Mjesečni Horoskop

Prosinac 2023. Mjesečni horoskop za zemljane znakove: Bik, Djevica i Jarac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Bik 21. 4.  – 21. 5.

Ljubav

Pred vama su dani dugih noćnih provoda, čestog izbivanja iz doma, putovanja, posjeta i ugošćavanja prijatelja i rodbine. Neki će se obračunavati sa situacijama i odnosima iz prošlosti. Nedorečene ljubavne priče, neuzvraćeni osjećaji ili neozbiljno i neodgovorno partnerovo ponašanje, boljet će vas više nego što ćete biti spremni priznati. No bit ćete spremni uraditi nešto za sebe, makar to značilo i poduzeti korake koje ste ranije odbijali. Tako biste u 2024. godinu mogli zakoračiti rasterećeni ljubavne prošlosti i biti spremni za nove veze.

No što se ovog mjeseca tiče, vaše najveće ljubavne šanse bit će od 23. prosinca, kada biste mogli upoznati zanimljivu i komunikativnu osobu. Vaš odnos krasit će odlična komunikacija pa ćete moći satima razgovarati, šaliti se i prepričavati događaje iz svojih života. Znat ćete animirati jedno drugo pa vam nikad neće biti dosadno. Nekima će novogodišnje slavlje donijeti novo poznanstvo, posebno ako se ono bude događalo u novom društvu. Kako god bilo, odazovite se svakom pozivu na evente, zabave i tulume jer sve su to mjesta na kojima vas vreba potencijalno poznanstvo.

Bračni život neće donijeti željeni sklad. Partner neće imati sluha za vas i vaše potrebe, a i vi ćete se pobuniti. Rodbina i partneri često će vam se uplitati u odnos, pa ćete dobiti savjete koje uopće od njih niste tražili. Ograničite njihov utjecaj na svoj ljubavni život. Trebate li donijeti kakve odluke, ne dajte drugima da vas savjetuju.

Moglo bi biti i burnih svađa u kojima ćete jedno drugom izreći sve što dugo prešućujete. To će pomoći da napokon raščistite sve ono što je trebalo rješavati i znatno ranije. No povoljan Merkurov utjecaj bit će od velike pomoći pri komunikaciji s partnerom. Znat ćete otvoreno izreći s čime niste zadovoljni u vašem odnosu, a da time ne uvrijedite partnera. Posvađani će se pomiriti i blagdane dočekati u miru i blagostanju.

Posao

U ovom slavljeničkom mjesecu kada će svi već duhom biti u blagdanima, vama će naglo porasti radna motivacija. Odjednom kao da ćete se probuditi, s lakoćom ćete uletjeti u poslovnu utrku. Ako je nešto zapinjalo ili se nije ostvarivalo željenom brzinom, sada će sve krenuti kako treba, osobito do 12.12. Brzo ćete završavati nagomilane poslove i odlično se snalaziti u stresnim situacijama.

Predat ćete se poslu u potpunosti, a motiv za zaradom bit će jak. Koristit ćete svaku priliku za prekovremenim radom ili dodatnim poslom. Trudit ćete se iskazati svoje sposobnosti. Bit ćete na pravom mjestu u pravom trenutku. Uvijek pri ruci šefovima, pogađat ćete njihove potrebe i želje. Tako će biti do 13. prosinca, no nakon tog datuma zbog retrogradnog Merkura posao će vam sve više biti tlaka. Mogli biste osjećati zasićenost poslom kojeg radite pa će vam odmor sve češće trebati.

Nećete se dobro snalaziti u uvjetima timskog rada. Bit ćete nestrpljivi, htjeti sve po svome i svima govoriti što mislite. Takvim nastupom mogli biste izazvati tračeve ili otvoreno suprotstavljanje nekih pojedinaca. Neki pripadnici ovog znaka bit će usmjereni na ostvarenje privatnih profesionalnih ambicija, primjerice kadrovske promjene u privatnoj tvrtki ili njena registracija. U svakom slučaju, bit će vam nužno potrebni savjeti stručnih osoba, odvjetnika, javnog bilježnika ili knjigovođe. No takve poslove radije odgodite za siječanj 2024. pa u novu godinu krenite s novim planovima i naraslim entuzijazmom.

Zdravlje

Osjećat ćete jači psihički umor pa će vam svakodnevne dužnosti teško pasti. No od 23. prosinca vraća se vaše raspoloženje, a i koncentracija će vam biti izoštrenija. Ne zaboravite na važnost zdravog, kaloričnog doručka, a u jelovnik uvedite što više svježeg voća i povrća jer će vam dobro doći vitamini i minerali. Neki među vama mogli bi obavljati liječničke pretrage, dobiti dijagnozu ili nove lijekove. Kako god bilo, ne morate se pretjerano bojati za svoje zdravlje jer je kriza prolazna, a i tegobe će se brzo povući.

SAVJET
Nemojte odgađati poslove, budite borbeniji, reagirajte odmah i planove realizirajte što prije. Imat ćete dovoljno energije i radnog elana učiniti ono što bi vam inače trebalo više vremena. Nastojte se za blagdane dobro odmoriti.

SEKS
Bit ćete promjenjiva raspoloženja pa ćete jedan dan biti seksi i erotični, da bi vam drugi dan potpuno splasnula želja. No partneru ćete biti privlačni u tom svom prevrtljivom raspoloženju.

POSAO
Od 13.12. opreznije poslujte jer će se malo toga odvijati po planu. Puni zamah dajte do 12. prosinca kada Merkur u Jarcu otklanja sve zapreke. No dobro ćete poslovati i ostatak mjeseca, unatoč nekim zastojima.

ZDRAVLJE
Obavite liječničke pretrage, nemojte se zapustiti ili zanemariti tegobe koje vas muče. Imate li zakazan termin za operaciju, sve će proteći u najboljem redu. Najbolje ćete se osjećati potkraj mjeseca.

OBITELJ
Originalne ideje za uljepšavanje svoga doma ili organiziranje kućne zabave dobit ćete u prvim danima prosinca. Domaćice će isprobavati nove kulinarske recepte i tako uveseljavati svoje ukućane.

NOVAC
Nećete imati većih problema s novcem, zahvaljujući tome što ćete njime pametno raspolagati. Djeca bi vas mogla tražiti da im povećate džeparac ili vas tražiti novac da proslave Novu godinu u društvu.

SRETNI DANI:
4., 13., 26., 31.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za prosinac 2023.
Djevica 23. 8. – 22. 9.

Ljubav

Venera u Škorpionu u vama će potaknuti najdublje osjećaje i probuditi ljubav. Osjećat ćete kako vam se vraćaju unutarnja sigurnost i samopouzdanje. Vaš položaj braku ili vezi sada će vam biti potpuno jasan pa ćete znati što trebate poduzeti. Smatrate li da svom partneru možete oprostiti eventualne pogreške, zanemarivanje ili čak nevjeru iz prošlosti, vaša veza ima budućnost.

U vezama neće nedostajati tolerancije, no nemojte dopustiti da vas muče sumnje koje bi vas mogle nagnati da drugdje tražite utjehu. Ostvarit ćete čvrsto prijateljstvo u ljubavnoj vezi, a partner će vam često biti nadomjestak za prijatelje. Voljena osoba pružat će vam mnogo, zasipati vas ljubavlju i pažnjom. Ponekad ćete biti skloni sumnjama koje će poticati planetarni utjecaji iz znaka Strijelca, no partner će vas znati razuvjeriti.

Samci, pripremite se na dinamičan mjesec u kojem neće manjkati prilika za poznanstva. Mogli biste upoznati osobu koja je poslovno i financijski dobro potkožena pa će vas izvoditi na lijepa mjesta, kupovati darove i iskazivati vam iskrenu pažnju i simpatiju. Povezivat će vas i prijateljstvo pa ćete jedno drugom biti velika potpora. Imat ćete mnogo tema za ugodne razgovore pa ćete se vrlo brzo početi i međusobno povjeravati i otkrivati. Iako će biti nekih situacija koje će poljuljati vaš početni osjećajni sklad, vaša će ljubav biti dovoljno jaka da odgovori svim izazovima. Problemi koji će nastati neće vas razdvojiti, nego vas još čvršće povezati.

Ako ste u braku, primijetit ćete da se češće obraćate bračnom partneru za savjet ili pomoć. Razgovori udvoje, praćeni nježnostima, bit će sastavni dio prosinačkih večeri. Blagdane ćete provesti u krugu obitelji, a vama naklonjena vladavina Jarca od 23.12. jamči da će vaši odnosi biti sadržajni i puni zdrave komunikacije.

Posao

Sve do 23. prosinca na vašoj će strani biti Merkur u Jarcu. U poslu će vam naglo krenuti. Bit ćete u uzlaznoj putanji i probijati se na nove relacije. Ranija ulaganja i rad će se isplatiti, a pohvala, priznanje ili uspješan posao doći će vam kao nagrada za raniju upornost. U drugoj polovini mjeseca možete dati najviše, posebno u velikim planovima i akcijama. Otvarat će vam se nove mogućnosti za ostvarivanje vaših zamisli, posebno ako se vaši interesi kreću na financijskom području. Svojom inovativnošću unaprijedit ćete poslovanje, a vaše originalne ideje oduševit će nadređene.

No od 24.12. bit će vam potrebno mnogo dobre sreće, kako biste spriječili veći novčani gubitak ili trošak. Nepovoljni Merkur će biti krivac za vašu lošu koncentraciju, kašnjenje i zaboravljivost. Vanjske okolnosti ne idu vam na ruku, no rezultati vašeg prijašnjeg rada pomoći će vam da okrenete stvari u svoju korist. Vjerujte u svoje sposobnosti, vještine i talente.

Planeti će vas natjerati da odgovornije pristupate svakodnevnim obavezama. Zbog svoje nestrpljivosti i želje da preko noći promijenite uvjete u radnom okruženju, nailazit ćete na manja razočarenja. Savjetujemo vam da krenete u ozbiljno sređivanje poslovnih problema, ali pritom nemojte izgubiti osjećaj za mjeru. Izbjegavajte rizične situacije i klonite se koristoljubivih ljudi. Za blagdane se dobro odmorite kako biste puni energije ušli u novu poslovnu godinu.

Zdravlje

Psihički umor mučit će vas do 22. prosinca, a nisu isključeni ni viroza, pad imuniteta ili preosjetljivost. Pripazite se u prometu, ne vozite pod utjecajem alkohola! Burno ćete reagirati na stresne okolnosti, često se ljutiti i možda patiti od nesanice. No sve nabolje ide s vladavinom Jarca od 23. prosinca, kada vam se vraćaju snaga i optimizam. Osjetit ćete da vam se koncentracija izoštrila, da bolje spavate i da ste sve raspoloženiji.

SAVJET
Pred vama su dani opuštanja i odstranjivanja briga koje su vas morile u bliskoj prošlosti. Pronađite oslonac u bliskim osobama i slobodno planirajte nove planove za 2024. godinu. Iskoristite blagdansko raspoloženje kako biste se još više zbližili s obitelji.

SEKS
Vaš će seksualni život biti buran i donijeti vam mnogo slatkih trenutaka. Privlačni ste suprotnom spolu pa će oko vas biti udvarača. Imate li partnera, bit ćete iznimno seksualno kompatibilni.

POSAO
Osobno napredovanje vam je do 12. prosinca neupitno pa prionite na ostvarivanje željenih ciljeva. Motivacija će vam biti izražena, a financijska situacija će vam se bitno poboljšati.

ZDRAVLJE
Planeti će vas tek od 23. 12. štititi od zdravstvenih nedaća ili će neki problemi na kraju izaći na dobro. Pričuvajte se do tog datuma, kada bi vas mogla mučiti viroza, a bit ćete izloženi i jakom stresu.

OBITELJ
Većinu mjeseca provest ćete u slozi sa svojim ukućanima. Manja kriza može se pojaviti početkom mjeseca kada će vas ponašanje starije osobe dovoditi do ruba strpljenja.

NOVAC
Prilično vremena i energije posvetit ćete sređivanju financijske situacije. Uplata poreza, vraćanje dugova ili poslovna potraživanja podrazumijevat će mnogo truda i zalaganja. No okolnosti će biti na vašoj strani.

SRETNI DANI:
8., 13., 22., 31.
Jarac 22. 12. – 20. 1.

LJUBAV

Manjak vašeg objektivnog tumačenja događaja, naglašene strasti i prevelika očekivanja obilježit će prosinac. Poslovne partnerove obaveze zaokupljat će ga više nego što smatrate da bi trebalo, stoga će radi njegovog povremenog udaljavanja u vama procvasti sumnje u njegovu nevjeru. Komunikacija s voljenim će, unatoč manjim prepirkama, do 4. prosinca biti zadovoljavajuća, no što će vrijeme više odmicati, sve više ćete se i međusobno udaljavati. Nastojte uvjeriti partnera na nužnost češćeg međusobnog druženja, što će vezu još više učvrstiti. Provesti vikend u nekom planinarskom domu bilo bi idealno.

Samci se neće moći požaliti na dosadu, stoga očekujte nova poznanstva koja će nakon podužih udvaranja te međusobnih odmjeravanja prerasti u nešto više. Budite strpljivi jer će se situacije odvijati umjerenim ritmom, sporije nego bi htjeli. Najviše će vas privlačiti samozatajne osobe za koje smatrate da bi vam mogle ponuditi nešto više od prolazne avanture. Svakako prihvatite pozive na rođendanska slavlja te večernje izlaske, jer bit će dovoljno situacija za upoznavanje osobe koja razmišlja slično poput vas. Zasnivanje ljubavne veze vrlo je izgledno.

Neki će Jarci potkraj prosinca obnoviti ljubavnu vezu iz prošlosti. Nenadani susret s osobom koje se inače rijetko sjetite probudit će ljubavnu strast, a to će biti obostrano. Unatoč početnom oprezu i sumnji da bi veza mogla potrajati, nanovo ćete se zaljubiti te preplavljeni osjećajem sreće više nećete misliti da veza nema budućnost.

Posao

Ne otkrivajte drugima svoje poslovne strategije i planove, oslonite se isključivo na vlastite snage. Bit će najbolje da se klonite poslovnog partnerstva, također i timskog rada. Suradnja u tuđim poslovnim projektima nije preporučljiva radi smanjene tolerancije spram ideja koje nisu izvorno vaše.

Od strane nadređenih računajte na povećani pritisak, a osim prevelikih obaveza zadavat će vam i prekratke rokove. Radit ćete više od ostalih, no Merkur je u vašem znaku, tako da na kraju uspjeh neće izostati. Osjećaj da vaš prekovremeni rad šef ne cijeni nećete izbjeći, a ogovaranje osobe iz radne okoline također će vas zasmetati. Poslovna koordinacija uključivat će i dijelove za koje niste odgovorni, dostavit će vam napola dovršen posao kojeg ćete trebati sami finalizirati. Poslovne terete morate nositi sami pa ne računajte na tuđu pomoć.

Popuštanje napetosti, poslovnog pritiska i stresa dolazi nakon 23. prosinca, jer tada počinje vaša astrološka vladavina. Nerealizirani poslovni planovi postat će opet aktualni, pozabavit ćete se i nezavršenim poslom. Uložen trud isplatit će vam se – osim priznanja nadređenih, očekujte i bolju financijsku situaciju. U skladu s prazničkim raspoloženjem počastit ćete suradnike, a povoljan Merkurov utjecaj nastavlja se i u siječnju 2024. Planiranje novih poslovnih aktivnosti, bit će u potpunosti opravdano. Slaganje s kolegama bit će gotovo idilično i priželjkivat ćete da tako potraje što dulje.

Zdravlje

Zdravstvenih problema gotovo da i neće biti. Unatoč kretanju i kontaktiranju s mnoštvom ljudi, prehlade i virusi će vas zaobilaziti. Ipak, oni skloni glavobolji neće je izbjeći, a to posebno vrijedi za prvu polovinu mjeseca. Krajem mjeseca sklonost noćnim provodima bit će izraženija, stoga nastojte održati imunitet na zadovoljavajućoj razini. Uvrstite u prehranu što više kompota i svježeg voća – to će vas preporoditi.

SAVJET
Nastojte da u suočavanju s problematičnim situacijama, iste okrenete u svoju korist. Poneki neuspjeh iskoristite za stjecanje novih iskustava. Ako vam ipak neki događaj ostavi gorak okus u ustima, utješite se činjenicom da u ljubavi doista imate sreće.

SEKS
Pobuđivat ćete izraženo zanimanje u osoba suprotnog spola. Pojačan libido, strast i zavodljivost rezultirat će bogatim, sadržajnim intimnim životom, tako da će i starije bračne veze procvjetati.

POSAO
Mnogi Jarci bit će ambiciozni te planirati stjecanje novih kvalifikacija. Bit će vam interesantni razni tečajevi, a mnogima se do 12.12. otvara i mogućnost poslovnog napredovanja.

ZDRAVLJE
Povremene nesanice ublažite čajevima za smirenje. Iako ćete osjećati pojačanu potrebu za sportskim aktivnostima, budite oprezni jer postoji sklonost ozljedama ligamenata.

OBITELJ
Blagdansko raspoloženje neće pretjerano narušavati prepirke s mlađim članovima, pa ćete nesuglasice brzo rješavati. Prevladavat će veselo ozračje i iskreni odnosi.

NOVAC
Rijetko tko će se u ovim blagdanskim danima suzdržavati od prekomjernog trošenja, no unatoč povoljnoj financijskoj situaciji ipak se kontrolirajte. Honorar i razni darovi iskreno će vas razveseliti.

SRETNI DANI:
3., 18., 22. 30.