Mjesečni Horoskop

Prosinac 2023. Mjesečni horoskop za vodene znakove: Rak, Škorpion i Ribe

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

Venera iz znaka Škorpiona će vam omogućiti da pronađete svoj unutarnji mir i oslonac u ljudima koje volite. Ako ste se odlučili prihvatiti generalnog čišćenja u ljubavnom životu, mogli biste izvući pozitivne lekcije i na kraju biti više nego zadovoljni učinjenim poslom. Ako to još niste učinili, ne žurite, imate vremena. U razdoblju ste kad možete pronaći srodnu dušu, odnosno ostvariti čvrstu ljubavnu vezu.

Cijeli ćete mjesec biti raspoloženi za ljubav i osvajanja. Snažan Venerin utjecaj ‘pogurnut’ će vas u nečiji zagrljaj, natjerati da se ludo zaljubite ili vratiti partneru kojeg niste prestali voljeti. Samci, nije isključeno da nekog upoznate putem interneta ili u kakvom većem društvu i da vas obori s nogu svojom elokvencijom i inteligencijom. Vašeg će novog partnera odlikovati posebne kvalitete, a najviše će vas oduševiti njegova slobodoumnost i originalan način razmišljanja. Veza će možda naići na zapreke potkraj mjeseca, ali problemi neće biti nerješivi. Sve će ovisiti o vama jer će druga strana biti sigurna u svoje osjećaje prema vama, no vi ćete malo dvojiti. Ključ vaših problema krit će se u vašoj ljubomori, što će samo potvrđivati činjenicu da ste jako zaljubljeni i da vam je stalo da ne izgubite drugu stranu.

Ako ste u braku ili vezi, pred vama je lijep mjesec koji vam donosi skladne odnose s partnerom. Vezivat će vas slični životni pogledi, a svađe će biti prava rijetkost. Planirate li kakvo putovanje, bit će to pravo osvježenje za vaš odnos. Zbližit ćete se još više i prisjećati se dana kada ste se tek upoznali. Manji nesporazumi mogući su nakon 13. prosinca pa već sad rješavajte goruće probleme, kako biste u novu godinu ušli rasterećeni svih zavrzlama.

Posao

Sve do 12. prosinca bit ćete prepuni ideja za nove poslove, a i odlično ćete surađivati s drugima. Komunicirat ćete s lakoćom, uspješno ostvarivati kontakte s ljudima koje žive udaljeno od vas. Vaše će vas kvalitete izdići iz prosjeka, a okolina će cijeniti vaš rad. Ako ste nezaposleni, mogla bi vam pristići radna ponuda iz inozemstva, a neki među vama dobit će posao u gradu u kojem žive. Vaša će narasla energija i poduzetnost poticajno djelovati na suradnike, a oni će vam se obraćati za pomoć i savjet. Polažete li kakav ispit, bit ćete zadovoljni rezultatima. Osmjelit ćete se i poduzimati pomalo riskantne poteze, ali to nije preporučljivo činiti bez da ste prethodno pomno i smireno analizirali svoje pothvate.

Od 13. prosinca zbog retrogradnog Merkura ulazite u napetije radno razdoblje. Trebat će vam mnogo strpljivosti i pribranosti u svim napetostima koja vas očekuju. Iako će vam biti potrebna potpora kolega, nemojte se previše oslanjati na njihovo znanje i učinkovitost. Vjerujte sebi! Kako jedan problem nikad ne dolazi sam, tako ćete se naći u nekoliko situacija koje će međusobno biti povezane. Upozoravamo vas da sada nikako nije dobro vrijeme za poslovne preokrete i veće odluke. Za to se radije odlučite tijekom siječnja iduće godine. No oni koji očekuju premještaj na više rangirano radno mjesto, mogu se nadati promaknuću i dobitku novog posla. Bavite li se umjetnošću, porast će vaša popularnost i zanimanje javnosti za ono što radite.

Zdravlje

Pravilna prehrana i redovito uzimanje vitamina ojačat će vas od prehlada, iscrpljenja i stresa. Početkom mjeseca bit ćete odličnog raspoloženja, no od 23. prosinca pripazite na grlo i glasnice te osjetljivu probavu. Potkraj mjeseca moguća je i jača iscrpljenost, ali dobro raspoloženje i dalje ćete zadržati. Bavljenje sportom i česte šetnje na svježem hladnom zraku pomoći će da iz organizma izbacite toksine. No pritom se dobro utoplite.

