Mjesečni Horoskop

Prosinac 2022. Mjesečni horoskop za vatrene znakove: Ovan, Lav i Strijelac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Venera u prijateljskom znaku Strijelca vas sve do 10. prosinca vodi stazama ljubavne sreće. Vodit će vas u ljubavne pobjede, ali će vas u istinskom prepoznavanju sreće sprječavati vlastita sumnjičavost. Oprez je u svemu dobrodošao, ali nemojte pretjerivati. Mogli biste sresti staru ljubav i u tom će susretu buknuti emocije.

Vezanima i onima u braku slijede dani sreće i dubljeg zbližavanja pa se prepustite valu zanosa. Svojom ćete maštovitošću ugodno iznenaditi voljenoga i svojoj vezi dati dublju dimenziju. Uživat ćete u većoj erotskoj usklađenosti s partnerom. Učvrstite svoju ljubavnu vezu, ne bojte se promjena – novi planovi i vizije ljepše budućnosti su ostvarivi.

Ako ste sami, družit ćete se s prijateljima i na neformalnim mjestima susretati privlačne pojedince. Iskoristite svoja poznanstva, približite se onome tko vam se sviđa. Neki će prihvatiti udvaranje osobe koja će vam svojim utjecajem promijeniti životne stavove i učiniti vam život ljepšim. Tome će osobito biti skloni Ovnovi rođeni u ožujku koje očekuje nova ljubav s nekim tko će imati velik, ali pozitivan utjecaj na njih.

Nakon 11. prosinca bit ćete osjetljivi i teško ćete izdržati kritike ukućana. Pokušajte povećanom tolerancijom spasiti međusobno povjerenje. Nemojte partnera sputavati nemogućim zahtjevima. Pojavi li se zahlađenje u braku ili vezi, prebrodite krizu otvorenim razgovorom. Nema drugog izlaza nego da se potpuno prilagodite i odgodite ispunjavanje vlastitih potreba. Imate li ljubav na daljinu ili očekujete vijest iz inozemstva, uskoro biste je mogli dobiti. Nije isključeno da partner doputuje do vas te da zajedno dočekate Novu godinu.

Posao

Vaše najbolje poslovno razdoblje trajat će do 6. prosinca. Tada ćete uz Merkurovu potporu ostvarivati željene rezultate. Zaposlenima je ovo izvrsno vrijeme za novčani probitak pa ozbiljno ustrajte na započetim poslovima. Budite energični i poduzetni pa ćete ubrzo uživati u svojim malim osobnim pobjedama. Mogli biste postići jako dobre poslovne rezultate i proširiti svoju poslovnu djelatnost. Sretne okolnosti pomoći će vam i da izravnate račune s onima koji su vam stajali na putu ostvarenja vaših ciljeva.

No pripazite na nešto lošije poslovno razdoblje koje započinje od 7. prosinca. Moguće su promjene u strukturi poslovanja nadređenih ljudi, čije će promjene i vas zahvatiti. Burno ćete reagirati na svaku nepravdu, iako bi bilo bolje pritajiti se i čekati da prođe ovo prolazno nepovoljno razdoblje. Bit ćete opterećeni mnogobrojnim poslovnim zadacima te razočarani nerazumijevanjem nadređenih i suradnika. Nemojte dopustiti da vam takve situacije pokvare božićne blagdane.

Kriza neće dugo potrajati, a to ćete osjetiti već u posljednjem tjednu mjeseca. Unatoč nepovoljnom Merkuru, na vašoj će strani od 21. prosinca biti Jupiter. Taj će vas planet okrenuti novim poslovnim vrijednostima i zanimacijama. Osobito će vam poslovna putovanja donijeti materijalnu korist i zanimljiva poznanstva. Nemojte biti pasivni jer se kolo sreće okreće u vašu korist. Sve što vam se do sada činilo nepremostivo, moglo bi se ostvariti. Bit ćete bolje koncentrirani na radne zadatke i imati više strpljenja za stvari koje su vas još donedavna živcirale. Rješavajte administrativne zavrzlame ili potpišite dokumente. Dani su dobri za donošenje odluka i realizaciju.

Zdravlje

Najbolje ćete se osjećati do 21. prosinca kada ćete biti puni energije, poduzetni i aktivni. No pripazite se poslovnih iscrpljenja i barem vikende odvojite za temeljit odmor. Pazite na sinuse – na hladni zrak ne izlazite bez kape i šala. U prvoj polovini mjeseca dobar Merkur bit će zaslužan za vašu odličnu koncentraciju i psihičku stabilnost, a Venera u Strijelcu podarit će vam optimizam i šarm kojim ćete plijeniti pozornost. Manji pad raspoloženja moguć je od 22.12. no dobri prijatelji izvlačit će vas iz loših raspoloženja.

