Mjesečni Horoskop

Prosinac 2022. Mjesečni horoskop za zemljane znakove: Bik, Djevica i Jarac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Bik 21. 4.  – 21. 5.

Ljubav

Početkom mjeseca pokušajte se iskreno suočiti s problemom koji vas udaljava od partnera, kako biste jasnije sagledali granice zajedničkih mogućnosti. Osobe koje vam nemaju više ništa za pružiti ili, pak, kojima vi nemate ništa za reći jednostavno će nestati iz vašeg života, a na njihovo mjesto dolazit će novi, uzbudljivi i originalni ljudi poput vas samih.

Ako ste u vezi, partner će biti nepovjerljiv prema vama, tražeći od vas više pažnje i ljubavnih iskaza. Ne škrtarite s osjećajima, pokažite da vam je stalo do njega.

Osamljeni će biti nesretno zaljubljeni u vrlo neobičnu i tajnovitu osobu s kojom neće znati na čemu se. No dani nakon 11. prosinca uvode vas u povoljno ljubavno razdoblje. Na vašoj će strani biti Venera u Jarcu koja će pomoći da se raščistite sve nejasne i nedorečene ljubavne situacije. Učinit ćete značajan korak prema učvršćivanju novih ili postojećih veza. Mnogi od vas će brakom okruniti svoju vezu ili se konačno odlučiti za početak zajedničkog života.

Osjetit ćete novi emotivni zanos, želju za ljubavnim predavanjem i osobito, potrebu da očuvate svoju privatnu sreću. Ako ste sami, vaše se šanse kod simpatije naglo povećavaju. Ako su vam osjećaji bili neuzvraćeni, u drugoj polovini prosinca možete očekivati novi razvoj ljubavne priče – druga strana pokazat će zanimanje za vas. Vrlo brzo mogli biste ući u novu vezu. Ako u kakvom društvu slavite Novu godinu, nije isključeno da vas s potencijalnom simpatijom upoznaju vaši prijatelji. Kako god bilo, druga polovina prosinca donosi vam samo lijepa ljubavna zbivanja.

Posao

Odlične mogućnosti za napredovanje na poslovnoj i statusnoj ljestvici, predstoje vam već početkom mjeseca. Morat ćete uložiti maksimum stvaralačke energije u poslovne projekte koji će se vrlo brzo pokazati kao dobro ulaganje u budućnost, ali tek kada budete svladali neke početne probleme stvorit će se novi uvjeti u vašem okruženju.

Mogli biste riješiti veliki financijski problem, otplatiti kredit, vratiti dug ili dobiti neisplaćene plaće. Dosta ćete se baviti svojim financijama, a privatnici će ulagati u svoje poslove i novu tehnologiju. Ostali će vrijedno raditi, neki put čak i previše i pod stresom.

U drugoj polovini mjeseca bit ćete puni pokretačke energije i motivacije. Krenut ćete u akciju i preuzeti kontrolu nad situacijama u kojima su u vaše ime odlučivali drugi. Dinamike i kretanje vam neće nedostajati, osobito na planu svakodnevnog djelovanja. Najbolje od sebe dat ćete u poslovima koji podrazumijevaju komunikaciju s ljudima, novinarstvu te u trgovačkim poslovima. Lako ćete dolaziti do informacija, sklapati poznanstva i pronaći prava vrata na koja trebate pokucati.

U odnosima s bliskim suradnicima budite na oprezu i pokažite fleksibilnost za one koji razmišljaju drukčije od vas. Poslove što prije završavajte jer od 29.12. Merkur kreće retrogradno, što vas može usporiti u djelovanju ili vam stvoriti probleme na koje niste računali.

Zdravlje

U prvoj polovini mjeseca mogli biste posjetiti liječnika zbog tegoba koje vučete dulje vrijeme. To će biti dobar potez jer sve su šanse da ćete dobiti odličnu terapiju i lijekove. Od 22. 12. kada počinje vama naklonjena vladavina Jarca, imat ćete više energije i samopouzdanja. Blagdanske dane ćete provesti u veselju, a najviše će vas radovati rodbinska okupljanja. Dobrim raspoloženjem tjerat ćete od sebe sve bolesti.

SAVJET
Ne zamarajte se stvarima koje pripadaju prošlosti. Ono što je ostalo iza vas, neka tamo i ostane. Blagdane provedite tako da se što više zbližite s obitelji.

SEKS
Nećete moći sami sebe prepoznati jer ćete se pretvoriti u prave zavodnike. Seks će vam biti prioritet u vezi, a ako ste slobodni, intuitivno ćete birati partnere s kojima su vruće noći zajamčene.

POSAO
Na pravilan ćete način iskoristiti svoje kreativne zamisli i istaknuti se u javnim ili umjetničkim područjima. Osobito uspješni i učinkoviti u poslu bit ćete od 7.12., a mogli biste i napredovati.

ZDRAVLJE
Početkom mjeseca tegobe neće biti velike, ali će biti nepotrebne jer će biti posljedica vašeg nemara. Na novogodišnjoj noći izbjegavajte previše alkohola – suzdržite se!

OBITELJ
Mogli biste više brinuti za zdravlje ukućana ili imati problema s djecom u pubertetu. Bit će strke oko nabavke darova za blagdane pa pazite da takve stvari obavite na vrijeme, a ne u posljednji trenutak.

NOVAC
Honorarni poslovi i intelektualni rad te sve aktivnosti usko vezane uz putovanja ili kontakte sa strancima, donijet će vam dobru zaradu. Mogli biste dobiti kredit ili naplatiti potraživanja.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za prosinac 2022.
Djevica 23. 8. – 22. 9.

Ljubav

Prva polovina mjeseca bit će osjetljiva na ljubavnom planu. Sumnjat ćete u partnera, ali nemojte sa svoje strane još preuveličavati stvari. Skloni ste strahu, ali to sada doista nije potrebno. Razdoblje koje će trajati do 10. prosinca označava dovršavanja važnih stvari i raščišćavanja odnosa, pri čemu biste se mogli osjećati sve bolje. Raščistit ćete s partnerom za kojeg više ne osjećate ljubav i čime si zapravo otvarate priliku za novo poznanstvo.

Ako ste u nekoga zaljubljeni, bit ćete nezadovoljni jer se situacija neće razvijati onako kako ste planirali. Druga će vam strana stalno izmicati ili će se stvarati okolnosti koje će vas razdvajati. I oni koji su u braku neće biti zadovoljni svojom osjećajnom situacijom. Imat ćete osjećaj da vas voljeni zanemaruje, da su mu prijatelji i rodbina važniji od vas.

No ovakav poredak stvari neće dugo trajati, jer već od 11. prosinca ulazite u prekrasno ljubavno razdoblje. Tomu će kumovati Venerin ulazak u znak Jarca, koji će vas osloboditi osjećajnih kočnica i motivirati da se borite za svoju ljubav. Nesretno zaljubljeni bit će češće pozivani u društva, pa nije isključena odlična zabava povodom dočeka novogodišnje noći. Upravo biste na nekom tulumu ili veselici mogli upoznati potencijalnog partnera. Odmah ćete se izdvojiti iz društva u razgovor nastaviti u nekom intimnijem okruženju. Stoga bi ulazak u novu godinu za vas mogao označiti pravu prekretnicu i spojiti vas sa srodnom dušom.

Ako ste u vezi ili braku, vaši će se narušeni odnosi popraviti. Partner će biti više uz vas, iskazivati vam nježnost i pažnju, a za božićne blagdane iznenaditi vas prekrasnim darom.

Posao

Sve do 6. prosinca imat ćete problematičan poslovni život. Nastojite ne sudjelovati u intrigama i tračevima kolega iz ureda. Oduprite se nagovorima i sugestijama sa strane koje bi mogle štetiti vašem ugledu. Nećete moći izbjeći neugodne i složene zadatke koji podrazumijevaju rizik i povećanu odgovornost. Iako ćete davati sve od sebe da zadovoljite tuđa očekivanja, činit će vam se da ste mnogo više uložili nego dobili. Sporije ćete dobivati rješenja na pitanja i molbe upućene u kadrovsku ili računovodstvenu službu.

No nekima među vama slijede veće poslovne promjene. Mogli biste mijenjati bolesnog kolegu ili će vam šefovi dodijeliti poslove na kojima dosad niste radili. Moglo bi doći i do reorganizacije na radnom mjestu, a većina vas bit će prilično opterećena poslovnim obavezama kojih će biti jako puno. Djevice rođene u kolovozu mogle bi ući u neisplativ projekt, naići na probleme u kupoprodajama, posebno ako su uključene nekretnine ili uređenje doma.

Takve akcije u ovom mjesecu radije dogodite, ili s njima krenite od 7. prosinca kada ulazite u odlično astrološko razdoblje. Odjednom će vam sve krenuti, sklapat ćete korisne poslove i korisna poznanstva. Potrudite se tih dana oko poslova, jer bi vam mogli donijeti nagradu u financijskom obliku ili napredak u karijeri. Mogli biste primiti honorar ili sklopiti odgođeni posao. Potkraj mjeseca razrješava se i neizvjesna poslovna situacija koja vas je dugo mučila. U tome će vam pomoći jedna osoba od koje ćete dobiti zanimljive informacije.

Zdravlje

Zahvaljujući povoljnom utjecaju planeta iz znaka Jarca u drugoj polovini mjeseca bit ćete dobra zdravlja. Imat ćete odličnu fizičku izdržljivost pa vam ni hladnoće neće smetati. Osjećat ćete potrebu za promjenama pa ćete često putovati, izlaziti i zabavljati se. No u prvoj polovini mjeseca planeti će potencirati psihički umor, koji će jednim djelom nastati zbog vašeg preaktivnog načina života. Neke će mučiti nesanica pa bi bilo dobro da se prije spavanja opustite uz toplu kupku i biljni čaj s medom.

SAVJET
Moguće su obiteljske napetosti pa usmjerite snage da dođe do stabiliziranja odnosa. Upuštate li se u pokretanje privatnog posla, takve akcije radije odgodite za siječanj. kada će vam planetarni utjecaji biti naklonjeniji.

SEKS
Od 11. prosinca osjetit ćete veću potrebu za erotskim užicima, a u tome će vam pomoći i aktivniji ljubavni život. Zračit ćete magnetičnim šarmom pa će vam se mnogi udvarati i osvajati vas.

POSAO
Unatoč nepovoljnim okolnostima, pokretat će vas golema radna energija pa nećete dopuštati da vas zaplaši težina zadataka ili nesklone kolege. Od 7. prosinca poslovne će zapreke biti otklonjene.

ZDRAVLJE
Planeti će vas zaštititi od ozljeda i bolesti i dati vam izdržljivost i snagu. Vaše tijelo bit će u stanju podnijeti svaki napor. U prvoj polovini mjeseca mogao bi vas shrvati jači umor. Štedite energiju!

OBITELJ
Mogli biste se češće svađati s roditeljima, čemu će najviše biti izloženi mlađi pripadnici znaka. No u drugoj polovini mjeseca bit ćete bliskiji, pa će blagdani proteći u ugodnom i mirnom raspoloženju.

NOVAC
Vješto ćete rukovati novcem, pametno kupovati ili ulagati. Ovaj biste mjesec mogli više zaraditi ili dobiti kakvu povišicu. No zahvatit će vas blagdanska groznica pa ćete puno potrošiti.
Jarac 22. 12. – 20. 1.

LJUBAV

Bilo da ste zauzeti ili slobodni, prepuštat ćete se sanjarenjima. No planetarni raspored neće vam dopustiti samoobmanu. Okolnosti, ali i snažan unutarnji poriv za djelovanjem poticat će vas na akciju. Uzet ćete stvari u svoje ruke, odlučni uvesti red u svoj ljubavni život. U tome ćete i uspjeti. Spoznaje do kojih ćete doći provest ćete u praksu, makar to iziskivalo i prilično truda ili žrtve.

Mnoge će stvari sjesti na svoje mjesto, a vi ćete moći punim plućima krenuti u svjetliju budućnost. Ako se nalazite u vezi sa zauzetom osobom koja vam obećava mnogo toga, dat ćete joj otvoreno do znanja da više ne želite neizvjestan odnos. Pritisnut ćete drugu stranu da se izjasni, a ako se bude dvoumila, izaći ćete iz te veze.

Oni koji su u vezi ili braku sve do 10. prosinca, bit će sumnjičavi prema svom partneru. Neki će za to možda i imati razloga, no neki će u tome pretjerivati. No sve na svoje dolazi Venerinim ulaskom u vaš znak od 11. prosinca. Taj će vam planet udahnuti osjećajni zanos, želju da se borite za svoj odnos i da vratite izgubljenu ljubav. Postojeće bračne i ljubavne veze osvježit ćete dinamičnom komunikacijom i čestim zajedničkim izlascima. U razgovorima koje ćete voditi neće nedostajati razumijevanja. Izvjesna su i zajednička putovanja, a doček Nove godine u društvu rodbine ili prijatelja, bit će puni pogodak – odlično ćete se provesti!

I samci će ovaj mjesec pamtiti po lijepim i romantičnim događajima. U društvu biste mogli upoznati vrlo privlačnu osobu pa će osjećaji buknuti u punoj snazi. Nekima će se fatalno poznanstvo dogoditi na dočeku Nove godine, nečijem rođendanu ili tulumu.

Posao

Sve do 6. prosinca traje vaše nepovoljno poslovno razdoblje pa pritajite svoje poslovne akcije, čuvajte tuđe tajne ili svoje poslovne informacije. Bit ćete skloni pozadinskom radu pa će vas uznemirivati sve situacije koje vas stavljaju pred povećalo javnosti. Neke obične stvari doživljavat ćete preozbiljno – pazite da vam ne promaknu bitne stvari! Bavite li se umjetničkim radom ili poslovima izvan očiju javnosti, bit ćete puni inspiracije.

Ovo je dobro vrijeme da napravite retrospektivu svog poslovnog života. Porazmislite što biste htjeli mijenjati, s čime niste zadovoljni, ali u akciju krenite početkom iduće godine. Dotad radite najbolje što možete i pazite na sklonost pogreškama. Bit ćete jako osjetljivi pa će vam ići na živce gužve i žamor kolega jer će vam remetiti koncentraciju.

No ovo nepovoljno razdoblje neće dugo potrajati. Sve se mijenja od 7. prosinca kada dovitljivi Merkur ulazi u vaš znak pa očekujte poboljšanje u svim smjerovima. Upoznat ćete nove ljude, proširiti svoje znanje i mnogo naučiti. Informacija iskorištena u pravo vrijeme, dok je još ‘vruća’ može vam donijeti unapređenje i skrenuti pozornost javnosti na ono što radite. Mogli biste okončati izvjesni dugotrajni posao koji vam je zadavao glavobolje. Mnogo toga se u drugoj polovini mjeseca počinje rješavati u vašu korist, a i šefovi će vam biti skloni. No ne ulazite u financijske poslove i izbjegavajte ulaganja. To radije ostavite za idući mjesec 2023. godine.

Zdravlje

Do 21. prosinca planeti upućuju na povećanu brigu za nečije slabo zdravlje. Možda je to rođak ili netko od starijih ukućana. Oko te osobe ćete se nesebično brinuti i posvetiti joj gotovo sve svoje slobodno vrijeme. Ni vaše zdravlje neće biti najbolje – mogli biste preboljeti virozu s visokom temperaturom. No vaša vam se vitalnost i opće dobro stanje vraćaju u vrijeme vladavine vašeg znaka koja počinje 22. prosinca. Osjetit ćete da imate više energije i da vam se vraća dobro raspoloženje.

SAVJET
Trenuci provedeni u samoći, u kojima ćete se prepustiti razmišljanju i planiranju, pomoći će vam da se oslobodite nataloženih stresova. Ugodna glazba, topla kupka i masaža održat će vam duhovnu ravnotežu.

SEKS
Vaša će seksualna energija biti sputana. Stalno ćete biti na oprezu i bojati se prepustiti drugoj strani, osobito ako ste u novoj vezi. Od 11. prosinca bit ćete opušteniji, a sami tim i erotičniji.

POSAO
Merkur u vašem znaku, bit će zaslužan za odličnu koncentraciju i oštroumnost. Te će vam osobine pomoći prilikom rješavanja poslovnih problema pa će se kolege u velikoj mjeri oslanjati na vas.

ZDRAVLJE
Imat ćete mnogo pozitivne životne energije kojom ćete plijeniti pozornost. Zdravlje će vam biti dobro, no mnogo ćete se žrtvovati za nečiju dobrobit ili se brinuti za starije i bolesne.

OBITELJ
Bit ćete požrtvovni i odricati se kako bi vašim najmilijima bilo dobro. Ipak, bilo bi dobro da više mislite na sebe i ne preuzimate toliko obaveza jer ćete se nepotrebno iscrpiti.

NOVAC
Mamit će vas raskošni izlozi i odjeća kojoj ćete teško odoljeti. Trošit ćete mnogo novaca. Zaustavite se na vrijeme dok niste previše otišli u minus iz kojeg ćete se teško izvući.