Mjesečni Horoskop

Ožujak 2023. Mjesečni horoskop za vatrene znakove: Ovan, Lav i Strijelac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Iznenadni pozitivni preokreti te neočekivana i ugodna ljubavna zbivanja posebno će biti izražena do 16. ožujka kada će Venera boraviti u vašem znaku. Ovnovi u braku osjetit će dah svježeg i drukčijeg bračnog života, koji će vas puniti optimizmom. Neke zavrzlame i nesporazume iz bliske prošlosti uspjet ćete riješiti na obostrano zadovoljstvo. Samci, ako ne ostanete između svoja četiri zida, očekuju vas zanimljivi događaji i uzbudljiva osjećajna iskustva. Ljubav i zabava, to će biti zajednički nazivnik događaja koji će obilježiti dobar dio prve polovine mjeseca, no dosta toga bit će u vašim rukama. Bit ćete zainteresirani za dvije osobe istodobno, a ni one neće skrivati simpatiju prema vama. Izbor neće biti lagan, ali zvijezde upućuju na sretan odabir osobe koja se kreće u vašim društvenim krugovima. Stoga je pravo vrijeme za ulazak u ljubavnu vezu s nekime koga već zapravo poznajete.

Od 8. ožujka Saturn ulazi u vaše astrološko polje tajni, pa bi ljubavi i osjećaji mogli biti skriveni iz više razloga. Mogla bi vas privući osoba koja je već zauzeta, no sklona nepostojanim osjećajima. Ugodne vanjštine i jako šarmantna, u velikoj mjeri će biti ‘vaš tip’ i bit će joj teško odoljeti. Pazite da ne dođete u napast i pokleknete pred šarmom vašeg udvarača. Slobodnim Ovnovima osjećaji neće biti uzvraćeni pa bi mogli ostati razočarani. Moguće su i kraće bračne nesuglasice, koje ćete ipak uspješno riješiti nakon 21. ožujka, kada počinje astrološka vladavina vašeg znaka. Tada će vam na ljubavnom planu sve krenuti nabolje. Izaći ćete iz ljubavnog trokuta i shvatiti da još uvijek volite svoga partnera. Nećete htjeti riskirati miran i uhodan bračni život ili odnos s partnerom u vezi. Samci koji su za nekim dosta dugo patili, okrenut će se nekom novom i smiriti se u zagrljaju dotične osobe.

Posao

Do 19.3. ostvarenje poslovnih ambicija, bit će prožeto teškoćama i zastojima u komunikaciji. Nastojte iskoristiti povoljno vrijeme do 3. ožujka, tijekom kojeg vas prati poslovna sreća i sve vam ide od ruke. Zapreke nakon navedenog datuma činit će vam se nepremostive, tim više što će vam i poslovni suradnici okrenuti leđa bez nekog pravog razloga. Opasnost da odate neku poslovnu tajnu, i to jednom ljutom poslovnom konkurentu, neće biti zanemariva. Tu su i nadređeni, za koje ćete misliti da samo čekaju na neku vašu pogrešku, pa da vam ‘smjeste’.

Osjećaj općeg poslovnog zastoja unijet će nemir pri obavljanju svakodnevnih obaveza pa se to može odraziti i na vaš ljubavni život. Budite strpljivi i nadređenima staloženo iznesite svoje planove i zamisli, ali računajte i na njihovo neslaganje. Bit će napetih situacija u kojima se nećete moći posve kontrolirati, ali nemojte kritizirati šefove. Ako tome ne odolite, budite sigurni da će netko iz poslovne sredine to iskoristiti protiv vas, a za svoj interes. Od 20. ožujka Merkur ulazi u vaš znak i otklanja sve zapreke. To je planet dobrog poslovanja, čiji će se pozitivan utjecaj brzo odraziti na vašu opću poslovnu situaciju. Zastoji nestaju, poslovni planovi počinju se ostvarivati, a jedna osoba ponudit će vam suradnju i pomoć koju ćete trebati. Neki od poslovnih rezultata potkraj mjeseca bit će iznad svih vaših očekivanja, a vi biti sretni što je to tako.

Zdravlje

Saturnov utjecaj odrazit će se na povremena loša raspoloženja, koja će vas iznenada preplavljivati. Moguće su i navale nervoze te nezadovoljstva, no povoljni Mars u Blizancima do 25.3. daje vam snagu i vitalnost. Oslobodit ćete se nekih strahova za koje ćete shvatiti da su bili nerealni i koji su vam rađali nelagodu već dulje vrijeme. U drugoj polovini mjeseca osjetit ćete nalet energije i samopouzdanja. Još kada od 21. ožujka započne vladavina vašega znaka i imunitet će vam se naglo popraviti. Ipak, od 26.3. pripazite se ozljeda!

