Mjesečni Horoskop

Siječanj 2024. Mjesečni horoskop za vatrene znakove: Ovan, Lav i Strijelac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Bit ćete skloni analizi ljubavne veze i preispitivanju svojih emotivnih doživljaja. Partnera ćete doživljavati veoma bliskim, da biste već idućeg trenutka zaključili da baš i nemate mnogo toga zajedničkog. Nedoumica će biti prekinuta partnerovim otvorenim iskazivanjem osjećaja i željom za potomstvom. Nemojte biti iznenađeni kada shvatite da ste se u voljenog ponovno zaljubili i da se osjećate kao na samom početku veze.

Ipak, bit će trenutaka nepovjerenja i ljubomore. Partneru ćete prigovarati za neke stare ljubavne grijehe, što i neće imati smisla. Što ćete više spominjati prošlost, to ćete se od njega više i emotivno udaljavati, zato će biti najbolje situaciju ostaviti prošlim vremenima. Potrudite se na odnos gledati pozitivnije i vedrije, time ćete zasigurno poboljšati nešto slabiju bračnu komunikaciju.

Spadate li u slobodne pripadnike znaka, sve su šanse da ćete iz samoće izaći brzinom svjetlosti. Naime, Venera vas do 23. 1. mazi povoljnim prilikama pa biste se u nekoga mogli zaljubiti. Unatoč osjećaju da komunikacija i nije u toj mjeri zadovoljavajuća kakvom ste je zamislili, strasti će prevagnuti. Neki će pak novu ljubav upoznati putem interneta na društvenim mrežama. Nakon 24. siječnja budite što tiši i suzdržaniji. Ne zalijećite se u nepoznato, ne kritizirajte partnera zbog neurednosti, nervoze ili mrzovolje. Ako vam se pruži prilika za flert, dobro razmislite. Raspitajte se o toj osobi, osobito ako je ne poznajete. U protivnom povećana je mogućnost razočaranja ili neugodnih otkrića. No na vašoj će strani od 21. siječnja biti vladavina Vodenjaka koja pokazuje da među prijateljima možete steći poklonika svoga srca i šarma. Dopustite li, mogla bi to biti jako lijepa veza.

Posao

Siječanj vam donosi raznolika zbivanja, a ponekad će se situacije smjenjivati brzinom koju ćete teško pratiti. Venera u Strijelcu će ublažiti vama nepovoljnu vladavinu Jarca te vam davati kreativnost i šarm, a Mars potrebnu borbenost. Koncentracija vam neće biti najjača karakteristika, no zato će vam izvrsna intuicija osigurati ispravne odluke kada je to najvažnije. Potreba za stručnim usavršavanjem bit će naglašena, mnogi od vas uključit će se u pohađanje raznih tečajeva, a neki će otići na specijalizaciju u inozemstvo. Poslušajte unutarnji glas i povedite se onim što vam kaže, ne možete pogriješiti.

Dani do 14. siječnja donose poneku dobru poslovnu ideju, ali za nju ćete se trebati izboriti. Sklopit ćete unosan ugovor, a također će vam se pružiti i pogodna prilika za novčano ulaganje. Nekima je i odlazak u inozemstvo sasvim izgledan. Spadate li u grupu nezaposlenih, šanse za pronalazak posla rapidno se povećavaju. Moguće je udruživanje s osobom koja ima početni kapital te koju će privući vaše originalne ideje. Eventualne sugestije nekih pojedinaca koji će vam govoriti da se trebate okaniti ideja koje ne mogu uspjeti, ne uvažavajte niti u najmanjoj mjeri.

Od 15. siječnja očekujte stresno razdoblje, uključujući i neispunjenje planova za koje ste bili sigurni da će biti ostvareni. Nadređeni će pokazivati veoma slabo razumijevanje za vaše poslovne poteze. Otvoreno će iskazivati neslaganje s vašim planovima, a pridružit će im se i poneki suradnik. No od 21.1. imat ćete potporu vladavine Vodenjaka, pa se poslovni planovi opet razvijaju u dobrom smjeru.

Zdravlje

Osjetljivog zdravlja i psihičke razdražljivosti bit ćete zbog nepovoljnog Marsovog utjecaja, stoga podignite imunitet jer su mogući viroza ili upala grla. Čaj za očuvanje imuniteta i dosta C vitamina neka vam bude svakodnevna navika. Nije isključena ni potreba za posjetu liječniku u svrhu pretraga, možda i sistematski pregled. Eventualnu bol u leđima ili napetost u vratnim mišićima ne liječite odmah tabletama – odlazak na masažu trebao bi vas riješiti bolova te osvježiti.