SAVJET

Ovo je odličan mjesec za putovanja pa ako možete, Novu godinu dočekajte u hotelu u inozemstvu – sjajno ćete se provesti. Potkraj mjeseca moguće su poslovne zavrzlame pa pripazite.

SEKS
Vaš će libido oscilirati. Bit će trenutaka kada ćete žudjeti za partnerovom blizinom, kao i trenutaka kada će vam više odgovarati nježan razgovor od intimnosti. Od 11.12. bit ćete jako ljubomorni.

POSAO
Sve važnije poslovne zadatke obavite do 6. prosinca, jer nakon tog datuma nedostajat će vam povoljnih prilika. Iako ćete dobro zarađivati, blagdanska groznica ispraznit će vam novčanik.

ZDRAVLJE
U prvoj polovini mjeseca, bit ćete dobra zdravlja i u odličnoj formi. Bavite li se sportom, bit ćete u odličnoj kondiciji i postizati dobre rezultate. Venera će vas proljepšati, bit ćete društveni i ljubazni.

OBITELJ
Nećete se baš najbolje slagati s ukućanima ili rodbinom pa pazite da vaše riječi izgovorene u naglosti ne budu povod za svađe. Mnogo toga zamjerate roditeljima, no popustite i vi malo.

NOVAC
Početkom prosinca netko bi vam mogao vratiti novac ili ćete dobiti povišicu. Bit ćete široke ruke kada je posrijedi blagdansko darivanje, no pazite da ne pretjerate kako troškovi ne bi bili preveliki.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za prosinac 2022.

Lav 23. 7.- 22. 8.

LJUBAV

U lijepom ste ljubavnom mjesecu u kojem možete ostvariti svoja ljubavna maštanja. Osobito plodno razdoblje bit će do 10. prosinca, kada Venera iz znaka Strijelca donosi razloge za osjećajno zadovoljstvo. Pomoći ćete partneru da riješi svoje probleme, pokazati se snažnima i spremnima na promjene.

Slobodnima ovaj novi stil u ponašanju može donijeti značajne pomake pa vas očekuju svakojaka iznenađenja. Moguća je avantura na poslu – netko prati svaki vaša kretanja i nada se da ćete ga zapaziti. Ovo će osobito biti izraženo u drugoj polovini mjeseca pa bi božićna uredska veselica mogla završiti i kakvim zagrljajem ili poljupcem.

Ako ste sami, iskoristite prvi tjedan prosinca jer je tada olakšan put do osobe koja vam se sviđa. Općenito ćete biti više u pokretu, prijatelji će vas nagovarati na izlaske, a možda s njima planirate doček Nove godine u zimskom odmaralištu ili planinarskom domu. Mogli biste upoznati privlačnu osobu pa će se ljubavna iskrica brzo pretvoriti u pravu vatru, koja će vas grijati u ovom hladnom zimskom mjesecu.

Ako ste u vezi, jako lijepo ćete se slagati s partnerom, iako povremene svađe zbog vladavine Jarca nisu isključene. Nećete se nikako usuglasiti gdje provesti Novu godinu, no kako ćete se brzo svađati, tako ćete se još brže miriti.

Lavovima koji su u braku slijede dani pojačanih napetosti. Ljubav će biti prisutna pa nećete sumnjati u partnerove osjećaje, ali nakon 11. prosinca sve slabije ćete se sporazumijevati. Ponekad će sve izgledati kao da oboje govorite stranim jezikom. No kriza neće dugo trajati pa ćete božićne blagdane provesti u miru.

Posao

Merkur u Strijelcu do 6. prosinca poticajno će djelovati na sve pripadnike vašeg znaka i potaknuti veći interes za druženjem, izlascima, putovanjima i razmjenom informacija. Razmatrat ćete zamjenu ili kupnju prijevoznog sredstva, računala ili mobitela. Bit će istaknuta važnost kontakata, putovanja i možda javnih nastupa. Neki od vas mogli bi održati predavanje pred većom skupinom ljudi, organizirati domjenak za poslovne partnere ili uspješno promovirati novi proizvod.

Planeti će vas podupirati pa su pred vama dani dobrih prilika i sretnog razvoja događaja. Pomno organizirani i djelotvorni, polako ali sigurno napredovat ćete prema željenim ciljevima.