SAVJET

Vaši postupci bit će simpatični i toplo primljeni od dragih ljudi. Ipak, nekim izjavama mogli biste puno toga pokvariti, navesti partnera na pogrešan put, učiniti da posumnja ili se povuče u sebe te manje razgovara o problemima.

SEKS
Ljubomoru koju ćete u nekoliko navrata osjetiti prema partneru, pokušajte zatomiti i ne pokazivati je prečesto. U velikoj mjeri ona će biti neopravdana te povremeno utjecati na libido, koji će zato biti oslabljen.

POSAO
U komunikaciji s nadređenima držite se zlatne sredine. Ne precjenjujte svoje mogućnosti i talente te ne letite previsoko. Za veće poslovne akcije pričekajte dane nakon 21. 3. kada odlično poslujete.

ZDRAVLJE
Povremeni nedostatak koncentracije, bit će rezultat stresnih situacija. Koristit će vam više kretanja na svježem zraku, a također nastojte odvojiti vrijeme za samoću i analizu svih segmenata koji čine život.

OBITELJ
S članovima uže obitelji provedite što je moguće više vremena, jer oni vas trebaju i više nego što pokazuju. Imate li napete odnose s ukućanima, vi ćete biti ona osoba koja će znati uvesti reda i mira.

NOVAC
Izbjegavajte povećanu potrošnju i financijske nesporazume s partnerom. Mislite li da druga strana nespretno raspolaže zajedničkim kućnim proračunom, recite joj to otvoreno.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za ožujak 2023.

Lav 23. 7.- 22. 8.

LJUBAV

Svakodnevica će vam biti ispunjena raznolikim zbivanjima. Ako ste nezadovoljni postojećom ljubavnom situacijom, dopustit ćete novim ljudima ulazak u svoj život. Mogla bi vas privući osoba koju ćete upoznati preko posla ili u kakvom većem društvu. Prepustit ćete se odvažno novim iskustvima, ne razmišljajući o budućnosti. Osvajate li nečije srce, neće se sve odvijati kako ste zamislili. Druga će strana biti teško osvojiva i vrlo oprezna, pa je najbolje da joj za početak budete samo prijatelj. Kako dani budu odmicali, vaša će se simpatija sve više zadržavati u vašoj blizini. Počet ćete češće i više razgovarati i doticati se tema koje će vam i jednom i drugom biti zanimljive. Do 16. ožujka mogli biste se naći u željenom zagrljaju i uživati u čarima nove ljubavi. Do tog datuma i vezanima će biti lijepo. Uživat će u bliskostima i nježnostima s voljenom osobom.

Nakon tog datuma mnogo toga počet će vas smetati. Ako ste u vezi i povrijeđeni ste, htjet ćete dokazati sebi i partneru da se ne može poigravati s vama. No uspješno ćete raščistiti sve ono u svojoj vezi što vam je postalo nepodnošljivo i što vas opterećuje u osjećajnom smislu. S partnerom ćete voditi teške i zamorne razgovore, pa iako će se ljubavna situacija poboljšati i dalje ćete morati ozbiljno analizirati svoju vezu. Ako se nalazite u kvalitetnoj i zadovoljavajućoj ljubavnoj vezi ili braku, nepovoljna Venera u znaku Bika neće vas posebno uzdrmati, nego će vas još više učvrstiti u uvjerenju da vam partner pruža ono što od njega očekujete, a u ovom trenutku to je svakako stabilnost. Bračne će odnose potresati prolazne krize. Iskoristite povoljno razdoblje za komunikaciju od 21. ožujka jer će iskren razgovor mnogo toga otkriti, ali će i pomoći da se problemi riješe.

Posao

Poslovi će se odvijati stabilnim tempom, usprkos izvjesnim usporavanjima i odgodama. Međutim, razloga za zabrinutost nećete imati. Pred vama je pogodan mjesec za nove poslovne početke, iskorake i realizaciju planova. Imat ćete dovoljno snage, mudrosti i znanja. Intenzivno ćete komunicirati, kretati se, trošiti vrijeme u prometu, biti pored telefona ili na internetu, obavljati važne susrete i razgovore. Mars će vas opskrbljivati energijom pa ćete biti poduzetni i aktivni. Dobit ćete priliku unovčiti znanja i sposobnosti kojima raspolažete, uključivši i umjetničke talente. Dani će vam prolaziti u intenzivnoj komunikaciji, prepisci s partnerima i klijentima te na sastancima i dogovorima. Izvjesno je i poslovno putovanje te korist od njega. Ovi će vas dani zadovoljiti i u financijskom pogledu. Maštate li o povišici plaće ili boljem plaćenom radnom mjestu, mogli bi vam se ostvariti i takvi planovi u drugoj polovini mjeseca.

Nakon 20.3. ulazite u još bolje razdoblje. Primit ćete se posla i s velikom voljom prionuti na ispunjavanje obaveza i zaostalih poslića. Izabrat ćete vlastiti put i svoj sistem za rad kojim nećete nikome štetiti, što će se ubrzo pokazati kao pun pogodak. Često ćete voditi poslovne razgovore u kojima ćete svoju komunikativnost iskazati na vrhunski način. Donosit ćete razumne odluke, kojima ćete znatno popraviti svoj status. Poslovna putovanja su vam uspješna i ugodna, osobito ako će se odvijati nakon 21. ožujka. Od tog datuma ostvarit ćete mnoge planove, pogurati poslove i uspostaviti bolju komunikaciju s nadređenima, a taj će se trend nastaviti i u travnju.

Zdravlje

Prolazit ćete kroz razdoblje čišćenja od negativnih energija i nakupljenih frustracija, strahova i loših iskustava. Pogledajte problemima u oči, detektirajte njihov uzrok i krenite s rješavanjem. Oni su nerijetko jednostavniji nego što vi mislite. Pozitivan Marsov položaj omogućit će vam da brzo povratite izgubljenu energiju te stvorite uvjete za ispunjenje zacrtanih planova. Vašem tijelu i duhu godit će sportske aktivnosti te aktivniji društveni život.Još bolje osjećat ćete se nakon 21. ožujka kada ćete biti puni pozitivne energije.

SAVJET

Osjetite li pad raspoloženja, okružite se s ljudima u čijem vam je društvu uvijek zabavno. Mjesec je povoljan za sve financijske akcije, od štednje u banci, novčane posudbe ili podizanje kredita.

SEKS
Iako ćete u ljubavi biti posesivni, to se neće odraziti na erotski dio vašeg života. Vaš će libido biti iznimno visok. S takvom seksualnom energijom privlačit ćete sebi slične partnere.

POSAO
Vrijeme provedeno na poslu ispunjavat će vas zadovoljstvom. Uživat ćete u osjećaju da nešto stvarate i radovat će vas svaki, pa i najsitniji pomak. Najbolje ćete poslovati od 20. ožujka.

ZDRAVLJE
Bit ćete relativno dobra zdravlja, unatoč povremenom padu raspoloženja. Prve sunčane dane iskoristite za šetnje jer će vam goditi dnevna svjetlost. Vitalniji i energičniji bit ćete od 21. ožujka.

OBITELJ
Bit će podosta napetosti u vašoj obitelji pa se oko mnogih stvari nećete moći dogovoriti. Svatko će voditi svoj život, što nikako nije dobro. Napetosti će početi jenjavati nakon potkraj mjeseca.

NOVAC
Venerin položaj nagovješćuje manje probleme u poslovanju s bankama, računovođama ili administrativnim službenicima. Budite mudri u raspolaganju svojim kapitalom ili ušteđevinom.
Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

Sve ljubavne korake koje poduzmete u prvoj polovini mjeseca bit će ispravni i djelotvorni. Ako ste u braku, više ćete razgovarati s partnerom i zajednički rješavati poslovna i financijska pitanja. Najbolje razdoblje u kojem možete riješiti sve ljubavne probleme bit će do 16. ožujka. Tada ćete imati odličnu komunikaciju s partnerom pa ćete uspješno riješiti sve ono što potkopava vaš odnos. Postoji mogućnost da se jako zaljubite. Nećete toga odmah biti svjesni. Unutarnji nemir bit će znak da se nešto s vama događa. To će vas ponukati da se zateknete u kafiću koji je omiljeno mjesto vaše simpatije. Sretnete li zajedničkog poznanika, nećete izdržati a da ne priupitate što se događa s osobom koja vam ne izlazi iz glave. Uvjerit ćete se da imate prijatelje kojima je zaista stalo do vas. Zahvaljujući njima, simpatije bi se mogle razviti u vezu.

Druga polovina mjeseca, bit će na ljubavnom planu osjetljivije razdoblje. Brzopletost i nepromišljenost moglo bi vas dovoditi u nezavidne situacije. U dugim vezama i brakovima, bit će učestale rasprave oko različitih pogleda na život, suprotnih interesa, pristupa odgoju djece, kućnim obavezama i načina raspolaganja novcem. Sve biste tako jednostavnije rješavali, samo kada biste se više kontrolirali i pripazili na izbor riječi. Bračne probleme držite iza vrata svog doma, povjeravajte se samo najintimnijim prijateljima. Pričekajte da kriza prođe, a to će se dogoditi već od 21. ožujka kada počinje vama sklona vladavina Ovna. Postat ćete optimističniji i s velikom spretnosti pridobiti partnera na razgovor. Ubrzo će sve dvojbe biti riješene, pa ćete se zajedno smijati razlozima koji su vas doveli do međusobnog udaljavanja.

Posao

Mars u Blizancima poticat će vašu nervozu i neusklađenost misli i djela. Precjenjivat ćete svoje mogućnosti, pa se nemojte iznenaditi ako vas ukori kolega ili šef jer ste neki zadatak obavili površno. Izdržite provokacije zavidnika i osoba koje su uvjerene da ne zaslužujete položaj koji imate ili dobivate. U pozadini svega stvari se razvijaju dobro, a svojom odličnom konverzacijom i jasnim logičkim zaključcima možete se izboriti za svoja prava. U ovom mjesecu slobodno planirajte visoke ciljeve, unatoč zastojima. Ne opterećujte se sumnjama koje vam nameću zajedljivci i izbjegavajte ulazak u poslove koje niste dovoljno analizirali. Dakle, nemojte nikuda žuriti.

Koliko god će ovo za vas biti dani puni stresa i iscrpljenja, vladavina Ovna koja započinje 21. ožujka donosi vam olakšanje, manje napora i više slobodnog vremena, a dan ranije i Merkur vam je sklon. Od tog datuma više ćete kontaktirati s ljudima koji su zaposleni u bankama i ostalim financijskim ustanovama, a neki od vas mogli bi udružiti snage s rođakom ili starijim članom obitelji i tako proširiti svoje poslovanje. Na vašoj će strani biti utjecajni pojedinci koji će prepoznati vaše prave vrijednosti i kapacitete. Mogli bi vam dodijeliti zahtjevnije poslovne zadatke koji će vam donijeti i bolju zaradu. Aktivnije ćete se uključiti u poslovna zbivanja, razgovarati o teškoćama i pronalaziti nove načine za njihovo rješavanje. Nekim idejama podići ćete kvalitetu poslovanja na višu razinu, što će jako veseliti vaše nadređene.

Zdravlje

Što se zdravlja tiče trebate se čuvati pretjeranog živciranja oko svih i svega. Neka od tehnika opuštanja ili barem pravilnog disanja vratit će vam opće stanje u normalu. Stariji će morati više računa voditi o krvnom tlaku i nastojati se što manje uzbuđivati. Previše rada i psihofizičkog napora može vas oslabiti, stoga se nastojte što više odmarati. Mogli biste zbog nekih simptoma konzultirati liječnika i tako stati na kraj tegobama. Znatno bolje osjećat ćete se potkraj mjeseca kada ćete biti manje pod stresom i mnogo bolje raspoloženi.

SAVJET

Čuvajte se brzopletosti kako ne biste upropastiti odlične ljubavne i poslovne prilike. Budite pribrani i kontrolirajte se pa većih teškoća neće biti. Vodite pojačanu brigu o svom zdravlju jer ćete biti skloniji iscrpljenjima.

SEKS
Cijeli ćete ožujak biti puni seksualne energije, pa ćete sa zanimanjem promatrati suprotni spol i neobavezno flertovati. Mogla bi vam se dogoditi zabranjena, ali dojmljiva avantura s posebno strastvenom osobom.

POSAO
Možete mnogo postići, no nemojte ključne odluke donositi u ljutnji jer ćete pogriješiti. U poslovne pobjede krenite od 20. ožujka kada neće biti zastoja i kada će vam ljudi iz radne okoline biti posebno skloni.

ZDRAVLJE
Živjet ćete intenzivnim tempom, stoga neće čuditi ako ćete osjećati umor. Lijepe dane iskoristite za šetnju, vožnju biciklom ili rolanjem jer će to potaknuti vašu cirkulaciju, ali i podići dobro raspoloženje.

OBITELJ
Obiteljski odnosi neće uvijek biti skladni, no možda će vam ukućani zamjerati da ste previše zaokupljeni poslom. Nemojte dopustiti da to uzme maha, barem im preko vikenda posvetite dužnu pažnju.

NOVAC
Bit ćete štedljivi i paziti na svaki cent, no neke troškove nećete moći izbjeći. Mogli biste potrošiti veći novčani iznos za pripremu rođendana dragoj osobu, vjenčanje ili instrukcije za školarce.
Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar