Mjesečni Horoskop

Veljača 2023. Mjesečni horoskop za vatrene znakove: Ovan, Lav i Strijelac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Početkom mjeseca bračni odnosi mogli bi biti napeti, a vaša nesigurnost i ljubomora potkopavat će vaš unutarnji mir. Kada biste bili fleksibilniji i više vjerovali partneru, shvatili biste da su neke stvari između vas dvoje rješive. Ako ste sami, nalazite u neizvjesnoj situaciji . Druga strana nikako da se izjasni što želi. Nemojte postati dio takve igre, radije se privremeno povucite i glumite nezainteresiranost. Možda će to drugoj strani pobuditi zanimanje za vas. Sve do 20. veljače trajat će nepovoljno ljubavno razdoblje u kojem nećete znati na čemu ste s partnerom ili simpatijom. Prevrtljivo ili neodgovorno ponašanje voljene osobe često će vas dovoditi do ruba strpljenja. Ako ste u nekoga zaljubljeni, možda vam osjećaji neće biti uzvraćeni ili druga strana ima svojih ljubavnih problema pa zato ne može biti s vama.

No sve se mijenja Venerinim ulaskom u vaš znak od 21. veljače. Dani strahova i sumnji ostat će iza vas, a vi ćete zaploviti mnogo mirnijim i sretnijim ljubavnim vodama. Imat ćete na svojoj strani i lijep Marsov utjecaj, pa će spoj tih dviju planeta donijeti strast i ljubav u vaš život. Ako ste u vezi ili braku, primijetit ćete da se partner više trudi oko vas, da vam iskazuje ljubav i pažnju, a i seksualni život postat će vam bolji nego početkom mjeseca. Sve će se stabilizirati i doći na svoje, samo budite strpljivi jer je to osobina koja će vam u veljači nedostajati. Htjet ćete brza osjećajna rješenja pa biste mogli previše “pritiskati“ partnera i očekivati da se promijeni preko noći. Pred slobodnim Ovnovima su dani koji će ispuniti njihova očekivanja. Druga polovina mjeseca prava je prilika da se zbližite s osobom koja vam se sviđa, jer teško će moći odoljeti vašem šarmu i privlačnosti. Vrlo brzo mogli biste se naći u lijepoj i strastima nabijenoj vezi.

Posao

U dobrom ste razdoblju, no unatoč tomu neke se stvari neće odvijati kako biste željeli. Uzrok se krije u Merkuru koji je do 11. 2. u vama nepovoljnom Jarcu, što može donijeti prolazne zbrke u komunikaciji sa suradnicima, kolegama ili šefovima, pa i strankama. Zapisujte bitne podatke, nemojte se oslanjati na pamćenje. Ne dramatizirajte zbog nekih poslovnih situacija jer će imati poučnu ulogu – naučit će vas kome trebate ukazati svoje povjerenje, a kome ne. No u cjelini gledano, uspijevat ćete isplivati iz svih poslovnih problema, osobito nakon 12. veljače, kad Merkur ulazi u Vodenjaka. Mars u Blizancima donosi vam pozitivan priliv tjelesne energije pa ćete dobro podnositi napore.

Mjesec je dobar za planiranje i postavljanje novih životnih ciljeva. Nećete pogriješiti ako hrabro zagrizete u poslovne izazove. Mnogi od vas riješit će pitanje mirovine, registrirati privatnu tvrtku ili ostvariti suradnju s prijateljem. Mogli biste se izboriti za povoljnije uvjete rada, primiti komplimente nadređenih ili oplemeniti svoj radni prostor lijepom slikom ili kakvom ukrasnom biljkom. Bit ćete jako energični i borbeni, prvi dolaziti na posao, a posljednji odlaziti. Vrijedno ćete raditi, no pazite da se previše ne iscrpite. Štedite svoju energiju jer će vam trebati za finalizaciju poslova. Planeti će vam omogućiti da uz pomoć protekcija ostvarite kvalitetne rezultate i svoju učinkovitost podignete na željenu razinu. Najzapaženiji bit će umjetnici, profesori te svi oni koji se koriste osobnim talentom i ručnim vještinama.

Zdravlje

Početkom mjeseca živjet ćete mirnije i više se povlačiti u svoj svijet, izbjegavajući pretjerana druženja. Mogli biste posjetiti liječnika i riješiti problem koji vas je dugo mučio. No čuvat će vas vladavina Vodenjaka koja vam donosi obilje energije. Taj će znak biti zaslužan za vaš dobar imunitet i vitalnost. Bavit ćete se sportom, ići ćete u teretanu, trčati ili se baviti plesom. Psihičkoj ravnoteži pridonijet će stabilan ljubavni život te poslovni uspjeh. No morat ćete voditi više računa o prehrani jer će vam prekomjerno uživanje u omiljenim jelima i pićima, kao i neke nezdrave navike priskrbiti probavne tegobe.

SAVJET

Iskoristite ovaj mjesec koliko god možete, jer malo kad se događa da su planeti tako skloni kao što su vama. Uživat ćete u poslovnom uspjehu, stoga istaknite svoje ambicije, osobito nakon 12. 2.

SEKS
Vaš živahan duh privlačit će brojne udvarače i otvarati nove kombinacije, a Venera vas čini izrazito romantičnima i zaljubljivima. Uživat ćete u strastima s partnerom, biti bliski i povezani čvrstim sponama.

POSAO
Ovo je odličan poslovni mjesec u kojem neće biti većih problema. Od 12. veljače osvajat ćete poslovne vrhunce i napredovati. Isticat ćete se snalažljivošću i briljantnim idejama.

ZDRAVLJE
Bit ćete vitalni i puni pozitivne energije. Htjet ćete sve nadoknaditi pa ćete aktivirati društveni život, izlaziti i odlično se provoditi. Nalet energije iskoristite za bavljenje tjelesnim aktivnostima.

OBITELJ
Obiteljska sloga bit će neupitna. Ako je dosad i bilo napetih odnosa, uspjet ćete napraviti reda i mira u kući. Bit ćete najzaslužniji za obiteljski sklad pa će se vaša riječ slušati, a savjeti uvažavati.

NOVAC
Budite oprezni s novcem – lakomisleno ćete trošiti i teško odolijevati lijepoj odjeći i raznim drugim sitnicama, pa bi u vašoj kupovnoj košarici moglo biti i stvari koje vam nisu nužne.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za veljaču 2023.

Lav 23. 7.- 22. 8.

LJUBAV

Dvojaki planetarni utjecaji u veljači najavljuju neobična ljubavna zbivanja. Venera u Ribama poticat će vašu sumnjičavost u partnerovu vjernost, no počesto ni vi nećete biti sigurni u svoje osjećaje prema njemu. S druge strane, naklonjeni Mars ojačat će komunikaciju između vas i partnera, tako da će dobar razgovor biti odskočna daska za rješavanje nesporazuma. Samci, očekuju vas strastveni zagrljaji ili privlačna ljubavna ponuda od osobe koja će biti znatno starija ili mlađa od vas. Nekima među vama nije isključen ni susret sa starom ljubavi koja će vas intenzivno vratiti u prošlost. Ništa se bitnije neće promijeniti, ali će vam trebati nekoliko dana da shvatite kako niste spremni ponoviti ono što je nekad bilo. Vaši osjećaji bit će zakočeni kad su posrijedi ljubavna uzbuđenja, razmišljat ćete glavom, a manje srcem. U većini slučajeva to će vas očuvati od ljubavnih razočarenja, pa će veći dio veljače proteći bez većih uzbuđenja i neugodnijih situacija.

Od 21. veljače Venera ulazi u vama povoljan znak Ovna i donosi ljubavnu sreću. Veselit ćete se druženju s partnerom, a slobodno vrijeme koristiti za zajednički odlazak na putovanje ili u večernji izlazak. Takvi će vas trenuci i izleti opuštati i davati vam snage. Pronaći ćete nove zajedničke interese, mnogo razgovarati i razmjenjivati nježnosti. Često ćete se zajedno pojavljivati na javnim mjestima i druženjima. Bit ćete ponosni na partnerov izgled, ljepotu, šarm i rječitost. Vaša će se strast još više rasplamsati kada uvidite da se vaš partner sviđa i drugima, a ne samo vama. Za one koji traže srodnu dušu, posljednji tjedan u mjesecu ponudit će mnoštvo prilika. Krenete li u “akciju osvajanja”, nećete biti odbijeni. S druge strane dočekat će vas ljubaznost, druželjubivost i komunikativnost. Ubrzo ćete shvatiti da se izvrsno nadopunjujete te da se veza, na vaše iznenađenje, pretvara u trajnu i stabilnu.

Posao

Često nećete moći dokučiti razloge svom neraspoloženju. Sve će vam pričinjavati napor, a osobito odlazak na posao. Nailazit ćete na ljude koji će prema vama biti neljubazni, a neki će čak biti i drski. Dogovori će biti nepotpuni i nejasni, a često će i kasniti. Kolege i suradnici živcirat će vas svojom sporošću, pomanjkanjem ideja ili nedjelotvornim rješenjima tekućih problema. Bitno je da uredno arhivirate primljene dokumente, redovitije provjeravate jesu li vaši suradnici zaprimili poslovne zadatke i prije svega poštujete zadane poslovne rokove. Ako poslujete timski, nećete se najbolje slagati s poslovnim partnerima. Vi ćete nametati svoje ideje, a oni svoje i nikako se nećete moći složiti. Odnosi sa šefovima i nadređenima iziskivat će više opreza. Rad sa strankama će vas neizmjerno iscrpljivati. Morat ćete ljubazno odgovarati na njihova ponekad nelogična i suvišna pitanja. Ne vjerujte glasinama koje će kolati vašim radnim mjestom, ne dajte se uvući u ničije spletke.

Olakšanje vam stiže od 21. veljače kada će mnogi zastoji biti otklonjeni, a i Mars je na vašoj strani. Osjetit ćete da imate više energije, da vam se vraćaju motivacija i dobro raspoloženje pa ćete postati učinkovitiji i uspješniji. Mozak će vam bolje raditi, popravit će vam se koncentracija pa ćete biti usredotočeniji na svoje zadatke. Nekima se otvaraju plodne prilike za rad u inozemstvu ili će vas šefovi poslati kao predstavnika vaše tvrtke. Sklopit ćete povoljne ugovore, a i simpatije šefova bit će znakom da cijene vaš rad i trud.

Zdravlje

Iako će vam tjelesna forma biti jako dobro, najviše problema bit će povezano uz vašu psihu. Često će vas shrvati psihički umor i česte promjene raspoloženja. Situacija se nabolje mijenja Venerinim ulaskom u Ovna od 21. veljače, kada ćete imati više energije, ali i optimizma. Raspoloženje će vam se naglo popraviti pa će vas početi veseliti i male stvari. Probudit će se i vaš pustolovan duh, sve više ćete izlaziti i družiti se.

SAVJET

Budite oprezni u poslovnim aktivnostima, osobito od 12.2. kada ste u kriznom razdoblju. Dobro otvorite oči kako bi pogrešaka bilo što manje i ne donosite veće odluke jer ćete biti subjektivni.

SEKS
Iako će vam seksualna energija biti velika, vaša će ljubomora i posesivnost stvarati pritisak u ljubavnom odnosu. Ako vas partner koji put i odbije, odmah ćete posumnjati u njegovu vjernost, iako nema razloga za to.

POSAO
Nemojte pokleknuti pred poslovnim naporima ili neprilikama. Tko god nešto govorio protiv vas, ne dajte mu materijala za ogovaranje. Druga polovina mjeseca bit će znatno povoljnija od prve.

ZDRAVLJE
Vježbanje u teretani, trčanje ili plivanje na bazenu vratit će vas u željenu formu. Sa zdravljem nećete imati većih problema, čak štoviše, osjećat ćete se odlično osobito nakon 21. veljače!

OBITELJ
Pripazite na odnose s ukućanima jer ćete biti opterećeni poslom i vanjskim okolnostima. Sklona Venera vam od 21.2. donosi i lijepe trenutke, što ćete osjetiti po ugodnim obiteljskim i rodbinskim vezama.

NOVAC
Iako ćete ovaj mjesec dobro zarađivati, valja pripaziti na povećane troškove koji prijete u prvoj polovini mjeseca. Ako ste privatni poduzetnik, pazite u što ulažete svoj novac. Budite na oprezu!
Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

Sve do 20. veljače vaš će ljubavni život biti pun uspona i padova. Pokušat ćete podijeliti svoje poslovne brige s voljenom osobom, no druga strana neće imati sluha za vaše probleme. Smatrat ćete to nepoštenim pa će vaša veza prolaziti manju krizu, međutim, oboje ćete biti sigurni u međusobnu ljubav i to je ono što je u ovom trenutku najvažnije. Partner će od vas očekivati da mu češće budete na usluzi, odnosno da provodite više vremena s njim. Nastojte na vrijeme uočiti štetan utjecaj prijatelja ili rođaka na vaš ljubavni odnos. Okolina bi vas mogla zbunjivati svojim primjedbama, što bi povremeno moglo poljuljati vaše pozitivno mišljenje o partneru. Čuvajte se svoje povodljivosti!

Samci, moguće su kraće avanture, a jedna ljubavna priča započeta u prvim danima veljače sporo će se razvijati. Nemojte biti nestrpljivi, jer će vam zvijezde uskoro donijeti mnogo ljepšu ljubavnu situaciju. Nakon 21. veljače Venera ulazi u vama skloni znak Ovna, donoseći ljubavnu sreću. Uplovit ćete u nešto novo i to u velikom stilu. Pomno pratite razvoj jednog poznanstva, bilo da se on događa posredstvom interneta, chata, e- maila ili telefonskih razgovora. Tu će se izroditi ljubav, a uskoro bi moglo doći i do prvog susreta. Drugi će pak svoju novu simpatiju pronaći u društvenim krugovima, pa bi vas prijatelji mogli upoznati s nekim tko će biti zanimljiv. Kraj mjeseca bit će posebno lijep ne samo za slobodne Strijelce nego i za one koji su u vezi ili braku. Porast će međusobno povjerenje, bit ćete bliskiji s partnerom i više uživati u zajedničkom životu. Ženama onog znaka nije isključena mogućnost trudnoće, koja će razveseliti mnoge mlade bračne parove.

Posao

Bit ćete zadovoljni razvojem jednog poslovnog plana, no njegovu realizaciju očekujte u drugoj polovini mjeseca. Nemojte preuzimati previše obaveza, a u kontaktu s nadređenima pokažite više diplomatskog takta. Pratit će vas stres, kao i želja za povećanom zaradom, ambicijama i napredovanjima. Poslovni će vas zastoji pratiti do 11. veljače pa se pripazite pretjeranog živciranja. Ne doživljavajte osobno kritike i primjedbe drugih; shvatite ih kao poticaj koji će rezultirati boljim učincima. Mišljenja i stavovi će vam se razilaziti, stoga ovladajte kulturom poslovnih pregovora i uvjeravanja.

Naglo nabolje kreće vam od 12. veljače, kada će vaše ideje nailaziti na odobravanje i razumijevanje od strane suradnika i nadređenih. Osobito ćete biti uspješni bavite li se ugostiteljstvom, trgovinom i ekonomijom. Tražite li posao, mogli biste ga pronaći uz pomoć prijatelja i utjecajnih društvenih veza. Bavit ćete se poslovima koji vam pričinjaju zadovoljstvo, bilo da se radi o poslovima uređenja kuće ili okućnice ili o hobijima vezanima uz umjetnost, glazbu, književnost ili sport. Puni radne energije i entuzijazma bit ćete cijeli mjesec jer će vas Mars „tjerati“ na akciju. Bit ćete poduzetni, znat ćete izaći nakraj sa svim izazovima ili poslovnim problemima. Isticat ćete se oštroumnošću i snalažljivošću, a krasit će vas i originalne ideje. Neki među vama mogli bi i napredovati, ili barem od strane šefa dobiti pohvalu za dobro odrađen posao.

Zdravlje

U mjesecu ste u kojem vas očekuju povećana iscrpljenja. Morat ćete pripaziti na svoj imunitet, opskrbiti se vitaminima kako biste izbjegli ili ublažili simptome gripe ili prehlade. Pazite na probavu, kralježnicu i zglobove, a neki bi mogli imati problema sa zubima pa će morati otići kod stomatologa. Naglo poboljšanje osjetit ćete nakon 21. veljače kada će vas Venera u Ovnu puniti pozitivnom energijom i ojačati vam imunitet. Porast će i vaše samopouzdanje te vitalnost.

SAVJET

U napetom ste mjesecu koji vam donosi dosta poslovno – ljubavnih izazova. Bit ćete osjetljivi pa ćete se lako posvađati. Pokušajte se suzdržati, nastojte se ne zamjeriti utjecajnim pojedincima.

SEKS
Imat ćete oscilacija u ponašanju pa će vam u jednom trenutku biti do seksa, a već u drugom biste najradije izbjegli bračne dužnosti. No od 21. veljače strast se ponovno vraća u vašu spavaću sobu.

POSAO
Mogli biste imati nategnute odnose s kolegama, a s poslovnim partnerima teško ćete pronaći zajednički jezik. U poslovne akcije krenite od 21. veljače – tada će vam sve polaziti za rukom.

ZDRAVLJE
Posvetite više pažnje svom zdravlju, a ako se neke tegobe uporno ponavljaju, otiđite k liječniku i obavite pretrage. Zdravstvenih tegoba riješit ćete se nakon 21. veljače, kada ćete osjetiti znatno poboljšanje.

OBITELJ
Bit ćete u napetim odnosima s partnerovom obitelji. Neke riječi koje nisu trebale biti izgovorene, bit će uzrokom svađa. No zahvaljujući vašoj inicijativi, potkraj mjeseca svi će se nesporazumi pozitivno riješiti.

NOVAC
Puno novca odlazit će vam na preinake ili kućne popravke, a možda ćete imati i majstore. Novac će vam lako iskliznuti iz ruku pa će vam partner prigovarati da previše trošite.