Astrologija

Mjesečeve mijene u prosincu i horoskopski kalendar: Retrogradni Merkur usporava planove

mjesec
foto: pixabay.com
Božić je prepun pozitivnih aspekata. Sunce i Saturn donose suradnju, stabilnost, mir i podršku starijih osoba, a Venera i Neptun simbol su bezuvjetne ljubavi i opraštanja

Mars koji će biti u znaku Strijelca poticat će nas na aktivnost, zabavu i druženja. Prosinac je stoga odličan mjesec za putovanja, kretanje i promjene bilo koje vrste, osobito za vatrene i zračne znakove. Njih će krasiti optimizam i energija. Blizanci, Djevice i Ribe neka u svemu budu oprezni, a ponajmanje brzopleti.

MJESEČEVE MIJENE U PROSINCU

5. prosinca POSLJEDNJA ČETVRT

Moglo bi vas mučiti prolazno neraspoloženje, a i poslovne razmirice bit će češće nego inače. Nemojte kovati velike planove ili nešto skupo kupovati, jer neće ispasti kako ste planirali. Najbolje je prepustiti se odmoru i ne donositi odluke jer nećete biti objektivni.

12. prosinca MLADI MJESEC

Mladi Mjesec u znaku Strijelca poticajno će djelovati na Ovnove, Lavove i Strijelce donoseći im priliku da ostvare željene planove. Zračni znakovi bit će puni optimizma i spremni na nove ljubavne i poslovne početke. Nosit će vas val promjena u kojima ćete se odlično snaći.

19. prosinca PRVA ČETVRT

Ovu četvrt u znaku Riba najbolje će osjećati vodeni i zemljani znakovi, koji će se isticati idejama i potrebom da unesu promjene u svoj život. Želite li zavesti osobu koja vam se sviđa, pronaći ćete najučinkovitiji način da iskažete sebe. Intuicija i snovi bit će kod mnogi ljudi naglašeni.

27. prosinca PUNI MJESEC

Nemojte ostvarivati svoje planove i ne donosite značajnije odluke. Razdoblje punog Mjeseca bolje je za planiranje nego za akciju, jer će se malo toga ostvariti. Prepustite se blagdanskom ugođaju, a sve veće planove ostavite za siječanj 2024.

Poslove završite do sredine prosinca

Prosinac će biti obilježen retrogradnim kretanjem Merkura, pa nastojte sve važnije poslove i obaveze dovršiti do 13. prosinca, a tu ulazi i kupovina poklona. Moguće su i neke neočekivane promjene vezane uz putovanja i boravak u drugom gradu.

Zvjezdani teleskop

Sunce: simbol života i vitalnosti 1.12. je na 8°30′ Strijelca. 22.12. prelazi u zemljani znak Jarca. Posljednjeg dana u mjesecu bit će na 9°1′ Jarca.

Mjesec: utječe na našu psihu i emocije. Prvog dana prosinca u podne nalazi se na 27°56′ Raka. Mladi Mjesec odvija se 13.12. na 20°40′ Strijelca. Pun Mjesec odvija se 27.12. na 4°58′ Raka.

Merkur: planet intelekta i komunikacije 1.12. prelazi u znak Strijelca. 13.12. kreće retrogradno s 8 °8′ Jarca. 23.12. vraća se u znak Strijelca. 31.12. bit će na 22°32′ Strijelca.

Venera: božica ljubavi i ljepote promijenit će tri znaka. 1.12. bit će na 25°34′ Vage. 4.12. ulazi u znak Škorpiona. 29.12. ulazi u vatreni znak Strijelca.

Mars: planet akcije, energije i seksualnosti cijeli mjesec se kreće znakom Strijelca. 1.12. bit će na 4°41′ Strijelca. 31.12. stići će do 26°34′ Strijelca.

Jupiter: planet sreće i blagostanja kreće se retrogradno. 1.12. je na 7°6′ Bika. Na posljednji dan u godini kreće prema naprijed s 5°34′ Bika.

Saturn: planet sudbinskih lekcija prvog dana prosinca bit će na 1°7′ Riba. 31.12. smjestit će se na 3°9′ tog znaka.

Uran: planet osobne evolucije kreće se retrogradno. 1.12. boravi na 20°21′ Bika. 31.12. vratit će se na 19°24′ Bika.

Neptun: planet ideala, mašte i snova kreće se retrogradno do 6.12. kada kreće prema naprijed. 1.12. bit će na 24°53′ Riba. 30.12. zauzet će 25°3′ Riba.

Pluton: najsporiji planet Zodijaka, simbol dubinskih preobrazbi 1.12. bit će na 28°30′ Jarca. 31.12. doći će na 29°1′ Jarca.

Horoskopski kalendar za prosinac

1 PET Merkur ulazi u znak Jarca. Pomno biramo riječi. Vodimo razgovore koji su vezani uz ostvarenje naših poslovnih i životnih ciljeva. Nema mjesta površnosti u komunikaciji. Sve postaje ozbiljnije.

2 SUB Venera danas i sutra stvara izazovan aspekt s Plutonom što može dovesti do ljubavnih i financijskih izazova. Ljubomora, destruktivne odluke, odvajanje i svađa, samo su neke od mogućih tema.

3 NED Merkur u pozitivnom kontaktu sa Saturnom omogućuje da kroz ustrajnost i disciplinu ostvarimo željeno. Povoljno za razgovor sa starijim osobama, ali i za rješavanje problema.

4 PON Venera ulazi u Škorpiona i ostat će u tom znaku do 29. prosinca. Unutar tog perioda ljubavna zbivanja dobivanju na strasti, intenzitetu. Ide se iz krajnosti u krajnost, mogući su i ljubavni trokuti.

5 UTO Mjesec se kreće znakom Djevice i omogućuje da uspješno prođemo kroz labirinte poslovnih obaveza i dnevnih zadataka. Dan je povoljan za čišćenje, sređivanje, planiranje i organizaciju.

6 SRI Neptun kreće prema naprijed, laži se pokazuju, snovi ostvaruju. Venera u pozitivnom kontaktu sa Saturnom omogućuje da nešto stabiliziramo i razjasnimo u ljubavi i po pitanju novca.

7 ČET Predivan aspekt Merkura i Jupitera stvara pogodno ‘klimu’ za putovanja, ostvarenje planova, druženje, kao i za učenje. Stiže podrška, dobra vijest, prilika koja se ne propušta.

8 PET Mjesec u Vagi sreće se s južnim Mjesečevim čvorom, a njihov spoj začinjen je izazovnim aspektom s Plutonom. Mogući su emocionalni izazovi u partnerstvu ili u odnosu s majkom ili nekom drugom ženskom osobom.

9 SUB Mjesec u Škorpionu bit će u zagrljaju s Venerom, pa iskoristite ovaj dan za uživanje, druženje, zavođenje, za ljubav. Emocije su jako duboke i intenzivne. Snaga ženske energije je naglašena.

10 NED Venera nasuprot Jupitera potiče na neumjereno uživanje, pa i na mogućnost da naglo poletimo oko neke ideje ili događaja i precijenimo ili pak ne vidimo dobro. Zato samo polagano.

11 PON Mjesec na početnim stupnjevima Strijelca naći će se u izazovnom aspektu sa Saturnom, pa prijepodnevni sati mogu biti nešto zahtjevniji, na način da smo umorni ili lošije raspoloženi.

12 UTO Mjesec se spaja s Marsom u Strijelcu pa ovaj dan može imati poseban energetski naboj. Nagli smo, nestrpljivi i pomalo napeti ako ne ide sve kako smo zamislili. Krećite se, vježbajte.

13 SRI Mladi Mjesec u znaku Strijelca pomaže nam da nakratko zastanemo i pogledamo što smo sve ostvarili, a što još želimo dosegnuti u budućnosti. Merkur kreće retrogradno, usporite…

14 ČET Mjesec u znaku Jarca usmjerava nas na preuzimanje odgovornosti i realnije sagledavanje privatnih pitanja, vezanih uz dom, djecu, roditelje. Emocionalno smo oprezni i suzdržani.

15 PET Susret Mjeseca i Plutona u Jarcu poziv je na emocionalnu transformaciju. U prilici ste vidjeti manipulativne obrasce kod sebe ili drugih te gdje se blokirate. Regulacija emocija je dosta važna.

16 SUB Mjesec u Vodenjaku poziva nas na druženje s prijateljima, povezivanje s drugim ljudima. Dan je povoljan za timsko djelovanje. Provedite dan u prirodi ako je to moguće.

