Mjesečni Horoskop

Mjesečni horoskopu u prosincu: Rak, Lav, Djevica

LJUBAV

Bit ćete prilici upoznati osobu koja dosta putuje i koja će vas oboriti s nogu svojim šarmom i inteligencijom. Nova simpatija mogla bi imati boravište udaljeno od vas, no daljina nije zapreka za pravu ljubav. Ne čekajte da se nešto dogodi samo od sebe, budite inicijator promjena. Vezanima će ovaj mjesec donijeti veću bliskost s partnerom, dublje emocije i puno kvalitetniju komunikaciju. Putovanja će biti puna inspiracije i lijepih trenutaka – svakako nekamo otputujte s partnerom, makar za Novu godinu. Zbog Venerinog utjecaja na vaše polje braka, nije isključeno da će se mnogi parovi među vama ovaj mjesec vjenčati. No tu je i pozitivan Jupiterov utjecaj u Ribama, koji ističe mogućnost doživljavanja posebne ljubavne veze, čemu će najviše biti izloženi pripadnici prve dekade, dok ostali tek sljedećih mjeseci iduće godine. Mogli biste stresti svoju srodnu dušu. Brzo ćete se usuglasiti, naći dodirne točke i mnogo tema za razgovor.

Poznanstvo bi se moglo dogoditi bilo gdje, no to neće biti prolazna avantura, nego veza koja će odmah pokazivati znakove čvrstoće. Čak i kad bi to htjeli, teško da će doći do prekida jer će vas vezati jake spone. Imate li nestabilan brak u kojem ima mnogo svađa i nerazumijevanja, u ovom ćete mjesecu moći odahnuti. Potkraj mjeseca partner će se smiriti, a i vi ćete mu manje prigovarati pa će se odnosi bitno popraviti. Još ako se odlučite zajednički krenuti na kakvo turističko putovanje, ponovno ćete vratiti izgubljenu bliskost i romantiku. Mlađi parovi će uživati u osjećajnoj primopredaji pa će vaš odnos biti nježan i pun obostranih osjećaja. Nekima se u život vraća i bivša ljubav. Shvatit ćete da drugu stranu niste preboljeli i da vas za nju još uvijek vežu jaki osjećaji.

POSAO

U prvoj polovini mjeseca imat ćete intenzivan radni tempo. Marsov utjecaj bit će za većinu pripadnika ovog emotivnog znaka nenadano buđenje iz poslovne letargije. Shvatit ćete da ne možete više po starom pa ćete preko noći krenuti u akciju za bolje sutra. Pošto – poto ostvarivat ćete svoje ambicije, kontaktirati s napornim pojedincima, prilagođavati se, riskirati, a sve po cijenu profesionalnog uspjeha. Budite oprezni u radu s novcima, strankama i u raspolaganju tuđom imovinom. Dajte samo ona obećanja koje možete ispuniti.

Od 30.12., Jupiter ulazi u vama skloni znak Riba i donijeti će vam pozitivno poslovno razdoblje i idućih mjeseci. Izvrsno ćete se snalaziti u poslovima koji zahtijevaju oštroumnost, istraživanje činjenica i podataka. Bit ćete skloni riziku i novim idejama. Ako se bavite umjetnošću, posebno klasičnom muzikom i slikarstvom, očekuje vas uspeh. Jupiter vam otvara vrata prema inozemstvu pa će vam u bliskoj budućnosti zatrebati znanje stranog jezika, ali i rada na računalu. Neki među vama mogli bi se prekvalificirati, stručno se osposobljavati za novo zanimanje, pohađati tečajeve i mijenjati svoje poslovne putove. Što god napravili ili odlučili bit će prožeto uspjehom. Vaš energični pristup poslu te veliki kapacitet za umni rad, otvara mogućnosti za dodatna potvrđivanja koja stoje pred vama. Bliska okolina pružit će vam smjernice za djelovanje, sada još samo trebate vlastitim naporom dovršiti stvari. Bit ćete odlični u komunikacijama i putovanjima, a isto vrijedi i za poslovne susrete, pisanje ili učenje.

ZDRAVLJE

Najbolje ćete se osjećati do 13.12. kada će vam Mars davati mnogo energije i optimizma. Na sebe pripazite nakon tog datuma, jer ćete osjećati pad koncentracije i izraženiji psihički umor. Koristit će vam redoviti san pa koji put legnite ranije u krevet. Pazite se i prehlade. Bit ćete prijemčiviji za liječenja alternativnim metodama pa će vas zanimati bioenergija, biljni čajevi ili makrobiotika. Mogli biste se baviti jogom, reikijem ili meditacijom. Vodite računa o prehrani, neka bude lagana, ali kalorična, a svakako jedite što više voća i povrća.

SAVJET

Iako vas u ovom mjesecu očekuje mnogo stresa zbog dominacije planeta u Jarcu, dobroćudni Jupiter krajem mjeseca otvara vam mnoga vrata. Njegov pozitivan utjecaj nastavit će se i u 2022. godini.

SEKS

Po prirodi ste vrlo vatreni i strastveni, a u prosincu ćete biti još i više. U seksu ćete biti domišljati i originalni te nerijetko oduševiti partnera. Svojom erotičnošću slobodni će privlačiti suprotni spol.

OBITELJ

Imat ćete skladne obiteljske odnose, iako je početkom mjeseca moguća rasprava o novcu i kućnom proračunu. Na tom ćete planu iznaći nova rješenja i više se prikloniti štednji.

NOVAC

Mnogo novca trošit ćete na knjige ili uplatiti kakav tečaj stranih jezika. Držat ćete do sebe pa će mnogi obnoviti zimsku garderobu. Iako ćete potrošiti mnogo novca, neće vam biti žao.

LJUBAV

Ako ste u braku, partner će biti zadovoljan vašim uspješnim djelovanjem na više frontova, od prijateljskih druženja do poslovno- financijskih dobitaka. No eventualnu ljubavnu krizu od 19.12., uvjetovat će nedostatak povjerenja i sumnjičavost. Oštro ćete se usprotiviti partnerovom mišljenju kad ono neće biti po vašem ukusu. Vaše mane izaći će na vidjelo, a svojim ponašanjem provocirat ćete suprotnu stranu na prepirku. Svađa u drugoj polovini mjeseca riješite s više umješnosti i lukavosti, pretvorite je u izazov u spavaćoj sobi. Samci, ovi dani bi vam mogli donijeti vezu s osobom koja će vam pružiti neslućene trenutke strasti i dubokih, vatrenih emocija.

No ako ste u vezi, neskloni Mars će unijeti zastoje u sporazumijevanju sa simpatijom, a na površinu isplivat će i karakterne razlike koje će vam se u prvi tren činiti nepremostive. Povod svađama će biti kritike izrečene na vaš račun ili raspolaganje novcima. Nemojte odmah odustati i povući se, dajte si vremena prije nego donesete konačnu odluku. Možda će to biti dobar trenutak da započnete otvoren razgovor o svim osjećajnim problemima koje ste dosad prešućivali, što će vas zbližiti i dovesti do pomirenja. Ako ste u nekog zaljubljeni, ključ vašeg ljubavnog uspjeha krije se u strpljenju. Ne forsirajte ulazak u vezu ako vidite da je druga strana na to nespremna. Simpatiji prepustite inicijativu i prvi korak koji će se sigurno dogoditi u danima do 21. prosinca.

POSAO

Ako ste do sada imali kakvih problema prilikom povrata pozajmljenog novca, prodati kakvu nekretninu ili ste u iščekivanju kakvog nasljeđa, Jupiter će vam pomoći da riješite svoje financijske probleme. Neki od vas pozitivno će riješiti mirovinsko ili socijalno pitanje, ostvariti neke dugoročne projekte ili poboljšati poslovni status i u idućim mjesecima 2022. godine. Moguća je zaštita moćnih pojedinaca na položaju, no radije se pouzdajte u vlastite snage. Pripazite se do 13.12., kada će vas nepovoljni Mars izlagati stresu pa biste mogli imati napete suradničke odnose. Budite popustljiviji, tvrdoglavost i tjeranje inata neće vas daleko odvesti.

Poslovna zbivanja u drugom dijelu mjeseca bit će raznovrsna. Često ćete u isto vrijeme morati obaviti nekoliko poslova odjednom. Pokušate li prenijeti dio svojih obaveza na kolege, naići ćete na otpor ili nećete biti zadovoljni kvalitetom njihova rada. Neke od vas očekuje nenajavljen premještaj u druge radne prostorije ili na poslove koje dosad niste radili. Mnogo toga bit će vam nepoznato i neizvjesno, ali bez krupnih i nenadoknadivih propusta. Prihvatite izazov, odlično ćete se snaći. Naime, štitit će vas planeti iz naklonjenog vam znaka Strijelca koji će vam pomoći da sjajno poslujete i ostvarujete izvanredne rezultate. Šefovi će vas više cijeniti, a i neki poslovi pokazat će se izuzetno isplativima. Financije će vam se naglo poboljšati! Nezaposleni bi se mogli zaposliti.

ZDRAVLJE

Više ćete brinuti o zdravlju, ugovarati preglede, odlučivati se za razne tretmane uljepšavanja ili se odlučiti za nove lijekove koji će poboljšati vaše stanje. Mars će vam do 13.12. oduzimati energiju. Vodite računa o sebi, pravilno se hranite i dovoljno spavajte jer će vas samo uredan način života sačuvati od bolesti i poremećaja. Srećom, na vašoj će strani biti Jupiter u vašem osmom polju koji će ublažiti zdravstvene tegobe, a i izlječenja će biti brza i spontana.

SAVJET

Pokušajte ovaj mjesec više provesti u odmoru, budući da će poslovna situacija donositi dosta napetosti i iscrpljenja. Ako već morate raditi, samo dobrom organizacijom možete sve obaviti na vrijeme.

SEKS

Nagomilane poslovne obaveze koje će pratiti vašeg partnera prorijedit će zajedničke trenutke. Oboje ćete biti umorni za razgovor i razmjenu nježnosti. No potrudite se više biti uz njega.

OBITELJ

Moguće su prolazne napetosti koju će isprovocirati starija osoba u obitelji, kojoj treba vaša povećana pažnja. Mogli biste se brinuti za nečije slabo zdravlje i dosta se po tom pitanju žrtvovati.

NOVAC

Imat ćete sreće s novcima, osobito ako ste rođeni u srpnju. Bit će vam vraćen dug ili ćete napokon dobiti novčane zaostatke. Igrate li igre na sreću ili se kladite, moguć je i kakav dobitak. Igrajte novogodišnju lutriju!

LJUBAV

Jupiterov ulazak u vaše polje braka u idućih će dvanaest mjeseci staviti osobiti naglasak na vaš odnos s voljenom osobom. Imate li vezu, planirat ćete zaruke ili vjenčanje. Čak bi se i najtvrdokorniji samci među vama mogli zateći kako uživaju u osvajanju srodne duše. Venera u Jarcu i dobroćudni Jupiter u Ribama pravi su recept za ljubavnu sreću pa je ovo mjesec prekrasnih zbivanja, pomirenja, uplovljavanja u bračne luke i fatalnih ljubavnih poznanstava. Planeti će probuditi u vama potrebu za zabavom, ljubavlju i kreativnim izražavanjem. Ako ste u “svježoj” vezi, iznenadit će vas partnerova inicijativa, kao što su zajednički život ili često spominjanje trudnoće i djece. Vaš će odnos biti iznimno stabilan i jako lijepo ćete se nadopunjavati. Otkrivat ćete nove stvari o partneru, a njegove mane nećete preuveličavati nego ih prihvatiti.

Oni koji su u braku znat će odobrovoljiti partnera i smiriti negativne strasti. Vaš glavni adut bit će spontanost, iskrenost, ali i istaknuti libido. Trebat će vam više nježnosti s partnerom pa ćete jedva čekati da se nađete nasamo. Planirate li potomstvo, želje bi vam se mogle ostvariti ako ne u prosincu, a onda idućih mjeseci 2022., jer će vas Jupiter u tome podržavati. Ako ste sami, nećete još dugo biti jer vam ovaj mjesec priprema ugodna iznenađenja. Vaš živahni duh, slobodoljubivost i opuštenost bit će neodoljiv mamac za pripadnike suprotnog spola. Verbalni flertovi, sam čin upoznavanja i prilaženja dotičnoj osobi bit će vam najvažniji dio ljubavne priče. Osvajat ćete sa stilom, češće izlaziti i uživati u ljubavnim pustolovinama. Na božićnoj zabavi ili novogodišnjem slavlju, mogli biste upoznati osobu koja će vas privući svojim izgledom, ali i inteligencijom. Od samih početaka, taj će odnos voditi u čvrstu vezu.

POSAO

Do 13.12. ulazite u intenzivno razdoblje pa ćete se neočekivano zateći u stresnim situacijama. Dobro se organizirajte i nemojte dopustiti da druge kolege na vaša leđa svale svoj dio posla. Zahvaljujući odličnoj koncentraciji i radišnosti, u prvoj polovini mjeseca počet ćete brzo dovršavati poslove i to bez pogrešaka koje bi zahtijevale naknadne ispravke. Nitko vam neće moći osporiti da ste predan i marljiv radnik. Bit ćete skloni preuzeti na sebe više zadataka nego što realno možete završiti, no to vas neće pokolebati. Ulagat ćete dodatnu energiju kako biste ih uspješno obavili, makar to značilo i prekovremeni rad.
Mogli biste neočekivano otići na poslovni put ili dobiti zadatak da u kratkom roku obavite nešto u čemu ste potpuno novi ili nedovoljno iskusni. Element iznenađenja bit će prisutan osobito ako se bavite novinarstvom, informatikom ili poslujete s inozemstvom.

Moguće su i inovacije u poslovanju, uvođenje novih tehnologija ili promjene u načinu rada. Ni vama neće nedostajati originalnosti i spretnosti pa će ovo biti mjesec novih postignuća i malih, ali vrijednih pobjeda. Pozitivni planetarni utjecaji podupiru studije, sportska natjecanja, kao i bavljenje umjetnošću, filozofijom, religijom. No u drugoj polovini mjeseca pričuvajte se nepovoljnog Marsa koji će vas izlagati naporima i stresu, no ostali planeti su na vašoj strani pa je ovo, u cjelini gledano, uspješan mjesec za vas.

ZDRAVLJE

Najbolje ćete se osjećati do 13.12., kada ćete prštati pozitivnom energijom. Bit će vas posvuda, vaš prioritet bit će izlasci i zabava do kasnih noćnih sati. Zdravlje će vas odlično služiti pa ćete bez većih problema podnositi ljetne vrućine. Od 14.12., manji zdravstveni problemi mogli bi biti uzrokom posjete liječniku. Možda ćete morati popraviti bolestan zub ili promijeniti dosadašnju terapiju lijekovima. No raspoloženje će vam biti vrhunsko, stalno ćete se smijati i druge uveseljavati svojim šalama i poštapalicama.

SAVJET

Ovo je mjesec koji vam može donijeti veliku ljubavnu sreću. Stoga nemojte ove dragocjene dane provoditi u kući, jer ćete propustiti priliku da upoznate nekog privlačnog i baš po svojoj mjeri.

SEKS

Bit ćete cijeli mjesec jako strastveni. Ako ste sami, mogli biste upoznati osobu koja će proširiti vaše ljubavne i seksualne životne vidike. Vezani će biti bliskiji s partnerom i unijeti “vatru“ u odnos.

OBITELJ

Imat ćete iznimno skladne i bliske odnose s ukućanima. Rodbina će vas često posjećivati, a prijatelji pozivati na novogodišnji tulum pa ćete uživati i sjajno se zabaviti.

NOVAC

Dobro ćete izlaziti na kraj sa svim davanjima, a s novcem jako spretno rukovati. Mlađi bi vas mogli tražiti novac za zimovanje pa ćete ima morati izaći ususret. Imat ćete dobitaka u igrama na sreću.