Mjesečni Horoskop

LIPANJ 2022. Veliki horoskop za zemljane znakove: Bik, Djevica i Jarac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Bik 21. 4.  – 21. 5.

LJUBAV

Zakoračit ćete u ugodno ljubavno razdoblje, što neće čuditi jer će u vašem  znaku sve do 23.6. biti Venera. Osjetit ćete potrebu za pripadanjem, čak i ako ste zbog nekih prošlih loših ljubavnih iskustava prestali vjerovati u ljubav. Lipanj je pogodan za nove ljubavne početke, pomirenja i učvršćivanje poljuljanih veza i brakova. Bit ćete neodoljivi, ali i uvjerljivi pa ćete bez problema zavoditi i osvajati.  Ako ste u potrazi za novom simpatijom ili flertom, zvijezde će vam ispuniti želju. Prilike za nova poznanstva rađat će se posredstvom prijatelja, na putovanju ili s osobom koju već dugo poznajete. No u lipnju imat ćete prilike upoznati je u novom svjetlu, što će biti okidač strasti i osjećaja.

Naravno, ne treba zaboraviti i na poseban utjecaj Merkura u vašem znaku, koji će promijeniti krajolik vašeg osjećajnog života. Taj će vas planet uveseljavati novim ljubavnim pričama. No ne bilo kakvim pričama. Mogli biste upoznati osobu koja će se po svemu razlikovati od vaših bivših partnera. Bit će to netko tko će vas osvojiti humorom, ali i visokom inteligencijom, mudrošću i svestranošću. Ako u lipnju negdje ljetujete ili putujete, poznanstvo je moguće u drugoj sredini ili gradu. Posjećujete li društvene mreže i često ste na internetu, nije isključeno da svoju srodnu dušu upoznate i na taj način. Lipanj će unijeti osvježenje i u brakove i veze. Bit ćete, kao malo kad do sada bliski s partnerom, maziti se i jedno drugom govoriti nježne riječi. 

SEKS

Jaka seksualna energija strujat će cijelim vašim bićem. Bit ćete zavodljivi i seksi pa će vam se mnogi udvarati. Vaša će mašta biti neiscrpna pa ćete svoj seksualni život obogatiti novim sadržajima.

POSAO

Usmjerite snage u ostvarenje planova. Moguća su plodna udruživanja i uspješan timski rad u kojem ćete iskazati lucidnosti i osobine vođe. Iznimno uspješni bit ćete u marketinškim i novinarskim poslovima.

Briljantna elokvencija, šarm i govorničke sposobnosti, bit će nešto čime ćete se isticati u radnoj sredini. Ovo je mjesec u kojem možete ostvariti mnoge planove i sve ono čemu težite. Bit ćete iznimno druželjubivi i veseli pa ćete često nasmijavati kolege i zabavljati ih. No kad treba prionuti na posao, pokazat ćete da nema šale. Bit ćete odlični u timskim poslovima, osobito ako ste voditelj kakvog projekta. Znat ćete se nametnuti, a da pritom ne ispadnete iritantni. Bit ćete puni originalnih ideja kojima ćete unaprijediti radni proces. No ne treba zaboraviti na nepovoljni Mars koji vam može činiti prolazne nevolje. Taj će planet boraviti u vašem 12. polju pa će vam pokoji puta energija biti blokirana, zbog čega ćete osjećati umor ili naići na zavidne suparnike. Stoga se nemojte čuditi stresu i iscrpljenosti. Nađite za sebe trenutke odmora i opuštanja, koliko god je to moguće u trenutačnim okolnostima. Možda ćete koji put morati i podići glas na nekoga, jer oko vas će biti i onih koji nisu savjesni i odgovorni kao vi. Ako ste kandidat za novo radno mjesto, bit će onih koji će vas u tome pokušati spriječiti. No teško da će vam tko moći naštetiti jer na svojoj strani imate svu silu drugih, povoljnih zvjezdanih utjecaja. Stoga, ako i nešto krene nizbrdo ili se oko vas stvori previše napetih situacija, svojom ćete smirenošću i snalažljivošću znati unijeti reda. Nemojte biti previše skromni, niti sebi dopustiti da manje sposobni pojedinci napreduju na vaš račun. Ovo je mjesec kada trebate pokazati što više borbenog duha i uspjeh će biti neupitan.

NOVAC

Ako ste nekome posudili novac, ovaj mjesec mogao bi vam biti vraćen. Zarade bi vam se naglo mogle popraviti, a i stvorit će se nove poslovne prilike koje će vam „podebljati“ novčanik.

ZDRAVLJE

Mnogi će vam zavidjeti na dobroj liniji, no nećete biti zadovoljni. Intenzivnim vježbanjem i odricanjem od hrane nastojat ćete doći do savršenstva. Ipak, nastojte biti umjereni i ne pretjerivati!

Marsov utjecaj vas izlaže iscrpljenjima i stresu. No psihički ćete biti jako stabilno, posebno u prvoj polovini mjeseca. To razdoblje iskoristite za veće intelektualne napore. Pripazite i na svoj imunitet, hranite se zdravo i odijevajte u skladu s vremenskim  prilikama. Mogli biste imati tegoba sa sinusima ili glavoboljama, no prema kraju mjeseca osjećat ćete se znatno bolje. Iskoristite blagodati lijepih sunčanih dana i što više se šećite ili vozite bicikl.

OBITELJ

S obitelji ćete biti jako bliski. Zajednički ćete planirati odredište za ljetovanje i pokušati uskladiti vaše godišnje odmore. Imate li rodbine u inozemstvu, nije isključeno da vas posjete i ostanu kod vas neko vrijeme.

SAVJET

Posvetite posebnu pozornost svojoj osobnoj poslovnoj situaciji jer se tu naslućuju plodne promjene. I u ljubavi vas čekaju posebno sretni trenuci pa što više izlazite kako biste nekog mogli upoznati.
Djevica 23. 8. – 22. 9.

LJUBAV

Mjesec će započeti na najljepši mogući način. Odnos s voljenom osobom odlikovat će se stabilnošću i zajedništvom pa ćete entuzijastično planirati zajedničku budućnost. Neki će parovi planirati aktivnosti poput putovanja i odlaska na ljetovanje, dok će se drugi ipak usmjeriti na ozbiljnije ciljeve pa će početi raditi na proširenju obitelji ili će objaviti zaruke. U svakom slučaju, osjećat ćete se sretno i ispunjeno sve do 23. lipnja, kada će se u vašoj vezi pojaviti određene trzavice. Svakodnevni problemi i poslovne brige unijet će nervozu u vaš odnos pa ćete se češće svađati s partnerom, a pritom nećete birati riječi. U naletu ljutnje oboje biste mogli kazati stvari koje se ne mogu povući pa vam se savjetuje da poradite na strpljenju i samokontroli. Umjesto da vikom i galamom rješavate nagomilane frustracije, više ćete postići ako otvoreno porazgovarate s voljenim i zajedničkim snagama poradite na rješavanju problema koji vas muče. Samci će u prvoj polovini lipnja upoznati nekoga tko će ih osvojiti šarmom i toplinom, no nemojte oklijevati napraviti prvi korak. Budete li predugo čekali, mogli biste izgubiti priliku da se približite simpatiji i bolje je upoznate. Nije isključeno ni da ćete započeti vezu na daljinu, no često dopisivanje i video razgovori pomoći će vam da se ne osjećate zakinutima i da održite bliskost. Potkraj polovici mjeseca bit ćete povučeni i sramežljivi pa se nećete osjećati ugodno u društvu suprotnog spola. Manjak ljubavnih prilika ispunit će vas nezadovoljstvom i nemirom, no u trenucima krize okružite se prijateljima koji će vam pružiti savjet i utjehu.  

SEKS

Nećete biti posebno zainteresirani za seks, no kako dani budu odmicali, postajat ćete sve pohotniji. Začinit ćete dugu vezu maštovitim igricama i erotskim pomagalima.

POSAO

Dobra koncentracija olakšat će vam rad na napornim zadacima kojima ćete se baviti ovog mjeseca. Uživat ćete naklonost okoline pa je sjajno vrijeme da se oslonite na njihovu pomoć ili zatražite savjet.

Iako će vam lipanj donijeti mnogo stresa i neočekivanih okolnosti, dobra koncentracija i snalažljivost u prvom dijelu mjeseca omogućit će vam da uspješno riješite svaki problem s kojim ćete se susresti. Najviše teškoća zadavat će vam spora administracija i borba s rokovima. Nije isključeno ni da ćete se suočiti s financijskim problemima, koji će vas navesti da stavite na čekanje projekt koji već neko vrijeme pomno pripremate, no koji će zahtijevati još malo dorade.  Prva polovina mjeseca povoljna je za učenje i rad na edukaciji pa će učenici i studenti uspješno ispraviti loše ocjene i položiti važne ispite kojih su se pribojavali. Ovo je sjajno vrijeme i za upis tečaja ili pohađanje radionice koja će onima željnim napredovanja pružiti korisna znanja i otvoriti nove poslovne mogućnosti.

Unatoč nepovoljnom Merkuru, dani nakon 22. lipnja poslovne će se okolnosti okrenuti u vašu korist. Iako se nećete moći pohvaliti intelektualnim kapacitetima koji su bili vaša prednost u prvim danima lipnja, u ovom ćete razdoblju poboljšati odnose s okolinom, što će se pokazati ključnim za ostvarenje poslovnog uspjeha. Mnogi će se uključiti u rad neke udruge ili organizacije za čije se ciljeve zalažu, prilikom čega ćete uspostaviti poznanstva koja će vam biti od koristi u karijeri. Ako ste nezaposleni i u potrazi za poslom, upravo bi vam nečiji savjet ili preporuka trebali otvoriti vrata prema zaposlenju. Posljednji dani mjeseca povoljni su za održavanje sastanaka i vođenje pregovora na kojima ćete se uspješno izboriti za svoje ciljeve.

NOVAC

Novčana situacija bit će nestabilna pa vam se savjetuje da pametnije planirate troškove, barem u prvom dijelu lipnja. Nakon 22. lipnja očekujte poboljšanje u vidu isplate zaostalog honorara ili povrata duga.  

ZDRAVLJE

Nećete dopustiti da vam manje zdravstvene tegobe pokvare raspoloženje. Ključ dobrog zdravlja i psihofizičke ravnoteže ležat će u redovitoj tjelesnoj aktivnosti i druženju s dragim ljudima.

Unatoč manjim tegobama, zdravstvena situacija će ovog mjeseca biti mnogo bolja nego prijašnjeg. Povoljno postavljeni Merkur i Venera ispunit će vas snagom i jakom energijom pa ćete se uspješno oporavljati od bolesti. Manje teškoće zadavat će vam probavne tegobe ili glavobolje, no uspješno ćete ih sanirati zdravijim načinom života i kvalitetnijom prehranom. Vaše se zdravlje naglo popravlja vladavinom Raka od 22. 6. kada ćete osjetiti nov priljev pozitivne energije. Raspoloženje će vam se naglo popraviti, a imat ćete i više volje upražnjavati sportske aktivnosti.

OBITELJ

Pojedini članovi obitelji neće odobravati vaše životne izbore, što će biti glavni razlog svađa. Suzdržite se od niskih udaraca i ne izvlačite iz naftalina situacije koje su odavno trebale biti zaboravljene.

SAVJET

U drugoj polovini lipnja zadržite prisebnost i ne živcirajte se oko problema na koje ne možete utjecati. Najbolje od sebe dat ćete u prvoj polovini mjeseca kada ćete radno briljirati.
Jarac 22. 12. – 20. 1.

LJUBAV

Pred vama je uzbudljiv mjesec u kojem će se ostvariti mnoge vaše romantične težnje, što se posebno odnosi na razdoblje do 23. lipnja. Boravak Merkura i Venere u vama naklonjenom Biku, unijet će u vaš život brojne pozitivne promjene, a ove ćete dane još dugo pamtiti po lijepim trenucima.

Slobodni Jarci vodit će bogat društveni život pa se neće osjećati nimalo zakinutima što nisu u vezi. Često ćete izlaziti u noćne klubove te pohađati koncerte i društvena događanja na kojima ćete upoznati gomilu zanimljivih ljudi. Bit ćete zavodljivi i koketni pa vam neće biti teško privući pažnju onoga tko vam se sviđa, Mnogi će spoznati značenje ljubavi na prvi pogled, a ni samima vam neće biti jasno kako ste uspjeli tako brzo izgubiti glavu za nekim koga ustvari uopće ne poznajete. Ipak, nakon kraćeg druženja shvatit ćete da imate mnogo toga zajedničkog i da bi vaš odnos mogao potrajati i nakon što splasne početna strast.

Nakon 24. svibnja pozornost ćete usmjeriti na poslovna zbivanja, no pronađite vremena i za simpatiju i nemojte pustiti da vas obostrana zauzetost udalji jedno od drugog.

Jarci koji su u vezi ili braku, ovog će mjeseca imati obilje razloga za zadovoljstvo. Romantični trenuci u društvu voljene osobe ostat će vam dugo urezani u pamćenje, a mnogi će se parovi odvažiti na planiranje potomstva. Mars u Ovnu unosit će tenzije u vašu vezu, no sve ćete nesuglasice brzo riješiti otvorenim dijalogom. U drugoj polovini lipnja bit ćete previše umorni da biste mislili na ljubav i romantiku, što će vam dragi zamjeriti. Pronađite više vremena i volje za zajedničke aktivnosti.

SEKS

Zbog umora i zatrpanosti obavezama za seks ćete postati raspoloženi tek u drugoj polovini lipnja, što će vaš ljubavni partner jedva dočekati. Uživat ćete u dodirima, poljupcima i razmjeni nježnosti.

POSAO

Pred vama je mjesec intenzivnog rada i gustih rokova, no dobra koncentracija i izražena radna etika omogućit će vam da izbjegnete zaostatke. Nezaposlenima će se pružiti prilika na koju već dugo čekaju.

Lipanj će biti mjesec u kojem ćete puno raditi i truditi se oko svakog zadatka, što će dovesti do sjajnih rezultata. Posjedovat ćete izraženu radnu etiku koja vam neće dopustiti da zabušavate, a nerijetko ćete ostajati na radnom mjestu i nakon završetka radnog vremena te obavljati zadatke koji ne spadaju u opis vašeg posla. Nadređeni će vas svima isticati kao primjer, što bi kod nekih kolega moglo izazvati zavist, no uglavnom ćete ipak nailaziti na potporu i odobravanje. Mnogi će se suradnici često oslanjati na vašu pomoć. Bit ćete uslužni i spremni svakome pružiti ruku, no pripazite da vas netko ne pokuša iskoristiti i podvaliti vam svoja zaduženja. Nezaposleni bi mogli pronaći sezonski posao, koji možda neće biti ono što su željeli, no bit će dobro plaćen i pružit će im mnogo dragocjenog iskustva. Svima ostalima koji su u potrazi za poslom savjetuje se da se ne ograničavaju isključivo na svoju struku, jer bi se mogli pronaći i u nekom drugom području s kojim dosad nisu imali iskustva.

Drugu polovinu mjeseca obilježit će intenzivna suradnja s okolinom i učestali susreti s klijentima i strankama. Najbolje rezultate postizat ćete kroz timski rad, što vam možda neće uvijek odgovarati, no bit ćete svjesni da se zbog višeg cilja morate prilagoditi okolnostima. Kad se malo priviknete na takve radne uvjete, shvatit ćete da je grupni rad ustvari idealan način da na nekoga drugog prebacite one dijelove posla koji su vam naporni ili s kojima nemate dovoljno iskustva.

NOVAC

S novcem nećete imati većih problema. Bit ćete štedljivi i nećete trošiti na bezvezarije, no bližnji bi vas mogli optužiti za škrtost. Potkraj mjeseca mogući su troškovi vezani za kvar u kućanstvu.

ZDRAVLJE

Promjena prehrane, prestanak pušenja i sitne preinake u svakodnevnom životu koje će uključivati više kretanja i redovito bavljenje sportom, napravit će mnogo po pitanju vaše zdravstvene situacije.

Briga za zdravlje zauzimat će važno mjesto u vašem životu. Strah od bolesti potaknut će vas da više pazite na sebe pa biste ovog mjeseca mogli objaviti rat pušenju ili suvišnim kilogramima, kao i drugim štetnim navikama koje vam ugrožavaju zdravlje. Povoljno je vrijeme za obavljanje liječničkih i specijalističkih pregleda. Patite li od kroničnih bolesti, dobro ćete reagirati na promjenu terapije, a važan dio vaše svakodnevne rutine bit će priklanjanje zdravoj prehrani i redovita tjelesna aktivnost.

OBITELJ

Brinut ćete se za djecu i roditelje i uskakati im u pomoć kad god im zatreba. U nekim trenucima imat ćete osjećaj da im stalno radite usluge, a zauzvrat od njih ne dobivate nikakvu zahvalnost.

SAVJET

Nemojte zapostavljati voljene zbog okupiranosti obavezama. Pronađite više vremena za njih, jer će i vama dobro doći trenuci s ljudima koji vas vole i s kojima možete o svemu porazgovarati.