Mjesečni Horoskop

Prosinac 2022. Mjesečni horoskop za zračne znakove: Blizanci, Vaga i Vodenjak

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Blizanci 22. 5 – 21. 6.

Ljubav

Zbog napeto aspektirane Venere, sve do 10. prosinca vaš će razum u ljubavnim pitanjima biti u potpunosti potisnut. Vodit će vas nagoni, osjećaji i nabujala seksualna energija. Moguće su nove strasne ljubavne priče koje će biti sve samo ne konvencionalne. Vaša karizma i seksipil će neodoljivo privlačiti osobe suprotnog spola, a one koji su u vezama odvažna bi znatiželja mogla odvesti u opasne ljubavne trokute. Izbjegavajte nevjeru, ma koliko god vas netko jako privlačio jer ćete si navući nevolje na vrat. Odnos s bračnim partnerom bit će problematičan sve do 10. prosinca, iako bi neki koji su u vezama, baš u tim danima mogli sklopiti brak.

Mnogo bolja osjećajna situacija bit će ona koja počinje od 11. prosinca, kada će se vratiti poljuljano ljubavno povjerenje. Nemojte stoga dopustiti da bilo kakav problem zasjeni nadolazeće blagdane nego učinite sve da riješite svoje probleme i svečarske dane provedete u miru i blagostanju.

Ako ste sami, ovaj mjesec može iznjedriti novu ljubavnu priču. No neće odmah teći glatko, jer će biti situacija koje će usporavati realizaciju upoznavanja i zaljubljivanja. Možda će partner iza sebe ostaviti kompliciranu ljubavnu vezu, zbog koje će biti skeptičan prema novim poznanstvima. Stoga drugoj strani radije pružite ruku prijateljstva, nemojte se nametati nego pustite da se sve odvija spontano. Nije isključeno da vas druga strana pozove na intiman doček Nove godine, što će biti znakom da je riješila svoje osjećajne probleme i da je spremna pustiti vas u svoj život.

Posao

Zvijezde pokreću zbivanja na polju posla i karijere pa su i neminovne određene promjene. Neki će i sami, vođeni instinktom, prionuti na dovršavanje ili započinjanje aktivnosti koje već neko vrijeme planiraju. Zgusnuti poslovni raspored ostavit će vam malo vremena za odmor, a zbog nezadovoljstva, pa i mogućih problema sa šefom, pojedinci će razmišljati o prekidu radnog odnosa. No nemojte prenagliti, jer već od 7. prosinca bit ćete u prilici jasnije sagledati svoju trenutačnu situaciju i svoj status.

Iako vam je Merkur nesklon pa realizacija poslovnih projekata može kasniti, ili ćete se stalno ‘sudarati’ s problemima ili nemarom kolega, na vašoj će strani biti Mars u vašem znaku. Taj će vam planet dati obilje energije i motivacije pa nećete olako pokleknuti pred zaprekama. Čak štoviše, što će okolnosti biti više protiv vas, to ćete vi biti snažniji i uporniji u njihovom rješavanju.

Unatoč zastojima, pred vama su velike mogućnosti, biznismenima uspjeh u poslovanju s inozemstvom, a ostalima uspješno rješavanje pravnih pitanja. Ponašat ćete se mnogo zrelije, spretnije i praktičnije, iako će se mnogi od vas u ime uspjeha morati odreći i značajnog dijela društvenog ili obiteljskog života. Uspjeh ćete postići ako želite svoju karijeru graditi na pothvatima vezanima uz putovanja i inozemstvo, ako pokrećete privatni posao ili tek to imate u planu, ili ako se želite zaposliti.

Planeti u vašem osmom polju usmjerit će vas na rješavanje financijskih problema. Ključna pitanja, poput nasljedstva ili kredita, rješavat ćete brzo i pozitivno od 21.12 kada imate Jupiterovu potporu. Mogli biste dobiti i neke zaostatke, a rijetke među vama razveselit će božićnica.

Zdravlje

Najosjetljiviji ćete biti do 21. prosinca. Mogla bi vas mučiti tjeskoba i jak unutarnji nemir kojem nećete znati uzroka. Možda ste preopterećeni poslovnim i obiteljskim obavezama pa ste iscrpljeni. I ritam spavanja mogao bi vam se poremetiti pa uvečer nećete moći zaspati u uobičajeno vrijeme. Od 22.12. osjetit ćete da vam se vraća dobro raspoloženje i da imate više energije. Bit ćete puno mirniji i koncentriraniji na ono što radite. Manje ćete se umarati, a i neke boljke jednostavno će se povući.

SAVJET

Iskoristite li na pravi način Marsov utjecaj, unaprijedit ćete ljubavni život, ali i odnose s djecom. U poslu vam se savjetuje više opreza, jer ćete biti skloniji brzopletim procjenama koje neće uvijek biti ispravne.

SEKS
Bit ćete strastveni, ali i posesivni, čime biste mogli previše sputavati partnera. Vaš će libido biti visok, no partner neće pratiti vaše potrebe, što povremeno može biti uzrokom trzavica.

POSAO
Dobro ćete poslovati, ali pripazite na manje sklono razdoblje do 6. prosinca kada će vas živcirati zastoji. No to ne znači da trebate odustati od svojih planova. Samo ih trebate aktivirati u pravo vrijeme.

ZDRAVLJE
Do 21.12. bit ćete izloženiji stresu, upalnim procesima ili tegobama s tlakom i kralježnicom. Nakon tog datuma, situacija se naglo popravlja pa ćete biti mnogo boljeg imuniteta.

OBITELJ
Imat ćete napete obiteljske odnose, a i djeca će vam otkazati poslušnost. Najbolje ćete se slagati s majkom ili sestrom od kojih uvijek možete dobiti mudre savjete. S ocem ćete imati loš odnos.

NOVAC
Očekuju vas dobici, isplativi poslovi, bolja zarada i pomoć bližnjih u rješavanju financijskih problema. Iako ste široke ruke u blagdanskom darivanju, ovaj mjesec ćete biti znatno štedljiviji.
Vaga 23. 9.  – 22. 10.

Ljubav

Merkur će vas provocirati na svađe, ali će vam Venera davati potrebitu dozu erotike i strasti pa ćete se nakon svake prepirke još strastvenije baciti u partnerov zagrljaj. Puno se stvari događa koje vam mijenjaju perspektivu, pa je bitno ne dopustiti da vam se drugi petljaju u brak ili vam dijele savjete.

Samci, nova simpatija će vam vratiti izgubljeno samopouzdanje i unijeti razigranost u vašu svakodnevicu. Nije isključeno da ostvarite ljubav na daljinu ili se zbližite s osobom koja će vas intelektualno poticati.

Općenito gledano, vaše će najbolje ljubavno razdoblje trajati do 10. prosinca. Tada ćete imati Venerinu zaštitu koja će vas učiniti jako privlačnima u očima suprotnog spola. Bit ćete veseliji, skloni zabavama do kasnih noćnih sati, u čemu će najviše prednjačiti mlađi pripadnici znaka. Mogli biste upoznati osobu koja će se isticati komunikacijskim vještinama pa ćete i sami osjetiti potrebu da joj pričate o sebi, čak i ako ste po prirodu zatvoreni tip. Moći ćete satima pričati, a da ne dosadite jedno drugom.

Ako ste u braku ili vezi, dobro ćete se slagati s partnerom, što se ne bi moglo reći za razdoblje nakon 11. prosinca. Tada će Venera priječi u vama neskloni znak Jarca pa ćete oboje biti previše obuzeti svatko svojim brigama, što nikako ne biste smjeli dopustiti jer će prijeći u naviku. Ljubavne probleme ćete izbjeći ako sputate taštinu i prilagodite se partneru. Voljeni će trebati vaše razumijevanje, a ne kritiku i predbacivanje.

U mnogočemu će vam pomoći naklonjeni Mars. On će carevati vašim seksualnim životom pa ćete biti spremniji za nježnosti i igrice u spavaćoj sobi, čime ćete oduševiti svoga partnera. Samci koji su u nekog tajno zaljubljeni, ovaj bi mjesec napokon mogli postići dobre ljubavne rezultate. Postat ćete privlačni osobi koja vam se sviđa pa nije isključeno da novogodišnje praznike dočekate u nečijem zagrljaju.

Posao

U razdoblju do 6. prosinca bit ćete iznimno uspješni i radišni. Spretno ćete se nositi s obavezama i dokazati da ste suradnik od povjerenja. Sve ste popularniji u poslovnim krugovima, a i financije napokon dolaze na svoje. Posredstvom prijatelja možete doći do korisnih poslovnih informacija i privlačnih prilika. Razmišljat ćete o poslovnom proširenju ili osamostaljenju, a neki od vas će iz spretnih ulaganja izvući znatnu materijalnu korist.

Naklonjeni Merkur naglasit će vaše intelektualne kapacitete. Upišite kakav seminar, tečaj ili jednostavno pročitajte neku stručnu knjigu. Javni govori, nastupi i prezentacije su situacije u kojima ćete briljirati i istaknuti se svojim smislom za organizaciju. Bit ćete jako kreativni i domišljati, što će nadređeni popratiti s oduševljenjem. Baš ćete vi biti onaj koji će se dosjetiti najboljeg rješenja ili najoriginalnije ideje za rješavanje neke poslovne problematike. Pravilnim izborom poslovno – financijskih ponuda i vještim potezima, sebi možete osigurati napredovanje na poslovnoj ljestvici. Sve što je vezano uz modu, dizajn, zabavu, glumu, sport, kladionice ili glazbu donosi uspjeh. Ponudite li neke svoje usluge putem oglasa u novinama ili na internetu, primit ćete zanimljive povratne informacije.

No od 7. prosinca bilo bi najbolje da usporite poslovni tempo jer će vam malo toga polaziti za rukom. Neke vas kolege neće promatrati sa simpatijama pa nije isključeno da se s nekima od njih i posvađate. Rokovi će vam biti tijesni, stoga je dobro da se organizirate kako biste do blagdana sve stigli obaviti.

Zdravlje

Više pozornosti posvetit ćete svom izgledu, zdravlju i prehrani, a rezultati će biti zadovoljavajući. Mogli biste se aktivno uključiti u sportske aktivnosti i prilično smršavjeti. Boravak u planinama ili na skijanju iznimno će vam goditi, a jako dobro ćete podnositi sve vremenske promjene. Mjesec je odličan za sve vas koji želite obaviti liječničke preglede i tako skinuti sumnju na određene bolesti. Potkraj prosinca intenzivan radni tempo mogao bi vas iscrpiti pa će vam trebati više odmora i sna.

SAVJET
Uljepšajte se, obnovite odjeću, priuštite si nešto što vas veseli. Pohodite kulturne priredbe i zabave – osjećat ćete se ugodno i sklapati nova poznanstva. Novu godinu dočekajte u planinarskom domu – godit će vam zimski ugođaj.

SEKS
Povoljni Marsov utjecaj probudit će vaša osjećajna čula. Svojom ćete erotičnošću privlačiti suprotni spol. Ne dijeli li vaš partner vaše seksualne potrebe, znat ćete kako ga privoljeti.

POSAO
Usmjerite svoju energiju u rješavanje svog poslovnog statusa. Vaša je karijera na prekretnici, samo vi možete odabrati kamo dalje. Ne osvrćite se na one koji vam zavide, idite hrabro naprijed.

ZDRAVLJE
Bit ćete puni energije, žudjet ćete za promjenama i putovanjima. Osobito će vas privlačiti inozemstvo i strane kulture. No psihički ćete biti preosjetljivi pa će vas sitnice pogađati više nego što bi trebale.

OBITELJ
Mogli biste imati obiteljsku raspravu na temu novca ili imovine. Neke među vama očekuje nasljedstvo, koje neće proći bez problema vezanih uz dokumentaciju ili raspodjele među nasljednicima.

NOVAC
Prosinac je nepovoljan za velika ulaganja i kupnje na rate. Zato ne trošite unaprijed nego nastojte raspolagati iznosom koji posjedujete. No ako očekujete povrat duga, očekuju vas pozitivne vijesti.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za prosinac 2022.
Vodenjak 21. 1. – 18. 1.

Ljubav

Postojan Venerin utjecaj sve do 10. prosinca obećava velike doze povjerenja, stabilnosti i razumijevanja s voljenom osobom. Partner će u vas ulijevati sigurnost i pružati vam potporu, nježnost i zaštitu. Ponovno ćete otkriti zajedničke interese, romantiku i erotiku.

Samcima je moguća je nova ljubav na putovanju, a mnogima među vama moguća su poznanstva sa strancima, duhovnim i visokoobrazovanim ljudima specifične životne filozofije. Tražit ćete i težiti neobičnim odnosima i ljudima pa vas netko previše običan i prosječan zasigurno neće provući. Bit ćete puni samopouzdanja, mnogo izlaziti i prosinac pamtiti po novim poznanstvima. Jedno od njih bit će posebno za vas pa biste lako mogli ući u novu vezu.

No druga polovina mjeseca manje vam je naklonjena pa pazite da ne napravite nešto što će unazaditi vaš novi odnos. Možda ćete doznati da je partner tajio nešto bitno iz svoje ljubavne prošlosti ili da vam nije u potpunosti iskren. Nemojte se odmah ljutiti nego dopustite da se druga strana izjasni jer će to pomoći da se nejasnoće riješe.

Ako ste u vezi ili braku, druga polovina mjeseca donosi nesuglasice. Bit ćete osjetljivi i željni ljubavi, a bračni partner će često biti netaktičan. Između vas će se stvoriti zid koji ćete morati oprezno rušiti. Ako ste u ljubavnoj vezi, zatomite ljubomoru i nerazumne zahtjeve prema voljenom. Nemojte dopustiti da vam se bližnji upliću u vaše privatne odluke. Potkraj mjeseca prijeti vam ljubavna svađa s kojom ćete raščistiti većinu trzavica, što su se dosad gomilale. Potaknite ljubavno uzbuđenje – možda kroz novu inspiraciju u erotskom životu ili pozivom partnera na kakvu romantičnu večericu.

Posao

U odličnom poslovnom razdoblju bit ćete do 6. prosinca. Pozitivan Merkurov utjecaj osigurat će vam stabilnu financijsku situaciju i zaključenje korisnih poslova. Očekuje vas dobar rezultat sudskih procesa, poboljšanje statusa, korisna ulaganja i javna priznanja. Neki poslovi također će se pomaknuti s mrtve točke, a mogli biste novim idejama unijeti korisne promjene u poslovanje. Značajno ćete popraviti i svoje stručno znanje. Bit će vam ponuđena promjena zaposlenja, a posrijedi će biti vrlo dobri uvjeti i veća zarada. No čuvajte se zavidnih ljudi, zlih jezika i kolanje tračeva. Ne nasjedajte na ničije provokacije, čuvajte tajne i važne informacije i pazite kome se povjeravate.

Od 7. prosinca poslovne obaveze će se nagomilati, rokovi će biti kratki, a vi razdražljivi. Povećani pritisak kojem će vas izlagati priroda radnog mjesta, prilično će vas iscrpiti. Puno ćete raditi i pritom dolaziti u konflikt s kolegama. Iako mislite kako sve možete sami, nemojte odbijati ponudu za suradnju. Bit ćete skloni stresu, ali ćete ga znati konstruktivno usmjeriti. Instinkt će vam biti vjeran saveznik, osobito na planu komunikacije i međuljudskih odnosa. Moguća je suradnja s novim ljudima. Neki od njih bit će neodgovorni, nepouzdani ili vama nesimpatični pa ćete se morati pretvarati i glumiti ljubaznost.

Slabije ćete se snalaziti u radu s brojkama i administrativnim poslovima. Kontrolirajte napetosti i uložite dodatne napore da ostanete u tijeku sa situacijom. Dobar Venerin utjecaj omekšavat će vaš nastup pa ćete šarmom i pregovorima riješiti kompleksne situacije.

Zdravlje

Sunce u vašem znaku dat će vam mnogo pokretačke energije i izdržljivosti. Moći ćete mnogo raditi, a da pritom ne osjećate umor. Sami sebi ćete zadati zahtjevan životni tempo, no ako pretjerate mogli biste se iscrpiti, pa i razboljeti. Stoga, neka imperativ ovog mjeseca bude umjerenost u svemu. Zbog nepovoljnog Merkurovog utjecaja, početkom mjeseca oslabit će vam koncentracija pa biste se mogli žaliti na psihički umor i nervozu. Kod osjetljivih Vodenjaka moglo bi doći do poremećaja u spavanju i pojavi nesanice. Koristit će vam magnezij i B vitamini.

SAVJET
Potrudite se učvrstiti, ojačati i proširiti poslovni položaj, utjecaj i kontakte s drugima, osobito u prvoj polovini mjeseca. Patite li od zdravstvenih tegoba, ne oklijevajte otići k liječniku i tako sanirati tegobe.

SEKS
Vaša seksualnost će bujati. Udvarat ćete se otvoreno i vrlo izazovno pa ćete pomalo zbunjivati suprotni spol. U braku ćete preuzeti inicijativu i iznenaditi partnera.

POSAO
Ako već neko vrijeme pripremate teren za osnivanje vlastitog posla, sada je pravo vrijeme za to. Svi oni koji su zapostavili studiranje trebali bi se primiti knjige jer ćete uspješno položiti ispite. U ljubavi se pripazite brzopletosti!

ZDRAVLJE
Bit ćete osjetljivi u drugoj polovini mjeseca – pripazite na kralježnicu, osobito ako mnogo sjedite. Godit će vam vježbe razgibavanja i lagane šetnje. I psiha vam je osjetljiva pa je moguće neraspoloženje.

OBITELJ
Obiteljski sklad bit će neupitan, ali možda ne u mjeri u kojoj ćete to priželjkivati. Očekivat ćete od ukućana više negoli će biti spremni pružiti. Smanjite svoje često previsoke kriterije.

NOVAC
Troškovi domaćinstva će porasti. Moguće je vjenčanje u obitelji, selidba ili prinova, što će se odraziti na vašem proračunu. Pametno raspodijelite prihode da vam ostane dovoljno i za blagdane.