Zdravlje Priroda Liječi

“Nema ništa ljekovitije i moćnije od toga kada žene stanu u Krug i pruže si Ruke”, govori osnivačica retreata Zov rijeke

Zov rijeke / foto: Privatna arhiva

O Gogi Poljak, vlasnici brenda Yonimoon koji se bavi prodajom stolica za vaginalno naparavanje već smo pisali. No, dok smo se u prvom razgovoru s Gogom fokusirali na temu vaginalnog naparavanja, u ovom smo razgovoru fokus odlučili staviti na još jedan sjajan Gogin projekt.

Riječ je o Zovu rijeke, retreatu za žene koji Goga vodi.

Pročitajte više: Čarobno vaginalno naparavanje: Vlasnica brenda Yonimoon koji se bavi izradom stolica za ovu praksu otkrila nam je sve dobrobiti iste!

Što je točno Zov rijeke?

“Zov rijeke je poziv Medicine Ženskog Kruga i Medicine Rijeke koji se manifestirao ovo ljeto – 15., 16. i 17. 7., duboko u šumi, na skrivenoj privatnoj zemlji, tik pored rijeke Mrežnice.

Intiman broj hrabrih žena upustio se u zajedničku kreaciju Ženske Mandale podrške, snage, nježnosti, ranjivosti i prisutnosti kroz svete ženske rituale, pjesmu, zvuk, dodir i kontakt s tijelom, temazcal ritual i saunu, slobodni pokret, ples, psihoterapijske radionice i sveobuhvatno uzemljenje.

Bivajući u divljoj prirodi i šumi, spavajući na zemlji i kupajući se u rijeci pružile smo si svrhovito i izbalansirano življenje koje poštuje našu esenciju, iscjeljivanje kroz krug podrške i razmjene te razvijanje i njegovanje vlastite ženstvenosti. Također smo se držale za ruke prolazeći neke osobne strahove. Zagrlile smo se međusobno i zagrlile smo same sebe”, objašnjava Goga.

Kada se otvaraju Ženski krugovi?

Goga nam je također objasnila da Ženske krugove otvara kada intuicija pozove, posljednjih pet godina. Svake godine poziva žene na neku od rijeka, more ili u vlastiti dom, kako bi se sastale.

Zašto rijeka?, pitate se. Zato što je ona jedna od naših najvećih učiteljica.

“Voda nas čisti, omekšava i olakšava. Mijenja sve što dotakne. Uči nas puštanju tuga koje nosimo. Uzemljuje i vraća u tijelo, skida naše viškove i okrepljuje cjelokupno Biće. Vraća sjećanje i znanje. Neka sve tečemo kao što Voda teče”, ističe Goga.

Ovako je sve krenulo

“Kada Medicina Ženskog Kruga pozove da ju otvorim – znam da je ona prije svega potrebna meni”, priča nam Goga, istodobno prisjećajući se kako je djevojčica i žena u njoj bila teško ranjena. No, u jednom periodu života kada je čvrsto molila i radila na vlastitom ozdravljenju dobila je poruku da počne otvarati Ženske krugove i čuvati njihov prostor te da je to lijek koji traži.

“Svaka od nas nosi poneki otisak rane i boli po matrijarhalnoj strani, bilo da su nas povrijedile vlastite pretkinje, sestre, prijateljice ili bilo koje druge žene. Odavna je poznata ona stara ‘Žena je ženi vuk’.

I u ovo moderno doba kada je ženska energija ogrnuta devijantnom muškom i u nas su utkane ljubomora, uspoređivanje, natjecanje i borba, velika je hrabrost doći u Krug i nježno se puštati putu ponovnog povjerenja, empatije i međusobne podrške. I danas svjedočim da nema ništa ljekovitije, snažnije i moćnije od toga kada žene stanu u Krug i pruže si Ruke! Mandalu kruga čini magija drevnog mudrog plesa, povezivanja i uzajamnosti naših utroba i unutrašnje prisutnosti”, objašnjava Goga.


“Nema snažnijeg ogledala od očiju Sestre”

“Nema sigurnijeg naručja koje će te primiti kada se raspadneš i pustiš rijeku tuge da ide. Nema snažnijeg ogledala od očiju Sestre. Ono će posegnuti u najdublje dubine i pokazati ti što te zapravo razdvaja od sebe same. Nema veće radosti naše unutarnje djevojčice od bezbrižne igre sa svojim sestrama.

I zato iz srca upućujem poziv svim ženama (i samoj sebi) – prođite kroz otpor – stanite u Krug, dajte si ruke i dozvolite da Vas dotakne magija i ljekovitost ove naše divne energije i medicine”, poručuje Goga.

Mantra

Mantra.hr je internetski portal koji inspirira i informira sve one koji sreću, smisao i zadovoljstvo pronalaze u alternativnim načinima življenja. Otkrivamo tajne horoskopa i analiziramo aktualne zvjezdane konstelacije, osluškujemo unutarnji glas kako bismo pronašli put do autentične duhovnosti i spiritualnosti, brinemo o zdravlju i ljepoti koristeći prirodne metode iscjeljenja i narodne recepture, otkrivamo misterije svijeta i drevne zaboravljene vještine… Mantra je sveti zvuk koji vodi ka Izvoru.

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar