Mjesečni Horoskop

Prosinac 2022. Mjesečni horoskop za vodene znakove: Rak, Škorpion i Ribe

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

Bit će ovo po mnogočemu prevrtljiv i neobičan mjesec na ljubavnom planu. Poslovno ćete biti aktivniji nego inače pa ćete zbog obaveza premalo boraviti kod kuće i biti sa svojim najmilijima. Najviše vremena provodit ćete na radnom mjestu pa samcima nije isključena simpatija s radnim kolegom. Takav bi odnos mogao pokrenuti lavinu tračeva pa pripazite na diskrecije ako druga strana nije slobodna. No ako ste oboje slobodni, mogla bi to biti lijepa romantična veza pa će vam odlazak na posao predstavljati pravo zadovoljstvo.

No od 11. prosinca ulazite u ponešto nepovoljnije razdoblje. Posumnjat ćete u ispravnost svojih ljubavnih odluka, biti u grču i jako sumnjičavi. Moglo bi se dogoditi da vam se pored postojećeg partnera svidi još netko drugi pa nećete znati što učiniti. Pustite da vas vodi srce, a mi vam možemo reći da je najbolji izbor onaj partner s kojim ćete imati najbolju komunikaciju.

U drugoj polovini mjeseca u brakovima će dolaziti do trzavica, osobito ako dopustite da se umiješa rodbina. Probleme biste trebali rješavati isključivo vi i voljeni u četiri oka. Nemojte partnera isključivati iz svojih misli, osjećaja i života. Tako ćete samo pogoršati situaciju i pridonijeti međusobnom udaljavanju.

Slobodni – pazite da se ne prevarite u procjeni jedne prevrtljive, ali magično privlačne osobe. Ne ulijećite brzopleto u vezu. Zadržite odstojanje, kako biste uvidjeli je li to ono što trebate. No pripazite se i svojih prevelikih očekivanja – u jednom trenutku mislit ćete da ste zaljubljeni, a u drugom da vam se to samo čini. U takvim dvojbama ne donosite odluke jer neće biti ispravne. Pustite da vrijeme odradi svoje i da sve sjedne na svoje mjesto.

Posao

Početkom mjeseca mnogo truda uložit ćete u rješavanje profesionalnih problema, pitanja organizacije posla te odnosa sa suradnicima. Povežite se s drugim ljudima, poslušajte tuđe savjete, ali nemojte baš svakom vjerovati. Tvrtka u kojoj radite mogla bi vas iznenaditi novim načinima poslovanja, odnosno restriktivnim mjerama. Ako ste sam svoj šef, vjerojatno je da ćete se češće družiti s revizorima, knjigovođama i financijskim inspektorima.

Nezaposleni bi ovaj mjesec mogli imati sreće u traženju posla. Prelistavat ćete oglasnike, slati molbe i biti primljeni u uži izbor kandidata, no velike su šanse da budete i odabrani. Stoga usmjerite sve svoje snage u traženje posla, isplatit će vam se.

Od 7. prosinca ulazite u osjetljivo razdoblje pa u međuljudskim kontaktima postupajte obazrivo. Morat ćete hrabro izdržati provokacije i podbadanje zavidnika i pojedinaca koji su čvrsto uvjereni da ne zavređujete položaj koji imate ili dobivate. Neki od vas mogli bi raskinuti partnerski ugovor ili suradnju. Nemojte pokleknuti pred naletima malodušja jer vaš rad, trud i zalaganje možda ovog trenutka ne donose dobit i priznanje, ali uskoro će se i to promijeniti.

Ovaj mjesec posebnu pozornost posvetite financijama – mogli bi vas snaći povećani troškovi, neplaćeni računi ili neka dugovanja. Nemojte svoj novac posuđivati nepouzdanim ljudima, jer se može dogoditi da vam ga neće moći vratiti. Neki među vama će u predblagdanske dane sklopiti nove i zanimljive poslove, čiju ćete realizaciju nastaviti u siječnju iduće godine.

Zdravlje

Morit će vas nemirni snovi ili nesanica. I tijekom dana osjećat ćete se napeto i nemirno pa je dobro da se ispušete šetnjama, sportom ili bavljenjem hobijima. Intuicija će vam biti posebno naglašena, a i snovi će vam biti živopisni pa biste mogli sanjati nešto što će vam se dogoditi u stvarnosti. Odjeću prilagodite vremenskim uvjetima jer nije isključena prehlada ili viroza. Od 22. prosinca moguć je pad imuniteta pa izbjegavajte ljude koji su prehlađeni i šmrcavi kako ne biste nešto i sami pokupili od njih.

SAVJET
Nastojte biti što fleksibilniji kada su posrijedi međuljudski kontakti jer ćete biti izloženi kritikama i nerazumijevanju. Nemojte dopustiti da vama važni odnosi trpe zbog vaše poslovne zauzetosti.

SEKS

Planeti će poticajno djelovati na vašu erotičnost pa ćete se spontanije prepuštati seksualnim užicima. Uđete li u novu ljubavnu vezu, partner će s vama biti intimno vrlo kompatibilan.

POSAO

Pripremite se na mnogo rada pa je bitno da se organizirate i toga se pridržavate. Potražujete li novac ili ga ulažete u posao, obavite takve akcije do 6. prosinca jer nakon tog datuma mogući su zastoji.

ZDRAVLJE

Fizički ćete biti u dobroj kondiciji, ali ćete češće osjećati psihički umor. Razdoblje do 22. 12. odlično je za obavljanje liječničkih pretraga, a isto tako i za dolazak stomatologu i popravak zubi.

OBITELJ

U drugoj polovini mjeseca napeti obiteljski odnosi mogli bi kulminirati. Imat ćete osjećaj da vas ukućani ne razumiju. Nemojte dopustiti da blagdane dočekate posvađani, učinite sve da se pomirite.

NOVAC

Pripazite na razdoblje od 7. prosinca kada vam prijete neočekivani troškovi. Možda ćete nespretno raspolagati novcem, zbog čega ćete otići u minus na računu. Napravite popis stvari za kupnju!

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za prosinac
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Manja ljubavna stagnacija nije znak za uzbunu, ali bi valjalo da kontrolirate svoje osjećaje i ne gnjavite partnera ljubomorom i preispitivanjima. Isto tako nemojte dopustiti da vaši ili partnerovi roditelji imaju prevelik utjecaj na vaš život i odluke. Poštujte ono što vam voljeni govori i podržite ga u njegovim odlukama. Jedna osoba kojoj inače mnogo vjerujete, neće biti iskrena prema vama i nemojte radi nje dovoditi u pitanje svoj brak ili vezu. Znate li se postaviti u ovako napetim trenucima, prosperirat ćete u bliskoj budućnosti.

Samci, pripazite, mogla bi vam za oko zapeti pomalo agresivna i neiskrena osoba suprotna spola. Zadržite odstojanje i ne ulijećite u vezu, barem dok ne budete sigurni u svoje osjećaje, ali i namjere druge strane. Vaše najbolje ljubavno razdoblje bit će od 11. prosinca kada će vas Venera iz Jarca učiniti privlačnima, ali i zaljubljivima.

Ako ste u braku ili vezi, u vašem će odnosu biti dovoljno ljubavi i razumijevanja da svladate povremene nesuglasice. Partner će vas darivati i na taj način pokazati koliko mu značite – nemojte mu ostati dužni.

Ako ste sami, ovo će biti mjesec u kojem ćete imati intenzivan društveni život. Prijatelji će vas voditi na tulume i zabave pa je dobro i da s njima organizirate doček Nove godine. Na nekom od takvih okupljanja i tuluma mogli biste upoznati samouvjerenu osobu koja će vam odmah zapeti za oko.

Vrlo brzo ćete se odvojiti od većine društva i započeti razgovor. Bit ćete oduševljeni drugom stranom jer ćete se odlično nadopunjavati. Vaš bi odnos brzo mogao prerasti u vezu, ali se pazite nepovoljnog Marsovog utjecaja. Bitno je da niste nagli ili posesivni te da nemate prevelika očekivanja od druge strane. Opustite se, nemojte biti u grču i prepustite se svojim osjećajima.

Posao

Planetarni utjecaji u prvoj polovini mjeseca pomoći će da osvojite neke ljude te svaku situaciju okrenete u svoju korist. Mogli biste raspolagati tuđom imovinom, uživati financijsku potporu okoline i od toga steći značajnu korist. Izvjesnu sumu novca uložit ćete u opremanje kućanstva, odnosno pomagati članovima obitelji. Ako ste privatni poduzetnik, radit ćete na modernizaciji strojeva i opreme ili zaposliti nove radnike.

Financije su najnaglašenije područje u vašem horoskopu. Mogli biste dobiti novac kojeg dugo iščekujete, nekima je moguć povrat duga, dobivanje zajma ili odlična zarada na kakvom projektu. Iako ćete imati odličnu koncentraciju i na poslu biti među najboljim radnicima, Mars u Blizancima upozorava na moguću iscrpljenost. Radit ćete i previše, možda se pod naletom stresa s nekime i posvađati pa pazite da održite dobre donose s kolegama i šefovima.

Naporne poslovne obaveze prisiljavat će vas na veća odricanja, ali ustrajte u svom radu. Na neke stvari sada ne možete mnogo utjecati, ali zato možete zasukati rukave i pokazati koliko vrijedite. Nemojte se živcirati što vaši suradnici griješe ili se planovi mijenjaju. Plivajte niz struju i pokušajte na drugi način prilagoditi sebe u danim okolnostima.

Mnogo lakše će vam biti od 7. prosinca kada ćete biti manje pod stresom, a i veselit će vas približavanje blagdana. Uspješno ćete završiti poslove pa ćete u siječanj iduće godine zakoračiti rasterećeni.

Zdravlje

Ojačajte se uzimanjem vitaminskih pripravaka. Bavite li se sportom, pazite se istegnuća i ozljeda. Pokušajte živjeti što mirnije, bavite se umjerenom tjelovježbom i priuštite si barem osam sati spavanja. Pripazite na osjetljivu probavu, a stariji će imati tegoba s kralježnicom, zglobovima i zubima. Kanite li ići na skijanje, čuvajte s ozljeda te svih aktivnosti na skliskom terenu. No raspoloženje će vam biti iznimno dobro pa ćete snagom volje i veselošću tjerati sve bolesti od sebe.

SAVJET
Organizirajte život tako da srećete različite ljude od kojih možete čuti poučne stvari. Na taj ćete način ostvariti i kvalitetna poznanstva pojedinaca koji vam svojim znanjima i iskustvom mogu koristiti.

SEKS
Malo što će moći zasjeniti vaše velike seksualne apetite. Budući da će vas razgovori umarati, brzo ćete prelaziti s riječi na djela. Bit ćete privlačni suprotnom spolu zbog svog spoja šarma i erotičnosti.

POSAO
Zaposlenima je ovo izvrsno vrijeme za novčani probitak pa ozbiljno ustrajte na započetim poslovima. Mogli biste postići odlične rezultate, sklopiti važne ugovore ili proširiti svoju poslovnu djelatnost.

ZDRAVLJE
Cijeli ćete mjesec biti napeti i pod stresom pa više vodite brigu o sebi. Ne izlažite se rizičnim situacijama i izbjegavajte opasne sportove. Kvalitetna vitaminska kura bit će od pomoći.

OBITELJ
Obiteljske prilike prilično će vas iscrpljivati, no za voljene ništa vam neće biti teško uraditi. Budući da je pred vama naporan i buran mjesec, pokušajte malo ukućanima progledati i kroz prste.

NOVAC
Naklonjeni planeti obećavaju vam profitabilno poslovno razdoblje u kojem će znatno porasti vaš ugled. Mogla bi vam sinuti odlična poslovna ideja koja će biti okrunjena financijskim uspjehom.
Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Neskloni Mars neće vas činiti spremnima na ustupke, a dominacija znaka Strijelca dodatno će jačati vašu potrebu za slobodom i životom bez kočnica i nametnutih pravila. Nećete imati vremena za razmišljanje: ono što pomislite, to ćete i izgovoriti, a ono što poželite i uraditi. Povedite pritom računa o tome da ne pretjerate.

Voljena osoba će vam prigovarati zbog dvostrukih mjerila. Ono što ćete dopuštati sebi ili čak smatrati normalnim, nećete dopuštati njoj. Suočit ćete se i s onom, manje ugodnom stranom partnerstva. Shvatit ćete da se razilazite u nekim važnim pitanjima, a ta spoznaja vam neće lako pasti. Sve će završavati na burnim raspravama.

No razloga za očajavanje nećete imati. Ni vi, a niti vaš partner, nećete biti spremni tako lako odreći se jedno drugoga. Ljubavna će kriza potrajati samo do 10. prosinca, a nakon tog datuma ulazite u dane ispunjene uzbuđenjima i romantikom. No upozoravamo vas na mogućnost pojave oženjene osobe u vašem životu, koja će vam se jako svidjeti, no radije odolite takvom iskušenju jer vas takva veza neće nigdje odvesti.

Ako ste sami, mogli biste ostvariti zanimljivu vezu na putovanju, seminaru ili nekom predavanju, a osobu koju ćete upoznati krasit će visoka educiranost i širina znanja. Imate li svoju tihu patnju, bit ćete ugodno iznenađeni njenom inicijativom. Neki od vas mogli bi spakirati kufere i otisnuti se u zagrljaj osobe koja živi u drugom gradu i s njom dočekati Novu godinu.

Vezanima i u braku partnerove poslovne preokupacije pridonijet će udaljavanju, no vi ćete znate kako treba opet privući pozornost voljene osobe. Osim zrnca ljubomore s kojima ćete začinjavati svoj odnos, sve drugo će biti u redu pa vašem odnosu ne prijete osjećajni brodolomi.

Posao

Sve do 6. prosinca izbjegavajte sklapanje novih poslova i preuzimanje novih obveza. Vaša poslovna situacija zahtjeva mirnu procjenu. Nemojte dopustiti da se okolina miješa u vaš život. Uspon uz odricanje te odluke koje traže žrtvu, ispitat će vašu snagu i ambicioznost.

Poštujte zakon i pravila, dvaput provjerite sadašnje financijske odluke i nova poslovna partnerstva. Bit ćete izazvani postupcima svoga šefa ili radnog kolege. Nemojte sebi dopustiti da stanete na tanak led – suzdržite se i idite dalje. Pazite se svojih naglih reakcija. Takvo ponašanje izazvat će jednako neugodnu reakciju, jer ni raspoloženje vaše okoline prema vama nije mnogo bolje. Mogli biste čuti mnogo oštrih riječi upućenih baš na vaš račun.

U poslovne pobjede krenite od 7. prosinca kada će vam Merkur itekako biti sklon. Osjetit ćete navalu entuzijazma i motivacije pa ćete prionuti poslu i obavljati ga bez većih teškoća. Vaš nastup bit će samouvjeren pa ćete okolinu lako pridobiti za suradnju. Bit ćete uspješni u komunikaciji, pregovaranju, nastupima u javnosti, kupnji i prodaji. Jedan sudski spor, nekvalitetno poslovanje u partnerstvu ili kritički raspoložena okolina, ubrzo će se okrenuti u vašu korist.

Samo vam neka nepredviđena okolnost može zasmetati u usponu prema vrhu, no to su više subjektivne teškoće. Imate dovoljno ljudi na svojoj strani! Odlazak u inozemstvo zbog posla ili usavršavanja znanja su pod velikom planetarnom zaštitom.

Zdravlje

U prvoj polovini mjeseca bit ćete jako osjetljivi. Poslovna će vas zbivanja jako iscrpljivati pa će stres uzimati danak vašem zdravlju. Čuvajte se upala, temperatura ili ginekoloških tegoba. Izbjegavajte svadljive ili naporne ljude. Vaše će se zdravlje naglo popraviti nakon 22. prosinca kada će vas vladavina Jarca puniti pozitivnom energijom. Ako ste bili bolesni, brzo ćete se oporaviti. Mogli biste obaviti sistematski pregled ili dobiti neke nalaze koji će potvrditi da je sve u najboljem redu.

SAVJET
Samokontrola i racionalan pristup, bit će nužni želite li izbjeći svađe, prekide partnerskih odnosa i pogrešne financijske korake. Posebno budite oprezni u prvoj polovini mjeseca kada će vas voditi naglost.

SEKS
Bit ćete strastveni, ali istodobno i ljubomorni. Vašeg će partnera to zabavljati, ali samo ako ne prijeđete mjeru. Mijenjat ćete raspoloženja pa ćete i u svojim seksualnim akcijama dosta oscilirati.

POSAO
Pred vama je uspješan poslovni mjesec, stoga ga maksimalno iskoristite. Najbolje od sebe dat ćete od 7. prosinca kada vam sve polazi za rukom. Bit ćete bistri, lucidni i jako snalažljivi.

ZDRAVLJE
Prva polovina mjeseca je razdoblje smanjenog imuniteta pa ćete biti podložniji zdravstvenim tegobama. Od 22. prosinca vaše se zdravlje naglo popravlja, pri čemu ćete osjetiti porast energije i raspoloženja.

OBITELJ
S osobom koja u kući predstavlja autoritet i čvrstu ruku, nećete se dobro slagati. Pružat ćete joj otpor. Imat ćete nategnute odnose s rodbinom vašeg bračnog partnera. Naučite više popuštati.

NOVAC
Ovaj se mjesec nećete nikako moći sastaviti s novcem. Troškovi će vas vrebati iza svakog ugla. No unatoč tome, jako dobro ćete se snalaziti i uspješno manevrirati s financijama.
Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar