Astrozona

Astroprofil: Blizanci inteligentni pustolovi

  • Element: Zrak
  • Vladajući planet: Merkur
  • Boje: žuta, bijela i plava
  • Zemlje: Engleska, Italija, Belgija, SAD, Egipat,
  • Gradovi: London, San Francisco, Rio De Janeiro, Melbourne, Tripoli

Znakom Blizanaca vlada Merkur, planet intelekta i komunikacije pa stoga ne čudi što su Blizanci većinom pričljivi ljudi. Nemirni su i ne drži ih mjesto. Svoje snage crpe iz velike prilagodljivosti, senzibilnog i pomirljivog karaktera. Sposobni su vrlo uspješno analizirati sami sebe i svoje osjećaje. Promjene i sve što je novo neodoljivo ih privlače, no često imaju problema dovršiti započeti posao, pokušavajući ga ostaviti da bi se primili nečeg drugog, što im u tom trenutku budi veće zanimanje.

Njihov mladalački karakter pomaže im dobro prebroditi sve nesporazume i probleme. Iako su brzi, o svemu najprije dobro promisle pa tek onda krenu u akciju. Ako želite da vas netko zabavlja, a da vam ni na trenutak ne bude dosadno, družite se s Blizancima. S puno duha i znanja oni uspijevaju oduševiti sve prisutne. Često su glavni zabavljači u društvu, na prvi pogled djeluju djetinjasto, no ako se s njim upustite u ozbiljnije razgovore, shvatit ćete da je pred vama pronicljiv i inteligentan čovjek. Jako su prilagodljivi pa će se dobro snaći u svakom društvu, a kako obožavaju djecu, rado će se i s njima igrati, potpuno zaboravljajući na svoje godine i sami postajući poput malog djeteta.

Vrlo su snalažljivi i nema tog problema kojeg Blizanac svojom pronicljivošću neće riješiti. Riječ je, dakle, o ljudima koje imaju uspjeha u životu, što je izravna posljedica njihove mentalne i tjelesne agilnosti, sposobnosti da se snađu u svakoj situaciji i da bez oklijevanja iskoriste svaku mogućnost koja im se pruži. Blizanci su prirodno šarmantni ljudi, uvijek su veseli, iako i oni imaju svojih loših trenutaka. Ponekad potonu u depresiju, ali se iz nje i brzo „iščupaju“. Veseli su, nasmijani i vole se šaliti na svoj, ali i tuđi račun. Uvijek su u žiži zbivanja. Sve vole znati i čuti pa su odlično informirani o svim gradskim, društvenim ili političkim zbivanjima. Vole i ogovarati, no u njima nema zle namjere, oni se samo znaju dobro zabavljati.

Imaju mnogo kvaliteta, radišni su i vole izazove, kretanja i putovanja – za njih nisu previše statični poslovi nego oni koji će im omogućiti mnogo kretanja. Obožavaju modernu tehnologiju pa gotovo nijedan Blizanac nije bez računala ili najnovije marke tableta, odnosno mobitela. Često ih na cesti možete vidjeti kako voze auto ili hodaju s mobitelom na ušima. Oni vrlo uspješno rade i dvije stvari odjednom, i gotovo je nemoguće da se zapetljaju ili zbune. Odlično funkcioniraju u stresnim situacijama, doskočit će svakom problemu i jako se dobro snalaze u problematičnim situacijama. Svestrani su i spretni kao malo koji drugi znak, uvijek su u brzini, željni uzbuđenja i akcije.

No ne mogu se pohvaliti čeličnom voljom ni mišićnom snagom, ali su im zato intelektualne sposobnosti izuzetne. Svestrani su, naoružani znanjem sa svih područja, spretni s riječima, tijelom okretni, snalažljivi u svim prilikama. U društvu su uvijek nasmijani i vedri, raduju se novim poznanstvima, novim poslovima, bez problema mijenjaju navike i mjesto boravka. Prilagodljivi su, redovito rade nekoliko poslova u isto vrijeme –mogu biti cijeli dan na poslu, a navečer čili i zabavni u društvu.

LJUBAVNI ŽIVOT

Blizanci su prirodno šarmantni i na glasu kao veliki osvajači. Oni se udvaraju spontano, zavode vrlo vješto, najčešće spretno sročenim komplimentima. Žene ovog znaka rođene su kokete pa oko njih uvijek ima udvarača. No počesto im se događa da sjede na “ dva stolca“ odnosno mogu održavati paralelno dvije veze. Najčešće im se tada dogodi da ostanu bez obje prilike. Blizanci nisi previše vjerni i ako im veza ne dogovara, prekinut će je bez prevelike grižnje savjesti. Nisu ljubomorni i partneru daju puno slobode. Stoga nikako nisu za vezu s nekim tko je posesivan. Uzbuđuju ih partneri koji su elokventni kao što su i oni, s kojima uvijek imaju tema za razgovor i koji nije dosadan i predvidljiv.

SLAGANJE S DRUGIM ZNAKOVIMA

Blizanci se odlično slažu s Ovnovima s kojima mogu biti jako dobri prijatelji, a dobro slaganje imat će i s Lavom i Strijelcem. Poticajnu ljubavnu vezu može imati s Vagom. U seksu se najbolje slažu sa Strijelcima s kojima se i na intelektualnom planu dobro nadopunjuju. Trebaju izbjegavati Ribe koje su preosjetljive za njih te Djevice koje će doživjeti previše ozbiljnim ili hladnim ljudima.

POSAO

Blizanci se najčešće odlučuju za profesije koje donose uzbuđenje, izazov i mnogo kretanja. Rutinski poslovi nisu za njih. Najveće oružje Blizanaca je njihov uvijek aktivan i bistar um. Odlično barataju i riječima, znaju u razgovoru izvući sve što ih zanima pa su dobri kao novinari, spikeri, detektivi i istražitelji. Zbog toga što mogu brzo svladati jedan posao, počinju su baviti drugim, trećim itd., a najčešće ne žive od zanimanja za koje su se školovali. Sve ih zanima, a osobito informatika i sredstva moderne komunikacije, čime se i počinju baviti iz hobija. Redovito za vrijeme školovanja rade neke honorarne poslove, a bave li se kancelarijskim poslom, redovito će ostalim uposlenicima nuditi neku robu koju prodaju da malo povećaju kućni proračun. Mogu postići uspjeh kao književnici, jezikoslovci i prevoditelji, novinari, lektori, pravnici, trgovci, zabavljači i imitatori, sportaši i informatičari, trgovački putnici, vozači i električari.

ZDRAVLJE

Ponajviše su skloni upali uha, grla i bronhija, problemima s plućima, alergijama, ozljedama ekstremiteta, nervnoj napetosti i želučanim tegobama. Mana im je što nisu odveć odlučni pa se teško lišavaju onoga što im paše npr. cigareta i alkohola, a nisu baš ni disciplinirani glede liječničkih uputa. Budući da vladar Merkur ravna dišnim putovima, trebali bi izbjegavati pušenje i zadimljene prostorije!

MANE

Neoprezni su pa često izbrbljaju nečiju povjerenu tajnu. Znaju biti brzopleti, a kako nemaju dlake na jeziku, mogu povrijediti nečije osjećaje. Nisu vješti s novcem, rado ga troše na društvo ili kupnju luksuznih stvari pa zapadnu u dugove.

VRLINE

Dobrodušni su i svakome žele pomoći. Veseljaci su koji zabavljaju društvo pa lako na druge prenose svoj entuzijazam. Obožavaju djecu i snalažljivi su roditelji koji će djetetu rano usaditi zdrave navike. Odlični su i kao prijatelji – cijene prijateljstvo i sve će učiniti za svog prijatelja.

IDEALNE BILJKE

Eterično ulje đumbira odlično odgovara Blizancima jer ima analgetička, antidepresivna i stimulativna svojstva te potiče iskašljavanje. To je bitno jer Blizanci često imaju respiratornih tegoba. Njihova je boja žuta i potiče njihov vedar duh, stoga vole žuto cvijeće, posebno narcise, žute ruže i tulipane. Blizanci nisu najspretniji s uzgojem cvijeća, ali u njihovom vrtu uvijek će se naći perunike, ali i livadsko cvijeće poput tratinčica, ivančica ili đurđica.

SAVJET ZA 2022. GODINU

Ako ste se žalili da u poslu ne napredujete prema svojim zaslugama, sve će se to promijeniti od lipnja do listopada. Tada ćete uživati naklonost Jupitera u Ovnu koji vam pomaže ostvariti poslovne, ali i ljubavne ciljeve. Dobro aspektirani Saturn otvara vam putove prema inozemstvu.