Mjesečni Horoskop

Ožujak 2023. Mjesečni horoskop za zračne znakove: Blizanci, Vaga i Vodenjak

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Blizanci 22. 5 – 21. 6.

Ljubav

Porast optimizma i ležerniji pristup osjećajnim kontaktima i situacijama poticat će Venera u znaku Ovna do 16.3. Taj će vas planet osloboditi strahova i emotivnih kočnica. Spontanije ćete iskazivati šarm i lakše rješavati ljubavne probleme. Ponekad će vas poslovni problemi sprječavati da se s potpunim zanosom prepustite ljubavnim zbivanjima. Partner bi vam to mogao i predbacivati pa se potrudite naći više vremena za obitelj.

Planeti ovaj mjesec donose osjećajnu sreću onim jako mladima i onima koji žele pronaći svoju srodnu dušu. Zanimljivi susreti smiješe vam se u kinima ili kazalištu, na plesnom podiju, za bilijarskim stolom ili u kafićima. Nije isključena ni veza s osobom iz drugog grada ili sredine, ili s nekim tko će vas osvojiti svojom inteligencijom i rječitošću. Mlađi Blizanci mogli bi imati kontakata s pojedincima popularnima u javnosti, kao što su to glumci, pjevači, manekeni ili sportaši. Kako god bilo, odnos će odmah u početku obilježiti velika bliskost i razumijevanje, pa ćete uživati u probuđenim osjećajima i zanosu. Manja kriza u odnosu može nastupiti nakon 17. ožujka kada ćete partnera ugledati u novom svjetlu – njegovo ponašanje moglo bi vam biti čudno, a otkrit ćete i neke karakterne mane. No budete li toj vezi dali priliku da se razvije u nešto više, nećete ostati razočarani. Shvatit ćete i sami da nitko nije savršen i da su prilagodbe u vezi nužne za njezin nastavak.

Blizancima u vezama popravit će se odnos s partnerom, a stare strasti se rasplamsati. Više ćete uživati u zajedničkim trenucima i intenzivnije pomišljati na neke nove ljubavne mogućnosti, primjerice brak, zaruke ili prinovu. Ipak, ne treba zaboraviti na nepovoljnu Veneru od 17.3. koja će vas izlagati trzavicama. Previše pozornosti polagat ćete na sitnice, ponekad cjepidlačiti bez pravog razloga i više nego inače se kritički osvrtati na partnerovo ponašanje. Probajte se opustiti i biti manje zahtjevni, i nemojte se ljutiti danima ako vam nešto nije po volji. O svemu razgovarajte s partnerom. Samcima bi se mogla udvarati zauzeta osoba – odolite toj nepouzdanoj avanturi!

Posao

Dani do 19.3. donose prolaznu pomutnju u vaše poslove. Problemi u komunikaciji, nemogućnost koncentracije i umor zahtijevaju da odaberete koji su vam ciljevi najvažniji. Ako ste rođeni u prvoj dekadi, izbjegnite bilo kakvo zamjeranje šefovima. Budite oprezni u kontaktima, ljudi vam neće biti skloni. Želite li kupiti nekretninu ili prodati imovinu, za takve se akcije odlučite u drugoj polovini mjeseca kada ćete imati Merkurovu potporu. U tom razdoblju dobro ćete poslovati u timu, osobito ako ste vi vođa cijele poslovne akcije. Sadržaj poslovnog života obogaćivat će događaji, obavijesti i osobe koji će stizati iz udaljenih gradova i inozemstva. Putovanja i pravna pitanja pokazat će se značajnima u ispunjenju profesionalnih planova. Možda će vam biti potreban savjet pravnika, knjigovođe ili osobe koja ima utjecaja na vaša primanja.

Od 20.3. mogla bi vam se pružiti prilika za profesionalno usavršavanje, sudjelovanje na stručnom seminaru u drugom gradu ili za pohađanje tečaja koji bi vam omogućio da radite posao koji vas zanima. Mogli biste uspješno promovirati rezultate svoga rada, dobiti nagradu za učinkovitost ili uspješno izraziti svoje kreativne potencijale. Osjetit ćete da ste puni energije i da vas ništa ne može zaustaviti na putu do vaših ciljeva. Od 21. ožujka počinje vama sklona vladavina Ovna, koja vam otvara vrata poslovnom uspjehu. Bit ćete komunikativni, puni originalnih ideja. Želite li pokrenuti privatni posao, sad je pravi trenutak!

