Mjesečni Horoskop

Veljača 2023. Mjesečni horoskop za zemljane znakove: Bik, Djevica i Jarac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Bik 21. 4.  – 21. 5.

Ljubav

U prvoj polovini mjeseca s partnerom ćete bolje komunicirati pa ćete razjasniti stare nesporazume i dvojbe. Samci će uživati u pažnji udvarača. Uživajte u ljubavnom životu, jer vam zvijezde pripremaju priliku da doživite upravo ono o čemu dugo maštate. Mogli biste u novom društvu upoznati nekog tko će vam se svidjeti na prvi pogled. Nije isključeno da vas baš prijatelji upoznaju s vašom novom simpatijom. Osjećaji će buknuti već prilikom prvog susreta pa ste na korak do prave veze. Iako će komunikacija zapinjati i trebat će vam vremena da se prilagodite jedno drugom, ljubav će ipak carevati vašim odnosom. Potkraj mjeseca može doći do osjećajnog zahlađenja, no to će biti prolazno pa vas upozoravamo da ne donosite brzoplete odluke. Pustite neka se veza razvija – vrijeme radi za vas!

Zauzete će voljeni iznova osvajati. Izvodit će vas na večere i dokazivati koliko mu je stalo do vas ili izraziti želju da postanete roditelji. Ponekad se nećete najbolje razumjeti, osobito od 12. veljače, no ljubav će uvijek biti tu negdje oko vas. Vaše osjećaje nitko i ništa neće moći ugasiti. Osjetit ćete da vas za partnera vežu jake spone i da se zajedničkim snagama možete oduprijeti svakoj nevolji.

Od 21. veljače ulazite u turbulentnije razdoblje. Posvetite se ljubavi, provodu i društvu. Pronađite lijepe strane svoje veze, usprkos problemima. Nemojte postavljati prevelike zahtjeve i očekivati čuda, budući da je za vas ovo vrijeme strpljenja i ulaganja u osjećajnu budućnost. Ne znate li nositi s osjećajima, dopustite partneru neka vas barem u stanovitoj mjeri vodi, kako ne biste stalno mislili da sve morate nadzirati. Nemojte izreći nešto zbog čega ćete požaliti i poslije se kajati. Nekima će se u život vratiti stara ljubav pa će biti prilika za nove osjećajne početke.

Posao

Morat ćete se boriti s okolnostima koje nije moguće predvidjeti. Stoga, nemojte sebi predbacivati da ste za neke stvari sami krivi. Pričekajte bolja vremena, a ovo nešto manje sklono razdoblje prihvatite što smirenije. Bit ćete nesmotreni pa budite oprezniji kod važnijih poslovnih zahvata. Izvjesno je da ćete često nailaziti na otpor nadređenih te ulagati mnogo energije kako bi poslovi bili dovršeni u zadanom roku. Često će vas smetati sebičnost suradnika i šefova, koji neće imati sluha za vas. Posebno napeto razdoblje bit će od 12.2., kada će vam malo toga polaziti za rukom. Bit ćete zaposleni preko mjere, bilo da je riječ o uredskim ili kućnim obavezama.

Pokazat ćete zavidnu učinkovitost na poslu, no često ćete se i iscrpljivati, ostajući raditi prekovremeno. Planeti će vas tjerati na svadljivost pa ćete pojedincima reći u lice ono što ste dugo prešućivali. Ljubaznošću možete postići neizmjerno više nego svađom. Nerijetko će vam se činiti da vas netko ogovara ili vam ne iskazuje poštovanje. Povucite se pred sukobima i napadima okoline.

Mnogo bolje razdoblje bit će ono koje počinje od 19. veljače, kada će sklona vladavina znaka Ribe pridonijeti boljim suradničkim odnosima, a i neki vaši planovi napokon će ugledati svjetlo dana. Poslovat ćete lakše i s manje opterećenja. Iako će vas mučiti slaba koncentracija, to se neće odraziti na radna postignuća. Bit ćete jako vrijedni i snalažljivi pa će vam se kolege diviti, a šefovi više poštovati.

Zdravlje

Bit ćete stalno u pokretu, željni zabave i dobrog društva. Od 21. veljače bit ćete skloniji zatvaranju u sebe i analiziranju problema u svom miru i samoći, no nemojte u tome pretjerivati. Pripazite na žlijezde s unutarnjim lučenjem, kao i općenito na hormone. Izbjegavajte ljude zaražene gripom i često provjetravajte svoju sobu prije spavanja, kako biste lakše usnuli.

SAVJET
Nemojte dopustiti da vaš ljubavni život poljulja utjecaj bivšeg partnera. Ograničite njegov utjecaj na svoj život, a vi se radije okrenite novoj ljubavi. Izbjegavajte veze sa zauzetima.

SEKS
Vaša će seksualnost biti jaka, ali prigušena. Osjećajno ćete se teško otvarati, a ako ste na početku ljubavne veze, više će vam biti do nježnosti nego do samog seksualnog čina.

POSAO
Bit će ovo naporan poslovni mjesec u kojem ćete se dokazivati i boriti za svoja prava. No čvrsti ste i odlučni pa ćete svakom dokazati da se s vama nitko, pa ni šefovi ne mogu poigravati.

ZDRAVLJE
U stresnom ste mjesecu, ali ćete dobro podnositi napore ili nepovoljne prilike. Čuvajte svoje grlo, osobito do 18.2. kada će vam vitalnost biti u padu. Trebat će vam što više kvalitetnog odmora.

OBITELJ
Brižno ćete voditi računa o kući, budno nadzirati djecu i brinuti o bračnom partneru. Pomno ćete paziti da ništa ne ugrozi obiteljski sklad, no neke trzavice i svađe nećete izbjeći.

NOVAC
Moguća su blaga poboljšanja vaše materijalne situacije. To još neće biti ono što očekujete i vama treba, ali ipak sve polako ide nabolje. Očekujete li novac, izgledno je da ćete ga dobiti do 11. veljače.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za veljaču 2023.
Djevica 23. 8. – 22. 9.

Ljubav

Očekuje vas turbulentan ljubavni mjesec u kojem će biti mnogo uspona, ali i padova. Ako ste u braku, moglo bi biti mnogo napetosti između vas i partnera. Nisu isključene ni svađe, ali koje će jenjavati nakon 20. veljače. Vas i partnera će razdvajati karakterne razlike koje će buknuti u punoj snazi. Moglo bi se dogoditi da nekoliko dana ne razgovarate, ljuti jedno na drugog. Ako ste u vezi, imat ćete osjećaj da partnera ne poznajete dovoljno. Hladnoća i nerazumijevanje uvući će se u odnos pa ćete razmišljati i o prekidu. Nemojte nikud žuriti ili pod stresom donositi radikalne odluke. Kriza je prolazna i prema kraju mjeseca vratit će se izgubljeni mir i stabilnost. Razgovarajte s voljenim, nemojte se ograđivati šutnjom. No bez obzira na osjećajne teškoće, mnogi pripadnici vašeg znaka baš će se u ovom mjesecu vjenčati. Ako ste u dugoj i ozbiljnoj vezi, partner bi vas mogao zaprositi ili predložiti zajednički život.

Ako ste sami, okrenite se prema sebi, sjetite što vam je potrebno kako biste se osjećali ispunjenima. Razne obaveze vas sve više vežu uz posao, pa se privlačnost može pojaviti prema poslovnom suradniku ili prijateljskoj osobi. No koga god upoznali ovog mjeseca, radit će se o jako erotičnoj i seksualnoj vezi. Novi partner osvojit će vas svojim šarmom i strastvenošću koja vama, suzdržanim Djevicama, u početku može i smetati. No kako vrijeme bude prolazilo, ono što vas smeta počet će vas snažno privlačiti. Bit ćete karaktera punih suprotnosti, ali unatoč tomu dobro ćete se nadopunjavati. Nekima među vama mogle bi se svidjeti dvije osobe – jedna će biti netko koga već poznajete, a druga netko potpuno nov. Bit ćete na mukama odlučiti koga izabrati, no dajte si vremena i pustite neka vaše srce odluči.

Posao

Izvjesne su promjene u radnom okruženju. Morat ćete prilagoditi svoje djelovanje okolnostima, što će od vas iziskivati povećani napor. Bit će važno zadržati mir i prilagoditi se okolnostima uz što manje potrošene energije. Radit ćete više nego inače, često i prekovremeno. Razdoblje je pogodno za ostvarivanje financijskih ciljeva. Ako vam je posao na bilo koji način vezan uz novac, instinkt i osjećaj vas neće prevariti. Što se više budete kretali i razgovarali s ljudima, otkrivat ćete nove načine zarade.

No ipak, razdoblje od 12. veljače po mnogočemu će biti neobično, pa i pomalo stresno za vas. Merkur navješćuje napete odnose s kolegama i nadređenima pa ćete morati popuštati i više tolerirati tuđe mane. Mnogi među vama bit će zabrinuti za svoju poslovnu budućnost, jer bi na vašem radnom mjestu moglo doći do promjena. Možda će to biti reorganizacija posla, nove dužnosti, premještaj ili dolazak novog šefa ili poslovođe na vaše radno mjesto.

Mnogo povoljnija situacija bit će do 11. veljače kada izvrsno poslujete, a imat ćete i više prostora za djelovanje. Koliko god bio težak ovaj mjeseca za mnoge među vama, u prvoj polovini mjeseca imat ćete prilike pokazati se kao vrijedan radnik. To će izazvati povećanu pozornost vaših šefova, koji će primijetiti koliko se trudite. Neke Djevice mogle bi se domoći radnog mjesta na kojeg već dugo vremena ciljaju. Od 21. veljače pripazite na svoju financijsku situaciju. Iako ćete početi bolje zarađivati, mogli bi vas snaći neočekivani troškovi, a ako radite s novcem, pazite da vam se ne potkrade kakav manjak.

Zdravlje

Veljača je mjesec u kojem biste se trebali čuvati viroza, odnosno pripaziti potrošnju energije i živaca. Osjetite li bolove u vratu ili leđima, pomoći će vam dobra masaža. Najbolje ćete se osjećati u prvoj polovini mjeseca, kada ćete biti bolje raspoloženi i biti izdržljivi. Višak energije usmjerite na sportske aktivnosti, osobito ako imate viška kilograma. Ne zanemarujte ni društveni život – dosta ste pod poslovnim stresom pa vam treba opuštanje i zabava.

SAVJET
Morat ćete se posvetiti rješavanju intimnih pitanja poput stabilnosti braka, rješavanje napetih odnosa s roditeljima ili brige oko njihova zdravlja. Nemojte zatvarati oči pred problemima.

SEKS
Naleti seksualne energije bit će intenzivni, osobito potkraj mjeseca kada Venera uđe u znak Ovna. Budete li se upustili u novu vezu, partner će vas oduševiti svojim seksualnim umijećima.

POSAO
Moguće su teškoće u odnosu s radnom okolinom. Budite mirnijeg nastupa, naoružajte se tolerancijom. Na vanjske izazove odgovorite racionalno, pouzdajte se u čvrstinu onoga što ste godinama gradili.

ZDRAVLJE
Na zdravlje pripazite od 19.2. kada ćete biti skloniji upalnim procesima i umoru. Ni u čemu nemojte pretjerivati, pa čak i kad se radi o tulumarenju i noćnim izlascima. Treba vam odmora.

OBITELJ
Obiteljske svađe bit će česta pojava. Morat ćete se više brinuti o svojim školarcima koji će popustiti u učenju. No u drugoj polovini mjeseca najbolje su šanse da postignete željene dogovore s ukućanima.

NOVAC
Usmjerite se maksimalno na zarade jer vas veljača u tome neće iznevjeriti. Ako ste nezaposleni, usmjerite sve snage u traženje posla jer će vam se do 11.2. otvoriti jako povoljna prilika.
Jarac 22. 12. – 20. 1.

LJUBAV

Venera će vam biti sklona sve do 20. veljače pa iskoristite ovo za vas odlično ljubavno razdoblje. To je ujedno najbolje vrijeme za obiteljska putovanja, zbližavanje s partnerom, ali za one koji su u ozbiljnim vezama i planiraju brak. Bit ćete strastveni i seksi te buditi partnerovu želju da više vremena provodi s vama. Poklanjat će vam više pažnje, bit će izravniji u iskazivanju svojih očekivanja i potreba pa ćete znati na čemu ste. Njegova susretljivost će vas povremeno i iznenađivati, jer ste naviknuti na njegovo drukčije ponašanje.

Ako ste sami, iskoristite pozitivan utjecaj zvijezda, dotjerajte se, naglasite seksepil i sigurno ćete imati veliki broj poklonika svoga šarma. Moguć je fatalan susret i ljubav na prvi pogled, stoga uvijek budite uređeni i ne odbijajte pozive za izlazak. Mogli biste upoznati osobu koja će vas izvoditi na skupa mjesta i često vas darivati. Iako će u početku izgledati da se radi o prolaznoj avanturi, zvijezde bi vas mogle ugodno iznenaditi – osoba u koju ste zaljubljeni pod svaku će cijenu nastojati održati kontakt s vama i uvjeriti vas da s vama ima ozbiljne namjere.

Nakon 21. veljače pazite da vam ljubavnu idilu ne pokvari neujednačeno partnerovo ponašanje. Umirite njegovo nepovjerenje iskazima pažnje i ljubavi. Ostanite pribrani na njegove ubode kritike jer su oni samo strah da ne izgubi vašu ljubav. Što više komunicirajte, nemojte se zatvarati u sebe jer će to isto učiniti i druga strana. Doista vam nisu potrebni takvi trenuci. Ako ste ovaj mjesec ušli u novu vezu, pripazite potkraj veljače kada bi moglo doći do nesporazuma ili trzavica. Nemojte očajavati ili se bojati za svoju ljubavnu sreću jer će takve situacije biti prolazne.

Posao

Veljača će pogodovati aktivnostima dugoročnog karaktera, odnosno onima koje su usko povezane s financijama i poboljšanjem materijalne situacije. Ako vam je posao povezan s novcem i imovinom drugih, pred vama je uspješan mjesec. Ubirat ćete plodove minulog rada. Uspješno ćete živjeti na “staroj slavi“, no istodobno i materijalizirati svoje planove i ideje. Moći ćete neometano i unaprijed planirati novčane aktivnosti, što će pojačati osjećaj sigurnosti i smanjiti rizik. Planirate li već neko vrijeme nešto kupiti, započeti sa štednjom ili uložiti svoju ušteđevinu, krenite u akciju. Poslovna putovanja su pod zaštitom zvijezda, a nekima od vas one će otvoriti nove poslovne mogućnosti, osobito do 11. veljače. Postat ćete svjesniji svojih vrijednosti pa ćete biti ambiciozniji nego prije.

Mars će vas opskrbljivati s mnogo pozitivne energije, pa vam ni najteži poslovni zadaci neće biti teret. Neke će se vaši zamisli i ideje početi ostvarivati, što će vas jako veseliti. Dok će mnoge vaše kolege zabušavati, vi ćete prionuti poslu. Očekuje vas povećan dotok važnih informacija, a nije isključeno da ćete zbog potreba posla češće sjedati za upravljač i putovati. Planeti će vam omogućiti da se nametnete, ostvarite značajne kontakte te svojim nastupom i idejama pridobijete povjerenje sponzora, šefova ili potencijalnih partnera. Manje zapreke u poslovanju moguće su od 21. veljače. Tada će vam znatno opasti radna motivacija, a nerijetko ćete poslovati u stresnom stanju. Raspodijelite obaveze tako da vam ostane i vremena za odmor. Budite oprezni s novcem, a ako ste privatni poduzetnik, pazite se pogrešnih ulaganja.

Zdravlje

Nećete imati većih zdravstvenih tegoba. Čak, štoviše, osjećat ćete se jako dobro. Naklonjeni planeti bit će zaslužni za vaš optimizam pa ćete se posvetiti hobijima, sportu ili početi prakticirati šetnje. Počet ćete se ljepše odijevati i pomnije njegovati, a nije isključeno ni to da ćete obavljati rutinske liječničke preglede. Od 21. veljače bit ćete usmjereniji na sebe, a i osjetit ćete umor i razdražljivost. Trebat će vam više mira i odmora, no toga će potkraj mjeseca biti najmanje.

SAVJET
Budite što aktivniji jer ćete u svemu biti uspješni. Očekuje vas i nova ljubavna veza koja će vas nadahnuti, pa što više izlazite kako biste imali prilike nekoga upoznati. Ostanite pribrani ako se krajem mjeseca pojavi ljubavna kriza.

SEKS
Vaša strastvenost oduševljavat će partnera, koji će se truditi udovoljiti vam na sve načine. Vaš će seksualni život buknuti u punoj snazi. Samci će ući u vezu s nekim tko je jako erotičan.

POSAO
Moć uvjeravanja i komunikacijske vještine, bit će na vašoj strani. Snalazit ćete se odlično u području međuljudskih odnosa pa će rad s kolegama i strankama biti ugodan.

ZDRAVLJE
Od 21. veljače čuvajte svoje zdravlje, pokušajte mednim pripravcima i vitaminima podići svoj imunitet. Hrana će vam teško sjedati na želudac pa pazite što jedete. Dobro bi bilo da posjetite stomatologa.

OBITELJ
Imat ćete troškova vezanih uz ukućane – možda će netko biti lošijeg zdravlja pa ćete trošiti na lijekove ili medicinska pomagala. Nakon 21. veljače pojačavaju se obiteljske napetosti.

NOVAC
S novcem neće biti većih problema. Odvajat ćete na stranu novac i početi štedjeti, a uspjet ćete na vrijeme podmiriti i sve kućne račune. Netko od rodbine mogao bi od vas posuditi novac.