Mjesečni Horoskop

Ožujak 2023. Mjesečni horoskop za vodene znakove: Rak, Škorpion i Ribe

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

Do 16. ožujka mogući su manji ljubavni problemi. Preduvjeti za zdravo funkcioniranje vaše veze bit će ljubav, povjerenje, dobra komunikacija te spremnost preuzimanja osjećajnih obaveza, dakle odgovornost. Ako to postoji, ništa neće moći uzdrmati stabilnost vaše veze. Nakon tog datuma ulazite u odlično ljubavno razdoblje koje vam donosi pregršt lijepih osjećajnih iskustava. Planetarni položaji u drugoj polovini mjeseca naglašavaju vašu sklonost zabavama, zavodnički talent i šarm kojeg neosporno imate. Osvajat ćete riječima, znakovitim pogledima i romantičnim izlascima. Pozitivan Venerin utjecaj navješćuje vam mnogo strasti, poljubaca i vatrenih zagrljaja, osobito onim koji su sami i u potrazi za novim partnerom.

Ako ste u vezi, još će biti sumnji u vašem odnosu. Bit će trenutaka kada ćete se zapitati što je to što vas veže uz partnera. Komunikacija će zastajkivati, preispitivat ćete svoje osjećaje i možda partneru zamjerati neke stvari koje su se dogodile u prošlosti. No od 17. ožujka razdoblje osjećajnih kriza ostaju iz vas. Uspostavit ćete bolju komunikaciju s voljenim i više se zbližiti. Slično će biti i Rakovima koji su u braku. I njih će mučiti razne dvojbe koje će sredinom mjeseca brzo nestati iz njihova života. Otvoreno ćete partneru dati do znanja što vas smeta kod njega, a on će se nastojati više prilagoditi vama i vašim potrebama.

Ako ste sami, više kretanja i raznovrsniji život pozitivno će utjecati na vaše raspoloženje te vas dovesti u situaciju da upoznate privlačnu osobu. To bi mogao biti netko tko je produhovljen i od koga ćete čuti puno pametnih stvari. Potpuno ćete se prepustiti vodstvu svoje nove simpatije, a osjećaji će bujati iz dana u dan. Bit će to veza kakvu ste priželjkivali.

Posao

U poslovnom okružju pojavit će se nove okolnosti vezane uz partnerstvo, pravne obveze i ugovore. Poslovi će vas udaljiti od mjesta boravka, pa ćete morati krenuti na put ili kontaktirati s ljudima koji žive daleko od vas. Putovanja, trgovina i komunikacija, bit će pod sjajnim planetarnim utjecajima, kao i poslovi vezani uz umjetnost, sport i kreativni rad. Mogli biste rukovati povjerljivim informacijama ili steći veće ovlasti u radnom okruženju. Radit ćete mnogo više nego inače, ali će zato rezultati biti vidljivi. Nadređeni će vas često hvaliti, što će goditi vašem egu.

Osobito će plodni biti pisci, slikari, novinari i svi oni čiji posao zahtjeva spretna i kreativna rješenja. Mogli biste dobiti i priznanja za svoj rad. Na radnom su mjestu moguće su i promjene i reorganizacije. Možda ćete dobiti novi posao i uhodavati se u njega, pa ćete strahovati da li ste dorasli svim izazovima. Šef ili netko od nadređenih mogao bi vam ponuditi priliku da privremeno zasjednete u njegovu fotelju, ili će vam otvoreno nuditi premještaj na bolje radno mjesto. Ne oklijevajte – prihvatite!

Od 20.3. pred vama će biti razdoblje u kojem ćete pokazati znate li biti dovoljno strpljivi. Prihvatite stvari koje trenutačno ne možete mijenjati. Pomognite onima koji vas trebaju, tako ćete i sami ojačati. Unatoč svim izazovima, sposobni ste za velike stvari, pa je moguće napredovanje i češći kontakt s osobom na višem položaju. Ipak, pripazite na svoj prilično samouvjeren ili čak drzak nastup; branite svoja uvjerenje bez svađa.

Zdravlje

Za vaše odlično raspoloženje, bit će zaslužna uzbuđenja na ljubavnom planu, pa će mnogi imati poseban sjaj u očima. Zdravlje će vas dobro služiti, a mjesec je odličan za terapije, nove lijekove, operativne zahvate, ali i za sve oblike uljepšavanja. Na zdravlje pripazite od 26. ožujka kada Mars ulazi u vaš znak. Pazite na grlo i izbjegavajte gazirane i previše hladne napitke. Žene bi mogle imati ginekoloških tegoba pa nije naodmet obaviti redovan godišnji pregled.

SAVJET
Iskoristite svoju briljantnu snalažljivost i komunikativnost da dohvatite poslovne ili ljubavne vrhunce. Sve do 19. 3. uživat ćete u odličnim prilikama pa sve s čime u životu niste zadovoljni, sada mijenjajte!

SEKS

Planeti će se pobrinuti da ovaj mjesec imate visok libido pa ćete imati pojačanu potrebu za ljubavlju i intimnostima. Kad zastane komunikacija, sve ćete nadoknaditi u spavaćoj sobi.

POSAO

Pozitivno ozračje u poslovnom okruženju povoljno će djelovati na vašu učinkovitost. S mnogo entuzijazma prionut ćete na rad te uspješno obaviti većinu posla. Mogli biste i češće putovati.

ZDRAVLJE

Imat ćete mnogo energije koja će vas tjerati na akciju pa ćete se više baviti sportom, provoditi dijete i postupno mršavjeti. Manji pad imuniteta moguć je potkraj mjeseca.

OBITELJ

Najbitnija tema za razgovore, bit će financijska situacija u kući. Odlučit ćete se za više štednje te napraviti plan potrošnje. Neki među vama dobit će novac od odštete ili nasljedstva.

NOVAC

Ne posuđujte novac nepouzdanim ljudima i ne ulazite u mutna poslovna partnerstva. Ipak, ovo su dobri dani za sređivanje nasljedstva, poreza, kredita i za dobivanja građevinskih dozvola.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za ožujak
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

U prvoj polovini mjeseca mogući su osjećajni problemi. Osoba koju simpatizirate drži se na pristojnoj udaljenosti, dok onima u braku partner djeluje sumnjivo i nedokučivo. Ne razmišljajte o prošlosti, okrenite se budućnosti, otvorite se ljubavi, krenite u nešto novo ako niste zadovoljni starim. Možda se u vezi ili braku nećete osjećati dovoljno voljenima ili će partner pred vas stavljati prevelike zahtjeve. Možda će vas i poslovi razdvajati pa ćete biti preumorni za nježnosti. No povoljni Merkur u mnogočemu će vam olakšati ove dane. Taj je planet zadužen za dobru i kvalitetnu komunikaciju pa ćete zahvaljujući njemu vrlo lako rješavati ljubavne probleme. Bit će potrebno samo malo dobre volje s obje strane, pa da ponovno uspostavite izgubljeni sklad. Bude li i bilo kakvih kriza, one će vam pomoći da testirate snagu i postojanost svojih osjećaja te shvatite da se ne isplati gubiti energiju i živce na prepirke oko sitnica. Bit će nužno da smirite svoj nemiran ego i dopustite partneru da ima i izrazi stav o problemu.

Ako ste sami, vaši zavodnički talenti bit će istaknuti. Osobu koja vam se sviđa zavodit ćete pogledima i dodirima, pisati romantične i intrigantne poruke i poduzeti baš sve kako biste je osvojili. Zanimljive osjećajne kontakte mogli biste ostvariti putem internet pričaonica, na putovanju, seminarima, tečajevima, ali i na mjestima gdje se najčešće krećete, možda u omiljenom kafiću ili diskoklubu. Neki će putem prijatelja doznati da je jedna osoba zaljubljena u vas, a i neki kolega na poslu mogao bi ‘baciti oko’ na vas. Ako ste u dugoj i stabilnoj vezi, ovo je mjesec kada biste se mogli vjenčati ili početi zajednički živjeti.

Posao

Iskoristite svoje odlično poslovno razdoblje koje će trajati 19. ožujka i kada će Merkur biti u naklonjenim Ribama. Tajnice, pomoćnici, savjetnici, oni koji se bave istraživačkim radom ili im je posao vezan za informacije, ovaj će mjesec briljirati. U pravom trenutku bit ćete na pravom mjestu, do podataka dolaziti brzo, samo vama znanim putovima, a i nekoliko šturih podataka bit će vam dovoljno da prodrete u bit problema. Produktivnije ćete obavljati svoje zadatke, isticati se učinkovitošću. Bit ćete zainteresirani za poboljšanje svog položaja, prihvatiti dodatne poslove ili novo zaposlenje.

Sretne okolnosti, potpora zvijezda, vaše praktične sposobnosti i kreativni potencijali, otvorit će vam nove mogućnosti zarade. Nepogrešivo ćete osjećati na koji način i kako trebate raditi i djelovati. Moguća je naplata uspješno prodanih proizvoda, unosna kupnja ili povoljna prodaja. No ipak, s novcima budite oprezni cijeli mjesec, bez obzira koliko ćete zarađivati jer se novac u vašim džepovima neće dugo zadržavati. Mogući su izvanredni troškovi, gomila neplaćenih računa, a ukoliko ste porezni obveznik, pazite da svi računi budu namireni. Ovaj mjesec bit će specifičan i po tome što ćete imati veliku potporu moćnih ljudi. Oni bi vam svojim utjecajima mogli pomoći da napredujete ili da se domognete bolje plaćenih poslova. Ako kanite ići u poduzetničke vode, mogao bi vam biti odobren kredit, a ni birokratskih zavrzlama neće biti. Ishodit ćete potrebne dokumente u kratkom roku.

Zdravlje

Služit će vas dobar imunitet i vitalnost, zbog čega ćete biti prilično otporni na stresne okolnosti. Manje neprilike može vam zadavati pad raspoloženja, ali i tome dolazi kraj od 25. ožujka. Lijepi sunčani dani mamit će vas na šetnje, bavljenjem sportom i izlascima. Dobit ćete volju za uljepšavanjem pa ćete garderobu osvježiti novim komadom odjeće ili ćete promijeniti frizuru i sve oko sebe iznenaditi. Zbog naklonjenog Merkura bit ćete komunikativni i intelektualno vrlo oštroumni, što će vam biti od velike koristi u poslu.

SAVJET
Ne očajavajte ako vam u ljubavi baš i ne ide. Naime, vladavina Riba pomoći će vam da zaliječite ljubavne rane i brže se okrenete nekom novom. Na novac pripazite, trošit ćete previše!

SEKS
Oživjet ćete svoj seksualni život većom inicijativom i strašću koja će vas preplaviti. Bit ćete bliskiji s partnerom, uživati jedno u drugom, a i samci bi mogli zaploviti na valovima strasti.

POSAO
Bujat će vaša kreativnost i energičnost. Odlično ćete se snalaziti u izazovima, ali i u poslovima koji zahtijevaju potragu za nekonvencionalnim rješenjima i iskorak iz uobičajenog. Šefovi i suradnici će hvaliti vaš rad.

ZDRAVLJE
Za vaše dobro zdravlje pobrinut će se planeti iz znaka Ribe, koji vam daju mnogo energije i optimizma. Bit ćete vrckavi i znatiželjni, kretati se u mnogim društvima, a razgovori će vas uveseljavati.

OBITELJ
Početkom mjeseca bit će nesloga u kuću koja će dolaziti od strane ženske osobe. No ostatak mjeseca provest ćete u dobrim odnosima. Imat ćete intenzivnije kontakte sa susjedima i rodbinom.

NOVAC
Povišica ili veća zarada pomoći će vam da optimističnije razmišljate o budućnosti. No, morat ćete paziti na svoje troškove jer nećete moći odoljeti lijepim stvarima. Štedite već sad pomalo za ljetovanje.
Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Ako se prestanete odupirati partnerovim idejama i željama, izgledi za ljubavni sklad će se povećati. Ipak, dane do 16. ožujka obilježit će prepirke oko nevažnih sitnica, kojima ćete i vi i partner pridavati veliki značaj. Budući da žučnim raspravama nećete zahvaćati bit problema, situacije će ostajati neriješene te vas oboje još više živcirati. Osim onih u dužim vezama i bračni partneri će si međusobno uputiti pokoju nepromišljenu izjavu, koja će im dodatno otežavati već ionako ‘načetu’ komunikaciju. Bit ćete osjetljivi na partnerove kritike i smatrati da vas ne voli dovoljno. Samcima će neuzvraćene simpatije i osjećaji zadavati dosta problema. Osobu za koju ste zagrijani pokušavat ćete animirati, no ona vam neće odašiljati povoljne povratne signale.

Međutim, neizvjesnim i napetim situacijama doći će kraj jer 17. ožujka zaljubljiva Venera ulazi u vama naklonjeni znak Bika. U bračnim zajednicama prepirke će utihnuti, a zamijenit će ih mnogo ‘pitomija’ i toplija komunikacija. To će također vrijediti i za Ribe u dužim vezama. Oslobodit ćete se negativnih misli i početi uživati u nepresušnim ljubavnim čarima, shvativši koliko ste izgubili raspravljajući s partnerom o manje važnim stvarima. Bračni partner obasipat će vas ljubavlju i nježnostima, kao da se želi iskupiti za prije upućene vam rečenice.

Samci, zračit ćete pozitivnom energijom i seksipilom, koji će privlačiti i intrigirati druge ljude. Udvarača vam neće nedostajati pa ćete sigurno doživjeti barem verbalni flert. Svidjet će vam se izgledom vrlo privlačna osoba, pa je druga polovina mjeseca pravo vrijeme da uplovite u novu vezu. Nemojte brzati i odmah imati prevelika očekivanja. Budite spontani i opušteni, tako će se veza razvijati na zdravim temeljima.

Posao

Očekujte prolazne otežane situacije koje će izmicati vašoj kontroli. Poslovna partnerstva izbjegavajte, iako će vam se jedna ponuda učiniti primamljivom. Ako ćete je prihvatili, pristat ćete na previše rizika i tek poslije doznati da osoba koja vas želi za partnera i nije baš pouzdana. Najbolje ćete poslovati do 19. ožujka, kada će u vašem znaku biti brzi i spretni Merkur. Prepuni radnog elana, s nadređenima ćete lako pronalaziti zajednički jezik. Neobavezni razgovori sa suradnicima, bit će sastavni dio radnog dana. Klijenti će stalno kucati na vaša vrata, poslovni partneri vas zasipati upitima, a šefovi pozivati na razgovore i dogovore. Što atmosfera bude užurbanija, vi ćete se bolje snalaziti i s većim užitkom ispunjavati obaveze.

Novi poslovni susreti, kontakti i suradnja s novim partnerima su izvjesni. Često ćete odlaziti na poslovne večere i ručkove. Poslovna suradnja mogla bi se izroditi i u prijateljstvo pa ćete se družiti i nakon radnog vremena. Naglašena je mogućnost kraćih putovanja. Otići ćete na seminar, obraćati se većoj skupini ljudi ili čak dati intervju. Trgovci, turistički i marketinški djelatnici, kao i profesori, nastavnici i odgajatelji, bit će zadovoljni radnim učincima. Od 21. ožujka naglo će vam se popraviti i financijska situacija. Ako vam netko duguje novac, mogao bi vam ga vratiti, a vi ćete ga odmah uložiti u nove poslovne projekte i tako nastaviti tamo gdje ste stali. I ostalim Ribama se povećavaju zarade, osobito kod onih koji će ići na kraća poslovna putovanja.

Zdravlje

Iako ćete biti odlično raspoloženi, nepovoljni Mars unosi povećanu mogućnost viroza, ali i veća iscrpljenja. Bit će važno paziti gdje, kada i zašto ulažete napore veće od potrebnih. Neke situacije tražit će od vas rad do iscrpljenja, a nakon toga obavezno treba uslijediti odmor i akumulacija energije. Povećanu sklonost upalama preduhitrite jačanjem imuniteta. Od 26. 3. na vašoj će strani biti naklonjeni Mars u Raku pa iza vas ostaju dani tjeskobe, stresa i raznih tjelesnih poremećaja.

SAVJET
Pazite s kime ulazite u ljubavni odnos – poslije biste mogli doznati da je osoba već zauzeta. No zato vam druga polovina mjeseca donosi pravu ljubav – dobro otvorite oči!

SEKS
Vaša maštovitost će pozitivno utjecati na vaš seksualni život. Venera u naklonjenom vam Biku, učinit će vas putenima i jako strastvenima pa će vam seks i nježnosti trebati više nego inače.

POSAO
Izvrsno ćete se slagati s kolegama, unoseći optimizam i pozitivnu energiju u odnose. Poslova ćete imati preko glave, ali ćete u tome vidjeti priliku da pokažete što možete.

ZDRAVLJE
Nepovoljni Mars vas do 25.3. izlaže ozljedama, upalama i povišenim temperaturama. Vodite računa o sebi i nastojte se što više odmarati. Nakon tog datuma vraćaju vam se snaga i energija.

OBITELJ
Osjećat ćete da se sklad vašeg obiteljskog života urušava, što će vas ražalostiti. Angažirajte se više, a tako ćete i ostalim članovima dati primjer kojeg treba slijediti. Rezultati će vas ugodno iznenaditi.

NOVAC
Kada je o novcu riječ, moći ćete napokon odahnuti. Vratit ćete stari dug, honorarnim poslom ‘pokrpati rupe’ u kućnom proračunu ili dobiti mogućnost da radite prekovremeno.
Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar