Mjesečni Horoskop

RUJAN 2022. Mjesečni horoskop za zemljane znakove: Bik, Djevica i Jarac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Bik 21. 4.  – 21. 5.

Ljubav

Dani do 5. rujna zbog nepovoljnog djelovanja Venere može donijeti bračne razmirice ili napetosti u vezi s partnerom. Neke stvari iz vašeg zajedničkog života više nećete htjeti trpjeti pa ćete partnera dovesti pred gotov čin. Tražit ćete da se izjasni glede vaše zajedničke budućnosti i tražiti od njega da se mijenja. No sve te situacije neće narušiti vaš odnos, čak štoviše, zahvaljujući povoljnom Venerinom utjecaju od 6.9., dovest će do još većeg zbližavanja. Riješit ćete temeljne probleme u vašem braku ili vezi, a to će vašem odnosu dati novu, kvalitetniju dimenziju.

Zahvaljujući putenoj Veneri, rujan će za mnoge među vama biti pravi ljubavni mjesec. Moglo bi vam se dogoditi da nađete novu ljubav, pomirite se s bivšim parterom ili doživite procvat osjećaja u braku. Ljubavi ćete pristupati ozbiljno, ali i romantično, a ovaj spoj praktičnog i racionalnog s jedne strane te nježnog i osjećajnog s druge strane, djelovat će poput magneta na suprotan spol. Slučajni susreti i druženja s prijateljima uvest će u vaš život nove ljude. Znakoviti pogledi razmjenjivat će se i u svakodnevnom okruženju. Poziv za kavu dobivat ćete od osoba koje površno poznajete.

Ako ste sami i želite novu vezu, ništa ne stoji na putu vaših ljubavnih ostvarenja. Mogli biste upoznati vrlo privlačnu osobu koja će vas znalački osvajati. Svidjet će vam se njezino ponašanje, način na koji vam se udvara, a što je najbitnije, imat ćete nekih sličnosti iz vaših života. Sve to rezultirat će zbližavanjem, a vrlo uskoro i s vezom. Bit ćete sretni i zaljubljeni, ali ćete pomalo sumnjati u svoju sreću. Nemojte to činiti, ljubav koja će vam se dogoditi bit će posebna, ali vi je kao takvu i zavređujete.

Posao

Postat će vam jasno da više nemate što čekati – gomila neriješenih zadataka samo otežava vaš položaj. Posvetit ćete se poslu i ozbiljnim stvarima, a one mogu uključiti i obiteljske probleme. Više odlučnosti i takta olakšalo bi neugodne razgovore. Gomile papira, ispita, sastanaka i rokova pritiskat će vas sa svih strana, a vi ćete objeručke prihvaćati još i nove obaveze te ulaziti u nove projekte. Zbrku i strku izbjeći ćete ako napravite plan i raspored izvršenja obaveza i, naravno, ako se budete toga pridržavali. Morat ćete u kratkom vremenskom roku obaviti jedan zadatak ili stupiti u kontakt s važnom osobom.

Bit ćete puni raznih, ali kvalitetnih ideja, čime se će moći podičiti šefovi ovog znaka. Uvest ćete neke novine u poslovanje, a osim ideja, to mogu biti i neke nove tehničke stvari. Predano ćete izvršavati svoje poslove, sa žarom obavljati sve zadatke, no pazite da cijena ne bude previsoka, a to je stres.

Od 23. retrogradni Merkur će vam ometati radne procese, što će pridonijeti vašem živciranju. Možda se podređeni neće pridržavati vaših naredbi, a ako ste podređeni imat ćete neugodne odnose s kolegama. Netko će vam od njih zagorčavati život, ogovarati vas ili bezobrazno na vas svaljivati svoj dio posla. Nemojte to dopustiti, spriječite bilo čiji pokušaj da vas netko iskorištava.

Ako ste u potrazi za poslom, javljajte se na oglase i samoinicijativno se obraćajte potencijalnim poslodavcima. Ostavit ćete izvrstan dojam na intervjuima, a moći ćete računati i na faktor sreće.

Zdravlje

Previše ćete raditi i živcirati se, što će odnositi mnogo vaše energije. Pripazite na grlo, a žene bi trebale posjetiti ginekologa i obaviti preventivne preglede. No tegobe će biti prolazne jer vas do 23. rujna čuva vladavina Djevice. Vaše će se zdravlje naglo popraviti pa će neke tegobe koje su vas dulje vremena smetale, napokon povući. Vratit će vam se raspoloženje, imat ćete više energije i samopouzdanja. Čak i ako nemate volje za tjelesnim aktivnostima, nabavite traku za trčanje i dovedite tijelo u formu.

