Mjesečni Horoskop

Veljača 2023. Mjesečni horoskop za zračne znakove: Blizanci, Vaga i Vodenjak

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Blizanci 22. 5 – 21. 6.

Ljubav

Sve do 20. veljače vama nepovoljna Venera unosit će nemir u vaše osjećajne vode. Previše ćete se okretati u prošlost i analizirati partnerovo ponašanje. To umanjuje spontanost u odnosu pa nemojte pretjerivati i stalno mu nešto predbacivati. Ne dopustite da se nepotrebno stvara zid šutnje. Doznajte što muči vašega partnera. Samci, osoba koja vam se sviđa još uvijek vam nije dostupna i pitanje je bi li druga strana sada pravilno shvatila vaše udvaranje i simpatije. Budite strpljivi, a to je baš osobina s kojom ćete u veljači imati probleme. Htjeli biste sve i odmah, a to tako neće ići.

Strpite se do 21. veljače kada Venera ulazi u vama prijateljski znak Ovna i donosi vam nove ljubavne prilike. Vaše će se šanse kod simpatije početi povećavati pa je posljednji tjedan mjeseca idealna prilika da krenete u ljubavnu akciju.

Društveni život će se intenzivirati mnogim samcima i to je područje novih poznanstava. S potencijalnom simpatijom mogli bi vas upoznati prijatelji, a osoba koja će vam se svidjeti, bit će vrlo komunikativna pa ćete se brzo naći u živahnom i zanimljivom razgovoru s njom.

Ako ste u vezi ili braku, sve do 20. veljače imat ćete slabu komunikaciju s partnerom. Svatko od vas dvoje će voditi svoje živote, pa bi se u odnos mogla zavući hladnoća i doći do većeg udaljavanja. No nakon 12. veljače, Merkur u Vodenjaku otklanja komunikacije barijere i nesporazume pa će se u odnos vratiti izgubljeni sklad. Oboje ćete pretresti razloge koji su doveli do udaljavanja, sjesti za stol i u miru razgovarati. Od 21. veljače i Venera će biti na vašoj strani pa će ljubav ponovno pokucati na vaša vrata. Posvađani će se pomiriti, a zaljubljeni uživati u partnerovoj naklonosti.

Posao

Zahvaljujući poticajnom djelovanju Merkura, usuglasit ćete poslovne aktivnosti i uvesti odmjerenost u svoj dnevni ritam. Mogli biste doznati tko su vam tajni neprijatelji koji vam rade iza leđa. Oslobodite se pretjerane skromnosti i slobodno ‘pucajte’ na visoke ciljeve. Ne opterećujte se sumnjama koje vam nameću zajedljivci i izbjegavajte ulazak u poslove koje niste dovoljno analizirali. Nekima od vas moguć je napet odnos s nadređenom osobom ili svađa s bliskim suradnikom. Pokušajte se izdići nad takvim situacijama, barem do 11. veljače kada će neki poslovi zapinjati, ugovori i rješenja kasniti, a neki se pojedinci neće pridržavati danih obećanja.

Svaka zapreka nakon tog datuma nestaje, pa se slobodno može reći da ćete ući u povoljno poslovno razdoblje. Možda ćete se žaliti jer ćete posla imati i preko glave, no to će biti odlična prilika da pokažete kako dobro poslujete i kada ste pod stresom. Neki među vama imat će prilike za napredovanje, iako takve situacije neće proći bez nečije zlobe i otvorenog suprotstavljanja.

No i vi imate svoje adute u rukavu, a to su stručnost, znanje i upornost. Neki među vama mnogo će učiniti po pitanju svog obrazovanja, pa ćete se educirati i činiti sve da proširite svoja znanja i iskustva. Priželjkujete li život i rad u inozemstvu i to bi vam se ovog mjeseca moglo ostvariti. Osobito produktivni bit ćete potkraj mjeseca, kada vam sve polazi za rukom i kada ćete svojim umijećima zadiviti nadređene. Hvalit će vaš rad i vrednovati vaša zalaganja.

Zdravlje

Najbolje ćete se osjećati do 18.2. No pripazite na sebe jer vas Mars u vašem znaku izlaže stresu i povećanim naporima, osobito onima na poslu. Previše toga ćete uzimati ka srcu pa ćete se nepotrebno živcirati. Bolujete li od kakve viroze ili gripe, svakako je odležite jer će vam pluća biti jako osjetljiva. Lagane šetnje kada su lijepi dani koristit će vam više od izležavanja pred televizorom.

SAVJET

Ovo je proturječan mjesec koji vas uzdiže, ali i spušta. Ljubavno – poslovni problemi do 20. veljače unijet će nemir u vaš život, stoga budite smireni i pričekajte posljednji tjedan kada sve kreće nabolje.

SEKS
Bit ćete potisnutog libida, a na to će utjecati napetosti i neslaganja s partnerom. No već prema kraju mjeseca opet ste onaj stari i vaša želja za partnerom biva sve veća.

POSAO
Bit ćete vrlo kreativni i inovativni, ali i spremni na suradnju. S vama će biti ugodno surađivati, a šefovi će vam odati priznanje za vaš marljiv rad i ustrajnost. Uspjeh vas očekuje i u inozemstvu.

ZDRAVLJE
Psihički ćete biti snažni pa će vas malo toga moći izbaciti iz takta. No fizički ćete se dosta iscrpljivati i biti skloni nezgodama ili padovima. Pazite kako hodate po grbavim ili skliskim terenima.

OBITELJ
Bunit ćete se protiv autoriteta starije muške osobe koja će vas živcirati svojim uplitanjima u vaš život. Tek potkraj mjeseca dolazi do stabiliziranje kućne situacije pa će biti sve manje stresa.

NOVAC
S novcem vam se savjetuje pomno postupanje. Koliko god vas mamili lijepo uređeni izlozi, pazite što kupujete i koliko novca trošite. Muškarci ovog znaka, bit će skloni čašćenjima u društvu.
Vaga 23. 9.  – 22. 10.

Ljubav

Već u prvim danima veljače shvatit ćete da je pred vama osobit mjesec. Ako ste u vezi, očekuju vas lijepi i uzbudljivi dani, osobito do 18.2. Bez teškoća ćete pogađati što partner misli, osjećati njegova raspoloženja i ispunjavati mu želje i prije nego ih progovori. Vaš će utjecaj na voljenu osobu biti izniman. Bilo da ste godinama u braku ili tek nekoliko dana u vezi, s partnerom ćete provoditi mnogo vremena. Zajednički ćete šetati trgovinama, pripremati ručak i čistiti stan, ali i uživati u malim stvarima, poput pijenja jutarnje kave. Dobar Merkurov utjecaj od 12.2. bit će zaslužan za vašu komunikativnost, ali i potrebu da učvrstite i ojačate svoj odnos. Mnogo ćete razgovarati s partnerom, rješavati stare probleme i svojoj vezi dati novi, kvalitetniji pravac.

Ako ste slobodni, veza je na pomolu. Spontano ćete sklopiti poznanstva, odlikovat će vas sposobnost da svakodnevnim, uobičajenim situacijama ucijepite dašak romantike. Ljubav koju sad ostvarite izrodit će se u idiličnu priču u kojoj će vas preplaviti nadahnute emocije. Manji nesporazumi mogući su od 21. veljače, kada vas Venera u Ovnu uvodi u nešto napetije ljubavno razdoblje. Možda će zakazati dobra komunikacija među vama, a izgledno je da ćete oboje biti prezaposleni i premalo se viđati. Neki će na radnom mjestu steći simpatije – ako ste zauzeti, pazite da se ne dozna.

Oni koji se nalaze u ozbiljnim vezama mogli bi razmišljati o zajedničkom životu, a neki bi se mogli čak i vjenčati ili barem zaručiti. Iako potkraj mjeseca dolazi do pada emotivnog zanosa, ljubavi će biti dovoljno da vaš odnos održi uzbudljivim i romantičnim.

Posao

U iznimno ste povoljnom poslovnom mjesecu. Probudite kreativnost, u stanju ste postići vrijedne rezultate i dokazati da možete i više nego što to drugi misle. Imate li posao vezan uz umjetnost, omladinu ili sport, zablistat ćete kreativnom energijom. Vaša popularnost raste i ostavljate odličan dojam na ljude. Merkurov utjecaj u Vodenjaku od 12.2. otvara mogućnost da dobijete željeni premještaj ili priliku koju vrebate već dulje vrijeme. Poslodavac bi vas mogao iznenaditi pohvalom ili čak povišicom.

No manji poslovni zastoji mogli bi trajati do 11. veljače, no nakon tog datuma sve se munjevito odigrava – potpisat ćete ugovor, dobiti posao ili priliku da se dokažete na važnom projektu. Zbog Merkurovog utjecaja u Jarcu radit ćete više nego inače, dosta se i živcirati pa pazite da ne dođe do napetih kolegijalnih odnosa. No vaš rad će se itekako vidjeti jer ćete biti iznimno vrijedni i poduzetni. Ako ste na čelu kakvog tima, vaša će se riječ slušati, a naređenja ispoštovati. Bit ćete spretni na riječima, a šarm i komunikativnost osigurat će vam uspjeh u trgovini, posredništvu, odgojno – obrazovnom radu, marketingu te u radu s ljudima.

Naglašena originalnost i sklonost neobičnim rješenjima odlikovat će umjetnike, ali i poduzetnike i menadžere. Nije isključena mogućnost sklapanja partnerstva, pokretanje zajedničkog privatnog biznisa ili proširenje posla. Pripazite samo na razdoblje od 21. veljače kada ćete biti izloženiji stresu, a moguće su i napetosti s kolegama i poslovnim partnerima, pa i prekidi suradnji.

Zdravlje

Imat ćete intenzivan poslovni tempo koji će vas jako iscrpljivati, osobito nakon 19. veljače. Premalo ćete spavati i odmarati, a sve to itekako može narušiti vaš imunitet. Čuvajte se sezonskih boljki poput gripe ili viroze, pijte C vitamine i jedite više voća. No vaše će raspoloženje biti odlično pa ćete uveseljavati i sebe i druge. Pozitivan Marsov utjecaj dat će vam energije da izdržite sve napetosti i stresne situacije.

SAVJET
Maksimalno se posvetite ljubavnim zbivanjima. Ako ste sami, nemojte propustiti ovo plodno osjećajno razdoblje zatvaranjem u sebe jer imate velike šanse skrenuti nečiju pozornost.

SEKS
Bit ćete strastveni i osjećat ćete se seksi i privlačno. Suprotni će spol osjetiti vaš erotski naboj pa će vam češće prilaziti i zavoditi vas. Ako ste u braku, unijet ćete više uzbuđenja u spavaću sobu.

POSAO
Usmjerite sve snage da pronađete posao – nezaposlenima je ovo posebno naklonjen mjesec. Zaposleni će mnogo raditi, prebacivati normu ili će raditi na novim radnim zadacima.

ZDRAVLJE
Zdravlje će vam biti dobro, energije ćete imati mnogo pa vam nikakav napor neće biti problem. No zbog nepovoljnog Merkura do 11.2. pazite se viroze. Mogao bi vas mučiti dugotrajan kašalj.

OBITELJ
Bližnji će vam često priskakati u pomoć i oslobađati vas većine teških poslova. Dijete bi vas moglo iznenaditi iznimnim školskim uspjehom, a ona starija, odnosno odrasla, najavom vjenčanja.

NOVAC
Veljača je iznimno povoljan mjesec na financijskom planu. Mogla bi vam se povećati plaća, a drugi će raditi na unosnim projektima. Nezaposlenima će se nasmiješiti sreća u vidu dobro plaćenog posla.

Pročitajte više: Mjesečeve mijene za veljaču 2023.
Vodenjak 21. 1. – 18. 1.

Ljubav

Planeti su vam ovaj mjesec iznimno naklonjeni, pa bi se u vašoj blizini mogla naći osoba vrijedna vaše pozornosti. Cijenit ćete je zbog njenih intelektualnih kvaliteta, zbog njenih poslovnih i materijalnih postignuća. Ljubav će vam biti nadohvat ruku. Stoga svi Vodenjaci koji su se zasitili ljubavne slobode i teže zasnivanju ozbiljne veze, neće biti uskraćeni za zvjezdani blagoslov. Mogli biste se naći u zagrljaju osobe visokog društvenog ugleda ili nekog s dubokim džepom. Vaša će vam simpatija ponuditi nezaboravno putovanje, pa pazite da brzopletošću ili pretjeranim kriticizmom ne pokvarite tako lijepu vezu. Kontrolirajte se kada trebate nešto važno reći ili izjaviti.

U još bolje razdoblje ulazite nakon 21. veljače – tada će Venera u Ovnu biti zaslužna za uzbudljiv ljubavni život. Osjećat ćete se prekrasno uz svoju simpatiju, koja će vam na sve načine udovoljavati. Odlično ćete se slagati i na seksualnom planu, ali i na emotivnom – lijepo ćete se nadopunjavati. Imat ćete vrlo romantičan odnos u kojem neće nedostajati ljubavi i pažnje. Slično će biti i svim vezanim Vodenjacima.

Ako ste u vezi, vaša veza će odolijevati svim pritiscima ili nevoljama. Vi i partner disat ćete kao jedno, zajednički sve raditi i donositi odluke. Možda ćete razmišljati o preseljenju i zajedničkom životu, ili svoju ušteđevinu potrošiti na renoviranje kuće ili stana. Ako ste u braku, moći ćete reći da ste napokon izašli iz kriznog ljubavnog razdoblja. Više neće biti nadmudrivanja i svađa s partnerom. Lijepo ćete razgovarati, a ako i bude povišenih tonova, sve će brzo završavati pomirbama. Imat ćete mnogo zajedničkih planova vezanih uz vašu budućnost.

Posao

Merkur u Jarcu upozorava vas da do 11. veljače više pozornosti usmjerite na ljudski i financijski faktor, koji će često usporavati vaše poslovanje, utjecati na odgode i zastoje. Entuzijazam će vam biti jači od razuma, pa bi vam se moglo dogoditi da se neke vaše odluke i potezi pokažu pogrešnima. Srećom, brzo ćete uvidjeti propust i krenuti u akciju te vam se, osim živciranja i nekoliko neprospavanih noći, ništa ozbiljnije neće dogoditi. Poslovna slika mijenja se nabolje od 12. veljače.

Tada Merkur ulazi u vaš znak pa će vam na poslu naglo krenuti nabolje, a bit ćete zadovoljni i rezultatima koje ćete postizati. Sa zadovoljstvom ćete odlaziti na posao i sretni se vraćati s posla. Bit ćete spremni na obavljanje rutinskih, svakodnevnih poslova. U svoje aktivnosti unijet ćete kreativnost, a u međuljudske odnose duh tolerancije i zajedništva. Neki od vas će proslaviti odlazak u mirovinu ili povišicu svoje ili partnerove plaće. Pitanja vezana uz kredit, nasljedstvo, alimentaciju ili ostavinske rasprave odvijat će se bez zastoja ili administrativnih zavrzlama. No bit ćete skloniji trošenju novca pa pripazite da ne odete u krajnost.

Od 21. veljače ulazite u još bolje poslovno razdoblje. Vaša će komunikacija biti na nivou, znat ćete staviti stvari na pravo mjesto, saslušati tuđe probleme, uskočiti u pomoć ili dati savjet. Partnerstva, timski rad i suradnja potrebni su ne biste li uspješno riješili teške zadatke. Bit ćete zaokupljeni novim poslovnim projektom, čiji će vas dobri rezultati vidno oraspoložiti. Sve stvari vezane uz dokumente, pregovore, ugovore i rješenja odlično su vam aspektirani pa krenite u rješavanje papirologije.

Zdravlje

Dobar Marsov i Venerin utjecaj, bit će zaslužni za vaše odlično fizičko zdravlje. Bit ćete jako izdržljivi pa vas ni najteži poslovi neće umoriti. Brinut ćete o svom izgledu, nastojat ćete biti privlačni u svakoj prilici i često posjećivati frizera. Najbolje ćete se osjećati od 21. veljače kada ćete biti i odlično raspoloženi. Lijepe i sunčane dane koristit ćete za šetnje, vožnju biciklom ili rolanjem te tako skinuti nakupljene kilograme.

SAVJET
Najviše sreće imat ćete u ljubavi. Stoga iskoristite sve što vam nudi naklonjena Venera, a to je uživanje u izlascima, zabavama i novim poznanstvima. U poslu budite ambiciozni jer biste mogli i napredovati.

SEKS
Bit ćete drski i samouvjereni, što će buditi zanimanje suprotnog spola za vas. Mars će vas činiti jako erotičnima, a partnerovu maštu ćete poticati svojom zavodljivošću.

POSAO
Pred vama je uspješan mjesec u kojem ćete bez zapreka moći napredovati. Imat ćete odlične odnose s kolegama, ali i šefovima. Jako dobro ćete zarađivati i biti zadovoljni sobom.

ZDRAVLJE
Razmišljate li o sportu ili tjelovježbi, donijet ćete odluku u predstojećim danima. Bez teškoća ćete smršaviti, učvrstiti mišiće i oblikovati tijelo na željeni način. Bit ćete zadovoljni svojim izgledom.

OBITELJ
Odnosi s ukućanima bit će puni razumijevanja i topline. Ako ste roditelj, mnogo ćete se baviti djecom – one najmanje ćete učiti prvim koracima i riječima, a većima pomagati u učenju i pisanju zadaća.

NOVAC
Za nešto ćete morati izdvojiti veći novčani iznos, bilo da su to računi, dječje potrebe ili kvarovi kućanskih aparata. No bit ćete vješti s financijama i uspješno ćete pokriti troškove.