SAVJET

Siječanj vam donosi dovoljno šansi za ljubavni uspjeh, no trebat će ustrajati i na neke situacije ne reagirati naglo i nepromišljeno. Najbolja će biti spontanost u svim situacijama, partneru će se to jako svidjeti.

SEKS
Pod Venerinim ste okriljem pa ne trebate brinuti za svoj seksepil, a i partner će se svojski truditi ispuniti vas ljubavlju i zadovoljstvom. Ovaj ćete mjesec upamtiti po zanimljivim erotskim iskustvima.

POSAO
Očekujete li poslovno promaknuće, ne budite pasivni i statični da vas ne bi preduhitrila konkurencija. Izađite van sa svim svojim adutima jer uspjeh slijedi, iako vam neće biti lako.

ZDRAVLJE
Moguće su glavobolje i problemi sa zubima ili sinusima, a neke će mučiti i oslabljen vid. Ne boravite previše pred računalom, protegnite se ili prošećite.

OBITELJ
Odnosi s članovima obitelji bit će skladni u zadovoljavajućoj mjeri, no računajte na sukob sa starijom osobom kojoj ćete imati potrebu sasuti u lice sve što o njoj mislite.

NOVAC
Trošit ćete na društvo i zabavu, osobito ako ste mlađe dobi. Stariji Ovnovi ipak će biti mnogo oprezniji, no i oni će teško izbjeći neke troškove, uvećane rate plina ili struje.

SRETNI DANI:
8., 17., 21., 25.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za siječanj 2024.

Lav 23. 7.- 22. 8.

LJUBAV

Možda se neće odmah dogoditi velika djela, ali bit ćete zadovoljni spoznajom da su se ljubavne situacije počele okretati vama u korist. Bit će dovoljan samo jedan otvoren razgovor pa da vaš partner dobije dovoljno potvrda da je voljen.

Slobodni Lavovi osjećat će ljubavne iskrice i naklonost suprotnog spola. Intuicija će vam biti istaknuta pa ćete unaprijed znati što slijedi te biti korak ispred druge strane. Već ćete prilikom prvog površnog pogleda ili stiska ruke nepogrešivo osjetiti hoćete li se s dotičnom osobom još koji puta sresti ili čak uploviti u vezu. Zahvaljujući lijepom Venerinom utjecaju, siječanj će mnogima označiti početak nove ljubavne veze. Upoznat ćete nekog vrlo privlačnog. Iako u drugom dijelu mjeseca komunikacija s novim partnerom neće biti idealna, nemojte odustati od tog odnosa jer će se jako brzo pokazati da je to veza puna potencijala. Noćni izlasci, druženja, ples u diskotekama bit će vaša svakodnevica, a vi omiljeni i popularni u društvima.

Uplitanje vaših ili partnerovih roditelja u vaše živote ne shvaćajte tragično. To su prolazne situacije koje neće ozbiljnije narušiti vaš odnos. Neki među vama odlučit će se za preseljenje te bračni život započeti ispod novog krova, bilo da je to početak podstanarskog života, stana kojeg ste kupili ili nadogradnja novih prostorija u već postojećem domu. Venera u Strijelcu će sve do 23.1. ojačati ljubav između vas i partnera, pa će vas sve otežane okolnosti u ovom mjesecu još više zbližiti i povezati.

Posao

Ne posustajte pred zaprekama. Prosperirat će oni čiji je posao vezan za istraživački rad, studije, kao i za svaki drugi posao koji zahtjeva rad u privatnosti te ulaganje velike količine energije i entuzijazma. Sada nije vrijeme za planiranje, nego za izvršavanje planova. Kolegama ne pokazujte svoju punu snagu i sposobnosti, jer biste mogli izazvati zavist i time onemogućiti uspjeh koji vam je nadohvat ruke. Ako očekujete napredak u karijeri, postoji mogućnost da do 14.1. čujete ohrabrujuću vijest.

Nekima napredak u karijeri može biti vezan i s odlaskom u inozemstvo ili neki udaljeniji put. Planeti su vam skloni i to trebate iskoristiti jer će vam se svaki uloženi trud isplatiti. Poslovni uspjeh ovisit će i o dobrom izvoru informacija pa uvijek budite u trendu i korak ispred svojih konkurenata.. Dobro isplanirana akcija polučit će uspjeh, tako da bi, ako namjeravate započeti s novim poslom, mogli dobro zaraditi. Nemojte dopustiti da vas ometaju nebitne stvari koje su u pravilu sastavni dio svakog posla, nego nepogrešivo ciljajte na ono najvažnije. Ako ste već dulje vrijeme nezaposleni, siječanj je mjesec u kojem biste se mogli zaposliti. Bit će to posao koji će vam u svemu odgovarati, a i visina plaće bit će zadovoljavajuća.

Zdravlje

Cijeli ćete mjesec biti odlična zdravlja i puni optimizma. Snažan imunitet čuvat će vas od bolesti, a izdržljivost pomoći da sasvim dobro podnesete hladnoće. Rado ćete se baviti sportom i tako uspješno skinuti višak kilograma. Zanimat će vas alternativna medicina, bioenergija, radiestezija ili fitoterapija. Oni znatiželjniji među vama mogli bi zaroniti u svijet duhovnosti.Mjesec je sjajan za operativne zahvate te bilo kakve druge tretmane.

SAVJET

Začinite si život nečim novim, nekom novom zanimacijom ili hobijem koji će vas nadahnjivati i činiti zadovoljnima. Što više izlazite, jer biste u siječnju mogli sresti svoju srodnu dušu.

SEKS
Seksualni život bit će intenzivan, unijet ćete dovoljno promjena te biti maštoviti. Prepustite se izlascima jer vas očekuju zanimljiva nova poznanstva. Imate tajnog obožavatelja.

POSAO
Putem prijatelja ili oglasa doznat ćete za vrlo povoljnu kupnju stana ili vikendice, a pomoći će vam i poznanstvo s utjecajnom osobom. Ipak, analiza vaših financijskih mogućnosti je potrebna.

ZDRAVLJE
Bit ćete jako izdržljivi i nikakav napor vam neće predstavljati problem. Privlačit će vas mističan svijet duhovnosti, pa ćete intenzivno raditi na sebi ne biste li postali što kvalitetnija osoba.

OBITELJ
Većinu vremena provodit ćete u kući i pretvoriti je u omiljeno okupljalište prijatelja, rodbine i susjeda. Ukućanima ćete u svemu biti desna ruka, a najviše će vas veseliti zajednička putovanja.

NOVAC
Napravite li podrobnu analizu vlastitih financijskih mogućnosti, ulazak u kredit neće vam stvoriti problem. Ako ste prije nekome posudili novac, sada će vam biti vraćen.

SRETNI DANI:
8., 17., 26., 31.
Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

Maksimalno iskoristite ovaj mjesec za ljubav jer će Venera biti u vašem znaku sve do 23. siječnja.Samci će prestati sažalijevati sami sebe. Samopouzdanje će vam porasti, a neke stare ljubavne rane će zacijeliti. Okolini ćete početi slati zanimljive znakove koje će potencijalni udvarači očitavati kao otvorenost prema novim iskustvima i spremnost na dobru zabavu. Osmjeh će sigurno pridonijeti vašoj pristupačnosti i ohrabriti jednu osobu da vam priđe i upozna se s vama. Novi ljubavni počeci bit će nagli i strastveni, baš onako kako to i odgovara vašoj energičnoj prirodi. Mogli biste upoznati nekog tko će vas oduševiti svojim smislom za humor, ali i inteligencijom. Poseban ste sretnik/ica jer nema negativnih planetarnih utjecaja koji bi mogli ometati razvoj ljubavne veze, stoga se samo opustite i uživajte u novom odnosu. Ta će vas veza ispuniti kao osobu i bit će to ono što ste cijelo vrijeme tražili.

Ljubavne veze bi u siječnju mogle bi dobiti novi smjer. Neki među vama suočit će se s neplaniranom, ali željenom trudnoćom ili se odlučiti ljubav okruniti brakom ili zarukama. Iako će ove promjene biti posljedica partnerovog ustrajavanja, nakon početne neodlučnosti i sami ćete shvatiti da je tako najbolje. Stoga nije isključeno da mnogima među vama ovog mjeseca zazvone svadbena zvona.

Bračni odnosi bit će osrednji. Pomalo ćete biti nepovjerljivi prema partneru, a i vama bi se moglo dogoditi da vam se netko svidi, ali bojat ćete se upuštati u izvanbračni flert iz straha da ne budete otkriveni. No neki među vama ipak će ‘pasti’ na udvaračke vještine privlačnog pripadnika suprotnog spola. Možda će se raditi o osobi koju već dulje vremena poznajete ili vaša bivša ljubav. No po svemu sudeći, radit će se samo o kratkotrajnom flertu jer nećete htjeti riskirati ili izgubiti sigurnost svoje bračne zajednice.

Posao

Cijeli mjesec bit ćete poduzetni, pa ćete s lakoćom obavljati ono za što je drugima potrebno mnogo vremena i energije. Šefovi ne samo da bi se mogli više oslanjati na vas, nego vam povjeriti i veću odgovornost. Vaš nastup bit će samouvjeren pa ćete okolinu lako pridobiti za suradnju. Mogli biste prekovremeno ostajati na poslu pa će početak nove godine za vas doista početi jako radno.

Bude li bilo kakvih poslovnih problema ili zastoja, borite se i nametnite jer ste u položaju da odnesete pobjedu. Otvaraju vas se izvrsne poslovne prilike, no nastojite se dohvatiti jednog cilja i zadatka kako energiju ne biste raspršili na više strana. Bavljenje sportom, umjetnošću i putovanjima donosi uspjeh. Okrunite svoje napore, zaokružite svoj rad kakvim priznanjem. Sva su vam vrata otvorena u smjeru obrazovanja i učenja osobito od 21. siječnja pa će studenti i đaci osvajati profesore šarmom i znanjem. Financije su vam ovaj mjesec posebno naglašene jer u polju novca imate Sunce, Veneru, Merkur i Mars.

Takva planetarna kombinacija donosi vam bolje prihode, veće zarade i poslove na kojima biste mogli dobro zaraditi. Ako ste bili u financijskom škripcu, sada biste se mogli izvući, bilo putem kredita ili pozajmice. Ako ste tek pokrenuli privatni posao, već u samom startu počet ćete dobro zarađivati. Ako ste nezaposleni, ovaj mjesec vam se itekako povećavaju šanse za zaposlenjem. Prelistavajte oglase i internetske ponude jer biste za sebe mogli naći nešto povoljno.

Zdravlje

Vaše izvrsno zdravstveno razdoblje trajat će cijelog mjeseca. To znači da ćete se osjećati odlično, bit ćete puni snage i u odličnoj psihofizičkoj formi. Naklonjena Venera činit će vas simpatičnima prema okolini i ljudi će stalno tražiti vaše društvo. Bit ćete vrlo komunikativni i neopterećeni pa vas čak ni pojačani radni ritam neće moći iscrpiti. Dobro ćete izgledati i biti usmjereni na poboljšanje svoje tjelesne kondicije.

SAVJET

Ne potiskujte svoje stvaralačke impulse, a pažljivije osluhnite i šapat intuicije koja će vas nepogrješivo voditi kroz život. U poslu ćete postići odlične rezultate, stoga nemojte stajati skrštenih ruku.

SEKS
Venera u vašem znaku učinit će vas putenima i strastvenima. Partner će uživati u vašoj blizini, a vama će goditi njegova pažnja. Bit ćete otvorene seksualnosti i znati što želite od odnosa.

POSAO
Poboljšat će vam se koncentracija, lakše ćete donositi odluke i biti oslobođeni stresa. Mijenjat ćete životne stavove, imati hrabrosti za nove korake koji će iznenaditi druge.

ZDRAVLJE
Venera u vašem znaku pobrinut će se za vaš lijep fizički izgled, besprijekornu dotjeranost i šarm. Osjetite li se napeto ili slabije spavate, pomoći će lagana tjelovježba ili šetnje.

OBITELJ
Ako ste na pragu uplovljavanja u bračnu luku, radovat ćete se zasnivanju vlastite obitelji. Mogli biste se intimnije vezati uz ljubavnog partnera. Više nego uz svoje ukućane.

NOVAC
Nećete se moći požaliti da niste adekvatno plaćeni za svoj rad. Zatražite li povišicu, dobit ćete je. Moguća je uplata većeg iznosa novca ili ček od rođaka iz inozemstva.

SRETNI DANI:
8., 13., 17., 27.