SAVJET
Pripazite na svoje zdravlje i nemojte zanemarivati simptome koji vas muče. Mjesec je odličan za obavljanje pretraga, a i medicinsko osoblje bit će vam posebno naklonjeno i susretljivo.

SEKS
Suprotni spol će reagirati na vašu kombinaciju romantike i strasti pa ćete ući u vezu i doživjeti trenutke strasti s novim partnerom. Ako ste u braku, iznenadite voljenog svojom maštovitošću.

POSAO
Češće ćete odlaziti na poslovna putovanja, biti zaduženi za odnose s javnošću ili više raditi s ljudima i tako širiti poznanstva. Mnogo toga dolazit će neplanirano pa će prilagodba biti nužna.

ZDRAVLJE
Pripazite potkraj mjeseca kada ćete biti pod stresom i umorni. Pronađite trenutke samo za sebe, nemojte se toliko iscrpljivati na poslu, a poslije premoreni obavljati još i kućne obaveze.

OBITELJ
Nesloga u obitelji poljuljat će vaše samopouzdanje, no ti će trenuci biti prolazni, ali opet dovoljni da vas uznemire. Mnogo bolja situacija bit će u drugoj polovini mjeseca, kada će zavladati mir.

NOVAC
Prijavite li se na sudjelovanje u nagradnim ili društvenim igrama, dobici su izvjesni. Sve što je vezano uz novac bit će povoljno, od kupnji, trgovanja pa sve do ulaganja i prodaje.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za rujan 2022.
Djevica 23. 8. – 22. 9.

Ljubav

Do 5. rujna bit će osjećajnih uspona i padova. Ako ste u vezi koju držite u tajnosti, postavljat ćete si mnoga pitanja o tome što jedno drugome značite. Uloga “drugog” ili “druge” u vezi neće vas više zadovoljavati. No zatražite li više, mogli biste se razočarati u partnerovu nespremnost da obznani vašu vezu. Ostanete li sami, nemojte tugovati. Shvatite to kao trenutak u kojem ste konačno prihvatili da vaša veza nema budućnosti, jer vas je do sada vezivala samo zajednička potreba da u trenucima monotonije potražite utjehu u naručju druge osobe.

Od 6. rujna Venera ulazi u vaš znak i donosi vam lijepe ljubavne trenutke. S pravom se možete nazvati ovomjesečnim najvećim ljubavni sretnicima jer će vam sve polaziti za rukom. Voljet ćete svoga bračnog partnera na najbolji moguć način, a zajednički trenuci bit će ispunjeni opuštenošću, ali ne i dosadom. Ne morate se previše zabrinjavati ako vas snađu prolazne napetosti koje će prouzročiti neskladni Mars u Blizancima. Na njegov ćete se nemir brzo naviknuti, a poneka obiteljska svađa bit će dobar trening – tek toliko da se previše ne uljuljkate u idilu.

Samci, mogli biste se zaljubiti, a kada se to dogodi, nemojte se zavaravati kako je riječ samo o prijateljstvu. Dok ćete se vi boriti sa svojim osjećajima, simpatija će svojom otvorenom ljubavlju razbiti svaku vašu sumnju. Oni u vezama također će proživljavati ugodne trenutke, ali uz povremene svađe. Zasmetat će vam partnerova poslovna zauzetost, ali uz malo truda i zavodljivog šarma pokazat ćete mu kako ljubav uvijek zavređuje biti na prvom mjestu.

Posao

Rujanski poslovi uglavnom će se odvijati prema vašem planu. Iako ćete imati visoke ciljeve, znat ćete kada što treba učiniti, kada treba pričekati povoljniji trenutak. Planeti vas podržavaju u ostvarenju ambicioznih planova. Predstoji vam kraće putovanje ili poslovni sastanak velike važnosti. Vaš će ugled među kolegama porasti. Bit ćete pošteđeni dosadnih poslova, a vaše mišljenje će se više uvažavati i cijeniti. Ako ste kandidat za bolji položaj, možete se nadati promaknuću.

U razdoblju ste realizacije planova, širenja poslova i većeg utjecaja na ljude s kojima surađujete. Vaši intelektualni kapaciteti bit će na zavidnom nivou. Rujanski dani posebno će biti pogodni za učenje, polaganje ispita, trgovačke i financijske poslove. Bit ćete odlično informirani, što će vam pomoći više od nekih veza i protekcija. Pouzdajte se u sebe, mnogo toga možete ostvariti upravo sada.

No računajte i na vama nepovoljni Mars. Na poslu ćete dati sve od sebe, raditi i preko granica svojih mogućnosti. Očekuje vas prilična gužva i zbrka. Stoga bez poslovnog plana i kvalitetne organizacije ne započinjite zahtjevne poslove. Bit ćete brzopleti na jeziku, što bi vam moglo priuštiti nepotrebne rasprave. Izbjegnite gubitak vremena koji vam rade uvijek iste osobe.

Vaša kreativnost i originalnost neće biti upitne pa će najbolje poslovati Djevice umjetnici i oni koji žive od pljeska publike. U ovom mjesecu vam se i zarade popravljaju pa će nekima biti isplaćeni zaostali honorari i plaće, a neki će dobro zaraditi na novom projektu.

Zdravlje

Venera koja će biti u vašem znaku pridonijet će vašem dobrom raspoloženju i ljubaznosti. Više ćete se brinuti o sebi, uljepšavati i pratiti modne trendove. Mogli biste obnoviti garderobu ili promijeniti boju kose te tako iznenaditi sve oko sebe. No na zdravlje pripazite jer nepovoljni Mars može vas izložiti stresnim situacijama. Moguć je i pad imuniteta pa će neke mučiti herpes na usnicima ili prehlada. Pazite se i ozljeda. Ako ljetujete u rujnu, sunce je još uvijek jako pa se pazite opeklina.

SAVJET
Usmjerite se na ljubavna zbivanja i nemojte sumnjati u sebe i svoj ljubavni izbor. Ovaj mjesec može iznjedriti prekrasnu ljubavnu priču, stoga budite što češće u društvu, a što manje u kući.

SEKS
Venera u vašem znaku učinit će vas putenima i zaljubljivima. Bit ćete seksi i zavodljivi pa će vam se suprotni spol udvarati i zavoditi vas. Ako ste u vezi, partnera ćete obasipati poljupcima i nježnostima.

POSAO
Vaša marljivost i posvećenost poslu, bit će neupitni. Zvijezde će “probuditi“ vaše ambicije pa ćete s entuzijazmom poduzeti potrebne korake. Unaprijedit ćete svoje ideje i dati im praktično ruho.

ZDRAVLJE
Pripazite na svoje zdravlje. Mogli biste osjećati umor, no veseo osmijeh s vašeg lica neće silaziti. Mnogo ćete držati do sebe, posjećivati salone ljepote i isprobavati nove kozmetičke proizvode.

OBITELJ
U prvoj polovini mjeseca imat ćete stabilne obiteljske odnose, no ipak su moguće izraženije napetosti. Roditelji će vam se miješati u brak, a djeca biti neposlušna pa će vas sve to jako živcirati.

NOVAC
Novac ćete doživljavati mjerilom vašeg osobnog uspjeha pa ćete biti spremni i na povećani trud. Mogli biste početi bolje zarađivati, a neki će uza svoj stalni posao raditi i honorarni posao.
Jarac 22. 12. – 20. 1.

LJUBAV

Ono što vam je u životu najpotrebnije, nježnost i ljubav, dobivat ćete u velikim količinama. Bit ćete romantični i skloni osjećajnom sanjarenju. Večernji izlasci bit će uzbudljivi i pružati vam mogućnost da upoznate pokoje novo lice. No na jednim magnetičnim očima vaš će pogled zastati i osjetit ćete snažnu tjelesnu privlačnost.

Venera vam je cijeli mjesec iznimno sklona, stoga su i vaše šanse da upoznate pravu osobu i zaljubite se jako velike. Nova će ljubav za vas biti posebno nadahnuće, jer će partner imati prekrasnih osobina s kojima će vas osvojiti. Mogli biste upoznati nekog tko je ima jako mnogo životnog iskustva pa će vas šarmirati svojom inteligencijom i vrckavim duhom. Možda će komunikacija u početku zastajkivati, no osjećajni dio vaše ljubavne priče bit će poseban. Stalno ćete biti zajedno, držati se za ruke i okolini dati do znanja da ste lijep i skladan par. Osjećajno ćete biti jako kompatibilni, a i komunikacija će s vremenom postajati sve kvalitetnija.

U duge veze i brakove vratit će se strast, a novi počeci temeljit će se na tjelesnoj privlačnosti. Imat ćete razumijevanja za partnerove promašaje koje u drugim okolnostima ne biste mogli tolerirati. Iako će u vašem odnosu povremeno biti napetosti i manjka zdrave komunikacije niti u jednom trenutku nećete posumnjati u njegove iskrene osjećaje prema vama. On će se truditi da vam iskaže svoju ljubav i naklonost, što će vam itekako imponirati. Planirate li imati djece, planeti vas i na tom planu podržavaju.

Posao

Ulazak Merkura u vama neskloni znak Vage unijet će prolaznu pomutnju u vaše poslove. Problemi u komunikaciji, nemogućnost koncentracije i umor zahtijevaju da odaberete koji su vam ciljevi najvažniji. U rujanskim danima stoga pazite kako poslujete i što potpisujete. Ako ste rođeni u prvoj dekadi, izbjegnite javne svađe i obračune. Budite oprezni u kontaktima, ljudi vam nisu skloni i o vama stvaraju loš dojam. Želite li kupiti nekretninu ili prodati imovinu, takve akcije radije odgodite za idući mjesec.

Mnogi među vama otežano će se snalaziti u komunikaciji i nailaziti na zapreke. Nastojite se baviti jedino već uhodanim poslovima. Pogoršat će se vaši odnosi s nadređenima, a očekuju vas i problemi u komunikaciji. Nemojte se poigravati sa šefovim strpljenjem i previše riskirati. Ne poduzimajte ništa što bi moglo ugroziti vaš položaj.

No ovo loše razdoblje neće dugo potrajati jer od 24. rujna ulazite u odlično razdoblje, kada ćete imati zadovoljavajuće partnerske odnose. Dobro ćete poslovati u timu, osobito ako ste vi vođa cijele poslovne akcije. Niz dobrih poteza koje ćete napraviti, dat će dobre rezultate i u budućnosti. Čak i oni koji u posljednje vrijeme nisu imali dobre rezultate, zabilježit će bolje poslovanje. Mogli biste uspješno promovirati rezultate svoga rada, dobiti nagradu za učinkovitost ili uspješno izraziti svoje kreativne potencijale. Naglo će vam krenuti nabolje, osjetit ćete da ste puni energije i da vas ništa ne može zaustaviti na putu do vaših ciljeva.

Zdravlje

Zdravlje će vam biti najbolje u prvoj polovini mjeseca. Imat ćete energije, no psihički ćete se brzo umarati pa ćete na poslu često biti dekoncentrirani. Pripazite se u kakve prehlade ili grlobolje, pijte preparate za podizanje imuniteta. Od 24. rujna postat ćete osjetljiviji pa vas mogu mučiti vaše standardne boljke sa zubima, kralježnicom ili zglobovima. Mnogo energije odnosit će vam i briga za bolesnog člana obitelji, kojemu ćete stalno morati biti usluzi.

SAVJET
Pred vama je odluka koja će uvelike utjecati na daljnji tijek vaše karijere. Dobro razmislite o svim dobrim i lošim stranama prije nego što date svoj konačni odgovor. Intuitivno se prilagodite onome što je najbolje za vas.

SEKS
Zahvaljujući putenoj Veneri, cijeli ćete mjesec biti zavodljivi i privlačni svom partneru. Neće vam biti dosta ljubavi i maženja pa ćete biti najsretniji kada voljeni u spavaćoj sobi preuzme inicijativu.

POSAO
Teško ćete se prilagođavati novim situacijama pa će vam ovaj mjesec biti pun stresa. Naime, htjeli vi to ili ne, do određenih će promjena ipak doći. Vrijeme će pokazati koliko će one biti pogodne po vas.

ZDRAVLJE
U drugoj polovini mjeseca bit ćete najosjetljiviji. Mogla bi vas “poharati“ kakva dosadna viroza, a neki će patiti od bolova u kralježnici. Godile bi vam vježbe istezanja ili joga, ali dobar san i odmor.

OBITELJ
Imat ćete osjećaj da je sav teret kućnih obaveza pao na vaša leđa. Djeca će biti neposlušna, no uključite više partnera u njihov odgoj. Nemojte sve raditi sami i na svoju ruku, uposlite sve ukućane!

NOVAC
Imat ćete nepredviđenih troškova koji bi mogli opasno stanjiti vašu novčarku. No kako vi znate jako dobro rukovati novcima i ovaj ćete se mjesec izvući iz škripca.
Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar