Mjesečni Horoskop

Prosinac 2023. Mjesečni horoskop za zračne znakove: Blizanci, Vaga i Vodenjak

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Blizanci 22. 5 – 21. 6.

Ljubav

Prosinac vam može donijeti mnoga ljubavna iskušenja. Ne želite li ljubavni odnos dovesti u pitanje, pripazite što radite jer partner neće biti previše strpljiv. Neće vam spremno oprostiti i prijeći preko nekih stvari. Zbog nepovoljnog Marsovog utjecaja, bit ćete nagli i brzopleti te donositi pogrešne emotivne procjene. Želite li se iskupiti za neke grijehe ili propuste, morat ćete se više potruditi. Partnerovi roditelji ili njegova rodbina često će unositi pomutnju u vaš život. Neka neslaganja opet bi se mogla naći na dnevnom redu, no to će biti prilika da riješite ono što je problem i proglasite kraj lošim odnosima.

Ako ste u nekoga zaljubljeni, bit ćete strastveni i izravni, osobinama kojima ste i inače skloni. Planeti će vas tjerati na osjećajnu akciju pa ćete zavoditi otvoreno i nerijetko netaktično. Pazite da brzopletim postupcima ne odbijete suprotnu stranu. Neke među vam osvojit će britka i komunikativna osoba, koju neće biti lako osvojiti. No ako budete uporni, a istodobno i nenametljivi, uspjeh nije isključen.

Ako ste u braku, dobro ćete se slagati s partnerom. Možda će vam nedostajati više pažnje i nježnosti, no ako je partner prezaposlen, nemojte mu to zamjeriti. Novu godinu nemojte slaviti kod kuće – treba vam odmak od svega pa je najbolje da je provedete u dobrom, starom društvu ili u drugom gradu. Zanimljivost ovog mjeseca će biti i u tome što će mnogi parovi ovog znaka razmišljati o vjenčanju. Neki će to ovog mjeseca i učiniti, a neki će se radije odlučiti za siječanj sljedeće godine.

Posao

Ne sumnjajte u sebe i svoje sposobnosti, jer će razdoblje do 13. prosinca pokazati da ste na pravom putu. Bit ćete lišeni poslovne problematike te poslovati iznimno uspješno. Lakše ćete uspostaviti kontakte s osobama od autoriteta ili suradnicima. Vratit ćete izgubljeno povjerenje u ljude koji su vas pogrešno procijenili. Neki projekti koje ste stopirali zbog raznih problema, sada će biti na putu realizacije. Bit ćete vrlo kreativni, spretni i brzi pa možete u vrlo kratkom roku mnogo toga obaviti. Iskoristite svoj šarm kako biste pridobili ljude o kojima ovisi vaš napredak.

No dani nakon 13. 12. bit će vam naporni i nepredvidljivi. Iscrpljivat će vas loši međuljudski odnosi u radnoj sredini, a takvo napeto ozračje smanjivat će vašu motivaciju i entuzijazam. Nemojte ništa mijenjati, pokušajte se prilagoditi novim okolnostima. Netko će vam dati koristan savjet ili dobrodošli potporu – poslušajte tu osobu! Nemojte to shvatiti površno nego prihvatite pomoć. Moguće je da ćete sudjelovati u nekim novim, vrlo zahtjevnim i opsežnim projektima koji će zahtijevati prekovremeni rad, putovanje u inozemstvo ili odlučniju komunikaciju s pretpostavljenim osobama i suradnicima. Želite li uspjeti i pokazati što znate, morat ćete biti hrabri i borbeni, a ponekad se upustiti u rizične situacije te čvrsto vjerovati da vi to možete. Mnogo lakše bit će vam od 23. 12. kada izlazite iz vama naporne vladavine znaka Strijelca. Poslove ćete uspješno privesti svom kraju i prepustiti se blagdanskom ozračju.

Zdravlje

Cijeli ćete mjesec biti jako osjetljivi, i psihički i fizički. Povećana je sklonost ljutnji i svadljivosti, ali i ozljedama pa pazite ako idete negdje na skijanje. Općenito se pripazite skliskih površina koji bi mogli završiti nezgodnim padovima. Pripazite se viroza, češće perite ruke i pazite se tegoba s plućima. Ako možete, otputujte negdje za blagdane jer vam promjena mjesta boravka donosi ispunjenje i dobro raspoloženje.

SAVJET

Preispitajte svoj odnos s ljubavnim partnerom. Druga strana će od vas očekivati konkretne odgovore, možda vam i predlagati zajednički život. No nije isključeno da se za to nećete osjećati dovoljno spremnima.

SEKS
Pokretat će vas velika seksualna energija pa će vam s partnerom trebati što više zajedničkih intimnih trenutaka. Zračit ćete nečim posebnim, što će suprotni spol neodoljivo privlačiti da vam priđu.

POSAO
Kolege će se previše oslanjati na vašu pomoć, a vama će biti dosta odricanja zbog drugih. Sudjelovat ćete u tračevima ili biti sudionik spora između dvije osobe. Šefovi će vas iscrpljivati svojim zahtjevima.

ZDRAVLJE
Zbog podložnosti stresu izbjegavajte nervozne ljude, nastojite ne odgovarati na tuđe provokacije i živite što mirnije. Pazite se ozljeda, stresa i povećanih napora. Prekontrolirajte svoj krvni tlak.

OBITELJ
Imat ćete napete odnose s roditeljima, ali sve će se brzo stabilizirati. Božićni blagdani će vas zbližiti, a dolazak velikog broja gostiju pridonijet će opuštenoj atmosferi.

NOVAC
Budite oprezniji s novcem, financijski nemar ozbiljno će uzdrmati vaš kućni proračun. Dobro se organizirajte kad idete u kupnju. Potkraj mjeseca mogli biste dobiti vrijedan dar ili veći novčani iznos.

SRETNI DANI:
1., 5., 15., 28.
Vaga 23. 9.  – 22. 10.

Ljubav

Mnogim pripadnicima znaka slijede promjene na ljubavnom planu, bilo da se radi o novoj vezi, zarukama ili vjenčanju. Uzbudljivi događaji neće mimoići ni slobodne, a niti Vage u duljim vezama ili braku. Venera je u vašem znaku do 4. prosinca, no i vrijeme iza toga bit će vam povoljno za sretna ljubavna zbivanja. Prepuni emocija i romantike prepuštat ćete se osjećajima. Partneru ćete davati najviše što možete, a budući da će vam biti uzvraćeno na najbolji i najljepši način, mnogi od vas ostali će smatrati pravim ljubavnim sretnicima.

Zračeći iskrenom snagom ljubavi, svojim zadovoljstvom inspirativno ćete djelovati na okolinu. Svi će vas htjeti u društvu, kao da očekuju da vaše raspoloženje dotakne i njih te ih također spoji s osobom s kojom će moći dijeliti sve. Vage u novoj ljubavnoj vezi imat će izvrsnu komunikaciju s partnerom, osobito potkraj mjeseca. Tada će vas Merkur učiniti zabavnima i komunikativnima, pa ćete uveseljavati voljenu osobu i činiti sve da se osjeća dobro.

Kao i u svakoj vezi, tako će i u vašoj dolaziti do nesuglasica, što će biti najizražajnije od 13. prosinca. Naravno da ćete se zabrinuti, a taj osjećaj neće mimoići ni partnera. No oboje ćete uspjeti definirati što vas ometa da se vezi prepustite u potpunosti spontano. Štoviše, sporazumijevat ćete se intuitivno pa će jedan pogled biti dovoljan da se razumijete.

Ako ste u braku, pred vama je romantičan mjesec. Vikende ćete posvećivati voljenoj osobi. Dan proveden u planinarskom domu, izvan grada ili u vikendici na moru, bit će kao stvoren da obnovite osjećaje i romantiku. Večeri provedene udvoje produbit će vaš odnos. Ispričat ćete jedno drugome neke stvari iz svoje prošlosti, povjeriti tajnu ili progovoriti o tabu temama u vašoj vezi.

Posao

Lijep Sunčev i Marsov utjecaj bit će zaslužni za dobre poslovne rezultate, a najpovoljniji dani su do 22. prosinca. Poslovna zbivanja bit će intenzivna. Pripremite se na porast poslova koji će se morati obaviti u kratkom roku, a uz to pedantno i bez greške. Dovršavat ćete godišnja izvješća i inventure, zbrajati račune i sređivati poslovne knjige. U svakom slučaju, vaši će rezultati biti izvrsni. Iako ćete koji puta povisiti glas na suradnike, požurivati ih ili koriti zbog pogrešaka, vaša će ljutnja biti kratkotrajna. Glatko ćete rješavati probleme s poslovnim partnerom, a također i na mnoštvo dokumenata nećete trebati predugo čekati. U tom segmentu računajte na pomoć pretpostavljenih.

Od 13. prosinca zbog retrogradnog Merkura koncentracija će vam varirati pa ćete biti umorniji nego inače. Manjak sigurnosti negativno će utjecati na razvoj poslovnih situacija, a mogle bi se pojaviti i neke dvojbe povezane s novom poslovnom prilikom. Napravite podrobnu analizu cjelokupne situacije i nemojte brzopleto reagirati.

Privatnici će prolaziti kroz krizu, dijelom kao rezultat ponašanja jedne osobe koja neće ispuniti dano obećanje. No snaga vaše volje bit će iznimna i nećete dopuštati nikome da vas izbaci iz poslovne utrke. Kako ćete padati, tako ćete se i brzo dizati. Iako će dani od 23.12. biti poslovno turbulentni, ništa vas neće moći skrenuti sa zacrtanih ciljeva. Unatoč stresu i povećanom obimu zadataka, blagdane ćete ipak dočekati sa sretnom finalizacijom

Zdravlje

Vladavina Strijelca sve do 22. prosinca davat će vam optimizam i dobro raspoloženje. Odlasci na zabave bit će vam privlačni, a također i osobe za koje osjećate da s njima imate nešto zajedničko. Iskušavat ćete granice svoje izdržljivosti u prvoj polovici mjeseca. Srećom, vaš će organizam izvrsno podnositi šokove koje ćete mu priređivati. Zabave do zore, preskakanje obroka, pretjerivanje u pušenju i sklonost čašici više, neće ostaviti traga na vašem izgledu. Ipak, pazite od 23. prosinca kada vladavina Jarca nepovoljno djeluje na vaš imunitet i vitalnost.

SAVJET
Izbjegnite nagle i nepromišljene odluke. Povedite se signalima unutarnjeg osjećaja, osobito u odnosima s pretpostavljenima i suradnicima. Dobro je vrijeme za učvrstiti ljubavni odnos pa se posvetite partneru u što većoj mjeri.

SEKS
Vaše ljubavno umijeće opet će zadiviti partnera. Venera vas inspirira, a također utječe i na pojačane strasti. Lako ćete se zaljubljivati i od druge strane očekivati da ‘pročita’ vaše seksualne maštarije.

POSAO
Neki od vaših talenata doći će do izražaja. Jedna vašu poslovnu akciju svi će primijetiti te vas poštovati radi odlučnosti. Utjecajna osoba svojim će potezom pridonijeti lakšem obavljanju jednog zadatka.

ZDRAVLJE
Mars će vam cijeli mjesec biti naklonjen i puniti vas energijom. Bit ćete dinamični i prodorni, trebat će vam akcija i pokret. Nećete podnositi dosadu. Prema kraju mjeseca usporite tempo jer vam treba odmora.

OBITELJ
Iako je ovo mjesec darivanja i obiteljskog okupljanja, vama će više biti do svog osobnog mira. Možda je tome uzrok poslovna iscrpljenost pa će vam najdraže biti u miru svoje sobe i svoje privatnosti.

NOVAC
Nemilice ćete trošiti na blagdanske darove, jer će osmjeh zadovoljstva na licima voljenih osoba usrećiti i vas. No imat ćete sreće s novcima – zaigrajte neku od lutrija, možda vam se nasmiješi kakav dobitak.

SRETNI DANI:
1., 12., 16., 25.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za prosinac 2023.
Vodenjak 21. 1. – 18. 1.

Ljubav

Bliskost s partnerom bit će naglašena do 4. prosinca. Radit ćete planove o zajedničkom zimovanju, razmišljati o kupnji novog komada namještaja, odnosno preuređivati stambeni prostor. Venera u Škorpionu od 5. prosinca utječe na blokiranost osjećaja te otežanom komuniciranju s partnerom. Na trenutke ćete vrlo izravno partneru iznijeti svoje mišljenje o njegovom ponašanju koje će vas zasmetati, a taj mu način neće odgovarati. Mogli biste i bez ikakvog povoda započeti svađu pa kasnije požaliti, stoga pripazite. Osjećaj nepovjerenja spram partnera bit će naglašeniji, predbacivat ćete mu nevažne stvari i detalje koji nisu toliko važni za vezu. Situaciju će djelomično ublažavati povoljan položaj Merkura te će time osjećajna komponenta dobivati na važnosti. Znat ćete gdje griješite vi a gdje partner.

Jedna od starih ljubavi mogla bi se vratiti u život nekih Vodenjaka. Želja za obnovom veze bit će obostrana, to će tijekom razgovora s budućim partnerom biti veoma očito. Tijekom mjeseca bit će ljubavnih uspona i padova, no svakako trebate računati i na pozitivan utjecaj Marsa. Taj će planet pozitivno utjecati na ravnotežu osjećaja te unijeti određeni sklad u narušene odnose. Također će vam dati i snage da se izborite za ono što smatrate da trebate.

Vodenjaci samci morat će upotrijebiti sve moguće vještine, ako će htjeti osvojiti jednu osobu. Osoba će vam se doista svidjeti i smatrat ćete da je vrijedna svakog uloženog truda. Neka vas početni neuspjeh ne obeshrabri, na kraju će vaš trud biti nagrađen i u to možete biti sigurni. Naročito ćete potkraj mjeseca biti naglašeno romantični i nježni, što će u budućeg partnera uroditi istim osjećajima.

Posao

U čestim poslovnim kontaktima bit ćete uspješni i maštoviti, što će vam priskrbiti dobre pozicije u svim poslovnim segmentima. Neke od starijih dugova uspjet ćete naplatiti, a bit će i nenadanog novčanog priljeva. Bit ćete vrlo vješti u poslovnim reprezentacijama i kontaktima s inozemstvom, osobito do 12. prosinca. Nekim Vodenjacima bit će ponuđeno radno mjesto koje zahtjeva i iskustvo i vještine koje u tom trenutku neće imati, ali strahu od neuspjeha a kamoli odbijanja posla neće biti mjesta. Uspješno ćete savladavati nova znanja i izvrsno se snalaziti na područjima novima za vas. Neće svaka situacija biti idealna, ali upravo tu će doći do izražaja vaša spretnost – vozit ćete uspješan ‘slalom’ između prepreka te izvojevati pobjedu.

Međuljudski odnosi od 13. prosinca nadalje uključivat će tenzije, čak i tamo gdje ih nikako ne bi trebalo biti. Nervozu kao rezultat raznih tračeva i glasina nećete moći izbjeći, no takvi će osjećaji oscilirati, tako da će biti vremena za predah. Ipak, na trenutke će biti teško zadržati suzdržanost i ‘hladnu’ glavu. Bavite li se javnim poslovima, računajte na probleme i dosta prepreka, stoga u drugom dijelu mjeseca ne planirajte značajnije poslovne strategije. Ni poslovna partnerstva nisu dobro aspektirana, a nekima je moguć i financijski gubitak. S novcem budite vrlo pažljivi. Pratit će vas osjećaj da jedino vi možete donijeti najbolju poslovnu odluku, a to će vas poslovno opteretiti preko mjere. Osjećat ćete poslovnu nesigurnost, ali to ne bi smjelo utjecati na ritam obavljanja zadataka. Trebali bi se bolje koordinirati s ostalima, a dio tereta prepustiti njima. Potkraj mjeseca situacija kreće nabolje, a bit će i veoma ohrabrujućih trenutaka.

Zdravlje

Mars vam daje dovoljno energije, a ako ste imali tegoba, njima dolazi kraj. Ako ćete ipak biti sumnjičavi po pitanju zdravlja, otiđite na pregled kako biste se oslobodili raznih primisli. Pozitivan utjecaj Sunca do 22. 12. popravit će vam raspoloženje – mnogi će se baviti sportskim aktivnostima, dok će neki šetnjama pozitivno pridonositi dobroj zdravstvenoj slici. Od 23. prosinca pojavljivat će se psihički umor, no naglašenim optimizmom rješavat ćete sve tegobe.

SAVJET
Posvetite se društvenom životu, budući da vam je to životno područje najviše naglašeno. Dobra zabava do kasno u noć pridonijet će vašem dobrom raspoloženju, ali i novim poznanstvima.

SEKS
Nježnosti s partnerom bit će česte, na obostrano veselje. Mars će biti zaslužan za naglašenu strastvenost i snažan libido. Vodenjaci samci će se zaljubiti, a nekima će biti dovoljan samo flert.

POSAO
Bit će određenih problema, ali dorasli ste rješenjima. Poslovne planove ne odajte, a obećajte samo ono što možete ispuniti. Moguća je promjena radnog mjesta, a neki će doživjeti promaknuće.

ZDRAVLJE
Privlačit će vas sve što je duhovno, bavljenje jogom i raznim alternativnim disciplinama. To će biti i razlog dobrog psihofizičkog zdravlja, a mnogi ni sport neće zanemariti.

OBITELJ
U obiteljskom krugu bit će sve samo ne dosadno. Nekima će rođenje djeteta biti kruna događanja, nekima zaruke ili vjenčanje. Vrijeme blagdana provest ćete zadovoljni dolaskom dragih gostiju.

NOVAC
Neki od dugova dolaze na naplatu, ali za posuđivanje novca nije dobro vrijeme. Ako se ipak odlučite, neka bude manji iznos za koji ćete biti sigurni da ga možete vratiti.

SRETNI DANI:
3., 9., 14., 20.