Nadređenima ćete biti desna ruka, a suradnicima potreban oslonac. Sve sitnije poslove koje ste odgađali, sada ćete s lakoćom obaviti. Telefonirajte, pišite pisma, ugovarajte poslove, putujte. Poslovi vezani uz modu, glazbu, glumu i sport donosit će vam dobit.

Od 7. prosinca ulazite u burnije poslovno razdoblje. Moguće su kadrovske promjene pa ćete raditi posao koji dosad niste nikad radili ili ćete biti nezadovoljni visinom svoje plaće.. Teško ćete podnositi neke nepravde na poslu, pobunit ćete se i time steći nenaklonost kolega ili čak nadređenih ljudi. Budite što tolerantniji, ne upuštajte se u rasprave, a nesporazume s kolegama rješavajte odmah kako cijela situacija ne bi uzela maha.

Zdravlje

Zahvaljujući Merkuru i Veneri u Strijelcu, tjelesne energije imat ćete u izobilju. Intenzivnije ćete se baviti sportskim aktivnostima te uspješno mršavjeti. Planeti u polju zdravlja pojačat će vašu brigu o sebi pa ćete obavljati razne pretrage, liječnici vam u terapiju uvesti novi lijek, a ni izgled nećete zapostavljati. Više ćete se njegovati i isprobavati kozmetičke preparate i boje za kosu. No loša koncentracija i psihički nemir upozoravaju da trebate više razonode i opuštanja, pa Novu godinu svakako dočekajte u što većem društvu.

SAVJET

Najviše energije trošit ćete na radnom mjestu. Mogla bi iskrsnuti prilika da napredujete – nemojte odugovlačiti nego odmah prihvatite ponudu. Nastojte biti što ljubazniji s ljudima, čak i ako vam pojedinci idu na živce.

SEKS
Bit ćete strastveni, ali i zahtjevni i ljubomorni. Planeti upućuju na porast vašeg libida, veliku zaljubljivost i erotičnost. Bit ćete strastveni, ali neki put i prezahtjevni prema partneru.

POSAO
Velika pokretačka energija tjerat će vas na rad, isticanje i zalaganje. Zahvaljujući osobnoj karizmi i privlačnosti, silovito ćete krčiti put prema uspjehu. No istodobno bit ćete izloženi stresu!

ZDRAVLJE
Planeti bi mogli ‘probuditi’ tegobe s probavom ili srcem. No vladavina Strijelca vas štititi od većih bolesti pa će ublažiti simptome. Izbjegavajte alkohol i tešku hranu u vrijeme blagdana.

OBITELJ
Predstoje vam ozbiljni razgovori s tinejdžerima. Ne bez suprotstavljanja, raspravljat ćete o pitanjima poput večernjih izlazaka, raspodjele kućnih poslova ili džeparca. Mogli biste im plaćati instrukcije.

NOVAC
Cijeli mjesec moći ćete uživati u materijalnim pogodnostima. Možda će za to dijelom biti zaslužan vaš praktični i racionalni pristup novcu. No široke ruke bit ćete u blagdanskom darivanju.
Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

Budući da ovaj mjesec mudri Merkur i putena Venera ulaze u vaš znak, očekuju vas velike ljubavne promjene. Trenuci u kojima ćete osjećati istinsku bliskost i povezanost s partnerom, smjenjivat će se s onima u kojima će vam se činiti kako vas postojeća veza guši i kako ste stavljeni u položaj da mu ugađate nauštrb sebe i vlastitih potreba. Vaše bi nezadovoljstvo moglo dosegnuti vrhunac, što će vas potaknuti na djelovanje. Mogli biste se i sami začuditi s kojom ste lakoćom ostvarili cilj koji ste smatrali nedostižnim. Bez obzira na konačan ishod, osjetit ćete olakšanje i okrenuti se budućnosti, možda i novom partneru.

Zbog Venere koja će do 10. prosinca biti u vašem znaku, ženske pripadnice znaka imat će povećanu mogućnost trudnoće. Slobodnima će se pružiti više od jedne prilike za ulazak u novu ljubavnu vezu. Ipak, jedna osoba teško će vam moći pružiti sve ono što priželjkujete. Borit ćete se sami sa sobom pa ćete se u nekim trenucima povoditi za razumom i provoditi intelektualnu analizu ljubavnih osjećaja, a u nekima ćete se potpuno prepustiti osjećajima srca. Privlačit će vas ljubavne pustolovine u kojima ćete iskušavati svoju privlačnost.

No unatoč vašoj lepršavosti, vaša simpatija znat će kako vam zarobiti srce pa je mnogima na pomolu nova veza. Od samih početaka, bit ćete svjesni da je ova veza drukčija od prijašnjih i da u sebi ima puno elemenata ozbiljnosti i trajnosti. Ako ste u braku ili vezi, vaš će odnos postati čvršći i jači, no oni Strijelci čiji se odnos temelji na klimavim nogama, mogli bi partnera ucijeniti svojim odlaskom, dajući mu do znanja da po starome više ne može. To će vašeg voljenog prisiliti da se mijenja i bori za vašu ljubav i naklonost.

Posao

Bit će očit natjecateljski duh nekih kolega koji će vas nastojati prestići i dokazati da su bolji od vas. Morat ćete se više zalagati da biste opravdali povjerenje pretpostavljenih i očuvali svoj položaj. Nategnuti međuljudski odnosi ili sukobi s autoritetima postat će izraženiji. Postupci nekih kolega potaknut će vas da promijenite mišljenje o njima pa ćete shvatiti koga se trebate čuvati, a kome vjerovati.

No u globalu gledano, ovo će za vas biti uspješan poslovni mjesec, osobito na financijskom planu. Razmišljat ćete o podizanju kredita ili kakvoj većoj posudbi u čemu ćete imati uspjeha. Ako ste privatni poduzetnik, novac koji vam duguju napokon bi vam mogao biti isplaćen, dok će ostale razveseliti kakva povišica na plaći. Poslovne situacije zahtijevat će više pokreta, komunikacije i druženja s ljudima. Unatoč iscrpljenosti i izloženosti stresu na radnom mjestu, Merkur će vam pomoći da pravim riječima u pravom trenutku dokažete ispravnost svojih djela i namjera.

U sklopu radnog mjesta pružit će vam se prilika da razvijete ili da obogatite uobičajenu rutinu. Kontakt s inozemstvom, ugodna suradnja ili čak prijateljstvo uljepšat će vam ove dane. Neki među vam ovaj će mjesec intenzivnije putovati ili biti na terenskom radu, pri čemu će i dobro zaraditi. Mars će vas puniti energijom pa ćete biti visoko motivirani, a šefovi će cijeniti vaše napore. Kako se budu blagdani približavali i vaš radni entuzijazam će opadati, no sve ćete poslove uspješno privesti svom kraju.

Zdravlje

Bit ćete dobrog zdravlja i raspoloženja pa ćete i problemima prilaziti s više optimizma. Ipak, pripazite kako se vaše dobro raspoloženje ne bi pretvorilo u pretjerano trošenje energije. Vikende svakako posvetite sebi i temeljitom odmoru. Neke manje tegobe poput probavnih smetnji ili žgaravice mogu nastati zbog pretjerane konzumacije masne i slatke hrane, pa u ove blagdanske dane budite što umjereniji. Koristit će vam šetnje i kretanje uopće, ali i druženja s raznim ljudima koji će vas intelektualno stimulirati.

SAVJET

Ono što zacrtate, to ćete i ostvarivati. Zapreke na putu do cilja doživljavat ćete izazovom. Što više truda budete trebali ulagati, to ćete više uživati u pobjedi. Okrenite se prema zaradama jer ćete imati uspjeha.

SEKS
Zbog Venere u vašem znaku, bit ćete erotični i strastveni pa ćete rado prepuštati seksualnim aktivnostima. Ako ste u vezi ili braku, bit ćete skloni eksperimentiranju, a partner se zasigurno neće buniti.

POSAO
Ovo je mjesec vašeg poslovnog uspjeha, ali pod uvjetom da ne budete brzopleti. Gradite karijeru polako i sigurno i bez ikakve žurbe jer vam ništa neće pobjeći. Nekima se smiješi dobra zarada!

ZDRAVLJE
Planete u vašem znaku podarit će vam vitalnost i izdržljivost. Stoga ako imate kakvih zdravstvenih tegoba, uspješno ćete ih sanirati. Svojim odličnim raspoloženjem širit ćete zarazni entuzijazam.

OBITELJ
Intenzivirat ćete kontakte s rodbinom koja živi udaljeno od vas. Postat ćete bliskiji s roditeljima vašeg bračnog partnera te u društvu ukućana planirati boravak ili putovanje u inozemstvo.

NOVAC
Obiteljska proslava ili svadba dodatno će vam opteretiti kućni proračun. No ovog mjeseca vaša se financijska situacija naglo poboljšava. Blizak prijatelj ili rođak mogli bi vam posuditi novac.