Astrologija Mjesečni Horoskop

Horoskopski kalendar za kolovoz: Najvažniji zodijački aspekti i konstelacije te Mjesečeve mijene za svaki dan

Položaj planeta u kolovozu

Sunce: simbol života i vitalnosti 1.8. je na 8°45′ Lava. 23.8. ulazi u znak Djevice. Posljednjeg dana u mjesecu bit će na 7°35′ tog znaka.

Mjesec: utječe na našu psihu i emocije. Prvog dana kolovoza u podne bit će na 21°33′ Djevice. 12.8. odvija se pun Mjesec u znaku Vodenjaka. 27.8. očekuje nas mladi Mjesec na 4°04′ Djevice.

Merkur: planet intelekta i komunikacije promijenit će tri znaka. Na prvi dan kolovoza bit će na 24°17′ Lava. 4.8. prelazi u zemljani znak Djevice, a 26.8. ulazi u Vage.

Venera: božica ljubavi i ljepote na prvi dan kolovoza nalazi se 16°52′ Raka. 11.8.ulazi u prostore Lava. Posljednji dan mjeseca bit će na 23°36′ Lava.

Mars: planet akcije, energije i seksualnosti 1.8. bit će na 18°4′ Bika. 20.8. prelazi u znak Blizanaca gdje će ostati do 25.3.2023.

Jupiter: planet sreće i blagostanja kreće se retrogradno. 1.8. je na 8°42′ Ovna. 31.8. zauzet će 6°58′ tog znaka.

Saturn: planet sudbinskih lekcija kreće se retrogradno. Prvog dana kolovoza bit će na 22°54′ Vodenjaka. 31.8. vratit će se na 20°42′ tog znaka.

Uran: planet osobne evolucije 1.8. nalazi se na 18°41′ Bika. 24.8. počinje se kretati retrogradno. 31.8. bit će na 18°54′ Bika.

Neptun: planet ideala, mašte i snova kreće se retrogradno. 1.8. nalazi se na 25°8′ Riba. Posljednji dan mjeseca smjestit će se na 24°29′ Riba.

Pluton: najsporiji planet Zodijaka, simbol dubinskih preobrazbi kreće se retrogradno. 1.8. bit će na 27°4′ Jarca. 31.8. vratit će se na 26°27′ tog znaka.
Zvjezdana staza

 • 1 PON Eksplozivan aspekt Marsa i Urana upozorava na mogućnost nepredviđenih događaja koji mogu nanijeti neku štetu i pojačati razdražljivost. Djelujte smireno i promišljeno. Ne donosite nagle odluke.
 • 2 UTO Pozitivan aspekt Venere i Urana pomaže nam da saniramo eventualne posljedice proteklih događaja, ali i da doživimo nešto lijepo na polju ljubavi, novca i bliskih odnosa.
 • 3 SRI Venera u Raku i Mars u Biku pojačavaju užitak koji dolazi kroz ljubav, voljenje, strast, kroz obiteljske odnose i druženje s ljudima koje volite. Posvetite današnji dan uživanju i zabavi.
 • 4 ČET Merkur ulazi u Djevicu i sve do pred kraj mjeseca imamo potrebu isplanirati, organizirati stvari, više čistiti, riješiti se predmeta koje ne koristimo, možda i raditi više nego što je to uobičajeno u kolovozu.
 • 5 PET Izazovan aspekt Mjeseca u Škorpionu i Marsa u Biku jača strast, potiče na zavođenje, impulzivno djelovanje. Danas možemo riješiti neka financijska pitanja, ali i uživati u strastvenim dodirima.
 • 6 SUB Mjesec u Škorpionu i Pluton u Jarcu pomažu nam da iscijelimo neke emotivne obrasce ponašanja kojima štetimo samima sebi. Dobar dan za prepuštanje plimi života i otpuštanje kontrole.
 • 7 NED Suradnja Venere u Raku i Neptuna u Ribama jača intuiciju, suosjećanje, potiče nas na pomaganje slabijima i nemoćnima. Divan dan za uživanje u onome što volimo i za kreativan rad.
 • 8 PON Stresan aspekt između Marsa u Biku i Saturna u Vodenjaku može pojačati strast i nesigurnost, te donijeti probleme s autoritetima, muškim osobama. Oprezno s novcem i ne odgađajte bitno.
 • 9 UTO Venera se postavlja nasuprot Plutona i potiče nas na nerazumno djelovanje. Skloni smo sabotirati odnos iz nesigurnosti. Jača ljubomora, posežemo za destruktivnim obrascima ponašanja.
 • 10 SRI Bliski kontakt Mjeseca i Plutona u Jarcu osnažuje upornost, odlučnost i temeljitost u djelovanju. Želimo nešto, to ćemo i dobiti jer ne odustajemo od svog nauma. Vodi nas jaka strast.
 • 11 ČET Venera ulazi u znak Lava i u narednim tjednima zabava, ljubav, zavođenje i flert postaju bitni dio naše svakodnevice. Sunce i Uran danas nagovješćuju jedan neočekivani preokret.
 • 12 PET Pun Mjesec u znaku Vodenjaka mogao bi dugoročno donijeti promjene na polju prijateljstva, udruživanja s drugima radi ostvarenja ciljeva. Tražimo više slobode u djelovanju i odlučivanju.
 • 13 SUB Mjesec u Ribama donosi inspiraciju, jača osjećaje, potrebu za povezivanjem s onima koje volimo. Intuitivno dolazimo do nekih uvida ili rješenja. Voda ima iscjeljujući učinak.
 • 14 NED Bliski kontakt Mjeseca i Neptuna u Ribama budi sanjarski duh. Rađa se nova vizija, dolazi ideja, no pazite da ne upadnete u zabludu i da se previše ne udaljite od realiteta.
 • 15 PON Mars u Biku i Pluton u Jarcu jačaju volju i odlučnost. Imamo dovoljno smjelosti da se upustimo u rizik i da rezultat toga bude više nego odličan. Moguća je pomoć muških osoba.
 • 16 UTO Merkur u pozitivnom aspektu s Uranom bazen je kreativnih i originalnih ideja. Učinite nešto drukčije nego inače, razmišljajte izvan okvira, osvajajte duhovitošću i smijehom.
 • 17 SRI Kretanje Mjeseca znakom Bika usmjerava našu pozornost na materijalni aspekt života. Nešto kupujemo ili prodajemo, plaćamo račune, rješavamo jedno novčano pitanje.
 • 18 ČET Pozitivan odnos između Venera u Lavu i Jupitera u Ovnu izvor je zadovoljstva, sreće i uživanja. Priuštite si danas nešto za dušu, uživajte u pozitivnim događajima i ljudima koji vas inspiriraju.
 • 19 PET Mjesec danas prelazi iz znaka Bika u Blizance. Kao da smo na nekoj prekretnici, nešto privodimo kraju, pripremao se za jedan razgovor ili kraće putovanje. Ne znamo što nas očekuje.
 • 20 SUB Mars ulazi u znak Blizanaca i ostat će tamo do pred kraj ožujka iduće godine. Radimo više stvari odjednom. Potrebno je više opreza u kretanju i prometu, kao i u načinu na koji komuniciramo s drugima.
 • 21 NED Merkur u opoziciji s Neptunom može stvoriti neke zabune, zablude ili rastresenost. Zaboravni smo, kasnimo, pomalo smo i nespretni. Izbjegavajte osobe koje vam nabacuju krivnju.
 • 22 PON Mjesec u Raku poziva nas da se pozabavimo domom, roditeljskom ulogom i obiteljskim pitanjima. Poklanjamo više pažnje i nježnosti onima koje volimo. Moguća su ugodna zbivanja u domu.
 • 23 UTO Započinje vladavina Djevice s kojom se polako vraćamo u rutinu i posvećujemo se poslu i pripremamo za drugi dio poslovne godine. Merkur i Pluton jačaju verbalnu uvjerljivost.
 • 24 SRI Uran kreće retrogradno i ulazimo u razdoblje u kojem je dobro preispitati ciljeve i planove koje želimo ostvariti u budućnosti. Osigurati i financijska sredstva za njihovo ostvarenje.
 • 25 ČET Sunce u Djevici u izazovnom aspektu s Marsom u Blizancima mogu proizvesti napetost, nervozu, dovesti do manjka energije i odustajanja od nekih aktivnosti. Moguće su probavne smetnje.
 • 26 PET Merkur ulazi u znak Vage i tražimo podršku drugih. U naredna dva mjeseca može se ostvariti jedna suradnja, potpisati ili raskinuti ugovor, te jasnije definirati bračnu i poslovnu komunikaciju.
 • 27 SUB Mladi Mjesec u znaku Djevice pojačat će radnu aktivnost. Nešto privodimo kraju, a nešto drugo započinjemo. Dan je dobar da se pozabavimo svojim zdravljem, čistoćom doma, organizacijom.
 • 28 NED Venera u opoziciji sa Saturnom može dovesti do ljubavnih ili financijskih problema. Izvjesna je separacija od nekoga, raste nezadovoljstvo zbog nečeg što nije ispunjeno ili je prekršeno.
 • 29 PON Pozitivan kontakt Mjeseca i Merkura u Vagi omogućuje nam da s lakoćom obavimo zadatke koji su pred nama. Dobar dan za učenje, druženje, upoznavanje drugih s onim što im nudimo.
 • 30 UTO Mjesec u Vagi i Saturn u Vodenjaku discipliniraju i stabiliziraju naše emocije. Reagiramo zrelo, ponašamo se odgovorno. Dobar dan za rješavanje bračnih problema iz prošlosti.
 • 31 SRI Poticajan aspekt Marsa i Jupitera poziva nas na djelovanje. Mogući su dobici, ostvarenje jednog plana, a neke dobre prilike mogu doći kroz putovanje ili inozemstvo. Danas krenite po ono što vam je bitno.

Riješit ćemo stare probleme i okrenuti se ljubavi

Početni dani kolovoza bit će nešto stresniji zbog izazovnog aspekta Marsa s Uranom i Saturnom, pa budite oprezniji u kretanju, izbjegavajte rizične financijske transakcije i oprezno rukujte s oštrim predmetima. Pun Mjesec 12. kolovoza omogućuje nam da riješimo neke stare probleme, a mladi mjesec 27.8. da se bolje organiziramo kako bismo lakše ispunili poslovne i privatne obaveza.

Venera 12. 8. ulazi u znak Lava, gdje će joj se pridružiti i Sunce u tom znaku. Kolovoz je sjajan mjesec za ljubav koja će postati svjetla točka u životima mnogih, ponajviše rođenih u znaku Ovna, Blizanaca, Lava, Vage i Strijelca. No ni ostali znakovi neće ostati bez svojih prilika za novu ljubav i romantiku, dok će Bikovi, Škorpioni i Vodenjaci morati riješiti bračne i ljubavne zavrzlame.

Mjesečeve mijene

5. kolovoza PRVA ČETVRT

U vrijeme ove mijene ljudima će se popraviti raspoloženje pa će mnogi stvarati nova prijateljstva, biti druželjubivi i više uživati u malim životnim radostima. Odlično je vrijeme da zaronite u sebe i preispitate se što zapravo želite od života i čemu stremite.

12. kolovoza PUNI MJESEC

Puni Mjesec u Vodenjaku može u nama pokrenuti poriv prema slobodi pa će nas mnogo toga, što smo dosad trpjeli, početi sputavati. Ako donosite neke važne, ključne životne odluke, pazite da ih ne donosite brzopleti i „preko noći“.

19. kolovoza POSLJEDNJA ČETVRT

Mnogi će osjetiti pad raspoloženja, ali i pojačanu nervozu pa su pogrešne odluke češće u takvim stanjima. Ovu četvrt najteže će podnijeti Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodenjaci koji će biti promjenjiva raspoloženja te skloni nesanici.

27. kolovoza MLADI MJESEC

Odlično je vrijeme za sklapanje poslovnih ugovora i komunikacije svih vrsta. Svi koji žele nove početke doći će na svoje, osobito ako želite obnoviti prekinuti ljubavnu vezu ili krenuti u novi, privatni posao. U tome će najviše uspjeha imati Bikovi, Djevice i Jarci, ali i svi vodeni znakovi.