Duhovnost Osobni razvoj

Human Design analitičarka Ljiljana Aleksić: “Naučila sam koristiti svoju energiju da radi ZA mene, a ne PROTIV mene. Sad to isto učim žene s kojima radim”

Ljiljana Aleksić / foto: Privatna arhiva

Koliko puta ste čuli rečenicu: “Svi odgovori su u tebi/vama”? Bezbroj, zar ne? No, što to konkretno znači objasnit će nam Human Design analitičarka Ljiljana Aleksić. Human Design nam daje uvid u našu višu svrhu te nam pruža alate za življenje autentičnog života. Odnosno, kako je Ljiljana to objasnila: “Ono što je glavna ideja Human Designa, a ujedno i mog rada, jest da stjecanjem uvida u to TKO SMO na najdubljem nivou, na nivou naše DNK, možemo početi identificirati ograničavajuća uvjerenja i štetne načine postojanja, kako bismo ih se oslobodili i pronašli put nazad do najčistije i najautentičnije verzije sebe”.

Kako točno ova stručnjakinja pomaže svojim klijentima i zašto je Human Design alat koji će vam transformirati život, saznajte u nastavku.

Pročitajte više: Human design – zodijak novog doba

Možete li reći više o sebi, svom radu i životu?


Od djevojčice iz predgrađa Beograda zaljubljene u odbojku i folklor, preko diplomiranog menadžera hotelijerstva sa snovima o internacionalnoj karijeri, do Human Design analitičara – ovako bih opisala svoj životni put u jednoj rečenici.

Dobar dio svog života sam provela čekajući na pozivnicu i na prepoznavanje (ovo je strategija projektora), ne shvaćajući pritom da je moj osjećaj ogorčenosti bio sve vrijeme pokazatelj da nisam u skladu sa sobom i da, ako bi do pozivnice i došlo, to nikako ne bi bila ona koja daje priliku mojim potencijalima da se iskažu.

Sve dok nisam otkrila Human Design i dala sebi priliku da budem tko jesam. Prestala sam se usklađivati s drugima i počela sam se usklađivati sa sobom.

Uslijedile su godine edukacija, testiranja i utjelovljenja znanja koja su mijenjala moj život postepeno.

….bio je to trenutak kada sam se ponovo rodila….

Donošenje odluke da stavim točku na osamnaestogodišnju hotelijersku karijeru, bio je trenutak kada sam se ponovo rodila. Ujedno prijelomni trenutak za mene jer iz pozicije izvršioca postajem CEO svog života i svog posla.

Danas mogu reći da je to bila najbolja odluka u mom životu i ujedno odluka koja je omogućila da neke druge uloge u svom životu odigram onako kao sam željela, a nikada za njih nisam imala dovoljno vremena.

Ja sam Intuitivni Projektor 6/2 i moja super moć je razumijevanje drugih. Kao netko čiji je Incarnation Cross The Left Angle Cross of Refinement i svjesno Sunce u kući 19, tu sam da dajem smjernice o tome što je potrebno – ne trenutno – već dalje na životnom putu, što nam je potrebno za opstanak. Nakon mnogobrojnih eksperimenata iz prvih 30 godina života, sada mogu pružiti vodstvo na način da budem uzor i ispunim svoju ulogu prirodnog Role Modela.

Zašto to nisam ranije mogla? Zato što nisam znala da je ključno da se uskladim s pravim ljudima koji su dio moje vizije odnosno, mog fraktala i koji žele moje intuitivno transformativno vodstvo.

Sada imam zadatak da osnažim žene i prije svega da im pomognem da se povežu sa svojom autentičnošću kako bi mogle kreirati život koji je usklađen s njihovim osobnim potencijalima.

Što je to Human Design i kako ste se počeli baviti ovom temom? Također nam recite koje sve vrste energetskih tipova postoje.

Human Design postoji od 1987.godine i kombinira drevna učenja i suvremenu znanost. Human Design je jedan izuzetno kompleksan sistem za razumijevanje ljudske prirode koji objedinjuje principe I Chinga, zapadne astrologije, Kabale, hindu sistema čakri, kvantne fizike, genetike, astronomije, biokemije. HD je naša mapa, naš GPS i uputstvo za korištenje vlastitog života koje dobivamo na samom rođenju. Zasniva se na datumu, vremenu i mjestu rođenja što ga čini jedinstvenim za svaku osobu na ovom svijetu.

Ovaj inovativni alat je na raskrsnici znanosti i duhovnosti i nudi, svakome tko je otvoren za eksperiment, uvid u njegovu višu svrhu i alate za življenje autentičnog života.

Razlikujemo 4 energetska tipa:

GENERATORI I MANIFESTATORSKI GENERATORI čine oko 70% ukupne populacije, oni su životna snaga planete. Imaju definiran sakralni centar i obgrljujuću auru, samim tim imaju mogućnost da se kroz život kreću prateći osjećaj lakoće i flow-a. Imaju izuzetno magnetsku auru. Njihova Strategija je da odgovore na život tj. na energiju prateći odgovor u tijelu, a ne da iniciraju. “Čekanje” je najveći izazov Generatora, jer svako donošenje odluka iz uma i iniciranje vodi u frustraciju. Sve što Generator treba raditi je čekati da odgovori na ono što ga raduje, pokreće, nadahnjuje, ispunjava jer je njegov energetski potpis ZADOVOLJSTVO.

PROJEKTORI čine oko 20% populacije i oni su lideri budućnosti, dizajnirani da vode i usmjeravaju tuđu energiju. Ovdje su da čekaju ispravne pozivnice kako bi podijelili svoje nevjerojatne uvide i mudrost sa svijetom. Imaju veoma prodornu i fokusirajuću auru koja prodire u druge ljude i omogućava im da duboko vide druge ljude. Projektori su kao Svjetionici koji vode druge do njihovog punog potencijala. Neće svi željeti pomoć projektora – jer projektor nije za svakoga – ali oni koji žele vodstvo bit će veoma zahvalni na jasnoći i smjeru koji im je pružen. Sve što Projektor treba raditi dok čeka na pozivnicu je da provoditi vrijeme odmarajući, učeći, istražujući jer on je majstor sistema.

MANIFESTATORI čine oko 9% populacije, oni su inicijatori. Dizajnirani da budu prirodni pokretači i da ostvare jak utjecaj u životu, poslu… Njihova strategija je da obavijeste prije nego što krenu u akciju. To znači da kada osjete impuls, inspiraciju da nešto naprave – najvažnija stvar koju trebaju napraviti je da informiraju ljude oko sebe što namjeravaju, jer u suprotnom mogu postati ljuti zbog otpora koji doživljavaju. Kao i projektori moraju poštovati svoje faze rada i odmora. Manifestator može biti pod pritiskom zbog nezavršenih projekata, ali dobra vijest je da oni ne moraju završiti započeto, jer su ovdje da iniciraju, a ne da izvršavaju.

REFLEKTORI čine 1% populacije i prepoznat ćete ih po svih 9 bijelih centara na njihovoj mapi. Imaju otpornu auru koja uzorkuje energiju i onda je reflektira nazad u zajednicu. Njihov najveći dar je čitanje drugih ljudi kao i okruženja. Neophodno je da se okruže ljudima koji ih inspiriraju i koji ih cijene. Nisu dizajnirani da brzo donose odluke – njihova strategija je da čekaju da prođe čitav lunarni ciklus od 28 dana. Veoma su intuitivna bića, ali im je potrebno mnogo vremena u samoći i odmaranju.

Na koje nam sve načine Human Design može pomoći u životu i koliko je vama osobno promijenio život?


Ono što je glavna ideja Human Designa, a ujedno i mog rada, jest da stjecanjem uvida u to TKO SMO na najdubljem nivou, na nivou naše DNK, možemo početi identificirati ograničavajuća uvjerenja i štetne načine postojanja, kako bismo ih se oslobodili i pronašli put nazad do najčistije i najautentičnije verzije sebe.

Moje iskustvo s Human Design sistemom je došlo nakon gotovo decenijskog traganja za odgovorima, isprobavanja različitih metoda , tehnika i učenja. U tom smislu je meni Human Design došao kao šlag na tortu, kao onaj klik. Odgovor. Prepoznavanje. Kao kad sklapamo puzzle od beskonačno mnogo dijelova i konačno pred sobom ugledamo čitavu sliku. Omogućio mi je da svoje “blokade” pretvorim u talente i snage, a ono što mi je predstavljalo patnju transformiram u mudrost. Naučila sam da ne tražim sebi “rezervne dijelove”. Prihvatila sam sebe kao kompletnu i jedinstvenu, dala sam sebi pravo da budem tko jesam. Naučila sam koristiti svoju energiju da radi ZA mene, a ne PROTIV mene. A sad to isto učim žene s kojima radim.

S kakvim vam se pitanjima, ali i reakcijama obično javljaju pratiteljice na Instagramu? Također nam recite na koje im svi načine pomažete.


Ovo je, kao što sam rekla, kompleksan sistem jer smo mi kao bića izuzetno složeni. Ali ono što su najčešća pitanja ili izazovi s kojima se moji klijenti susreću jesu sigurnost u svoju svrhu, kako da se oslobode kondicioniranosti, kako da nauče da vjeruju svom autoritetu, kako da žive bolje i kvalitetnije i da ispravno koriste svoju životnu energiju, da nauče da donose ispravne odluke, da dobiju potvrdu da su na pravom putu, žele razumijevanje i ohrabrenje da otkriju sebe…

Podijelit ću s vama i jedan komentar koji sam dobila nedavno nakon analize:

“HD je bio putokaz, ali vaša objašnjenja, komentari i smjernice na te putokaze zlata su vrijedni. Preslušala sam snimku i primijetila kako sam se vrtila u krug oko jedno te istih stvari/ situacija. Imate jako puno strpljenja i vidi se da to radite iz ljubavi. U ovom kratkom vremenu otvorile su mi se prilike, koje su mi cijelo vrijeme bile ispred nosa, no nisam ih primjećivala. Bio mi je fokus na nemanju, a kada sam ga prebacila na obilje sada prilike dolaze sa svih strana. Kako ste mi samo otvorili oči i ukazali na potencijal koji sam svojim strahovima zakopala. E pa kako ste rekli treba ih pronaći i otkopati! Osjećam se bolje nego ikad! Ooo kako možete promijeniti ljudima život! Ovo je dopuštenje koje mi je trebalo da budem opet svoja. Radim ono što mi se radi, odmaram, dok ideje dolaze i dolaze… Odlučila sam slijediti svoju strast, ideje uzimam kao dobrodošle, no međutim ne trčim i ne radim 10 stvari odjednom već jednu po jednu. Dajem sebi vremena i svim tim idejama da ih mogu procesuirati.”

Na koje sve načine je moguće raditi s vama?


Trenutno u ponudi imam nekoliko različitih analiza. Od basic – osnovne analize dizajna, napredne analize preko premium paketa, biznis analiza, radionica, webinara do grupnog transformativnog programa. Sve analize su uživo preko zooma, snimku šaljem nakon konzultacije i ona ostaje u trajnom vlasništvu mojih klijenata.

Imate li nešto za dodati za kraj?


„Human Design nam ne govori „što?“ će se desiti, već, što mi moramo napraviti da bismo evoluirali i kako možemo maksimalno iskoristiti svoje potencijale za vlastiti rast!“

Ovo je citat koji sam bezbroj puta ponovila, ali njime mi je najlakše dočarati koji su benefiti rada s ovim sistemom. Vjerujem da ste bezbroj puta čuli rečenicu ” svi odgovori su u tebi!”, ali niste znali put do tih odgovora. Sada je došao trenutak da vratimo kompas svojoj duši, tako što ćemo svoju jedinstvenu mapu koristiti kao svoj urođeni GPS.

Human Design je nepogrešiv sistem za navođenje i ako želite da više nikad ne budete daleko od sebe, svoje suštine, svrhe i autentičnosti onda je HD rješenje za vas.

Oznake

Mantra

Mantra.hr je internetski portal koji inspirira i informira sve one koji sreću, smisao i zadovoljstvo pronalaze u alternativnim načinima življenja. Otkrivamo tajne horoskopa i analiziramo aktualne zvjezdane konstelacije, osluškujemo unutarnji glas kako bismo pronašli put do autentične duhovnosti i spiritualnosti, brinemo o zdravlju i ljepoti koristeći prirodne metode iscjeljenja i narodne recepture, otkrivamo misterije svijeta i drevne zaboravljene vještine… Mantra je sveti zvuk koji vodi ka Izvoru.

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar