Mjesečni Horoskop

Veljača 2023. Mjesečni horoskop za vodene znakove: Rak, Škorpion i Ribe

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

Početak mjeseca započet će idilično. Venera u naklonjenim Ribama sve do 20. veljače uvodi vas u dane strasti i novih ljubavi, čemu će se najviše razveseliti osamljeni. Očekuje vas rješenje zapetljanih ljubavnih priča, osobito ako ste bili u ljubavnoj vezi sa zauzetom osobom. Nećete podnositi tajne, obmane niti nerazriješene situacije i tako ćete se postaviti prema partneru. Dani su kao stvoreni za otvorene razgovore, razmjenu misli i skrovitih osjećaja.

Osamljeni će se lomiti između potrebe da zaključaju vrata svog intimnog svijeta ili se prepuste društvenom životu. Izaberite ovo drugo, jer vam ovi dani mogu donijeti zanimljivo poznanstvo. Osoba koju ćete upoznati bit će doista posebna – osim što će biti inteligentna, osvajat će šarmom i spontanim nastupom. Nije isključeno da se radi o nekom tko je iz druge sredine ili grada, a neki među vama simpatiju mogu upoznati i putem društvenih mreža.

Oni koji su u braku ili vezama, bit će posebno bliski s partnerom. Čak ćete imati snage otkriti partneru neke škakljive stvari iz svoje prošlosti, no voljeni se neće ljutiti nego će vas razumjeti. Imat ćete odličnu komunikaciju, a Rakovi u vezama uživat će u povećanoj nježnosti i bliskosti.

No od 21. veljače Venera se premješta u Ovna i donosi vam pomutnju u ljubavne odnose. Trošit ćete vrijeme na analiziranje partnerovih postupaka, razmišljati o značenju upućenih pogleda i bez razloga stalno sumnjati. No poticajna vladavina Riba neće vam dopustiti da klonete duhom. Iako ćete biti skloni pesimizmu, naklonjeno Sunce iz tog znaka otkrit će vam i ljepšu stranu života. Doduše, mašta će vas ponekad voditi predaleko – pridavat ćete pogrešan smisao događajima i preuveličavati ih, a teško ćete se oduprijeti i naletima ljubomore. No sve što će se događati, najviše će ovisiti o vama samima, stoga se opustite i nemojte toliko sve analizirati.

Posao

Pred vama je uspješan poslovni mjesec koji biste trebali maksimalno iskoristiti, osobito ako želite napredovati. Vladavina Riba od 19.2. upućuje na korist od poslovnih veza i konstruktivne odnose sa suradnicima i nadređenima. Izvjesna je potpora starijih ljudi, kao i odlični rezultati u pothvatima vezanim uz trgovinu, posredništvo, modu, farmaciju i zdravlje. Mogući su kontakti s medijima i uspješnost u javnim nastupima, pismenim i usmenim radnim zadacima, kao i spretnost u radnim zadacima vezanim uz posredovanje, prevođenje i zastupanje.

Naklonjena Venera istaknut će vaše umjetničke i kreativne potencijale, pa biste se s više žara mogli posvetiti svom omiljenom hobiju, primjerice plesu, glazbi ili dizajnu. Mogla bi vam se pružiti prigoda za javni nastup, izložbu ili promociju. Ostvarivat ćete zamišljeno. Sportaši će slaviti pobjedu, umjetnici ostvariti zapažen javni nastup, biznismeni primiti materijalnu pomoć, vjerojatno iz inozemstva, a administrativni djelatnici s lakoćom svladavati birokratske zamke.

No pripazite na razdoblje do 11. veljače – nepovoljni Merkur uvodi vas u stresno razdoblje pa su moguće nesuglasice sa šefovima, kolegama ili strankama koje će imati prigovora na vaš rad. Radni tempo bit će intenzivan, pa pazite da ne napravite kakvu pogrešku koju ćete naknadno morati ispravljati i koja će usporiti radni proces. Krećete li u poduzetničke vode ili otvarate kakav obrt, takve poslove obavite nakon 11. veljače kada vam je Merkur sklon. U tom razdoblju neće biti toliko izražene birokratske zavrzlame pa ćete sve papire i dozvole ishoditi u roku.

Zdravlje

Cijeli ćete mjesec biti u pokretu i odlično raspoloženi. Zanimat će vas svijet duhovnosti pa ćete čitati knjige na tu tematiku ili se početi baviti jogom, meditacijom. Imate li zdravstvenih tegoba, mogli biste se obratiti fitoterapeutu i konzumirati ljekovite biljne čajeve. Češće ćete patiti od nesanice ili jakog unutarnjeg nemirapa je bitno da negdje ispraznite tu nakupljenu energiju, najbolje sportom ili šetnjama.

SAVJET
Maksimalno iskoristite veljaču i napravite reda u svom životu. Sve što poželite sada ćete moći ostvariti, bilo da je to borba za bolji poslovni položaj ili proširenje obitelji, brak i potomstvo.

SEKS

Mogli biste posjetiti sex – shop trgovine i pronaći nešto zanimljivo za sebe ili partnera. Libido će vam biti jako visok, pa ćete s partnerom češće boraviti u spavaćoj sobi i izmjenjivati nježnosti.

POSAO

Ovo će za vas biti poslovno vrlo uspješan mjesec, osim posljednjeg tjedna kada će vam pasti motivacija. No sve u svemu, bit ćete zadovoljni postignutim rezultatima kao i svojom visokom radnom motivacijom.

ZDRAVLJE

Najbolje ćete se osjećati od 19.2. kada ćete biti puni pozitivne energije. Imat ćete snage za sve obaveze, a ni društveni život nećete zapostavljati, što će vas puniti optimizmom.

OBITELJ

Imat ćete skladne obiteljske odnose pa ćete zajedničkim snagama dolazi do mnogih ciljeva ili kvalitetnih rješenja. Sredinom mjeseca mogu izbiti tenzije zbog nečijeg neodgovornog ponašanja.

NOVAC

Financijska situacija mogla bi se poboljšati. Možda ćete početi bolje zarađivati, a i oni koji se bave honorarnim poslovima, bit će zadovoljni svojim prihodima. Nekima novac pristiže iz inozemstva.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za veljača
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Vladavina znaka Ribe naglasit će vašu potrebu za osjećajnom primopredajom, nježnošću i romantikom. Ako ste u duljoj vezi, razmišljat ćete o zajedničkom životu. U bračnom životu vladat će uzajamno povjerenje. Jedno drugom pričat ćete detalje o svojim poslovima i planovima za budućnost te češće nego inače tražiti savjet.

No zbog nepovoljnog Merkura razdoblje od 12. veljače može unijeti i pokoju napetost u vaš odnos. Nećete se najbolje sporazumijevati ili nećete imati strpljenja za partnera. Bit će učestale rasprave oko različitih pogleda na život, suprotnih interesa, pristupa odgoju djece, kućnim obavezama i načina raspolaganja novcima. Sve biste tako jednostavnije rješavali, samo kada biste se više kontrolirali i pripazili na izbor riječi.

No zahvaljujući naklonjenoj Veneri, sve do 20. veljače ljubavna energija koju daje taj planet čuvat će vaš odnos od većih problema. Osjećat ćete da vas za partnera vežu jake i duboke spone, i da nikakav problem ne može narušiti kvalitetu vaše veze.

Slobodni Škorpioni osjećat će se osamljeno. Nećete moći odoljeti čarima egzotike i drukčijeg, pa će vas privlačiti osobe osebujne životne filozofije ili one koje žive drukčijim načinom života. Mogli biste upoznati nekog tko će vam se odmah svidjeti i s kime ćete moći satima pričati i zabavljati se. Otkrivanje uzajamnih simpatija događat će se brzo, a s vremenom spoznat ćete da posjedujete puno zajedničkih osobina i interesa. I sa seksualnim životom bit ćete jako zadovoljni – povoljna Venera budi vaše strasti i zaspalu erotsku energiju. Nakon 21. veljače osjećajni će naboj malo popustiti pa umjesto velike strasti nastupa mirnije razdoblje, ali koje vam donosi više uzajamnih osjećaja te čvršće i stabilnije odnose s partnerom.

Posao

Sunce u znaku Riba pogodovat će ispunjenju vaših ambicija, a ujedno učiniti vidljivima plodove dosadašnjeg truda i zalaganja. Iako će nepovoljni Merkur od 12.2. usporavati i otežavati kolanje informacija, unositi zbrku u pismenu i usmenu komunikaciju, pokazat ćete se kao osoba koja se najbolje snalazi u kojekakvim zavrzlamama. Pritom ćete nastupiti odrješito i hrabro, a pojedince onemogućiti da vam otežaju situaciju.

No oprez će ipak biti potreban. Obavljate li visoku ili javnu djelatnost koja je podložna ili ovisna o mišljenju javnosti, morat ćete birati riječi i paziti što govorite pred ljudima. Moguća su neslaganja s politikom nadređenih, oni će zagovarati tradicionalne metode rada, dok ćete vi ispoljavati kreativnost i originalnost. Budite oprezni u kontaktima s nadređenima ili partnerima od kojih očekujete plodnu suradnju. Moglo bi vam se dogoditi da planete u pogrešnom trenutku i time ugrozite postignutu razinu pregovora.

No sve dolazi na svoje nakon 19. veljače. Zapreke koje su vas ometale u poslovanju, bit će znatno manje, a povoljna vladavina Riba bit će zaslužna za vašu visoku radnu motivaciju. Porast će vam ugled, mogli biste primiti nagradu za minuli rad, ili kao umjetnik imati bolji odaziv kod publike. Korisne poslovne informacije crpit ćete iz postupaka i odluka drugih ljudi ili konkurencije. Izvjesna je materijalna potpora starijih ljudi, primjerice roditelja ili zarada putem kupoprodaje nekretnina.

Zdravlje

Mars upućuje na aktiviranje kroničnih boljki te nervozu. Imate li kakvu prehladu ili gripu, odležite je do kraja kako ne biste pogoršali svoje stanje. Jedni među vama češće će posjećivati liječnika, dok će drugi njegovati bolesnog ukućana. No psihički ćete biti u odličnoj formi pa će snaga vaše volje biti velika. Upravo ćete se njome othrvati svakoj bolesti i nećete sebi dopustiti samosažaljenje. Od 19.2. ništa vas neće moći izbaciti iz takta, a vaša visoka motivacija i energičnost, bit će privlačna drugim ljudima.

SAVJET
Bit ćete previše izravni pa ćete mnogim ljudima izreći i što treba i što ne treba. Nastojte se što manje iscrpljivati poslom i budite ljubazniji u radu sa strankama, ali i s kolegama te šefovima.

SEKS
Bit ćete naglašeno seksi i zavodljivi. Uzbudljiv flert s nekim tko će vas fizički snažno privući, pokazat će vam pravu stranu vaše strastvene prirode. Bit ćete iznenađeni koliko možete biti vatreni.

POSAO
Bit će ovo vrlo naporan mjesec za vas. Šefovi će mnogo očekivati od vas, a i poslovi će se gomilati pa nećete znati čemu dati prednost. Organizirajte se dobro kako biste sve stigli obaviti.

ZDRAVLJE
Planete će većinom čuvati vaše zdravlje, iako nije isključena prehlada ili grlobolja. Bit ćete puni pozitivne energije pa ćete probleme okretati na šalu. Još bolje ćete se osjećati od 19.2.

OBITELJ
Imat ćete odlične odnose s obitelji pa će u vašem domu vladati ugodno ozračje. Čak i ako postoje neki problemi, znalački ćete ih rješavati. Mogli biste planirati putovanje ili biti odvojeni od obitelji.

NOVAC
Nećete baš najvještije raspolagati s novcima. Mogli biste se upuštati u nepotrebne troškove ili posuditi nekom veći novčani iznos za koji je upitno hoće li vam biti vraćeni.
Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Mjesec pred vama odvijat će se pod zaštitničkim uplivom Venere u vašem znaku, pa prilike za nove ljubavne veze samcima neće nedostajati. Intenzivirat ćete izlaske i spontanije se upuštati u flert. Uživat ćete u igri osvajanja pa će oko vas biti udvarača. Imate li simpatiju koju potajno priželjkujete, ona bi vam na vaše veliko iznenađenje mogla priči.

Zračit ćete šarmom, biti zabavni i veseli. Bit ćete glavni u društvu, sve će se vrtjeti i događati oko vas. Privlačit će vas iskusni i zreli pojedinci kojima je do normalne veze, a ne samo do zabave i površnog flerta. Jednu takvu osobu mogli biste i upoznati. Odmah ćete se naći na istoj valnoj dužini, a komunikacija će teći spontano. Osjećaj da s nekim možete pričati cijelu noć i da vam nedostaje kad svatko ode svojoj kući, bit će uzajamni i značit će da se događa nešto posebno. Vrlo brzo mogli biste se zaljubiti, a i druga strana će vam uzvraćati osjećaje.

Od 21. veljače osjećajni će zanos malo splasnuti, no ljubav će vas i dalje vezivati jedno za drugo. Veze koje započnu tijekom ovog mjeseca, imaju velike izglede da traju u vremenu i ozakone se posjetom matičnom uredu.

Vezane Ribe mogu očekivati izvanbračne ljubavne ponude, za što će krivac biti Venera u njihovom znaku. Novo poznanstvo zagolicat će vašu maštu. Nekoliko dana u mjesecu bit ćete potpuno opsjednuti mislima na osobu koja vam se svidjela i koja vam nudi nešto što vam nedostaje u braku. Ipak, u okrilje bračne sigurnosti vratit ćete se brzo, već iza 21. veljače kada ćete shvatiti da je rizik prevelik. Ako ste u vezi, vaš će odnos biti posebno lijep i nadahnut. Partner će vam znati ugoditi, izvoditi vas na lijepa mjesta, upoznavati sa svojim prijateljima i rodbinom te vam na taj način pokazati da su njegovi osjećaji prema vama itekako ozbiljni.

Posao

Iako ste do 11. veljače u sjajnom poslovnom razdoblju i dalje budite na oprezu. Ne dopustite da vam otežane okolnosti poljuljaju samopouzdanje. Nekim stvarima ne možete upravljati, stoga ih prihvatite što mirnijeg srca. Budite suzdržljivi prema poslovnim prijedlozima prijatelja, osobito ako uključuju promjenu radnog mjesta ili novčana ulaganja. Zakupite se svakodnevnim aktivnostima, kako ne biste puno razmišljali o općim problemima.

Nepovoljni Merkurov utjecaj od 12. 2. donosi probleme u komunikaciji, učenju ili putovanjima pa nemojte prilaziti poslu na površan način. Pazite gdje odlažete papire, dokumente, račune i ključeve jer ćete biti skloni gubljenju stvari. Udaljite se od problema koje zasad ne možete riješiti, kao i od ljudi u kojima ne nalazite potporu. Nemojte preuzimati dodatne poslove jer ćete teško na kraj s njima. Pazite kome se povjeravate ili otkrivate poslovne tajne, kako vam se to ne bi vratilo kao bumerang. Budite na oprezu, pazite s kakvim se ljudima okružujete jer ne možete baš svima vjerovati. Mars koji će biti u Blizancima tjerat će vas na akciju, no okolnosti i neki ljudi u tome će vas sputavati.

Od 21. veljače počet će vam se popravljati financijska situacija. Bitno je napomenuti da od tog datuma izlazite iz stresnog poslovnog razdoblja pa ćete biti opušteniji i poslovno produktivniji. Porast će vaša svijest o vlastitim vrijednostima, imat ćete više samopouzdanja. I šefovi će vas početi primjećivati i zapažati koliko ste vrijedan radnik. Stoga neće čuditi ako vas opterete s dodatnim poslovima, jer su uvjereni da ćete ih baš vi najbolje odraditi.

Zdravlje

Mars u Blizancima tjerat će vas na povećane napore, stoga neće čuditi ako ćete osjećati umor. Živjet ćete previše aktivno, pretjerivati u radu, ali i u noćnim provodima. Usporite tempo kako se ne biste previše iscrpili. Od 19. veljače počinje vaša astrološka vladavina pa ćete manje biti pod stresom i na putu oporavku. Počet će vam se vraćati samopouzdanje, a bit će i bolje raspoloženi. Ako ste bolesni, nakon tog datuma brže ćete se oporavljati.

SAVJET
Posvetite se sebi i odmaknite se od ljudi koji vas iscrpljuju. Druga polovina mjeseca odlična je za poslovna zbivanja pa ako tražite posao, tada se više angažirajte. U ljubavi budite manje ljubomorni.

SEKS
Za vašu psihičku ravnotežu bitno je da imate partnerovu potporu i redovite seksualne odnose. No kako je Venera u vašem znaku, skladan ljubavni i seksualni život itekako će biti ostvariv.

POSAO
U prvoj polovini mjeseca mogući su zastoju i teškoće u protoku informacija. No od 21. veljače sve kreće nabolje pa se vraćaju vaš optimizam i radna energija. Počet ćete bolje zarađivati.

ZDRAVLJE
Bit ćete energični i društveni, ali i neumorni. Venera u vašem znaku mogla bi vam pojačati apetit pa se pripaziti debljanja. Sportom se oslobodite nagomilanog stresa.

OBITELJ
U vašem domu bit će dinamično i bučno. Nećete podnositi dosadu. Posjećivat ćete prijatelje i pozivati ih u goste, piti kavu sa susjedima i učvrstiti odnose s bližom rodbinom.

NOVAC
Bit ćete vješti s novcem. Znat ćete kako uštedjeti i raspodijeliti prihode pa će računi biti pravodobno plaćeni, a dugovi podmireni. Osim redovnih prihoda, novac vam stiže i od honorarnih poslova.
Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar