Mjesečni Horoskop

Siječanj 2024. Mjesečni horoskop za vodene znakove: Rak, Škorpion i Ribe

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

Ovo je mjesec novih ljubavi, zaljubljenosti, zanesenosti i uskovitlanih strasti pa očekujte bogat emotivni život. Ako ste vezani, oplemenit ćete sadašnju vezu, od voljene osobe primati više nježnosti, a ako ste još uvijek slobodni – pronaći ćete srodnu dušu. Imat ćete osjećaj da tu osobu poznajete dugo vremena, komunikacija će teći spontano i bez ikakve zadrške. Iznenadit će vas otvorenost odnosa, a istovremeno i oduševiti.

Povoljan utjecaj Jupitera u Biku ‘spasit’ će vas nesklone Venere, zadužene za ljubav. Ipak, i kao rezultat spomenutog lošijeg Venerinog utjecaja, na trenutke ćete sumnjati da bi veza mogla potrajati. Partneru ćete postavljati pitanja o njegovim bivšim vezama te tražiti da ih usporedi s ovom sadašnjom koje ste sudionik. Treba li spomenuti da se sve to vašem partneru neće nimalo svidjeti, čak će i otvoreno negodovati, a vi ćete smatrati da nešto želi od vas sakriti. Obuzdajte se, odustanite od nepotrebnih analiza i informacija te se prepustite trenutnoj vezi i svemu lijepom što ona uključuje.

Ako ste u braku, bračni partner otvoreno će vam reći što ga u posljednje vrijeme smeta u vašem ponašanju, a kritiku trebate biti spremni prihvatiti. Ne treba očekivati veća nerazumijevanja, ali neke stvari trebate definirati. Mlađe bračne parove razveselit će prinova. Presretni i uzbuđeni, nećete ni razmišljati o danima iza vas, rođenje djeteta bit će u središtu vašeg interesa. Ako ste u ozbiljnoj vezi, ovo je mjesec u kojem će mnogi među vama stupiti u brak.

Posao

Poslovne obaveze s financijskim zavrzlamama uzimat će vam dosta vremena. Ako ste nezadovoljni trenutnom poslovnom perspektivom, nećete sjediti skrštenih ruku nego se angažirati u pronalaženju adekvatnog rješenja, koje uključuje i traženje novog posla. Pomoć jedne vama poznate osobe bit će od presudnog značenja, a ako odlučite potpuno okrenuti poslovnu stranicu, vaša će hrabrost biti nagrađena. Jal i zloba nekih pojedinaca u poslovnoj sredini neka vam bude dodatni poticaj za nastavak pozitivnih poslovnih zbivanja. Mars u Jarcu činit će vas borbenom osobom, s kojom se oni s protekcijom i nezasluženim promaknućima neće moći nositi. Nepravde u radnoj sredini će vas zasmetati, ali znat ćete se postaviti. Samo nemojte nagliti i ni u čemu brzati.

Sredinom mjeseca poslovne napetosti i jedna nesređena situacija koju što prije treba riješiti, urodit će stresom i nervozom, ali i vašom nepokolebljivošću pa ćete se odlučno uhvatiti u ukoštac i riješiti problem. Nadređenima neće promaknuti vaš nepokolebljivi angažman, a moguće je i da vas dožive kao konkurenciju te previše sposobne za njihova mjerila, ali uglavnom će vam odobravati. Neki među vama ovaj će mjesec imati prilike napredovati ili će biti premješteni na novo radno mjesto. Uhodavat ćete se relativno lako, iako ćete misliti da novi posao nadilazi vaše znanje i iskustvo. Ako ste nezaposleni, veliki su izgledi da ipak dobijete posao.

Zdravlje

Pomno ćete se njegovati, birati kozmetičke preparate i voditi računa o tjelesnoj težini. Zanimat će vas razne dijete i makrobiotička prehrana, a uvest ćete i trčanje na dnevnoj bazi. Planeti u Jarcu upućuju na mogućnost upale, viroze ili opće iscrpljenosti. Održavanje imuniteta pokazat će se kao važan faktor očuvanja zdravlja i dobre kondicije. Također si osigurajte i dovoljno sna.

SAVJET
Tolerancija i razumijevanje motiva ljudi iz vaše okoline uvelike bi vam pomoglo prebroditi sve teškoće na koje ćete tijekom mjeseca nailaziti. Slušajte pažljivo što vam drugi govore.

SEKS

Svakodnevne brige i obaveze utjecat će na vaš seksualni ritam pa objasnite partneru da nije problem u njemu već da u nekim trenucima teže podnosite poslovni stres.

POSAO

Iako će ovo biti stresan poslovni mjesec, bit će i prilika da napredujete. Zbog nečega ćete se naći u centru pozornosti pa pripazite da se ne zamjerite kolegama ili šefovima.

ZDRAVLJE

Raspoloženje će varirati, bit ćete pojačano osjetljivi na promjene vremena. Tjelesne aktivnosti upražnjavajte umjerenim ritmom jer će vam kralježnica i zglobovi biti osjetljiviji nego inače.

OBITELJ

Mogući su napeti obiteljski odnosi. Ma koliko god se trudili uvesti reda i mira, krajnji rezultat će vam stalno izmicati. No od 21. 12. situacija će se početi smirivati.

NOVAC

Početkom mjeseca nećete biti zadovoljni svojom financijskom situacijom, no kako će dani odmicati, novčana primanja će se povećavati. Sklonost nepotrebnom trošenju kontrolirajte.

SRETNI DANI:
6., 16., 23., 28.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za siječanj
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Brakom vezanim Škorpionima siječanj će donijeti pozitivne promjene, a vezama koje su ušle u kolotečinu dogodit će se obnavljanje strasti. Bračni odnosi će se promijeniti nabolje jer će se u ovom mjesecu znatno smanjiti obiteljske napetosti pa će komunikacija biti opuštenija.

Mlađi parovi počet će ozbiljno planirati roditeljstvo te uživati u takvim idejama i planovima. Budući da će Venera boraviti u vašem polju novca, bit ćete usmjereni na stvaranje i konkretne stvari. Stoga će neki parovi razmišljati o pokretanju obiteljskog posla, dok će drugi uređivati prostorije pripremajući se za dolazak prinove. U vašoj će obitelji biti mnogo slavlja i sretnih trenutaka, rođendana i raznih proslava.

Samci ovog znaka bit će vrlo izbirljivi i neće se olako upuštati u ljubavne veze. Težit ćete situiranim partnerima koji vam mogu ponuditi sigurnost i zaštitu. Takvu osobu mogli biste i upoznati, a druga će se strana truditi da vas osvoji zavodničkim vještinama i lijepim darovima, čemu će najviše biti izložene žene ovog znaka. Odličan Venerin utjecaj od 24. siječnja učvrstit će vaš odnos, pa su pred vama lijepi ljubavni dani uz partnera koji će vam u mnogočemu odgovarati.

Ako ste u vezi, vaš će odnos povremeno biti narušen ljubomorom i nepovjerenjem. Partneru će trebati više vaših dokaza da ga volite pa nemojte škrtariti u osjećajnim iskazivanjima. Druga polovina mjeseca odlična je za putovanja i zimovanja. Promjena mjesta boravka djelovat će gotovo ljekovito na vaš odnos, pojačavajući romantiku i potrebu za nježnostima.

Posao

Nalazit ćete se u raskoraku između želje da se prepustite zabavi, užicima i provodu te potrebe da zarađujete i aktivno se angažirate u poslovnim aktivnostima. Ipak, pokušajte naći sredinu, jer propustite li priliku za zaradom i bolje plaćenim radnim mjestom, mogli biste osjetiti grižnju savjesti i sami sebi zapriječiti put u poslovnom napretku. Ako se neke poslovne situacije ne odvijaju željenom brzinom, nemojte se živcirati, jer od 15. siječnja imat ćete Merkurovu zaštitu. Neki među vama uživat će potporu utjecajne osobe koja vam svojim vezama može pomoći da napredujete ili barem budete zapaženi. Privatni poduzetnici vješto će se upuštati u nove poslove, osuvremeniti svoj rad, proširiti ga ili uposliti nove zaposlenike.

U poslovnim će aktivnostima do izražaja doći vaša komunikativnost i snalažljivost. Točno ćete znati što u svakom trenutku morate reći i od svojih sugovornika izvlačiti vrlo zanimljive informacije koje će vam koristiti u poslovnom napretku. Uspjet ćete u svemu što je vezano uz trgovinu, ugostiteljstvo, intelektualni rad ili obrazovanje. Pojedinci će blisko surađivati s medijima te često putovati i raditi na terenu. Učenje stranih jezika, poznavanje rada na računalu ili savladavanje novih tehnologija moglo bi biti preduvjet dobivanja boljeg posla, napredovanja, sklapanja novih poslova ili širenja profesionalnog utjecaja. Mars koji vam je također naklonjen, bit će zaslužan za vaš energičan nastup, ali i za britke ideje kojima ćete oduševljavati nadređene.

Zdravlje

Osjetit ćete da vam se vraćaju energija i optimizam pa ćete oko sebe širiti pozitivnu energiju. Bit ćete raspoloženi za sport, druženja i zabave, a potkraj mjeseca više ćete se brinuti o sebi, posjetiti stomatologa ili obaviti kakve druge rutinske preglede. Počet ćete se više uređivati i dotjerivati. No od 21. siječnja bit ćete promjenjiva raspoloženja, ali nakon tog datuma, kad Venera uđe u Jarca, dobit ćete potrebnu dozu optimizma i vedrine duha.

SAVJET
Nemojte skeptično prilaziti novim poslovnim mogućnostima jer je sreća na vašoj strani! Od 21.1. nastojte biti što smireniji, kako u odnosu s partnerom, tako i s kolegama.

SEKS
Seksualni život svakim će danom postajati sve uzbudljiviji i raznolikiji. Vaš libido uvijek će tražiti još, što će goditi egu vašeg partnera koji će se pored vas osjećati željenim i privlačnim.

POSAO
Iskažite svoju ambicioznost, ali budite odmjereni. Pokažite koliko možete i koliko vrijedite. Mogli biste sklopiti dobre poslove, pobrati neka priznanja, a i šefovi će vas simpatizirati.

ZDRAVLJE
Trošit ćete svoju energiju preko mjere, pa ćete u nekim trenucima posustajati pred tempom kojeg ste sami sebi nametnuli. Da ne bi došlo do iscrpljenja, nađite vremena za odmor i spavanje.

OBITELJ
Imate li nesporazuma s ukućanima ili rodbinom, ovaj mjesec je idealna prilika da to riješite. Znat ćete se postaviti na ispravan način, iako postoji opasnost da malo i pretjerate.

NOVAC
Bit će ovo mjesec dobrih zarada, a neki među vama mogli bi dobiti i dobro plaćeni posao. Rado ćete si priuštiti i neke lijepe stvarčice, poput novog sata ili mobitela, a neki će kupiti automobil.

SRETNI DANI:
7., 16., 24. , 29.
Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Početkom mjeseca nećete biti zadovoljni razvojem ljubavne veze, istodobno ništa ne poduzimajući da biste vezu mijenjali nabolje. Bit će vam lakše sve prepustiti partneru, pa što bude, bude. Takvim stavom partnera ćete opteretiti, a veza će stagnirati. Srećom, partner će imati razumijevanja za vaša promjenjiva raspoloženja, a kao najvažnije, neće vam vraćati istom mjerom. Ako ste u nekoga zaljubljeni, u prvoj polovini mjeseca sve će biti u znaku napetosti. Sve do 14. siječnja ne poduzimajte veće korake, jer je pitanje da li biste u svom naumu uspjeli. Venera ulazi u vama naklonjen znak Jarca 25. siječnja pa se cjelokupna situacija mijenja nabolje, a verbalnim i emotivnim zaprekama dolazi kraj. Bit ćete otvoreni za vatrene izljeve ljubavi i partneru spremni ispuniti svaku želju.

Ako ste osamljeni i bez partnera, osmjehnut će vam se sreća, ali i vi ćete biti izvrsno raspoloženi za nova poznanstva. Ako ste nesretno zaljubljeni, šanse su velike za sklapanje poznanstva u kojem će prevagnuti ljubavni osjećaji. Družite se i izlazite s društvom što češće, na taj ćete način znatno uvećati šanse za nova i uzbudljiva poznanstva na koja Venera upućuje. Iz prikrajka vam se smiješi osoba neznatno starija, koja gaji jaku simpatiju prema vama, a to vam još iz nekog razloga nije pokazala. S dotičnom osobom moguća je ljubavna veza puna strasti i iskrenih osjećaja.

Imate li bračnog partnera, očekujte prepirke i insistiranje na vlastitim stavovima, što će uroditi i pokojom svađom. Krajem mjeseca situacija se bitno popravlja, jer ćete oboje pokazati dovoljnu razinu tolerancije.

Posao

Okolnosti će vam ovaj mjesec maksimalno ići na ruku, a jedan nezavršen posao koji vam je visio iznad glave bit će gotov, a k tomu ćete još biti i novčano nagrađeni. Poslovni partner s kojim surađujete uvest će vas u krug utjecajnih ljudi, a na vama je da vlastite poslovne ideje prezentirate na najbolji način. Iako će vas u nekim situacijama kočiti Merkur u Strijelcu do 14.1., uspjet ćete se dobro snaći u labirintu poslovnih zamki. Svojom ćete nepogrješivom intuicijom točno osjećati kada je vrijeme za odluke i kako trebate realizirati neke planove. Iako nećete umaći stresnim situacijama, znat ćete sve staviti pod kontrolu. Neke ljude nećete moći, oni kao da će se truditi zagorčati vam život, no njihove akcije vam neće donijeti nikakvu štetu. Barem ćete doznati koga se ubuduće trebate kloniti.

Ako se bavite pisanjem ili odnosima s javnošću, sredinom mjeseca očekujte pozitivan odjek svojih prijašnjih nastojanja. Odnosi s nadređenima će varirati, nekoliko situacija će biti na rubu verbalnog sukoba, no sve će na kraju proći bezbolno. Najbolje od sebe davat ćete u poslovima koji podrazumijevaju komunikaciju s ljudima. Klijenti i suradnici će vas voljeti. Lako ćete dolaziti do informacija, sklapati poznanstva i pronaći prava vrata na koja treba pokucati. Što manje budete boravili u uredu, rezultati će biti bolji. Imat ćete koristi od putovanja, seminara i stručnih skupova.

Zdravlje

Tijekom siječnja nećete imati nekih većih problema, ali ipak vam je potreban odmor. Stres uvijek učini svoje. Odlasci u kozmetički salon, lakše tjelovježbe te balansirana prehrana bez životinjskih masti i veće količine ugljikohidrata, uvelike će vam pomoći održavati dobru kondiciju. Bolove u nogama rješavajte masažom, osjetljivu kožu tretirajte adekvatnim kremama i tonicima. Dovoljno sna osigurat će vam i dovoljno snage za izdržati sve napore.

SAVJET
Okolnosti će vam ići na ruku, zato ne dvojite predugo. Očekuje vas zahtjevna poslovna suradnja s bračnim partnerom ili prijateljem. Umjesto da se nadmudrujete i borite za prevlast, udružite snage – postići ćete odlične rezultate!

SEKS
Seksualnim životom moći ćete biti zadovoljni. Mašte neće nedostajati, bit ćete erotični i privlačni suprotnom spolu. Onima u braku ili dužim vezama smiješi se erotska romansa.

POSAO
Obavljat ćete zadatke brzo i spretno, ne hajući pritom za sitnice i nevažne detalje. Do 14.1. budite oprezni u radu s brojkama, novcem ili računima.Nakon tog datuma sve vam kreće nabolje.

ZDRAVLJE
Na trenutke ćete se previše iscrpljivati, no to ne smije duže potrajati. Olakšajte napetost mirisnim biljnim kupkama jer će vam tako san biti bolji, a i cijeli će se organizam regenerirati.

OBITELJ
Organizirate li kućnu zabavu, vodite računa o kućnom redu. Buka i glasna glazba potaknut će bijes susjeda. Neki će se odlučiti na neplanirano renoviranje doma.

NOVAC
Neplanirani troškovi bit će vezani uz ulaganja u dom, poput selidbe, renoviranja ili nabavke novog namještaja. Mogli biste se preko noći odlučiti i na kupnju nekretnine, automobila ili računala.

SRETNI DANI:
6., 15., 19., 23.