17 NED Sunce u Strijelcu stvara izazovan aspekt s Neptunom pa se možemo osjećati pospano, pomalo rastreseno, možda i bezvoljno. Čuvajte se samozavaravanja. Budite u kontaktu s realnošću.

18 PON Izazovan aspekt između Mjeseca u Ribama i Marsa u Strijelcu ukazuje na neki razdor između prošlosti i budućnosti. Možda nas nešto koči da krenemo prema naprijed. Ne reagirajte u ljutnji.

19 UTO Merkur se opet spaja s Jupiterom, pa se prisjetite što je bilo oko 7. prosinca jer bi ta tema mogla opet biti značajna na način da se bolje razradi, shvati i isplanira. Dovršavanje ide u siječnju.

20 SRI Divan aspekt između Mjeseca u Strijelcu i Marsa u Ovnu budi hrabrost, inicijativu i entuzijazam. Imamo energije stvarati, pokrenuti, strastveno se posvetiti ostvarenju neke želje.

21 ČET Merkur i Saturn su u ponavljajućem aspektu, pa bi nešto što je bilo aktualno oko 3. prosinca, moglo ponovno doći na dnevni red. Okončanje tih pitanja odvija se u siječnju.

22 PET Započinje vladavina Jarca, vrijeme kada dovršavamo neke aktivnosti, zatvaramo stara životna poglavlja i razmišljamo o daljnjim ciljevima. Vladavina Jarca traje do 20. siječnja.

23 SUB Merkur se vraća u znak Strijelca i otvara neke započete, a nedovršene teme koje su se odvijale krajem studenog i početkom prosinca. Ostvarenje se odvija usporeno zbog retrogradnosti Merkura.

24 NED Na Badnjak Mjesec u Blizancima ukazuje na porast susreta, veću razmjenu poruka i potrebu da dan provedemo aktivno i među ljudima. Mogli bismo sresti ili čuti nekog iz prošlosti.

25 PON Božić je prepun pozitivnih aspekata. Sunce i Saturn donose suradnju, stabilnost, mir i podršku starijih osoba, a Venera i Neptun simbol su bezuvjetne ljubavi i opraštanja.

26 UTO Dan prije punog Mjeseca može biti nešto zbunjujući, osobito na polju komunikacije. Čuvajte se neiskrenosti i uljepšavanja koje ide kroz riječi, a to uljepšavanje nije podržano od stvarnosti.

27 SRI Pun Mjesec u znaku Raka ovaj dan obojit će emotivnošću, empatijom, stavljajući u prvi plan dom, obitelj i roditeljsku ulogu. Moguća su zanimljiva iskustva s bliskim osobama.

28 ČET Dan obiluje aspektima. Sunce i Jupiter šire optimizam i dobru volju. Spoj Merkura i Marsa ubrzavaju komunikaciju i kretanje, ali mogu dovesti do svađe. Mars i Neptun – oprezno s alkoholom.

29 PET Venera ulazi u znak Strijelca i ostat će tu do 23. siječnja. Uživanje dolazi kroz putovanja, učenje, a moguće je i da se dogodi ljubav s osobom koja živi udaljeno od vas ili je stranac.

30 SUB Mjesec u Lavu stvara pozitivne aspekte s Marsom i Merkurom. Divan dan za ljubav, zabavu, druženje, za sve aktivnosti koje vam pune srce. Provedite ovaj dan s onima koje volite.

31 NED I posljednji dan u ovoj godini bit će obilježen direktnim kretanjem Jupitera. On je planet zadužen za blagostanje i sreću, pa neka to bude simbol jednog novog, sretnijeg početka.

Mantra

Mantra.hr je internetski portal koji inspirira i informira sve one koji sreću, smisao i zadovoljstvo pronalaze u alternativnim načinima življenja. Otkrivamo tajne horoskopa i analiziramo aktualne zvjezdane konstelacije, osluškujemo unutarnji glas kako bismo pronašli put do autentične duhovnosti i spiritualnosti, brinemo o zdravlju i ljepoti koristeći prirodne metode iscjeljenja i narodne recepture, otkrivamo misterije svijeta i drevne zaboravljene vještine… Mantra je sveti zvuk koji vodi ka Izvoru.

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar