Mjesečni Horoskop

Veliki horoskop za Ovnove, Bikove i Blizance – veljača 2022.

Piše astrologinja Vesna Narat

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Nepovoljni događaji i situacije u prvoj polovini mjeseca priskrbit će vam česte nervoze i loša raspoloženja. Na većinu partnerovih prijedloga reagirat ćete negativnim stavom. Na početku će to još nekako i prolaziti, ali ubrzo će vam partner početi odgovarati na sličan način. Komunikacija će najčešće biti blokirana, a dulja razdoblja obostrane šutnje upućivat će na pojavu ozbiljnog problema. Bit će najvažnije shvatiti da ste trenutno previše zahtjevni i da očekujete više nego što ste i sami voljni dati. Pozitivan obrat situacije nastupa nakon 14. veljače, kada Merkur ulazi u prijateljskog Vodenjaka koji će unijeti mir u poremećene ljubavne odnose. Zajedno s partnerom pokazivat ćete više razumijevanja za ljubavnu problematiku, a nagomilane nesporazume rješavat ćete staloženije i temeljito. Mjesto dosadašnjih nedoumica zauzet će povjerenje prema partneru, što će vezu osnažiti.

Ako ste nedavno raskinuli ljubavnu vezu, velika je šansa da je obnovite, uživajući u prekrasnoj romantici koja jamči dugoročan ljubavni uspjeh.

Samce očekuju situacije u kojima će biti nemoguće izbjeći flert, a to nećete niti htjeti raditi. Vrijeme je Valentinova pa će mnogi od vas znati iznenaditi partnera originalnim darom, a i sami ćete biti darivani.

Nekim će Ovnovima nakon 19.2.  kontakti s prijateljem koji je možda zauzet ubrzavati otkucaje srca. Bit će mu teško odoljeti, a ubrzo bi vam se moglo dogoditi da izgubite kontrolu nad osjećajima. Uglavnom nećete imati ništa protiv toga jer ćete se strasno zaljubiti. Ako će u prvo vrijeme i postojati neke zadrške i zapreke, brzo ćete ih porušiti te uploviti u romansu punim plućima.  

SEKS

Unatoč prepirkama s voljenom osobom, na kvalitetu seksa se niti jedna strana neće moći požaliti. Slobodni će ubrzo nakon početka flerta završiti u postelji s dotičnom osobom

POSAO

Nakon nesporazuma i kritika, s nadređenima ćete naposljetku pronaći zajednički jezik. Za neke od suradnika trebat ćete pronaći više strpljenja. Svakako tome stremite jer trebat će vam njihova pomoć.

U prvoj polovini mjeseca trebat ćete se pozornije i detaljnije posvetiti radnom učinku, jer kritika nadređenog neće vas mimoići. Iako ćete je smatrati neopravdanom, ubrzo ćete si morati priznati da baš i nije tako. Bit će nužno analizirati poslovne prioritete, istodobno ne zapostavljajući i usputne manje radne obaveze. Suradnja s nekim ljudima stajat će vas živaca, ali nećete imati izbora. Neće biti lako iznaći strpljenja u situacijama za koje ste bili uvjereni da njima vladate, a pokazalo se upravo suprotno. Ne ulazite u rasprave s nadređenima, radije se usredotočite na zadatke koje treba riješiti.

Nakon 15. veljače u poslovnom segmentu doći do značajnog poboljšanja. Zamršene poslovne situacije rasplitat će se kao same od sebe, a nadređeni će iskazivati razumijevanje za vaše napore. Poslovni kontakti i dogovori polučit će financijski uspjeh te dovoditi do dugoročno obećavajućih poznanstava. Unatoč povećanoj poslovnoj odgovornosti, spretno ćete se nositi s neizbježnim poslovnim rizicima. Strahu mjesta biti neće, uostalom pratit će vas i dovoljno poslovne sreće. Djelovat ćete na nekoliko kolosijeka istodobno, dovršiti započete poslove, pokrenuti nove i biti zadovoljni postignutim. Merkurov lijep utjecaj upućuje na zavidnu spretnost i komunikacijske vještine. Sklapat ćete nova poslovna poznanstva vješto i lako. Bavite li se trgovinom, transportom ili uslugama, suradnici i klijenti cijenit će vašu spretnost i učinkovitost. No pripazite se nepovoljnog Marsa koji vas može dovesti u rasprave i svađe s nadređenima i nekim kolegama. Kontrolirajte svoju naglost i brzopletost!

NOVAC

Financijska situacija će biti dobra, no planirate li bilo kakvo značajnije ulaganje, bilo bi bolje da pričekate. Neki manji troškovi povezani s uređenjem doma možda će biti neizbježni.

OBITELJ

Na poneku svađu s mlađim članovima obitelji računajte početkom mjeseca. Netko će tvrdoglavo inzistirati na provađanju svoga plana, no vjerojatno je i u pravu.

ZDRAVLJE

Do 18. veljače zdravstvene probleme lako ćete držati pod kontrolom, no nakon tog datuma – oprez! Stimulansa poput cigareta i alkohola se klonite jer previše nadražuju vaše osjetljive živce.

Do 18. 2. osjetit ćete se vitalnima i boljeg raspoloženja. Ipak, mogli biste imati želučanih te općenito probavnih tegoba. Patite li od neke kronične bolesti, trebat ćete obratiti više pozornosti na ublažavanje simptoma. Ako ste pušač, pušenje smanjite na najmanju moguću mjeru, a najbolje bi bilo da prekinete. Pojačane tegobe mogle bi osjetiti i osobe koje pate od niskog ili povišenog krvnog tlaka. Sportaši, ne forsirajte i ne povisujte granicu fizičke izdržljivosti, veljača vam nije povoljan mjesec za tako nešto.

SAVJET

Sportske rizike izbjegavajte, a osobito vodite računa o umjerenoj i balansiranoj prehrani. Želite li krenuti u ljubavne i poslovne pobjede, učinite to u drugoj polovini mjeseca kada su veće šanse za uspjehom.  

Bik 21. 4. – 21. 5. 

LJUBAV

Veljača bi mogla biti jedan od onih mjeseci kojeg ćete pamtiti po intenzivnim ljubavnim događanjima. Bit će flertova, strasnih zaljubljivanja, tajnih simpatija i naglih obrata. Uzbuđenja su osobito naglašena u prvoj polovini mjeseca. Privlačit će vas suprotnosti pa ćete se „zagrijati“ za osobu u potpunosti drukčijih stavova od vaših. Nakon prvih nesigurnih situacija te preispitivanja vlastitog izbora, nedoumicu će prekinuti vaše srce – zaljubit ćete se preko ušiju. Neki od slobodnih Bikova žudjet će za jednom osobom koja će im se učiniti nedostupnom, no tu ćete se prevariti. Uz malo više vlastitog angažmana možete biti sigurni da ćete je osvojiti. Moguće su i ljubavi na daljinu, najčešće kroz kontakte preko društvenih mreža.

Vama nepovoljna vladavina Vodenjaka do 18.2. bit će krivac za nešto napetiju bračnu situaciju kod oženjenih Bikova. Svaka će strana tvrdoglavo braniti svoju procjenu trenutnog stanja situacije, ne shvaćajući da ste, zapravo, zajedničkim snagama dogurali do problematičnog stanja. U nekim slučajevima izvjesna je prezaposlenost i opterećenost financijama. No čini se da će vaš partner ovaj put imati rješenje za sve. Hladnokrvnost i zdrav razum sačuvat će ga od vaših povremenih hirova, naleta tvrdoglavosti i povremene nesposobnosti da prihvatite dobronamjeran savjet. Njegovom strpljenju mogao bi doći kraj u drugoj polovici mjeseca. Tada što manje riskirajte i što više razgovarajte o svemu što se događa vama i njemu, kako biste otklonili mogućnost nesporazuma. U tome vam od 19. veljače svesrdno pomaže vladavina Riba koja će pomoći rasvijetliti ono što je glavni uzrok vašim bračnim trzavicama pa ćete se znati ispravno postaviti i riješiti ih na obostrano zadovoljstvo.

SEKS

Nakon burnog seksualnog života prvom polovinom veljače, ostatak mjeseca intenzitet će se znatno smanjiti. Pojavit će se emotivne blokade koje će vas priječiti da se opustite, no partner će vam razgovorom pomoći u tome.

POSAO

U rješavanju poslovne problematike, pouzdajte se u svoje govorničko umijeće. Ono će vam pomoći zadobiti partnere koji se inače teže odlučuju za suradnju. To će se osobito pokazati bavite li se trgovinom.

Svakako iskoristite naklonjeno vrijeme do 14. veljače, koje će biti više nego povoljno za pokretanje novih poslova i razne vidove suradnji. Naklonost nadređenih neće doći sama od sebe, zaradit ćete je originalnim idejama i naročitim zalaganjem. Poslovne perspektive osjetno će se poboljšati, jer će vas privući posao kojeg do sad niste imali prilike raditi. Ako ćete morati pohađati i kraći seminar u vezi toga, svakako prihvatite jer time ćete postaviti zdrave temelje vašoj daljnjoj karijeri. Ako se bavite pravom, turizmom, trgovinom, informatikom ili prevodilaštvom posao će vam cvjetati, a i umjetnici će biti puni inspiracije.

Druga polovina mjeseca donosi osjetan pad koncentracije, što će sredina nepogrešivo registrirati. Ako ste privatni poduzetnik, zastoje očekujte baš onda kad ćete biti sigurni da sve ide glatko. Ne dajte se iznenaditi, ne poduzimajte nepromišljene akcije, radije odgodite planove za poslije. Time ćete rizik pogrešaka svesti na minimum, ujedno izbjegavajući financijski gubitak. Ponuda za poslovnu suradnju doći će u nepovoljno vrijeme, iako će biti primamljiva. Osim toga, upuštanje u ponuđen posao uključivat će i dodatna novčana ulaganja za koja trenutačno nije povoljno vrijeme. Oštrije se postavite prema tračevima te neozbiljnim i neodgovornim suradnicima. Ne vjerujte laskavim obećanjima te izbjegavajte rizik. Za veće poslovne akcije pričekajte 19.2. kada neće biti toliko neizvjesnih i problematičnih situacija.

NOVAC

Ako je riječ o financijama, nećete imati razloga za veću zabrinutost. Mogući su iznenadni i povoljni zaokreti. Ulažete li novac u nove poslove, osjećaj vas početkom mjeseca neće prevariti.

OBITELJ

Povećane obaveze očekuju vas prema najmlađim članovima, prema njihovom školovanju, traženju zaposlenja ili važnim ljubavnim odlukama. Ženama ovog znaka probudit će se majčinski instinkti.

ZDRAVLJE

Zahvaljujući Marsu u Jarcu energije ćete imati na pretek pa vam ni pad koncentracije u drugoj polovini mjeseca neće biti problem. Sjajno je vrijeme za tjelovježbu i uspješno skidanje kilograma.

Tijekom cijele veljače zdravlje će vam biti dobro, čak i ako vam neka od kroničnih bolesti inače stvara probleme. Trošite li energiju racionalno te izbjegavate prekomjerne napore, uživat ćete i u sportskim aktivnostima. Osim fizički, dobro ćete se osjećati i psihički. Žene ovog znaka će želja za promjenom imidža usmjeriti u kozmetičke salone, uključujući i sve ostale zahvate vezane za njegu tijela. Niti muški predstavnici znaka neće zaostajati, pa će odlasci u teretane i bavljenje raznim sportovima biti na svakodnevnom rasporedu.  Od 15.2. mogući su umor i dekoncentracija, ali vas, srećom,  pozitivni Mars osnažuje.

SAVJET

Postavite si prioritete, to će vam pomoći djelotvornije obavljati zadatke. Potkraj mjeseca u komunikacijama budite oprezniji – neki će pogrešno tumačiti vaše riječi. Ljubavni zaplet doživjet će i rasplet, a situacija će vas poučiti nečem važnom.

Blizanci 22. 5 – 21. 6.

LJUBAV

Bit ćete više usmjereni na posao i financije nego na ljubavne odnose. Morit će vas razne brige pa ćete se teško opuštati u partnerovu društvu. Druga će strana primijetiti da vas nešto muči, stoga je nemojte odbiti ako poželi razgovarati s vama. Samcima bi se mogao sviđati netko tko nije dovoljno pouzdan partner za vezu. Dotična će vas osoba fizički jako privlačiti, ali kad krenete u razgovore, osjetit ćete da to ipak nije ono pravo. Strpite se jer od 15. veljače Merkur ulazi u vama skloni znak Vodenjaka i donosi mnogo bolje ljubavne prilike nego spočetka mjeseca. Roditelji će uživati u igri s djecom, odvoditi ih u kino, kazalište ili kreativne radionice. Parovi koji priželjkuju ili očekuju potomstvo mogli bi upravo u veljači proslaviti sretnu vijest. Vaši najmlađi jako će utjecati na vaše raspoloženje. Kada budete sjetni razveselit će vas zagrljajem, školskim ili poslovnim uspjehom.

Svatko će u veljači  pronaći nešto za sebe – novu simpatiju, flert ili bračni sklad. Vezani Blizanci preuzet će vodeću ulogu u svojoj ljubavnoj zajednici. Partner će vas slušati i često vam ugađati, što će vam neizmjerno goditi. Ako planirate kakvo dulje putovanje, bit će to dobrodošlo osvježenje u vaš osjećajni odnos. Češće ćete se držati za ruke ili gradom hodati zagrljeni pa će i okolina svjedočiti vašem ljubavnom skladu.

Samcima su izvjesne vijesti o nekadašnjoj ljubavi. Moguć je i susret koji će probuditi stare iskre. Dopustit ćete da vam poljubac probudi sjećanja i rasplamsa potisnutu strast. Moguće je da ponovni početak bude uspješan. No moguće su i ljubavi koje će biti s novim partnerom pa nije isključeno da vas oduševi netko tko je jako inteligentan, prirodom posla često putuje ili je čak stranac. Kako god bilo, na manjak strasti i ljubavi u ovom se mjesecu nećete moći požaliti.

SEKS

Buran ljubavni mjesec jamči dobar seksualni život. Partner vas na trenutke neće moći pratiti, dajte mu vremena za predah. Rado ćete unositi novosti  u svoje intimne odaje i time obogatiti vezu.

POSAO

Većina zbivanja ići će vam na ruku, zato se ne živcirajte oko manjih nejasnoća kojih se nećete tako lako moći riješiti. Ako nešto trebate potpisati, učinite to nakon 14. veljače. 

Na poslovnom obzorju naziru se konture posla koji bi vam dugoročnije mogao donijeti solidan prihod. Iako zahtjevan bit će i perspektivan, što će vas i privući da s njim započnete. Energije ćete imati dovoljno, a osobito entuzijazma pa ćete tom jakom kombinacijom rušiti sve poslovne zapreke na koje ćete naići. Ljudi će vam vjerovati i slijediti vaše poslovne planove. Opravdano ćete se nadati se uspjehu, osobito ako započinjete nekim novim poslom. Zvijezde upućuju da sve što započinjete, ima šanse završiti na način na koji vi to želite. Međutim, upozoravaju i na nužan oprez, zato svakako uzmite to u obzir.

Druga polovina mjeseca bit će vam posebno uspješna. Informatičari, trgovci, a osobito umjetnici sigurno će prosperirati. I ostali zaposleni osjetit će plimu samopouzdanja, što bi vas mogli nagnati da poduzmete odlučnije i radikalnije korake kako biste poboljšali poslovne uvjete. Mnogo će vam pomoći prijatelji i nekoliko novih poznanstava. Dobici će biti iznenadni i izdašni pa će se financije znatno popraviti. Vrijeme će biti povoljno za krupnije poslove te preuzimanje i onih rizika koje inače ne biste usvojili. Bit ćete u kreativnom zanosu, što će biti vrlo pozitivno. No ipak nemojte pretjerati s vašim aktivnostima jer moglo bi vam se dogoditi da od drveta ne vidite šumu pa ćete previdjeti važne poslovne pojedinosti. Veoma pozitivan razvoj vaših poslova nadređenima neće promaknuti, stoga možete računati na njihovu potporu, uključujući i uvećanu zaradu. Bavite li se honorarnim poslom, stižu nove ponude, a novac kojeg očekujete bit će vam isplaćen.

NOVAC

Financijskih problema ne biste trebali imati, no to ne znači da možete neumjereno trošiti ili neoprezno ulagati. Odlazak na put uključivat će i povećan trošak pa sami morate odlučiti dokle možete ići.

OBITELJ

Manji problemi mogući su s jednim od roditelja. Budući da ste oboje jake ličnosti, nepotrebno ćete iskazivati obostranu tvrdoglavost i nespremnost na popuštanje.

ZDRAVLJE

Zdravlje će biti u redu, dobrim dijelom i sami ćete biti za to zaslužni. Dobra fizička kondicija služit će i starije predstavnike znaka, koji inače pate od kroničnih bolesti. Ipak, vježbate li, neka tempo bude umjeren.

Iako neće biti značajnijih problema, tijekom cijelog mjeseca zdravlje će vam biti osjetljivije. Moguće su želučane tegobe, stoga će situacija nalagati pažljiv izbor hrane, osobito u kasnijim večernjim satima. Od 19.2. mogući su problemi s niskim krvnim tlakom te pojačana potreba za snom. Zatvoreni prostori gušit će vas i sputavati pa će poduzimanje svakodnevnih šetnji bit će najbolji lijek. Moguć je nedostatak nekog od vitamina ili manjak minerala pa će vam koristiti multivitaminski preparati. Blizanci često pate od manjka željeza pa provjerite krvnu sliku.

SAVJET

Ovo je većinom uspješan mjesec jer će vas štititi vladavina Vodenjaka pa sve što je vezano uz učenje, polaganje ispita, rada i života u stranoj zemlji posebno vam je naklonjeno.