Mjesečni Horoskop

Ožujak 2023. Mjesečni horoskop za zemljane znakove: Bik, Djevica i Jarac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Bik 21. 4.  – 21. 5.

Ljubav

Situacije i ljubavna zbivanja do 16. ožujka tjerat će vas na razmišljanje i analizu vlastitih postupaka. Izostavite prijatelje i njihove savjete jer probleme trebate rješavati isključivo vi i partner. Zapitajte se jeste li u nedavnoj prošlosti bili sasvim ispravni. Utjecaj kojeg imate na ono što se događa u odnosu s partnerom postaje sve slabiji. Osjećat ćete da vam kontrola klizi iz ruku te da netko ‘drugi’ upravlja onim što se događa između vas i partnera. Sve spomenuto vrijedit će i za one u braku, kao i za sve Bikove u dužim vezama. Slobodni pripadnici znaka nikako da ‘ulove’ situaciju koja bi im barem obećavala poznanstvo s osobom za potencijalnu vezu. To će vas u dobroj mjeri frustrirati pate ćete se osjećati kao da na ljubavnom planu stagnirate. To će i biti istina, ali ne zadugo.

Naime, od 17. ožujka situacije na ljubavnom planu poprimaju puno pozitivniji tijek, na zadovoljstvo i onih vezanih brakom, kao i onih slobodnih. Venera će ući u vaš znak i donijeti vam ljubavnu sreću. Samci će se dobro zabavljati u društvu osoba suprotnog spola. Često ćete izlaziti, upoznavati nove ljude. Udvarači će vam dijeliti komplimente, a osobito će vam goditi pažnja jedne nenametljive i samozatajne osobe, koja će malo pričati, ali mnogo toga pokazivati pogledima i osmjesima. Godit će vam strast koju vam pruža dotičan odnos i osjetiti da je to – ono pravo. Poznanstvo je moguće i preko prijatelja koji će kumovati vašem spajanju. Sve što u bračnim ili dužim vezama nije bilo dobro, popravit će se. Partner će biti otvoreniji i spremniji da s vama o svemu razgovara. Ljubavne veze obilježit će procvat emocija i odlično međusobno razumijevanje.

Posao

Svi Bikovi koji žele napredovati i pokazati što mogu, bit će zadovoljni. Svi dosad nezavršeni poslovi, bit će dovršeni, a otvaraju se i vrata novim i uzbudljivim poslovnim pustolovinama. Njihovu će realizaciju pratiti izvrsna komunikacija s odgovornim poslovnim suradnicima, koji će se dobro uklapati u ostvarenje vaših planova. Isplatit će vam se rizici, a iz pokoje neizvjesne situacije izaći ćete zahvaljujući uvjerljivosti. Vaše radno mjesto bit će prepuno ljudi, a nerijetko će iza uredskih vrata odjekivati bučna i temperamentna komunikacija.

Odnos s nadređenima bit će jako dobar, iako će prema vašim briljantnim idejama čak pokazivati i malu zavist. Ipak, to vam neće naštetiti jer će u vašem napretku uvidjeti i svoju zaslugu. U vašoj firmi moguće su kadrovske promjene, od kojih ćete imati koristi. Neki od suradnika iskazivat će otvoreno nezadovoljstvo, dok vi opravdano možete očekivati i promaknuće. Tijekom vašeg povoljnog poslovnog razdoblja koje će trajati do 19.3. , netko iz užeg poslovnog kruga pokušat će za sebe prisvojiti jednu vašu ideju, no ionako je neće znati realizirati. Ne živcirajte se zbog pokušaja „posudbe“ nečeg što pripada vama, neka vam to zapravo bude priznanje. Od 20. ožujka intenzivna poslovna zbivanja će pomalo jenjavati, a zapreke i otežana provedba ideja te planova obilježit će poslovni život. Pazite se ogovaranja, tajnih neprijatelja i pogrešnog kolanja informacija. Ne vjerujte svakom i pazite kome povjeravate poslovne tajne!

Zdravlje

Porast će vam svijest o zdravom načinu života. Mnogi će Bikovi u ovom mjesecu spoznati pozitivne učinke redovitog bavljenja sportom. Bit ćete izbirljiviji i prema hrani. Više ćete jesti voća i povrća, jer će masna i teška hrana izazivati probavne tegobe. Preporučljivo je češće mjeriti tlak i njegovati kožu lica i tijela. Povremenu nesanicu i unutarnju napetost nećete moći izbjeći, ali sigurno ćete ta negativna stanja moći ublažiti. Dobar imunitet čuvajte pijući prirodne voćne sokove, koje je najbolje pripremiti blenderom ili sokovnikom. Naglo bolje bit ćete od 26.3.

SAVJET
Što više akcije, i na ljubavnom i na poslovnom planu, bit će vam od koristi te nagrađeno. Do maksimuma iskoristite svoju urođenu verbalnu spretnost, tako ćete biti gospodar svih situacija.

SEKS
Bit će uspona i padova, ali seksualnim životom bit ćete zadovoljni. Osobito ćete u drugoj polovini mjeseca biti seksipilni i zavoditi svog partnera. U seksu ćete biti skloniji eksperimentima.

POSAO
Suradnici će vas ponekad otežano ‘slijediti’, no zbog toga se ne uznemiravajte. Ako ste trenutačno bez posla, svakako dajte oglas u novine ili na odgovarajuće internetske portale.

ZDRAVLJE
Smatrat ćete se sposobnim postići sve što zamislite i to će dobrim dijelom biti točno. Ipak s fizičkim aktivnostima i sportovima ne pretjerujte nego se umjereno zamarajte.

OBITELJ
Bilo da je riječ o svakodnevnim teškoćama ili problemima zaostalima iz prošlosti, odvažno ćete se suočiti s njima. Primjerice, zahtijeva li vaše dijete ili stariji član obitelji više pažnje, brige ili skrbi, to ćete im i omogućiti.

NOVAC
Veći dio novca trošit ćete na zadovoljavanje kućnih potreba i podmirivanje računa. Mogući su neplanirani troškovi zbog kvara kućanskog aparata, no istodobno ćete razmišljati i o kupnji novog.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za ožujak 2023.
Djevica 23. 8. – 22. 9.

Ljubav

Potreba za djelovanjem tjerat će vas na akciju, uvodeći u vašu svakodnevicu neobične doživljaje. Da vam oni ne izmaknu kontroli, preispitivat ćete svoje postupke i usklađivati ih sa zahtjevima realnosti. Iako će vam do 16.3. ožujka Venera biti nepovoljna, nemir i težina u grudima neće vas pokolebati. Mogli biste smoći snage i prekinuti vezu u kojoj je ljubav odavno nestala i hrabro zakoračiti u jednu sasvim novu osjećajnu budućnosti. Nećete dugo samovati, a ni tugovati. Od 17. 3. Venera ulazi u vama sklonog Bika i otvara mnogo bolje ljubavne prilike. Mogla bi vas osvojiti osoba neupitna šarma i velikih verbalnih vještina. Neki će svoju novu simpatiju sresti na radnom mjestu – možda će to biti novi kolega ili privlačna stranka, koja će vas sitnim darovima i pažnjom iskazivati koliko joj se sviđate. Potkraj mjeseca je pravo vrijeme za zaljubljivanje i nove veze.

Ako ste u braku ili vezi, početkom mjeseca nećete izbjeći prepirke pa i žešće svađe, a tome će krivac biti Mars u Blizancima. Postojeća napetost u odnosu će kulminirati, a stari, nerazriješeni problemi isplivati na površinu. S obzirom na to da će vam odgovori na mnoga pitanja izmicati, a vi biti skloni ishitrenim, nepromišljenim postupcima, uputnije bi bilo ne donositi odluke i izbjegavati radikalne korake. Najbolji lijek za moguće obiteljske probleme, bit će strpljenje i objektivni odmak od situacije. Mnogo toga nabolje mijenja se u drugoj polovini ožujka, pa će i napetosti biti ublažene. Mars ulazi u Raka i napokon izlazite iz višemjesečnog razdoblja stresa i nezadovoljstva. Sve će vam odjednom biti lakše, bit ćete smireniji, a samim time privlačit ćete i pozitivnije ljubavne situacije. Mogli biste se zaljubiti kako već dugo niste.

Posao

Do 19. ožujka Merkur u vama nenaklonjenom znaku Riba negativno će se odraziti na područje komunikacije. Vaše će poruke suradnicima biti nejasne, pogrešno će shvaćati smisao zadataka ili ćete vi dobivati krive ili nepotpune informacije. Zvijezde ističu važnost privatnih poslova koji mogu biti povezani s članovima obitelji i stambenim prostorom. Moguće je zaposlenje u privatnom poduzeću ili registracija vlastite, što neće proći bez zastoja i birokratskih zapreka. Budite na oprezu u prvoj polovini mjeseca, kada će vam malo toga polaziti za rukom. Loše ćete se sporazumijevati s kolegama, a neki će čak i raskinuti poslovna partnerstva. Planirate li nove poslovne aktivnosti, svakako s njima krenite od 20. ožujka, kada će planetarna slika biti mnogo povoljnija.

Tada bi mnogi među vama mogli otići na kraće putovanje, riješiti pravni problem ili potpisati bitan ugovor. Bit ćete skloni ignoriranju potencijalnih problema i zamki, pa će vam takav stav olakšati snalaženje u poslovnim vodama. Dobro ćete se snalaziti i u ulozi rukovoditelja te brzo reagirati na novonastale okolnosti. Pregovori i ugovaranje novih poslova teći će po planu. Slobodno krenite i s ambicioznijim planovima, osobito onima financijske prirode. Ako vam tko duguje novac, mogao bi vam ga vratiti, a zaposlenima bi mogla porasti plaća. Željet ćete veći stupanj neovisnosti i radne slobode. Mnogi će biti primorani završiti prekinuti studij ili se doškolovati ako žele zadržati postojeći posao ili napredovati unutar poslovnih okvira.

Zdravlje

Uživat ćete u upoznavanju novih ljudi, pa i ne čudi što ćete proširiti krug poznanstva. Veselit ćete se večernjim izlascima, a svoje odlično raspoloženje širit ćete i na druge. No ne treba zanemariti nepovoljno djelovanje Marsa koji vas može izložiti poslovnim i obiteljskim iscrpljenjima, pa će stres i napori loše djelovati na vaš imunitet i živce. No od 26. 3. Mars prestaje nepovoljno djelovati na vaš znak pa će se mnogi bolesni početi brže oporavljati, a i vratit će vam se izgubljena snaga pa ćete biti raspoloženiji.

SAVJET
Nepovoljan Merkur vas poziva na strpljenje i odricanja. Morat ćete paziti kako se ophodite s drugim ljudima jer ćete biti jako tankih živaca. Rješavajte nagomilane obiteljske ili stambene probleme!

SEKS
Planeti će potaknuti vašu strastvenu stranu prirode pa ćete se spontano prepuštati seksualnim užicima. Partnera ćete češće privijati uz sebe, a druga će strana biti oduševljenja vašom inicijativom.

POSAO
Učinit ćete najbolje za sebe usporite li ritam i ne budete li se zamjerali drugima, a izbjegavajte i poticanje promjena. Vodit će vas naglost i brzopletost pa je dobro da malo stanete ‘na loptu’.

ZDRAVLJE
Imate li ikakvih zdravstvenih tegoba, ovo je odličan mjesec da obavite sve pretrage i dobijete adekvatnu terapiju. Posjetite i stomatologa i provjerite u kakvom su stanju vaši zubi.

OBITELJ
U obitelji može biti napetosti sa starijom muškom osobom. Ići će vam na živce njegovo prigovaranja, ali ćete radi mira u kući popuštati. Situacija će se smiriti potkraj mjeseca.

NOVAC
Pripazite na svoje financije jer planeti upućuju na niz troškova koji bi vas mogli snaći. Možda će to biti registracija tvrtke ili vozila, plaćanje kakvih kazni ili alimentacija.
Jarac 22. 12. – 20. 1.

LJUBAV

Vodit ćete bogat društveni život. Čak i ako ste u braku i imate djecu, nećete se lišavati izlazaka. Plijenit ćete poglede neznanaca, prilično pozornosti polagati izgledu i šarmantno odgovarati na upućene komplimente. Pomalo koketan nastup osigurat će vam mnogo udvarača. Čak i ako ste po prirodi povučeni i nezadovoljni sobom, položaj planeta u ožujku pridonijet će vašem samopouzdanju i slici koju ćete imati o sebi. Osjećat ćete se dobro u svojoj koži, što će biti poput magneta za druge ljude koji će sve više htjeti biti u vašoj blizini.

Samci će poput leptira lepršati s jedne zabave na drugu. Večeri vikenda bit će ispunjene obavezama. Nakon kina ili kazališne predstave, došetat ćete do omiljenog kafića, a nakon toga završiti tko zna gdje. Kući ćete se vraćati u ranim jutarnjim satima, ali ne uvijek sami. Ipak, jedna bi vam se osoba mogla ‘zavući’ pod kožu pa je s njom moguća ljubavna veza. Bit ćete zadovoljni kako se razvija vaš odnos, osobito od 17. ožujka kada će vam Venera biti posebno naklonjena. Osjetit ćete da imate partnera na kojeg se možete osloniti i s kojim možete izgraditi povjerenje.

Bračne veze bit će utočište od svakodnevnih problema. Osjećaj sigurnosti i povjerenja prema bračnom partneru, oboje će vas preplaviti potrebom za zajedničkim vikendima negdje izvan mjesta u kojem živite. Jarci koji su već dulje s partnerom, ovog će mjeseca poželjeti ozakoniti svoju vezu, istodobno planirajući i veseleći se nadolazećoj prinovi. Želji za potomstvom neće odolijevati ni oni u brakovima, a niti Jarci koji su tek ušli u ljubavnu vezu. Poželjet ćete se skrasiti, no ipak ne brzajte. Dajte si dovoljno vremena da upoznate drugu stranu, osobito ako je vaša veza još ‘svježa’.

Posao

Poslovne okolnosti ići će vam ‘na ruku’. To će osobito vrijediti do 19. ožujka. Prvi tjedan mjeseca samo ćete se poslovno pripremati i zagrijavati, da bi nakon toga krenuli punim jedrima u poslovne pobjede. Zapreke i problemi nestajat će zahvaljujući vašim spretnim potezima i popratnim okolnostima, a sukladno tome i vaše samopouzdanje bit će u porastu. Jedan posao koji sadrži previše rizika, spretnim i lukavim pregovorima pretvorit ćete u izvrsnu šansu za zaradu, koja će biti uspješno naplaćena. Pretpostavljeni su vam skloni te spremni saslušati vaše planove i poslovne prognoze, a jedan će od njih od vas htjeti da mu postanete bliži suradnik.

Šansu za skorašnju bolju poslovnu poziciju objeručke prihvatite, jer otvarate put dugoročnijeg uspjeha. Sviđat će vam se samostalni poslovi, osobito oni koji zahtijevaju više kreativnosti. Međutim, stjecaj okolnosti nametnut će vam ulogu organizatora. Često ćete povezivati i upoznavati ljude, a možda i putovati. Čak i ako obnašate niže poslove u poslovnoj hijerarhiji, vaš će doprinos nadmašiti opis radnog mjesta. Zahvaljujući očigledno izvrsnom odnosu s pretpostavljenima te vašoj uzlaznoj poslovnoj liniji, suradnici će vam davati veliku potporu. Manji pad vaše motivacije pojavit će se od 20. ožujka. Sklonost pogrešnim poslovnim odlukama bit će povećana, zato sve što je povezano s time odgodite na neko vrijeme. Netko od suradnika zamjerit će vam izjavu koju smatra neprimjerenom, stoga se čuvajte nepromišljenih ocjena drugih. Prije nego nešto potpišete, dobro provjerite o čemu se radi.

Zdravlje

Bit ćete u izvrsnoj formi, dorasli svim fizičkim i psihičkim naporima. Razdoblje je kao stvoreno za tjelesne aktivnosti, naporne treninge, nabijanje kondicije ili zahtjevnija liječenja ili operacije. Puni optimizma naći ćete vremena i za pomoć drugima, što će vas u dobroj mjeri ispunjavati veseljem. Od 21. ožujka počinje vama nesklona vladavina Ovna. Osjećaj iscrpljenosti i češća umaranja teško ćete izbjeći, ali ih uz pomoć vitamina i više kretanja itekako možete ublažiti.

SAVJET
Na trenutke ćete pomišljati i pitati se bi li bilo dobro obnoviti staru ljubavnu vezu, jer doći ćete u kontakt s osobom u koju ste bili zaljubljeni. No ne savjetujemo vam obnovu tog odnosa, radije se okrenite nekom novom.

SEKS
Tijekom cijelog mjeseca, bit ćete izrazito raspoloženi za seksualne igre. Maštovite ideje navirat će vam svakodnevno, a partner će vas doživljavati kao njegovo seksualno blago.

POSAO
Jedan posao koji sadrži previše rizika, spretnim i lukavim pregovorima pretvorit ćete u izvrsnu šansu za zaradu, koja će biti uspješno naplaćena.

ZDRAVLJE
Družite se s ljudima koji vas razumiju, to će se pozitivno odraziti na psihičko zdravlje. Uzimanjem C vitamina te prikladnom prehranom jačajte imunitet jer radno mjesto može biti povoljna sredina za širenje virusa gripe i prehlade.

OBITELJ
Imat ćete ugodne odnose s ukućanima. Potkraj mjeseca razgovarat ćete o uređenju stana ili kuće, ali vas u tome bližnji neće podržavati, bojeći se ulaska u troškove.

NOVAC
Prihodi će se povećati, bilo da je riječ o povišici, honorarnom poslu ili unapređenju. Započeti projekti i ulaganja donijet će prve rezultate. Oni će biti i bolji negoli ste očekivali.
Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar