Mjesečni Horoskop

Veliki horoskop u ožujku za zračne znakove: Blizanci, Vaga i Vodenjak

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Blizanci 22. 5 – 21. 6.

LJUBAV

U ožujku ćete se prepustiti strasti. Trudit ćete se svoj ljubavni odnos podignuti na višu razinu, a tome će pridonijeti dugi razgovori s partnerom o raznim temama, zajednički izlasci i vikend putovanja udvoje. S druge strane, suočit ćete se i s onom, manje ugodnom stranom partnerstva. Shvatit ćete da se razilazite u nekim važnim pitanjima, a ta spoznaja vam neće lako pasti. Sve će završavati na raspravama. No razloga za očajavanje nećete imati. Ni vi, a niti vaš partner, nećete biti spremni tako lako odreći se jedno drugoga. Brzo ćete zaboraviti što se dogodilo pa će i nekoliko riječi biti dovoljno da se pomirite. Zbog nesigurnosti u partnerove osjećaje često ćete biti ljubomorni, iako povoda za to nećete imati. Voljeni će vas uspjeti uvjeriti u snagu svojih osjećaja, što ćete najbolje osjetiti od 7. ožujka, kada će Venera u Vodenjaku biti zaslužna za vašu romantičnost i nježnost.

Slobodni će uživati u zabavama i flertovima. Održavate li vezu na daljinu, ovaj ćete se mjesec češće viđati s partnerom, a kada se i ne vidite, dugim telefonskim razgovorima sve ćete nadoknaditi. Ako ste sami, pred vama će se otvoriti vrata u novi ljubavni svijet. Mogli biste upoznati komunikativnu osobu s kojom ćete satima uživati u razgovoru. Strasti i vatrenog seksa neće vam nedostajati pa će vaš osjećajni život biti kompletan. Neki će novog partnera upoznati na putovanju ili internetu. Zbližit će vas slična razmišljanja. Ako ste nedavno prekinuli vezu, mogli biste je opet obnoviti. Iako ćete biti sumnjičavi u nov početak, zaljubljeni pogled vašeg partnera dat će vam do znanja da se ljubav nije ugasla.

SEKS

Bit ćete vrckavi i seksi pa ćete snažno privlačiti suprotni spol. Ako ste u vezi ili braku, vaš će seksualni život zaživjeti pod naletom vaših emocija. Partnera ćete ugodno iznenaditi svojom strastvenošću.

POSAO

Sredinom mjeseca očekuju vas napeti međuljudski odnosi, a bit ćete skloni i subjektivnim prosudbama. Suzdržite se od važnijih sastanaka ili poslova, a ako baš morate, obavite ih nakon 28.3.

Prvih deset dana ožujka snažno vas okreće prema novčanim zbivanjima. Ako od koga očekujete novac, mogli biste ga dobiti ili će  “zamrznuti“ poslovi naglo se pokrenuti. Bavite li se privatnim poduzetništvom, mogli biste steći poslovnog partnera koji će vam financijski pomagati. Mnogo ćete raditi, no pritom ne zaboravite i na odmor te rekreaciju koja će biti dobrodošla svima koji su pod stresom. Vodite evidenciju o stanju na tekućem računu, kreditnim obvezama ili nepodmirenim kamatama. Ništa ne prepuštajte slučajnostima.

Imat ćete dovoljno poticajne energije, ali i mudrosti. Dobit ćete priliku unovčiti znanja i sposobnosti kojima raspolažete, uključivši i umjetničke talente. Briljirat ćete u timu, znati stimulirati suradnike i voditi ih čvrstom rukom. Vaša će komunikacija biti svima jasna, a i sami ćete se moći pohvaliti zavidnom koncentracijom te oštroumnošću.

Na šefove i nadređene ostavljat ćete snažan utisak, no ne nužno pozitivan! Dok će vas neki iznimno cijeniti, štititi i pomagati vam u radu i napredovanju, s drugima biste mogli doći u sukob. Srećom, uvidjet ćete svoju pogrešku pa ćete prvom prilikom zakopati ratnu sjekiru, bilo da ćete to postići isprikom, zavidnim radnim rezultatom ili prijateljskim razgovorom. No od 11. do 27.3. bit ćete dekoncentrirani, mogući su nesporazumi sa šefovima i općenito ćete otežano poslovati. Srećom, to neće dugo trajati jer od 28.3. ulazite u dobro razdoblje u kojem opet osvajate poslovne vrhunce.

NOVAC

Razmatrat ćete osobne financijske mogućnosti i načine kako na vrijeme podmiriti porezne obveze ili kućne račune. Očekuje vas porast troškova, ali ćete neke financijske rupe uspješno popuniti.

ZDRAVLJE

Tjelesno ćete biti u odličnoj formi, no psihički ćete osjećati izraženiji umor. Koristit će vam duge šetnje, vožnja bicikla i svega što vam može aktivirati cirkulaciju i istodobno vas opustiti.

Cijeli ćete mjesec biti u dobroj kondiciji. Bavit ćete se sportom i tijelo brzo dovesti u željenu formu. No psihičko zdravlje će vam biti jako osjetljivo. Često ćete biti razdražljivi pa ćete se lako posvađati s kolegama ili ljubavnim partnerom. Osjetljivije među vama mogla bi mučiti nesanica ili tjeskoba, a stariji bi mogli imati problema s krvnim tlakom. Poslovni će se život zahuktati i tu će odlaziti mnogo vaše energije. Stoga će biti dobro da se barem za vikende dobro odmorite ili se razonodite kakvim hobijem. 

OBITELJ

Odnos s partnerom će se poboljšati, prije svega vođen zajedničkim osjećajem odgovornosti. Unatoč manjim razmiricama sredinom mjeseca, dobro ćete se nositi s obiteljskim problemima.

SAVJET

Usredotočite pažnju na najbliži cilj, rješavajte nagomilane probleme. Okružite se veselim društvom, opustite i prepustite ljubavnim igrama. Od 7.3. mogli biste se strastveno zaljubiti – otvorite srce novoj simpatiji!
Vaga 23. 9.  – 22. 10.

LJUBAV

Do 6. ožujka imat ćete turbulentan ljubavni život. Vaša sklonost provokacijama i čvrsto vjerovanje u subjektivne dojmove koje će izazvati nesklona Venera, udaljit će vas od osjećajnog sklada. Pred vama su dani ljubavnih rasprava, potrage za istinom i želje da kaznite partnera, a podsvjesno i sami sebe. Prepirke će započeti zbog banalnih razloga, a ubrzo će se pretvoriti u burnu svađu koja će izmaći vašoj kontroli. Za vas će sretna okolnost biti dobrohotan Merkurov utjecaj do 10. ožujka. Dakle, niti jedna teškoća ili sukob s partnerom neće biti nerješivi. Uvijek ćete pronaći način da potisnete nezadovoljstvo, mrzovolju i bojazan od gubitka, iako će vam to jako teško pasti. Ako ste u koga zaljubljeni, u prvom tjednu mjeseca ne očekujte brz razvoj ljubavne priče. Bit će nekih okolnosti i situacija koje će vas sprječavati da uđete u vezu s partnerom. Možda će druga strana imati svojih privatnih problema koje je priječe da bude s vama, no budite strpljivi jer to nije trajni poredak stvari.

Već od 7.3. Venera ulazi u vama skloni znak Vodenjaka i tamo ostaje do kraja mjeseca donoseći vam ljubavnu sreću i zadovoljstvo. Dodamo li tome činjenicu da će u to vrijeme i Merkur biti na vašoj strani, ljubavne ćete probleme jako brzo i spretno izgladiti. Ako ste imali problematičan brak ili razmišljali da napustite partnera u vezi, shvatit ćete da vas još mnogo toga veže. Venera će se pobrinuti da u vašem odnosu bude i dovoljno ljubavi pa će se u vaše ljubavne odnose vratiti razumijevanje i sklad. Nesretno zaljubljeni mogli bi shvatiti da imaju šanse kod svoje simpatije u što će se uvjeriti sredinom mjeseca, kada druga strana pokaže više inicijative. Sve će se češće zadržavati u vašoj blizini, pokazujući da joj je stalo do vas. Ovo je mjesec koji vam može donijeti veliku ljubav!

SEKS

Partner će biti oduševljen vašom erotičnošću i inicijativom u spavaćoj sobi. Imat ćete visok libido pa će vam više nego inače seks motati po glavi. Samce će osvojiti netko vrlo strastven.

POSAO

Radit ćete mnogo i biti traženi na sve strane. To će vas iscrpljivati, ali osjećaj korisnosti bit će vaša pokretačka energija. Pazite ako ulazite u nova poslovna partnerstva – dobro procijenite nečije kvalitete.

Najbolje ćete poslovati do 10. siječnja, kada će vas naklonjeni Merkur motivirati i činiti ambicioznima. Mars u Vodenjaku tjerat će vas na rad i zalaganje pa ćete se pokazati u najboljem svijetlu. Pratit će vas dobre okolnosti, a neće vam nedostajati ni inspiracije i poduzetnosti. Planovi će imati više šanse za ostvarenje i financijski uspjeh pa se dodatno angažirajte. Iskoristite ovo razdoblje na intelektualnom planu, pokažite što znate. Steći ćete važna poznanstva i imati financijske uspjehe. Završite projekt koji ste započeli, realizirajte ideje o kojima razmišljate, motivacije vam neće nedostajati.

Bit ćete i odlično raspoloženi pa ćete u trenucima stanki nasmijavati i zabavljati svoje kolege. No kad treba zapeti i raditi, dat ćete sve od sebe da posao bude temeljito obavljen. Ugled će vam porasti, a moguća su i priznanja. Pokazat ćete zavidne komunikacijske sposobnosti.  Sve vezano uz umjetnost, estradu, rad s mladima i djecom doživljava blistave trenutke. Odlično su vam aspektirani rizičniji potezi, ali uspjeh ovisi o tome hoćete li moći pravilno odrediti trenutak za takve akcije.

No od 28. ožujka ulazite u manje burno razdoblje u kojem ćete biti skloniji povući se u sebe, manje komunicirati s kolegama koji će se zapitati što se s vama događa. Mogli biste postati nepovjerljivi prema njima, osobito kad doznate da vas pojedinci ogovaraju ili vam zavide. No kako ste po prirodi borbeni i ne trpite nepravdu, stat ćete tome na kraj tako što ćete se suočiti s takvim kolegama. Budite oprezni s papirima, brojkama i pohranjujte vrijedne dokumente na sigurno mjesto.  

NOVAC

Strpljenje i upornost će vam pomoći da stabilizirate novčanu situaciju. Ne očekujte da bračni partner ili netko od članova obitelji rješavati vaše dugove. Oslonite se na sebe, a manje na druge.

ZDRAVLJE

Mars će biti čuvar vašeg zdravlja pa ako psihički potonete, taj će vam planet uliti energiju koja će vas pokretati iz mrtvila. Zanimat će vas alternativne tehnike liječenja.

Planeti upućuju na povećanu skrb o zdravlju, svom tijelu i prehrani. Mogli biste češće posjećivati liječnika, proučavati medicinsku literaturu ili na internetu tražiti opis svojih simptoma. Od svega bit će najvažnije da dobro spavate i imate miran san koji će okrijepiti vaš organizam. Nemojte se toliko živcirati zbog nekih ljubavnih zbivanja na početku mjeseca. Dobar Marsov utjecaj bit će zaslužan za vašu fizičku snagu i izdržljivost koja će vas izvlačiti iz stanja tjeskobe ili uznemirenosti. Sportom izbacite negativnu energiju.

OBITELJ

Poslovne brige prenosit ćete na članove obitelji pa bi u kući moglo biti nervoze. No imat ćete njihovu potporu i razumijevanje, što će vam mnogo značiti. Opustite se u društvu svoje djece.

SAVJET

U odličnom ste ljubavnom razdoblju pa na tom planu možete doživjeti neslućena zadovoljstva i sreću. Ni na poslovnom planu nećete se moći požaliti, no rasporedite obaveze kako se ne biste previše iscrpili.
Vodenjak 21. 1. – 18. 1.

LJUBAV

Privlačnost na prvi pogled za koju ste do sad gledali samo u filmovima, sada će postati vaša stvarnost. Naime, lijep spoj Venere, Merkura i Marsa u vašem znaku upućuje na mogućnost fatalnih susreta bilo gdje; na cesti, u trgovini, dok čekate red u banci ili dok putujete vlakom, autobusom. Zagledat ćete se u nečije zavodljive oči, netko će vas oboriti s nogu. Čak i ako ste namjerno suzdržani, past će maska s vašeg lica, a vi se zateći iznenađeni svojom zaljubljenošću. Naklonjeni planeti bit će zaslužni da veza koju oformite bude čvrsta, a mogla bi u idućim mjesecima u kratkom vremenu i zajedničkim životom. Mnogi među vama koji su u zabranjenoj vezi iskristalizirat će odnos i odlučiti ići dalje ili ostati u vezi, budući da će partner izraziti želju da izađe iz svog lošeg braka.

Ženama je povećana mogućnost neplanirane trudnoće, a muškarci ovog znaka mogli bi u žaru zaljubljenosti biti prilično neoprezni pa im savjetujemo da vode računa o zaštiti. Ako ste u vezi, a ipak vam se dogodi nova simpatija, vješto ćete balansirati između dvije strane dok ne prevagnu osjećaji i ljubav. Značajne prekretnice vas očekuju do 21. ožujka, kada biste mogli donijeti važne odluke o svojoj ljubavnoj vezi i partneru. Ipak, bilo bi dobro da se posavjetujete s bliskim prijateljem koji će objektivnije sagledati vašu situaciju.

Ako ste u braku, vaš će odnos gotovo preko noći živnuti.. Najviše ćete se vi truditi oko partnera, a njemu će vaša pažnja itekako goditi. Znat će vam i uzvratiti, kako bi vam dao do znanja da vas voli i cijeni.

SEKS

Večeri provedene udvoje, u zanimljivom razgovoru, okončat će se vatrenim igricama u krevetu. Moglo bi se dogoditi da osjećaji druge strane budu intenzivniji nego vaši, no neka vas to ne brine.

POSAO

Sjajno ćete poslovati i isticati se svojim talentima. Iako vas očekuje mnogo posla, nećete se žaliti nego vrijedno raditi. U drugoj polovini mjeseca bit će stresa, ali i prigoda za napredovanje.

Vješto i spretno iskoristit ćete sve potencijale s kojima raspolažete. Razdoblje do 10. ožujka iznimno je pogodno za potragu za radnim mjestom, unaprjeđenje, pokretanjem novih poslova i agresivnije osvajanje novog tržišta. Vrijeme će vam brzo prolaziti, a obaveze se neočekivano pojavljivati pa nastojite ne odgađati za sutra ono što možete učiniti odmah.  Poslodavci će rado prihvatiti vaše ideje i pohvalama motivirati da budete još učinkovitiji i uspješniji. Dobra koncentracija, kreativnost i maštovitost, bit će od velike koristi umjetnicima  i osobama slobodne profesije. Radite li u prosvjeti, pravu, informatičkim poslovima, trgovini, vanjskoj trgovini bit ćete jako uspješni. Očekujete li radno mjesto u inozemstvu, mogli biste ga dobiti. Mogli biste primiti nekoliko pohvala ili nagrada za uložen trud, što će vas motivirati i uzdignuti vam poslovno samopouzdanje. Bit ćete osobito uspješni u komunikaciji s ljudima, uslužnim djelatnostima i kreativnim poslovima koji zahtijevaju maštu i dovitljivost.

I razdoblje od  11. do 27.3., bit će povoljno za vas. Tada Merkur i Sunce ulaze u vaše polje financija pa ćete na tom području imati većeg uspjeha. Vaši će se prihodi početi poboljašvati, možda ćete dobiti nove poslove koji će biti bolje plaćeni. Očekujete li novac od odštete ili osiguranja, velike su šanse da ga dobijete. Poslovni ljudi ovog znaka odlično će prepoznavati unosne poslovne prilike. Vješto ćete sklapati nove poslove ili se širiti i napredovati. Oni koji već dulje vrijeme očekuju neisplaćene plaće, potkraj mjeseca mogli bi dobiti barem dio novca.

NOVAC

Iako se oporavljate od prošlomjesečnih troškova, s novcem ćete postupati vrlo oprezno. Željet ćete si priuštiti nešto što odavno želite, no na kraju ćete odustati jer će vam se činiti ipak preskupo.

ZDRAVLJE

Odličan je mjesec za obavljanje pretraga, posjet stomatologu ili ginekologu. Bit ćete skloni i uljepšavanju pa ćete češće nego inače odlaziti frizeru, kozmetičarki, pedikerki ili na masažu.

Mars u vašem znaku bit će zaslužan za vašu odličnu fizičku spremnost i izdržljivost. Dobro ćete podnositi sve psihofizičke napore. Muški predstavnici znaka uživat će u sportskim aktivnostima, dok će se žene podvrgavati dijetama i skinuti pokoji kilogram viška. No mogli biste početi osjećati umor, a i psihički nemir i nesanica mogli bi vas dodatno iscrpljivati.  No takva će stanja biti prolazna i neće ostaviti većeg traga po vaše zdravlje.

OBITELJ

S ukućanima ćete raspravljati o novcu i vašim prihodima te pokušati stavljati nešto na stranu za  ljetovanje koje će brzo doći. U vašem domu će biti veselo, a i često će vam navraćati rodbina.

SAVJET

Izbjegnite donošenje važnijih odluka od 11. do 27. ožujka jer ćete biti neobjektivni. Pripremajte teren za poslovne aktivnosti, a u akciju krenite od 21. 3. kada će vam sve polaziti za rukom.