SAVJET
Imat ćete dovoljno energije i odvažnosti za sve što želite. Ne odlažite akciju jer je vrijeme da se nametnete i napredujete. I u ljubavi ćete biti sretne ruke, stoga što više izlazite i zabavljajte se.

SEKS

Bit ćete puni seksualne energije pa će vaša veza ili brak zaživjeti novim erotskim nabojem. Bit ćete skloni eksperimentiranju i svemu što vašem odnosu može dati više uzbuđenja.

POSAO

Budite ustrajni i u svemu svoji. Ne posustajete u realizaciji novih poslovnih ideja i akcija, čak i ako vidite da ovisite o nekim drugim ljudima, njihovoj brzini ili dobroj volji. Nezaposleni bi se mogli zaposliti.

ZDRAVLJE

Neki ljudi vam crpe energiju – odmaknite se od takvih zamornih pojedinaca. Mjesec je odličan za sve oblike liječenja i terapija, ali i za postavljanje dijagnoza. Neki će potražiti pomoć bioenergetičara.

OBITELJ

Mogli biste imati problema s ukućanom koji se u vašem domu predstavlja kao autoritet. Nećete se složiti oko nekih bitnih pitanja i svatko od vas će misliti da je baš on u pravu.

NOVAC

Pokušajte riješiti novčane probleme, kredite i ulaganja jer su vam u tom smjeru zvijezde vrlo sklone. No budite oprezni prilikom kupnje blagdanskih potrepština, nemojte se previše ‘zaletjeti’.

SRETNI DANI:
3., 8., 17., 26.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za prosinac
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Početkom mjeseca prevladavat će sivija i sjetna raspoloženja, što će biti rezultat neuzvraćenih emocija, također i iznenadnih raskida ljubavnih veza. Međutim, 5. prosinca u vaš znak ulazi Venera, planet ljubavi! Bit ćete preplavljeni neodoljivim šarmom koji će rezultirati povećanim zanimanjem suprotnog spola, tako da sreću perspektivne i obećavajuće ljubavne veze rijetko koji pripadnik vašeg znaka neće osjetiti.

Vezani Škorpioni zračit će erotičnošću te biti vrlo maštoviti, što će njihove partnere oduševljavati. Velike su šanse da susretnete neku od starih ljubavi, a u tom slučaju strasti će se ponovo razbuktati i bit će teško ne obnoviti vezu. Ako niste u vezi, uživajte u svemu što donosi zaljubljivanje i strast ljubavne veze. Oni u braku mogu Veneri biti zahvalni na razrješavanju svih ljubavnih razmirica i svježom energijom osnaženoj vezi.

Slobodni pripadnici znaka ostat će takvima jedino ako će to sami željeti, jer će vam se mnogi udvarati zahvaljujući vašem naglašenom šarmu. Osoba s kojom ćete odmah, čim je susretnete, moći uspostaviti odličnu komunikaciju naročito će vas privući, stoga je ljubavna veza gotovo sigurna. Mnoštvo zajedničkih tema ulijevat će vam osjećaj da se odavno poznate, neki će čak biti uvjereni da je veza sudbinskog predznaka. I bit će u pravu, jer od prvog trenutka upoznavanja imat ćete osjećaj kao da se poznajete već godinama.

Bračni partneri osjećat će da je ono što ih povezuje jače od svih zapreka. Zajedničko rješavanje problema učvrstit će vezu, a nadolazeći blagdani stvoriti toplinu u kućnom ognjištu.

Posao

Bavite li se financijama, trgovinom i osiguranjem, poslovi će se izvrsno razvijati, a moguće je i promaknuće. Bit ćete jako uvjerljivi u komunikacijama, što je samo jedna od prednosti koju zahvaljujete pozitivnom utjecaju Merkura. Posao kojeg niste stigli ili mogli završiti, bit će završen. Nezaposleni će imati bolje šanse za zaradu jer će im se ponuditi sezonski, odnosno jednokratan honorarni posao.

Bit ćete spremni preuzeti inicijativu i tamo gdje se čini da šanse za uspjeh baš i nisu velike. Ta će se odlika mnogima financijski isplatiti, ali jedino uz uvjet da u akcijama ne pretjerujete, znači ključan je osjećaj za mjeru. Bavite li se umjetnošću ili estradnim poslovima, porast kreativnosti donosi dobre rezultate. Mnogima od vas pružit će se dobra poslovna prilika, koja će uključivati i kraće putovanje. Promjene će vam odgovarati jer će biti pozitivne i u vašu korist. Upoznat ćete osobu koja će vam u najskorije vrijeme ponuditi pomoć i uvesti vas u poslovne krugove u koje biste inače teže došli.

Budući da je mjesec povoljan za prezentacije novih proizvoda, ako je vaša branša vezana uz takvo što, uspjeh vam je zajamčen. Ipak, situacija će se odvijati postupno ali uzlazno, zato neka vas osjećaj nestrpljivosti zaobiđe. Šarmom i odmjerenim nastupom pridobit ćete jednog poslovnog suradnika – plodovi tog posla neće izostati, no trebat će malo pričekati.

Zdravlje

Oni koji pate od kroničnih bolesti razmišljat će o posjeti liječniku. Mnogima će raspoloženje varirati od euforije do malodušnosti, dok će neki brinuti o zdravlju jednog od ukućana. Od 22. prosinca ulazite u sjajno razdoblje jer vas vladavina Jarca osnažuje i psihički i fizički. Također će vam i imunitet dostići višu razinu, ali tijekom blagdana teško ćete izbjeći nadutost te jutarnji mamurluk. I sami znate čime rezultira pretjerano uživanje u hrani i piću.

SAVJET
Ne budite skromni kad situacija nalaže da bi trebali istaknuti svoje vrline – u okruženju ste osoba koje bi rado ugrabile poslovnu priliku koja se pruža samo vama. Koliko u ljubavi dajete, toliko ćete i primiti.

SEKS
Seksualni život bit će vam bogat, raznovrstan i uzbudljiv. Strastveni i osjećajni, partneru ćete biti jako privlačni, naročito jer ćete mu ispunjavati sve želje.

POSAO
Dobri odnosi s klijentima, suradnicima, partnerima, kupcima, obilježit će veći dio prosinca. Zajednička proslava u krugu suradnika u ovo predblagdansko raspoloženje, donosi novu poslovnu ponudu.

ZDRAVLJE
Mnogi od vas će upražnjavati sportske aktivnosti. No kontrolirajte krvni tlak koji bi mogao oscilirati. Mogući su problemi s kralježnicom, izbjegavajte napore za koje fizički niste spremni.

OBITELJ
Član rodbine ili bliska osoba koja živi u inozemstvu najavit će vam skori dolazak. Novonastali problem s mlađim članom obitelji, bit će uz obostrano zalaganje riješen.

NOVAC
Manji dugovi nekima su mogući. Pomnim i realnim raspoređivanjem financija rizik ćete svesti na minimum ili ga, još bolje, uopće neće biti. Blagdani su pred vratima pa će neke “peglanje“ kartica novčano unazaditi.

SRETNI DANI:
8., 17., 26., 31.
Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Pred vama je turbulentan, ali svejedno lijep ljubavni mjesec. U tome će vam od velike pomoći biti naklonjena Venera u Škorpionu, pa možete punoga toga dobroga učiniti ako vam je veza zapala u krizu. No ipak, izbjegavajte rasprave i svađe od 12. prosinca kada će vas Merkurov retrogradni utjecaj učiniti neobjektivnima. Preuveličavat ćete partnerove mane, nećete imati strpljenja u razgovoru s njim, doslovno ćete biti ‘kratkog fitilja’. No sve se mijenja od 23. prosinca – tada će većina planeta biti na vašoj strani, pa će u napetim ljubavnim odnosima napokon zavladati mir i stabilnost.

Promijenite neke od svojih tvrdokornih stavova, jer će to pozitivno utjecati na vašu vezu. Neki će obnoviti vezu sa starim partnerom, dajući mu novu priliku, što i neće biti loš izbor. Osjećat ćete da vas još uvijek vežu jake spone, da postoje obostrani osjećaji. To će vam dati snage da nastavite tu vezu i dodatno se zbližite.

Samcima će Venera u Škorpionu otvarati mogućnosti za novu ljubavnu vezu. Uspavani osjećaji će se buditi, moguća je veza s osobom iz nekog drugog grada. Novih poznanstava i susreta bit će na svakom koraku. Ugodni razgovori protegnut će se do kasno u noć, a najčešće završiti dogovorom za ponovni susret. Nakon toga, sve će se odvijati brzo. Slobodno ćete se prepuštati osjećajima i otvoreno pričati o sebi. Takav nastup motivirat će drugu stranu da vam uzvrati jednakom mjerom. Bit ćete strasni ljubavnici, ugodno društvo za razgovor i prijatelj na kojeg se može osloniti. Bit ćete ležerni i ulijevati povjerenje. Neki će na novogodišnjem tulumu nekog upoznati. Kako god bilo, ovo je mjesec koji vam zasigurno donosi novu ljubav.

Posao

U prvoj polovini mjeseca očekuje vas uspješno razdoblje. Jedni će zasnovati stalni radni odnos, drugi dobiti primamljiv honorarni posao, dok će neke razveseliti nenadani novčani dobitak. Oni koji pokreću vlastiti posao, to će napraviti u povoljnim okolnostima. Ribe mogu računati i na povišicu plaće, a umjetnici na priznanja. Imat ćete dobru koncentraciju i zavidnu sposobnost jasne komunikacije sa suradnicima. Studenti i đaci lako će pamtiti, a Ribe čiji posao zahtjeva verbalnu vještinu, bit će veoma inspirativni. Iako ne bez stresa i živciranja, iskazat ćete svoje sposobnosti i talente, nadjačati protivnike i dokazati svoju vrijednost. Uvjerit ćete se da vaš natjecateljski duh obećava uspjeh. Bit ćete nezgodan protivnik, ali i najbolji suradnik koji se može poželjeti. I financijska situacija će se popraviti – možda dobijete zakašnjele isplate, honorare ili božićnicu. Privatni poduzetnici će bolje zarađivati, ulagati u novu tehnologiju i zapošljavati nove djelatnike. Poslove ćete uspješno privesti kraju i uživati u predblagdanskom ugođaju.

Vrijeme od 24. prosinca obilježit će razne zapreke – neki od dokumenata će se zagubiti, korespondencija s nekim partnerima neće vas zadovoljavati, postajat ćete sve nestrpljiviji. Nepovoljan Merkurov utjecaj dodatno će komplicirati i one tek započete poslove. Nadređeni će biti dosta nervozni, što će se odražavati i na vaše ponašanje. Bit će važno zadržati mirnoću koliko je više moguće i ne započinjati nove aktivnost.

Zdravlje

Iako osjetljivijeg zdravlja, vaš optimizam ništa neće sprječavati. Odlasci na zabave, izlasci u kino i druženje s dragim prijateljima jako će vas privlačiti. Na trenutke će se javiti i potreba za samoćom, što će biti pozitivno. Preispitat ćete neke situacije i donijeti ispravne odluke, što će vam donijeti psihičko rasterećenje. Vaše najbolje zdravstveno razdoblje bit će nakon 23. prosinca kada započinje vama sklona vladavina Jarca. Osjetit ćete pojačan priljev energije i samopouzdanja, a dobro ćete odlijevati i sezonskim virozama.

SAVJET
Neki ljudi nastojat će umanjiti vašu važnost ili vas onemogućiti u poslovnom usponu. Najbolje je da takve pojedince ignorirate jer vam nije potrebno da se spuštate na njihov nivo.

SEKS
Oplemenit ćete svoj erotski život maštovitošću i razigranošću. Slobodni, nije isključeno da se u ovom mjesecu zaljubite na prvi pogled, obnovite odnos iz prošlosti ili se prepustite intrigantnom flertu.

POSAO
Početkom mjeseca bit ćete dobri organizatori i planeri, lukavi kada je potrebno, ali zato pravedni i oštroumni. Vrijeme za odmor rezervirajte od 24.12. jer vam je Merkur tada nesklon.

ZDRAVLJE
Iako ćete početkom mjeseca biti jako osjetljivi od 23. 12. vaše će se zdravlje popraviti. Privlačit će vas druženja i putovanja, a najviše će vas veseliti proslava Nove godine u velikom društvu.

OBITELJ
Posesivan odnos prema djeci i vama dragim ljudima neće naići na njihovo odobravanje. No na vrijeme ćete uvidjeti pogreške. Partner bi mogao bolje zaraditi ili će dobiti povrat posuđenog novca.

NOVAC
Očekuje vas podosta troškova. Roditelji će plaćati instrukcije svojim školarcima, ali ćete se istrošiti i za blagdane. No opća financijska slika nije loša – moguć je kakav novčani dobitak.

SRETNI DANI:
3., 10., 23, 29.