabrija. Kroz razgovor se zauzimamo za sebe i ono što je nama bitno.

20 PON Početak vladavine Ovna donosi i razrješenje nekih problema iz prošlosti te priliku za novi početak. Osjećamo snagu i uporni smo u nastojanju da ostvarimo ono što želimo.

21 UTO Madi Mjesec u Ovnu simbol je novog početka, mjesta na kojem se više okrećemo prema sebi i ispunjenju osobnih potreba. On budi odvažnost, ali i nestrpljivost, hoćemo sad i odmah.

22 SRI Kao da sabiremo iskustva kroz koja smo prošli u protekla dva dana i pripremamo teren za ostvarenje jednog plana. Dan je povoljan i za bavljenje sportom i večernju zabavu.

23 ČET Pluton nakon 25 godina napušta znak Jarca i prelazi u znak Vodenjaka. Naši životi će se početi mijenjati. Ili idemo prema naprijed ili ostajemo na starom i ne napredujemo.

24 PET Mjesec u Biku budi apetit, češće posežemo za hranom, ali i dodirima osobe koju volimo. Divno vrijeme za senzualnost, hedonizam, za sve ono čime možemo ugoditi svome tijelu.

25 SUB Mars ulazi u znak Raka, pa će u narednih mjesec i pol sva pitanja koja su vezana uz dom, obitelj, stanovanje biti važna područja novih iskustava i promjena. Slušajte intuiciju.

26 NED Mjesec u Blizancima potiče nas na druženje, razgovor, razmjenu poruka i dogovaranje susreta. Divan dan za izlet izvan grada i boravak na svježem zraku. Izađite iz kuće, povežite se s drugima.

27 PON Nebeski zagrljaj Merkura i Jupitera donose sretne prilike koje idu kroz putovanja, učenje, sklapanje novih poslova, ali i kroz ljude koji su nam spremni pružiti podršku u onome što nam je bitno.

28 UTO Bliski kontakt Mjeseca i Marsa u Raku aktiviraju jake emocije koje nas potiču na aktivnost. Očekujte važna događanja na polju obitelji, doma, odnosa s djecom i roditeljima.

29 SRI Osjećamo potrebu za odmorom i tišinom. Emocije dominiraju našim odlukama i postupcima. Shvaćamo koje su te osobe ili osoba na koju se uvijek možemo osloniti.

30 ČET Pozitivan aspekt Marsa i Saturna donose odgovornost, stabilnost, povjerenje i podršku starijih osoba i autoriteta. Odličan dan za poduzimanje i rješavanje nekih bitnih pitanja.

31 PET Spoj Venere i Urana u Biku poručuje – računajte na neočekivano. Nešto će se dogoditi ili promijeniti na način koji to niste planirali, a bitno je za dalje. Moguće su promjene u ljubavi.

Mantra

Mantra.hr je internetski portal koji inspirira i informira sve one koji sreću, smisao i zadovoljstvo pronalaze u alternativnim načinima življenja. Otkrivamo tajne horoskopa i analiziramo aktualne zvjezdane konstelacije, osluškujemo unutarnji glas kako bismo pronašli put do autentične duhovnosti i spiritualnosti, brinemo o zdravlju i ljepoti koristeći prirodne metode iscjeljenja i narodne recepture, otkrivamo misterije svijeta i drevne zaboravljene vještine… Mantra je sveti zvuk koji vodi ka Izvoru.

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar