Mjesečni Horoskop

Prosinac 2023. Mjesečni horoskop za vatrene znakove: Ovan, Lav i Strijelac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Cijelog mjeseca na vašoj će strani biti Mars, planet strasti i erotike pa vam neće nedostajati ljubavnog uzbuđenja. Probudit će se vaša strastvena priroda, poželjet ćete voljeti i biti voljeni, a planeti će se potruditi da vam to i omoguće.

Samci će se prepustiti intenzivnim društvenim zbivanjima. Imat ćete puno prijatelja koji niti jednu zabavu neće moći zamisliti bez vas. Upravo biste na proslavi, rođendanu, tulumu ili tijekom novogodišnje proslave mogli upoznati osobu koju ćete zapaziti zbog atraktivnog izgleda, a potom i zbog duhovitosti i inteligencije. Bit će to privlačnost na prvi pogled, što će vas iznenaditi jer ćete se teško nositi s navalom svojih osjećaja. Dajte suprotnoj strani, ali i sebi, priliku. Nemojte dopustiti da vas u tome spriječe neraščišćeni računi s bivšim partnerom, odnosno s vezom koja još postoji u vašim mislima. Sve novo što vam dolazi ususret moglo bi biti značajno za vašu ljubavni život. Nova veza mogla bi se brzo razvijati, a vi shvatiti da ste sretno zaljubljeni.

Ovnovi koji već uživaju u čarima života udvoje, moći će se bližnjima pohvaliti skladnim ljubavnim životom. Ništa i nitko vam neće moći zamijeniti partnerovu pažnju i sitne usluge kojima vam olakšava život te trenutke provedene u nježnostima. Djeca ili planiranje potomstva, bit će spona koja će vas neraskidivo vezati. Ženama ovog znaka bit će povećana plodnost pa se može dogoditi da baš u prosincu doznaju da je prinova na putu. No ne treba zaboraviti na vama nepovoljnu vladavinu Jarca od 23.12. – slabe veze i loši brakovi ovaj mjesec mogli bi se naći na prekretnici. Možda ćete htjeti izaći iz loše veze ili braka te priliku dati novoj osobi koja ulazi u vaš život od 30. prosinca pa tijekom siječnja 2024.

Posao

U danima do 23. prosinca porast odgovornosti i obaveza izlagat će vas dodatnom stresu. Osvijestit ćete svoje ambicije i posvetiti im se čak i nauštrb privatnog života. U želji da uradite što više u što kraćem vremenu, istodobno ćete djelovati na više strana odjednom. Odredite prioritete i usmjerite se na najvažnije. Dogodi li vam se da muške kolege ili nadređeni vaš rad podvrgnu kritici, nastojte zadržati mir i ne uzvratiti jednakom mjerom. Posebno pazite na dane od 13.12. kada će Merkur biti retrogradan.

Od 24. prosinca ulazite u odlično poslovno razdoblje. Dobit ćete više samostalnosti i biti nezavisniji u poslovanju. Ode li vam nadređeni na godišnji, bolovanje ili na poslovni put, zamjenjivat ćete ga tijekom odsustva. Moguće je i unaprjeđenje ili ćete se naći na novom radnom mjestu. Ono će zahtijevati nove vještine i znanja pa ćete učestalo posezati za knjigama i prikupljati informacije. Kolege će se odnositi prema vama s više poštovanja i uvažavanja. Bavite li se umjetničkim poslom, krasit će vas inspiracija i maštovitost. Isticat ćete se i velikom snalažljivošću – naiđu li vaše kolege na veliki poslovni problem, vama će se obraćati da ga riješite. Ono što će drugima biti teško, vama će biti lako.

Venerin utjecaj od 30. 12. pa tijekom siječnja nove godine, bit će zaslužan za porast vaše popularnosti, ali i ugodne suradničke odnose. Iako će se poslovne obaveze gomilati i zahuktavati, sve ćete uspješno privesti kraju. Male poslovne pobjede proslavit ćete s kolegama i šefovima često nakon radnog vremena u kakvom kafiću ili restoranu. I nezaposleni Ovnovi ovaj bi mjesec mogli imati sreće u zapošljavanju. Netko od prijatelja u tome će vam pomoći ili ćete prelistavajući oglasnike naći posao koji vam odgovara.

Zdravlje

Do 22.12. raspoloženje će vam biti sjajno, a i imunitet će vam ojačati. Bit ćete u svome elementu, puni pozitivne energije i željni promjena i uzbuđenja. Više ćete brinuti o sebi, dotjerivati se i uljepšavati, a žene ovog znaka posegnut će za kakvom dijetom i obećanjem da će u prve dane 2024. godine ući s čvrstom željom da smršave ili se ostave cigareta. Od 23. 12. bit ćete dosta osjetljivi. Moguć je izraženiji pad raspoloženja, a oni koji su osjetljivijeg zdravlja mogli bi imati virozu ili prehladu.

SAVJET

Usmjerite se na ljubavna zbivanja, nemojte dopustiti da se udaljite od partnera. Uređujte se, uživajte u zavođenju i novoj ljubavi koja vas čeka. Od 13..12. na poslu budite oprezni i pazite se iskorištavanja kolega.

SEKS
Osvajački žar vas u ovom mjesecu neće napuštati. Imat ćete energije za izlaske, zabave s društvom i obilaženje diskoteka. Ako ste u vezi, vaša će strastvenost biti iznimna, ali nemojte biti ljubomorni.

POSAO
U poslovnu akciju krenite do 12. prosinca, kada neće biti zastoja i kada ćete biti visoko motivirani. Zbog približavanja blagdana, poslove ćete brzo privoditi kraju i u tome ćete biti uspješni.

ZDRAVLJE
Dobro aspektirani Mars čuvat će vaše zdravlje. Ako se i razbolite od viroze, brzo ćete se oporaviti. Godit će vam putovanja pa nećete pogriješiti ako Novu godinu dočekate negdje na Jadranu ili u inozemstvu.

OBITELJ
Sredinom mjeseca moguće su obiteljske napetosti. No vaš optimizam i mudrost bit će zaslužni za brzo uspostavljeni mir. Novogodišnju noć provedite u što većem društvu – odlično ćete se zabaviti!

NOVAC
Prosinac će biti mjesec novčanih izazova. Teško ćete odolijevati raskošno ukrašenim izlozima. Kupnjom ćete liječiti nervozu i ljubavni nemir. Počesto ćete pretjerati i prekoračiti svoje financijske mogućnosti.

SRETNI DANI:
2., 10., 19., 29.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za prosinac 2023.

Lav 23. 7.- 22. 8.

LJUBAV

Najbolje u ljubavi ići će vam do 4. prosinca. Tada će naklonjena Venera unijeti više mira i stabilnih odnosa u veze i brakove, a i slobodni bi se mogli naći na meti privlačnog udvarača. Neki od vas mogli bi se naći u ljubavnom trokutu, prekinuti vezu zbog flerta s neiskrenom osobom ili se upustiti u odnos koji vas neće ispunjavati. Nove ljubavne ponude nakon tog datuma bit će intrigantne, ali nepostojane.

Mogli biste živjeti u iščekivanju susreta ili poziva, što će vas činiti nezadovoljnima. Simpatija u koju ste zaljubljeni možda i sama ima emotivnih problema, pa vam ne može pružiti ljubav i osjećaje u mjeri koja vama treba. Osobito će odnos biti neizvjestan ako je druga strana netom prekinula svoju vezu, pa još nije spremna za bilo što s vama. No ne gubite nadu u povoljan ishod. Pružite joj ruku prijateljstva i pustite neka se sve razvija polako i spontano. U mnogočemu će vam pomoći vladavina Strijelca, pa ćete gotovo nepogrešivom komunikacijom uspijevati simpatiju pridobiti na svoju stranu. Počet će vam se povjeravati, što će stvarati sve veću bliskost među vama. Na kraju biste se čak mogli dogovarati i planirati gdje biste mogli zajedno dočekati Novu godinu.

Ako ste u vezi ili braku, vaše tajne ili tajne vašeg partnera mogle bi biti otkrivene. Koliko god to donijelo osjećaj razočarenja, ne prekidajte vezu s voljenim. Kriza je ionako prolazna i neće ostaviti većeg traga na vašem odnosu. Štitit će vas naklonjena vladavina Strijelca do 22. prosinca, koja će u vaš ljubavni život unijeti topline i osjećajne bliskosti. Shvatit ćete da, ma koliko velike bile razlike između vas i partnera, ne možete jedno bez drugog.

Posao

Najbolje ćete poslovati do 12. prosinca i u tim danima očekujte povoljnu vijest iz daljine vezanu uz posao ili novac. Usavršit ćete informatičko znanje ili znanje stranih jezika te obavljati poslove koji će biti važni većem broju ljudi. Mnogi će riješiti socijalna i mirovinska pitanja i putem poznatih doći do novih izvora prihoda i informacija te tako riješiti svoje probleme. Vaša kreativnost će bujati, a odnosi s kolegama, šefovima i klijentima biti više nego ugodni.

Nakon 13. prosinca neki među vama susrest će se s novom raspodjelom poslova ili načinom njihova izvršavanja. Međuljudski odnosi neće biti najbolji, pa biste mogli biste doživjeti neugodnost ili kritiku od strane vašeg poslodavca. Za potpuno zadovoljstvo i uspjeh, bit će važna diplomacija i takt u međuljudskim odnosima. Poslovni partneri i kolege bit će skloni povlačenju neočekivanih poteza, a procesi pregovora neće biti lišeni napetosti i pritajene zavisti. Bit ćete pretrpani obavezama i skloni naglim reakcijama, što se neće dobro odraziti na vašu djelotvornost i postignute rezultate. Bolje rezultate ostvarit ćete ako konstruktivnije usmjerite svoju energiju i izbjegnete nesporazume sa šefom i suradnicima.

No dobar Marsov i Merkurov utjecaj nakon 24.12. i mimo koje kakvih neprilika, omogućit će vam da brže napredujete. Taj će planet istaknuti vaše verbalne vještine, što će osobito koristiti Lavovima koji se bave govorničkim profesijama. Briljirat će novinari i pisci te svi oni čiji posao zahtjeva strpljenje i koncentraciju. Mnogi od vas osjetit će potrebu da nadograde svoje znanje, pa nije isključeno da ćete se tijekom početka sljedeće godine upisati na tečaj stranog jezika, računalstva ili svoj hobi pokušati pretvoriti u posao.

Zdravlje

Bit ćete sjajno raspoloženi i time tjerati negativne misli od sebe. Zbog svoje druželjubivosti mnogo ćete izlaziti pa će većina mjeseca proteći u zabavama do jutarnjih sati, čemu će najviše biti skloni mlađi. Najbolje ćete se osjećati do 22. prosinca, no krajem mjeseca moguć je manji pad imuniteta. Hladnoća i dnevni sumrak motivirat će vas na spavanje i boravak u toplim prostorijama. Bilo bi dobro da se čuvate prehlada i virusa koje će širiti ljudi s kojima živite ili radite.

SAVJET

Nemojte odgađati poslove, budite borbeniji, reagirajte odmah i planove realizirajte što prije. Imat ćete dovoljno energije i radnog elana učiniti ono što bi vam inače trebalo više vremena.

SEKS
Očekuju vas romantični trenuci jer je potkraj mjeseca Venera na vašoj strani! Intenzivirajte svoj ljubavni život, osobito ako dugo samujete. Redovni izlasci omogućit će vam novo poznanstvo i strast.

POSAO
Nalazite se u uspješnom razdoblju i jedini savjet je da ga iskoristite u potpunosti. Provedite svoje ideje u djelo i iskažite više kreativnosti i umjetničkog duha. Poslovnu sreću konstruktivno iskoristite.

ZDRAVLJE
Bit ćete relativno dobra zdravlja, a najviše ćete uživati u noćnom životu. Od 23. prosinca moguć je pad imuniteta pa nije isključena kakva viroza ili prehlada. Uzimajte veće količine C vitamina.

OBITELJ
Smoći ćete snage riješiti sve ono što vas koči i vuče unazad, bilo da su to previše strogi roditelji ili bračni partner koji vas nedovoljno razumije. Neke ćete stvari naprosto istjerati na čistac.

NOVAC
Polako, ali sigurno rješavate se financijskih dugovanja. Znalački ćete štedjeti i kupovati samo ono najosnovnije te odolijevati blagdanskoj groznici. Mogli biste prijatelju u nevolji pomoći kakvom malom pozajmicom.

SRETNI DANI:
5., 10., 19., 24.
Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

Prosinac nudi dovoljno šansi za ljubav, no pripadnici znaka koji su skloni čestim raskidima veza te njihovom obnavljanju trebat će biti pažljiviji. To prvenstveno znači da će osim svojima, morati pridavati značaj i partnerovim htijenjima. Neće biti previše teško postići poneki kompromis, bez kojeg nema dugotrajnije ljubavne veze. Ako želite samo avanturu, možete se ponašati opuštenije.

Izgledna su upoznavanja potencijalnog ljubavnog partnera tijekom obiteljske proslave, ali i poslovnih zabava. Privući će vas osoba starija od vas, njenom šarmu nećete moći odoljeti, a i osjećaj da je puna iskustva znatno će na vas utjecati. Pozitivan utjecaj Merkura jamči odličnu komunikaciju u vezi, stoga će problemi i poneke međusobne razlike lakoćom biti svladane. Ne forsirajte ritam razvoja veze, jer to neće raditi ni partner pa je najbolje da se situacija odvija spontano. Partnerova početna suzdržanost ne znači da uskoro veza neće biti prepuna zanosa i strasti, naprotiv, bit ćete i sami ugodno iznenađeni.

Nepovoljan utjecaj Venere će Strijelcima u braku priskrbiti neugodne i krizne situacije. Na trenutke ćete se zapitati imate li s bračnim partnerom uopće ičeg zajedničkog, jer svađe će se čak i intenzivirati. No nije sve tako crno, pozitivan utjecaj vladavine vašeg znaka daje šansu da iskrenim razgovorom razriješite zavrzlamu koja i nije bezopasna. Strijelcima samcima proslava Nove godine donosi novo poznanstvo i vrlo brz ulazak u ljubavnu vezu punu strasti i uzvraćenih emocija. No samo nemojte brzati i imati prevelika očekivanja. Budite smireni i strpljivi.

Posao

Računajte na solidan novčani dobitak i podmirenje dugova ako ih imate. Osim toga, dani do 12. prosinca idealni su za osobnu promociju te sklapanje novih poslovnih poznanstava. Planirate li kupnju neke skuplje stvari, kupoprodaju nekretnine ili financijsko ulaganje, početak mjeseca povoljno je vrijeme.

Ako vaš posao uključuje češća putovanja, trgovinu s inozemstvom ili ste informatičar, povoljno razdoblje vrijedi i nakon 24. ovog mjeseca. Utjecaj Marsa u vašem znaku daje vam dovoljno energije, stoga ćete novim poslovima pristupati s mnogo elana i entuzijazma. Strijelci koji su tek započeli neki novi posao, bit će odlično primljeni u radnoj sredini, a ni potpora nadređenih neće izostati. Ni prekovremeni posao neće vam zasmetati, znat ćete situaciju okrenuti u svoju korist.

Vaša će kreativnost dolaziti do izražaja ako se bavite modom, dizajnom, obrazovnom djelatnošću. Poslovne komunikacije bit će uspješne, no neke od plodova te vještine ubrat ćete tijekom iduće godine. Spretno prilagođavanje i onim zahtjevnijim poslovnim situacijama, samo će još više utvrditi vaš dobar poslovni položaj. Strijelci koje posao veže uz estradu također će biti zadovoljni. Od 24.12. Merkur ulazi u vaš znak i tamo ostaje do prve polovine siječnja 2024. Iskoriste to razdoblje za ostvarivanje svojih ciljeva.

Zdravlje

Marsov utjecaj rezultirat će umorom i snažnim osjećajem iscrpljenosti, ali većih zdravstvenih tegoba nećete imati. Venera u vašem znaku od 30.12. podiže vam raspoloženje pa ćete biti raspoloženi za druženja, sportske aktivnosti, a mlađi Strijelci imat će vrlo bogat društveni život. Česta kretanja i putovanja nalažu oprez u prometu. Lošije zdravstveno stanje nekog od ukućana bit će razlogom vaše brige i strepnje, no srećom neće dugo trajati.

SAVJET

Vlastita intuicija bit će vam najbolji vodič pri suočavanju s izazovima. Savjeti drugih priskrbit će vam samo još više problema. Ne zapostavljajte ljubavnog partnera, u protivnom bi moglo doći do nerazumijevanja kojeg je razgovorom lako riješiti.

SEKS
Prosinac vam donosi pojačanu ljubomoru, ali i izraženiju potrebu za seksom, što će veseliti partnera. Mogli biste se zateći u ljubavnom trokutu pa pazite da si ne priskrbite probleme.

POSAO
Najviše ćete moći napraviti do 103. prosinca, zato te dane svakako iskoristite. No još bolja situacija bit će od 24.12. kada Merkur ulazi u vaš znak pa će vam sve odjednom krenuti.

ZDRAVLJE
Iako energični i puni entuzijazma, ne dovodite se prejakim tempom u stanje iscrpljenosti. Dobar dio energije odnosit će vam ljubavna zbivanja, ali vas to zasigurno neće smetati.

OBITELJ
Unatoč buci te nadvikivanju s djecom, vaš će dom krasiti skladni međusobni odnosi. Posjete gostiju bit će češće nego inače, a osobito će vas razveseliti zajedničko slavlje.

NOVAC
Teško ćete odolijevati skupljim stvarima, tako da s kupnjom skupe odjeće ili novog mobitela nećete okolišati. U nagradnim igrama imat ćete sreće.

SRETNI DANI:
2., 5., 16., 28.