Zdravlje

Imat ćete energije, no psihički ćete se brzo umarati pa ćete na poslu često biti dekoncentrirani. Pripazite se u kakve prehlade ili grlobolje, pijte preparate za podizanje imuniteta. Bit ćete osjetljivi pa vas mogu mučiti vaše standardne boljke sa zubima, kralježnicom ili zglobovima. Čitanje, slušanje glazbe, aromaterapija ili tople kupke s mirisnim uljima pridonijet će uklanjanju stresa i postizanju mentalne ravnoteže. Nakon višemjesečnog boravka Marsa u vašem znaku, taj planet 26.3. napušta vaše sazviježđe. Iza vas ostaje razdoblje stresa i lošeg zdravlja pa će vaše zdravlje biti sve bolje.

SAVJET

Iskoristite naklonjenu Veneru i približite se osobi koja vam se jako sviđa. Taj će vam planet dati šarm, ali i ljubavnu sreću. No nastojte u svemu što radite zadržati ‘hladnu glavu’ jer ćete biti skloni naglim reakcijama.

SEKS
Zahvaljujući Veneri, u prvoj polovini mjeseca bit ćete zavodljivi i privlačni svom partneru. Neće vam biti dosta ljubavi i maženja, pa ćete biti najsretniji kada partner u spavaćoj sobi preuzme inicijativu.

POSAO
Teško ćete se prilagođavati novim situacijama pa će vam ovaj mjesec biti pun stresa. Naime, htjeli vi to ili ne, do određenih će promjena ipak doći. Vrijeme će pokazati koliko će one biti pogodne po vas.

ZDRAVLJE
U prvoj polovini mjeseca, bit ćete najosjetljiviji. Mogla bi vas snaći viroza, a neki će patiti od bolova u kralježnici. Godile bi vam vježbe istezanja ili joga, ali dobar san i kvalitetan odmor.

OBITELJ
Imat ćete osjećaj da je sav teret kućnih obaveza pao na vaša leđa. Djeca će biti neposlušna, no uključite više partnera u njihov odgoj. Nemojte sve raditi sami i na svoju ruku, uposlite sve ukućane!

NOVAC
Imat ćete nepredviđenih troškova koji bi mogli opasno stanjiti vaš novčanik. Mnogo ćete trošiti na društveni život, a i sebi ćete htjeti štošta priuštiti. Ipak, bilo bi bolje štedjeti i odvajati novac na stranu.
Vaga 23. 9.  – 22. 10.

Ljubav

Moguće su raznorazne promjene u vašem ljubavnom životu, a izvjesna su i nova poznanstva, flert i avanture. Vaš interes za novo brzo će splašnjavati, pa ćete biti stalno u potrazi za nečim još zanimljivijim. Erotični Mars će kumovati vašem snažnom libidu i zanimanju za ljubavna zbivanja. Rado ćete pristajati na neobavezne flertove i tako kratiti vrijeme dok se ne pojavi ‘onaj pravi’.

Gdje god se pojavili, bit ćete primijećeni. Pred vama je dinamičnije ljubavno razdoblje, ali vodite računa o tome da ne postavljate nerealna očekivanja drugoj strani. Voljena osoba bi vam mogla zamjeriti da je želite podčiniti, a vi biti skloni ljubomori i burnim reakcijama. Nastojte što više razgovarati i otvoriti svoje srce jer nerazumijevanje, nejasnoća i nedorečenost predstavljaju zapreku u vašoj vezi. Bračni će odnosi prolaziti kroz osjetljivo razdoblje. Bit će čestih svađa i rasprava, ali brzo ćete se pomiriti i shvatiti da jedno bez drugoga ne možete. Mlađim bračnim parovima bi prinova mogla biti na putu pa će proslaviti veseli događaj.

Ako ste sami, prva polovina mjeseca mogla bi vam donijeti mnogo razloga za zadovoljstva. Velike su šanse da upoznate osobu s kojom ćete odmah naći zajednički jezik. Imat ćete osjećaj kao da se poznajete oduvijek, a razgovor će teći protočno. Bit će to posebno lijepa veza pa ćete i u očima drugih djelovati kao vrlo skladan par. Ako ste u nekoga bili nesretno zaljubljeni, ima naznaka da će vas druga strana početi radoznalo promatrati. Nije isključeno da vas pozove na kavu i da to bude pozitivna prekretnica u vašem ljubavnom životu. U drugoj polovini mjeseca nekima među vama moguća je avantura na poslu. Privlačan suradnik zapet će vam za oko. No pazite ako ste oboje ili jedno od vas zauzeti. Moglo bi se sve brzo doznati, što vam može stvoriti neugodnosti.

Posao

Dobar Marsov utjecaj do 25. 3. upućuje na mogućnost kraćeg poslovnog putovanja, koje će vam donijeti više negoli očekujete. Osim uspješno obavljenog posla, mnogi će steći zanimljiva iskustva i vrijedna poznanstva. Usvojit ćete korisna znanja ili će vam najnovije vijesti omogućiti jasniju sliku o ljudima iz poslovne sredine i proteklim događajima. Nećete se obazirati na širenje priča od strane osobe koja se pokazala nepouzdanom.

Nekima bi moglo doći do promjena na radnom mjestu. Možda će se izmijeniti rukovodstvo pa ćete dobiti novog šefa ili će doći do promjena u opisu poslova, pa ćete raditi na posve novim radnim zadacima koji će od vas tražiti nove vještine i znanja. Nemojte se toga bojati, dovoljno ste spretni i snalažljivi pa ćete nove izazove vrlo brzo svladati. Bit će sposobni dobro promotriti i procijeniti svaku ponuđenu poslovnu promjenu, a dobri financijski izgledi vam donose pregršt novih i zanimljivih mogućnosti. Suradnici i poslodavcu će uživati u vašoj sistematičnosti i pedantnosti.

Od 20. ožujka ulazite u nepovoljnije razdoblje, pa može biti zategnutih odnosa s kolegama ili kratkih spojeva u komunikaciji. Zapisujte važne podatke jer ćete biti skloni zaboravljivosti. Morat ćete ulagati više truda i strpljenja u poslovnoj komunikaciji i odnosima s javnošću. Susretat ćete se s podacima, dokumentima ili informacijama koje vam neće biti sasvim jasne pa dobro otvorite oči. Za savjet uvijek pitajte iskusnije od sebe.

Zdravlje

Mogli biste imati izraženije zdravstvene tegobe, koje će vas prisiliti da se obratite liječniku i obavite potrebne pretrage. No ovo je odličan mjesec za takve akcije, jer biste mogli dobiti novu terapiju i biti zadovoljni kako će brzo sanirati vaše tegobe. Na zdravlje posebno pripazite nakon 21. ožujka, kada vas vladavina Ovna može oslabiti i iscrpiti. Pazite na bubrege i mjehur i pijte što više tekućina.

SAVJET
Pripremite se na moguće promjene u vašoj tvrtki. Možda vam se u početku neće svidjeti novi zadaci koji će vas snaći, ali brzo i vješto se u njima snaći. O zdravlju vodite više računa.

SEKS
Posebno erotični bit ćete u prvoj polovini mjeseca, kada će vas Venera činiti putenima i strastvenima. Partneru ćete u krevetu predlagati razne nove vragolije, kojima će druga strana biti oduševljena.

POSAO
Ne sumnjajte u svoje sposobnosti jer sve što u ožujku započnete, okončat ćete zavidnim rezultatima. Stoga, samo naprijed! Potkraj mjeseca nezaposleni bi se mogli zaposliti.

ZDRAVLJE
Sve će biti dobro ako ne budete pretjerivali. Nemojte previše raditi ili se izgladnjivati rigoroznim dijetama za mršavljenje. No zbog nekih upornih simptoma, možda ćete ipak morati posjetiti liječnika.

OBITELJ
Dobit ćete volju i želju da uljepšate svoj životni kutak. Obojit ćete zidove, kupiti nove dijelove namještaja ili obojiti dvorišnu ogradu. Ako je netko od vaših ukućana nezaposlen, mogao bi dobiti posao.

NOVAC
Ovo će biti mjesec dobrih zarada. Vrijeme je da odbacite skromnost i u prvi plan izbacite svoje vrline i sposobnosti. Neki će unovčiti svoje talente ili dobiti nagradu za svoj poslovni doprinos.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za ožujak 2023.
Vodenjak 21. 1. – 18. 1.

Ljubav

Emotivni odnosi i kontakti bit će zaštićeni pozitivnim planetarnim utjecajima. Venera se u znaku Ovna bit će vam sklona do 16. ožujka, što znači da će njen upliv razriješiti i ona najzamršenija emotivna klupka, satkana od niti međusobnog nerazumijevanja i borbi ega. Neće samo oni u braku ili dužim vezama osjetiti oslobađajući utjecaj planeta, nego će i osamljeni Vodenjaci krenuti putovima ljubavi koja obećava. Svi će pripadnici znaka osjetiti pozitivne promjene već početkom mjeseca, a upoznavanja budućih partnera događat će se pod najrazličitijim okolnostima. Vodenjaci u dužim vezama, odnosno vezani brakom dobit će krila. Zajednički provedeni trenuci, bit će izvor opuštanja i ugode. Bit ćete kao dva golupčića. Kovat ćete planove o zajedničkom ljetovanju, makar samo u mašti. Razmatrat ćete podizanje kredita kako biste uljepšali i preuredili svoje ljubavno gnijezdo.

Izazovni i uzbudljivi dani također su i pred Vodenjacima samcima. Upečatljiva i šarmantna osoba erotičnog pogleda slat će vam znakove koji nedvojbeno pokazuju da je za vas itekako zainteresirana. Unutarnji glas govorit će vam da se prepustite osjećajima i prihvatite sve izazove koje nova ljubavna veza donosi. Poslušajte sami sebe i upustite se u novi odnos jer će to biti veza kakvu priželjkujete. Nemojte ožujak provoditi unutar četiri zida svoje sobe kako ne biste propustili prilike koje vam se nude. Iako vam od 17. 3. Venera neće biti sklona, razdoblje znaka Ovna od 21. ožujka štitit će sve vaše ljubavne akcije. Stoga, ako početkom mjeseca niste imali sreće naći partnera za sebe, to će vam uspjeti potkraj mjeseca. Sklapat ćete nova poznanstva i među njima bit će osoba koja će vam se svidjeti. Na vama je da drugoj strani jasno date do znanja da vam se sviđa, kako biste je ohrabrili da vam priđe.

Posao

Dolaze pozitivne promjene, osobito na polju zarade i imovine. Ako nešto kupujete ili prodajete, slobodno se smatrajte sretnikom. Neće sve proći bez određenih napetih i neizvjesnih stanja, ali krajnju pobjedu odnosite vi. Osim sreće, znatnu ulogu u raznim transakcijama odigrat će i vaše iskustvo te odlične procjene ljudi i situacija. Ako se bavite trgovinom bilo koje vrste, na tržištu ćete se snalaziti kao ‘riba u vodi’. U trci za uspjehom, zamjerit ćete se nekome tko vam želi postati nadređenim. Budući da ćete biti vrlo samouvjereni, a vaši planovi i akcije ostavljati dojam nedvojbenog uspjeha, šefovi će vam biti naklonjeni. Na kraju će i oni ljubomorni kojima vaš uspjeh izjeda ego, stati na vašu stranu i predlagati vam pomoć i suradnju.

Stvari vam ići od ruke, osjećat ćete nezaustavljiv polet. Ovo je vaših ‘pet minuta’. S nekim poslovnim planovima ne izlazite javno, jer postoje osobe u radnoj sredini koje bi rado posudile neke od vaših ideja. Intuicija će vam reći o kojim se to ljudima radi, a i sami će se odavati postavljanjem znakovitih pitanja. Ako ste privatnik, financijsku stranu posla i jednog ulaganja spretno ćete odraditi, a pozitivni rezultati uskoro će se pokazati. Radi se o kratkoročnom ulaganju s vrlo malo rizika. Neki će Vodenjaci održavati intenzivne poslovne kontakte s inozemstvom, poraditi na svom obrazovanju, educirati se i osposobljavati za poslove koje dosad nisu radili. Što god činili, bit će to zalog vašoj sretnijoj poslovnoj budućnosti.

Zdravlje

Na zdravstvenom planu značajnijih problema neće biti. Intenzivno obavljanje poslovnih zadataka očekivano će rezultirati umorom, što upućuje da ćete se morati opuštati i kada mislite da za to nemate vremena. Pronađite vrijeme za sebe, činite ono što vas veseli, tako ćete najbolje napuniti organizam potrebnom snagom. S kavom i ostalim raznim stimulansima ne prelazite granice, osluškujte što vam tijelo govori i na što vas i kako upozorava.

SAVJET
Ovo je vaš mjesec u kojem vas u svemu prati sreća. Sada zasučite rukave i primite se posla jer nije isključeno da napredujete. U ljubavi se otvorite novim iskustvima u kojima ćete istinski uživati.

SEKS
U bračnim vezama doći će do situacija kada će partner biti previše iscrpljen od seksualnih „vježbi“, a vi biste mogli i dalje nastaviti. Ostavite mu potrebno vrijeme za obnovu snaga.

POSAO
Znat ćete kako izbjeći nevolje, riješiti probleme i proizvesti pozitivne reakcije kod šefova. Vaš smisao za detekciju i lociranje problema, bit će istančan. Ovo je mjesec vaših velikih poslovnih uspjeha.

ZDRAVLJE
Dobro zdravlje i raspoloženje obilježit će ožujak. Bit će i kraćih razdoblja tmurnijih raspoloženja, no to ćete vrlo brzo prevladavati. Poneki stres rješavajte umjerenim fizičkim vježbama ili meditacijom.

OBITELJ
Pitanja koja se tiču doma i ukućana, pojavljivat će se tijekom mjeseca u nekoliko navrata, a bit će vezana za zajedničke planove obnove kućanstva. Neke Vodenjake čeka selidba.

NOVAC
Solidna zarada i povrat jednog duga nagnat će vas na razmišljanje o kupnji stvari koje već neko vrijeme priželjkujete. Odlučite se, sad je povoljno vrijeme, a financije neće previše trpjeti.
Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar