Mjesečni Horoskop

TRAVANJ 2022. Veliki horoskop za vodene znakove: Ribe, Rak i Škorpion

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Početkom mjeseca planeti će unijeti dosta nemira u vašu glavu i srce. Morat ćete češće biti na usluzi partneru i trpjeti njegove hirove. Mogli biste se osjećati kao žrtva vaše veze, odnosno kao osoba koja mora više popuštati i pristajati na kompromise. Htjeli biste imati nešto što ne možete, umarat će vas monotonija i svakodnevica, a pokušate li nešto promijeniti, to opet neće biti to. Nemojte paničariti, već pokušajte mirnim tonom i bez svađa rješavati probleme. Naoružajte se strpljenjem jer već od 6. travnja, Venera ulazi u vaš znak i uvodi vas u odlično ljubavno razdoblje. Taj će planet pridonijeti lakoći sporazumijevanja, umanjiti vaše mane i kumovati spajanju s osobama srodnih interesa i slične naravi.

Ako ste u vezi ili braku, jače ćete se zbližiti s voljenom osobom. Mnogo ćete pričati o poslu, pomagati jedno drugome u problematičnim situacijama i uzajamnim sitnim uslugama olakšavati ispunjenje obveza. Kovat ćete zajedničke planove, a neki bi se bračni parovi mogli i poslovno udružiti. Kako god bilo, u ovom mjesecu vaša će ljubav biti snažnija nego inače.

Samci, privlačit će vas pojedinci koji znaju što žele, širokih vidika, samosvojni i prijateljski naklonjeni. Intelektualne spone bit će vam važnije od strasti. Prijateljstvo bi moglo prerasti u ljubav, ili ćete se zbližiti s osobom za koju ćete smatrati da vas dobro razumije. Mogli biste se naći na testu osjećajne izdržljivosti, kada će suprotna strana doći do pravih spoznaja o vašem ponašanju, osjećajima i namjerama – stoga pazite što radite. Ne pričajte previše o svojoj ljubavnoj prošlosti jer vas druga strana može pogrešno shvatiti.

SEKS

Zahvaljujući Veneri u vašem znaku, bit ćete posebno nadahnuti za seksualne igrice pa ćete svojim ljubavničkim vještinama oduševiti partnera. Mnogi među vama ovaj će se mjesec zaljubiti.

POSAO

Otvara se sezona vašeg proboja u poslu i nove odlučnosti kojom ćete zasigurno napredovati. Bit ćete praktični, dobro organizirani i motivirani. Učvrstit ćete i proširiti mrežu poslovnih kontakata.

Poslovi će se odvijati stabilnim tempom, usprkos izvjesnim usporavanjima, odgodama i zastojima. Međutim, razloga za zabrinutost nećete imati. Pred vama je pogodan mjesec za nove poslovne početke, iskorake i realizaciju planova. Imat ćete dovoljno snage, mudrosti i znanja. Intenzivno ćete komunicirati,  kretati se, trošiti vrijeme u prometu, biti pored telefona ili na internetu, obavljati važne susrete i razgovore. Dobit ćete priliku unovčiti znanja i sposobnosti kojima raspolažete, uključivši i umjetničke talente. Dani će vam prolaziti u intenzivnoj komunikaciji, prepisci s partnerima i klijentima te na sastancima i dogovorima. Izvjesno je i poslovno putovanje te korist od njega. Ovi će vas dani zadovoljiti i u financijskom pogledu. Maštate li o povišici plaće ili boljem plaćenom radnom mjestu, mogli bi vam se ostvariti i takvi planovi.

Od 12.4. primit ćete se posla i s velikom voljom prionuti na ispunjavanje obaveza i zaostalih poslića. Izabrat ćete vlastiti put i svoj sistem za rad kojim nećete nikome štetiti, što će se ubrzo pokazati kao pun pogodak. Često ćete voditi poslovne razgovore u kojima ćete svoju komunikativnost iskazati na vrhunski način. Donosit ćete razumne odluke, kojima ćete znatno popraviti svoj status. Poslovna putovanja su vam uspješna i ugodna, osobito ako će se odvijati nakon 21. travnja. Od tog datuma ostvarit ćete mnoge planove, pogurati poslove i uspostaviti bolju komunikaciju s nadređenima.   

NOVAC

Poći će vam za rukom podmiriti dugove, dobiti zajam ili pozajmicu ili dogovoriti povoljnije uvjete kupnje, kreditiranja ili leasinga. Želite li od šefa tražiti povišicu, sad je pravi trenutak za to.  

ZDRAVLJE

Nećete imati većih zdravstvenih tegoba. Može vas eventualno mučiti nesanica ili nervoza, no bit ćete jako izdržljivi i imati dobar imunitet. Osobito dobro osjećat ćete se nakon 21. travnja.

Iako ćete početkom mjeseca biti osjetljivi, od 6. travnja kad Venera uđe u vaš znak, popravit će vam se raspoloženje. Postat ćete veseliji pa će vas privlačiti zabava, druženja i izlasci. Zdravlje će vam cijeli mjesec biti jako dobro, a ako imate nekih tegoba one će se povući. Još bolje osjećat ćete se nakon 21. travnja kada će vas vladavina Bika napuniti pozitivnom energijom, ali će i činiti da se psihofizički osjećate jako dobro. Intenzivnije ćete se baviti sportom, vježbati, zdravo se hraniti i lijepo izgledati.

OBITELJ

Imat ćete ugodne i stabilne odnose s ukućanima. Zajedno ćete razgovarati i dogovarati se bez povišenih tonova. Ako je u vašoj obitelji bilo nesporazuma, oni će biti riješeni na obostrano zadovoljstvo.

SAVJET

Šteta je ovaj mjesec provesti u pasivnosti jer vam mnogo toga ide naruku. U poslu ćete biti uspješni i pohvaljeni, a u ljubavi vam se može dogoditi nova veza. Stoga krenite u akciju!
Rak 22. 6.  – 22. 7.

LJUBAV

Naklonjena Venera potaknut će vas na samopreispitivanje i promjenu stavova. Ako treba, priznat ćete svoje pogreške, što će biti veselo dočekano od strane vaše simpatije ili ljubavnog partnera. Ako ste u braku, ovih dana postat ćete mekši i uočavati partnerove kvalitete i odlučiti se na iskren, otvoren razgovor. No, pripazite da u žaru razgovora ne skrenete na  previše osjetljive teme. Ljubav će između vas dvoje biti jaka, što će vas čvrsto povezivati. Izgladit ćete ranije razmirice, a osobito će parovi koji su proživljavali osjećajne krize pronaći izlaz iz nje. Do 11.4.  još može biti verbalnih iskrica, ali od tog datuma  ponovno uživate u bliskostima.

Ako ste slobodni, travanjski dani su povoljni za zavođenje, iskazivanje osjećaja i ostvarivanje emotivnih želja. Vaša će vam strpljivost i smisao za taktiziranje pomoći ako se stvari neće odvijati željenom brzinom. Pokušajte još jedanput s osobom koja vam se sviđa, ali s kojom ste možda prekinuli zbog nekog nesporazuma. Dođe li do pomirbe, pokažite koliko ste emotivni i ranjivi – ponekad djelujete previše racionalni i nedostupni.

Slobodni također imaju i  velike šanse upoznati osobu koja putuje ili živi u drugoj sredini. No nije isključeno da upoznate nekog tko plijeni pozornost svojom inteligencijom i oštroumnošću. Bit će to osoba koja će vam svijet koji vas okružuje prikazati na jedan drukčiji način, mijenjajući vaše svjetonazore. Mogla bi to biti posebno lijepa veza u kojoj ćete doživjeti nadahnuće kakvo već dugo niste. Neki među vama mogli bi se zaljubiti u svog prijatelja pa ćete se i sami začuditi kako vam se to dogodilo.

SEKS

Ukradite romantične trenutke u ovom mjesecu, Venera je na vašoj strani! Intenzivirajte svoj ljubavni život, osobito ako dugo samujete. Redovni izlasci omogućit će vam novo poznanstvo i strast.

POSAO

Od 12.4. najbolje ćete poslovati i biti zadovoljni postignutim. Ostvarit će vam se mnogi planovi, a i odnosi s kolegama i šefovima bit će i više nego zadovoljavajući.

Ovaj mjesec očekujte povoljnu vijest iz daljine vezanu uz posao ili novac. Usavršit ćete informatičko znanje, naučiti rukovati kompliciranim sredstvima za rad i obavljati poslove koji će biti važni većem broju ljudi. Mnogi će riješiti neka socijalna i mirovinska pitanja i putem poznatih doći do novih izvora prihoda i informacija te tako riješiti svoje probleme.

U razdoblju od 12. travnja neki pripadnici ovog znaka susrest će se s novom raspodjelom poslova ili načinom njihova izvršavanja. Međuljudski odnosi neće biti najbolji pa biste mogli biste doživjeti neugodnost ili kritiku od strane vašeg poslodavca. Za potpuno zadovoljstvo i uspjeh bit će važna diplomacija i takt u međuljudskim odnosima. Suradnici i partneri bit će skloni povlačenju neočekivanih poteza, a procesi pregovora neće biti lišeni napetosti i pritajene zavisti. Povoljan Marsov utjecaj omogućit će vam da brže napredujete. No bit ćete pretrpani obavezama i skloni naglim reakcijama, što se neće dobro odraziti na vašu djelotvornost i postignute rezultate. Bolje rezultate ostvarit ćete ako konstruktivnije usmjerite svoju energiju i izbjegnete nesporazume sa šefom i suradnicima.

Od 21. travnja ulazite u sjajno razdoblje. Naklonjena vladavina Bika istaknut će vaše verbalne vještinama, što će osobito koristiti Rakovima koji se bave govorničkim profesijama. Briljirat će novinari i pisci te svi oni čiji posao zahtjeva strpljenje i koncentraciju. Mnogi od vas osjetit će potrebu da nadograde svoje znanje pa nije isključeno da se upišete na tečaj stranog jezika, informatike ili da neki svoj hobi pokušate pretvoriti u posao.

NOVAC

Novac ćete doživljavati kao sredstvo koje vam omogućuje da živite život kakav volite. Mogli biste dosta trošiti na izlaske, hranu, odjeću i općenito stvari koji služe uljepšavanju i zabavi.

ZDRAVLJE

Osjećat ćete se odlično i biti u super formi. Posvetit ćete se svom izgledu. S mnogo pažnje ćete njegovati lice i tijelo, dok će se žene počastiti manikurom.

Izuzmemo li proljetni umor i boljke uobičajene za ovo razdoblje u godini, nećete se imati razloga žaliti na zdravlje, no tjelesna forma će iziskivati više truda. Pripremite organizam za tople dane adekvatnom prehranom, uzimanjem vitamina iz voća i povrća te tjelovježbom i fizičkom aktivnošću. Raspoloženje će vam biti visoko pa će vam biti do zabave u društvima. Neki među vama počet će prakticirati kakvu istočnjačku meditaciju, borilačkom vještinom ili jogom.  

OBITELJ

Imat ćete stabilne odnose s ukućanima, o svemu se zajednički dogovarati i štedjeti novac za novi namještaj.  No netko u obitelji previše troši vaš novac i tome morate stati na kraj. 

SAVJET

Ne potiskujte svoje stvaralačke impulse, a pažljivije osluhnite i šapat intuicije koja će vas nepogrješivo voditi kroz život. U poslu ćete postići odlične rezultate.
Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Početkom mjeseca moguće su trzavice i manji nesporazumi –  ne obraćajte na to preveliku pozornost i ne preuveličavajte. Možda ćete se morati malo više prilagoditi jedno drugom i prihvatiti vaše različitosti da bi odnos funkcionirao na zdravim temeljima. 

Zapravo, pred vama je mjesec prepun ugodnih događaja i emotivnih iznenađenja koji bi vam mogli promijeniti život. Planeti će naglasiti vašu erotičnost i spremnost za nove ljubavne početke, a povoljan Venerin utjecaj od 6. 4. otvarati vrata ljubavnom raju. Mnogi od vas koji se nalaze u dugim vezama, a nisu imali hrabrosti odlučiti se za zajednički život, planeti će vam olakšati tu odluku. Mnogi će parovi izreći svoje sudbonosno „da“. Oni koji su iz prošlog mjeseca vukli osjećajne probleme, u ovom će se pomiriti i iznaći snage za nove početke. Osobito je razdoblje od 16. travnja odlično za razgovore i rješavanje problema jer ćete imati sluha za partnera i razumjeti što vam želi reći. Napokon ćete apsolvirati prošlost. Neki od vas će razvod privesti kraju, drugi će shvatiti da su uzdisali za pogrešnom osobom, a treći se čvršće vezati uz postojećeg partnera.  

Osamljeni među vama zračit će posebnom privlačnošću. Venera u Ribama učinit će vas privlačnima suprotnom spolu pa će oko vas biti udvarača. Veza koju započnete ovih dana, pružit će vam nešto više od prolaznog flerta. Dosad povremeni susreti postat će redovitiji, partner obazriviji i odgovorniji, a vi sretniji i opušteniji. Znat ćete pokazati što osjećate pa ćete suzbiti partnerovu sumnjičavost i omogućiti mu da vam podari vam više nježnosti. Nećete biti svjesni da će pozitivne promjene u vašem ponašanju kumovati ostvarenju osjećajnog sklada.

SEKS

Ojačat ćete bliskost prema partneru. Planut će ljubavna strast koju nastojite prepoznati i održavati. Nemojte dopustiti da naglo prođe i da se sve vrati na staro.

POSAO

Nalazite se u uspješnom razdoblju i jedini savjet jest – iskoristite ga u potpunosti! Provedite svoje ideje u djelo i iskažite više kreativnosti i umjetničkog duha. Od 12.4. pripazite – skloni ste krivim procjenama!

Sve do 11. travnja bit ćete poduzetni pa ćete s lakoćom obavljati ono za što je drugima potrebno mnogo vremena i energije. Šefovi ne samo da bi se mogli više oslanjati na vas nego vam povjeriti i veću odgovornost. Vaš nastup bit će samouvjeren pa ćete okolinu lako pridobiti za suradnju. Mogli biste prekovremeno ostajati na poslu zbog inventure ili arhivskih radnih zadataka, ali sve ćete stoički izdržati.

Suočite se s teškoćama i borite se protiv njih jer ste u poziciji da odnesete pobjedu. Probijte led, nemojte se bojati rizika. Otvaraju vas se izvrsne poslovne prilike, no nastojite se dohvatiti jednog cilja i zadatka te u njega uliti svu energiju. Bavljenje sportom, umjetnošću i putovanjima donosi uspjeh. Okrunite svoje napore, zaokružite svoj rad kakvim priznanjem, natječajem, diplomom. Sva su vam vrata otvorena u smjeru obrazovanja i učenja pa će studenti i đaci osvajati profesore šarmom i znanjem. Ako ste nezaposleni, ovaj mjesec vam se itekako povećavaju šanse za zaposlenjem. Prelistavajte oglase i internetske ponude, mogli biste za sebe naći nešto povoljno.

Pred zaposlenim Škorpionima moguće su poslovne promjene. Mogli biste promijeniti radno mjesto koje će biti odgovornije i teže od prethodnog, ali će vam donijeti znatnu financijsku korist. Od 12. travnja vaš će se rad naći pod povećalom okoline. Šefovi će vas češće kritizirati, stoga nastoje svoj posao odraditi korektno. Manji pad koncentracije omest će oni koji se bave intelektualnim poslom, no neće biti većih posljedica.  Iako ćete biti pod stresom, dobro ćete se s njime nositi.

NOVAC

Ne posuđujte novac nepouzdanim pojedincima i ne ulazite u mutna poslovna partnerstva. Ipak, ovo su dobri dani za sređivanje nasljedstva, poreza, kredita i za dobivanja građevinskih dozvola.

ZDRAVLJE

Bit ćete osjetljivi do 15.4. zbog nepovoljnog Marsa. Tada se čuvajte poslovnog stresa, ali i upala ili ozljeda. Nakon tog datuma vraćate se u staru formu i bit ćete sjajno.

Lijepo aspektirana Venera učinit će da se osjećate raspoloženo, ali i privlačno. Za vaše odlično raspoloženje bit će zaslužna uzbuđenja na ljubavnom planu pa će mnogi biti zaljubljeni kako već dugo nisu bili. Zdravlje će vas jako dobro služiti, a mjesec je odličan za terapije, nove lijekove, operativne zahvate, ali i za sve oblike uljepšavanja. Na zdravlje pripazite od 21. travnja kada počinje vama nepovoljna vladavina Bika koja može utjecati na pad vašeg imuniteta. Pazite na grlo i izbjegavajte gazirane i previše hladne napitke. Žene bi mogle imati ginekoloških tegoba pa nije naodmet obaviti redovan godišnji pregled.  

OBITELJ

Očekuje vas porast obaveza prema nekretninama i ljudima s kojima dijelite stambeni prostor. Jednom  roditelju bit će potrebna vaša blizina i potpora u rješavanju problema.

SAVJET

Planeti podržavaju zbližavanje s voljenom osobom pa provedite više vremena uz partnera i prisjetite se ‘starih dana’. Ako ste roditelj, odnos s djecom će se popraviti.