Astrozona

Što nam donose pomrčine i retrogradni planeti u 2022. godini

Gam-Ol via Pixabay

Od travnja do svibnja dok će Jupiter tvoriti pozitivan aspekt s Plutonom, imamo priliku prizemljiti svoje snove, realizirati nešto važno za nas. Ovaj tranzit je posebno romantičan, pa možemo očekivati i porast zaljubljivanja, tajne veze i snažan emocionalan zanos koji je jači od svega racionalnog.

S krajem 2021. Jupiter mijenja znak i nakon Vodenjaka prelazi u znak Riba. Već s ispraćajem stare godine imamo priliku nešto dovršiti, shvatiti, privesti kraju i otvoriti novo poglavlje života. Jupiter u Ribama pomaže nam da se povežemo s ljudima i iskustvima koja proširuju naše znanje i produbljuju našu vjeru i povjerenje u život. Ulazimo u doba kada je poželjno davati i osvijestiti da smo svi umreženi i povezani, te da davanjem drugima, dajemo i sebi. Isto tako važno je da ostavljamo dovoljno prostora za sebe, da se bavimo onim što nas usrećuje, motivira i budi. Intuicija treba biti naš vodič kroz život.

Osobni rast i duhovna načela nude nam priliku za izlazak iz životnih teškoća

Otkrivaju se neke prevare, tajne, kao da vidimo širu sliku svega što se događa, pa i na globalnom planu. Dobro je čuvati se iluzija, samozavaravanja i prevelike popustljivosti kojom štetimo sebi, osobito početkom siječnja i tijekom travnja. Posebnu pozornost posvetite svojim snovima, kvaliteti spavanja, te formiranju jasnih ciljeva koje želite ostvariti kako se ne biste izgubili u magli nerealnog. U prilici smo otkriti i ono skriveno što nas podriva i otežava nam put ostvarenja.

Od travnja do svibnja dok će Jupiter tvoriti pozitivan aspekt s Plutonom, imamo priliku prizemljiti svoje snove, realizirati nešto važno za nas. Ovaj tranzit je posebno romantičan, pa možemo očekivati i porast zaljubljivanja, tajne veze i snažan emocionalan zanos koji je jači od svega racionalnog. U zdravstvenom smislu treba više pažnje posvetiti stopalima, gležnjevima, limfnom sustavu i slijepom crijevu.

Obratite i pozornost što će se događati od 10. svibnja do 28. listopada jer će u tom razdoblju Jupiter privremeno biti u Ovnu i dati nam naznake svega onog što će biti bitno u prvoj polovini iduće godine.
Godina strasti i novih ljubavi

Od veljače do svibnja nakon dugo vremena Venera i Mars se kreću istim znakovima. Njihov ljubavni ples započinje u veljači u znaku Jarca, potom se u ožujku sele u znak Vodenjaka, a potom djelomično u travnju i u Ribama. Takvi utjecaji povećat će broj zaljubljenih, potaknuti nas da potražimo nova rješenja za stare ljubavne probleme i ako u postojećim odnosima ne ide nabolje, da potražimo i nađemo mjesto na kojem ćemo biti sretniji.

Pomrčine i financijska sigurnost

Iduća će godina biti specifična i po pomrčinama koje će se odvijati na relaciji Bik/Škorpion. 30. travnja pomrčina Sunca u Biku potiče nas da revidiramo svoj pristup financijama, načinu na koji zarađujemo za život te svim egzistencijalnim pitanjima koji mogu biti vezani i uz vlasništvo, imovinu, osjećaj sigurnosti i sl.

Pomrčina Mjeseca u Škorpionu 16. svibnja pomaže nam da iz života otpustimo, riješimo sve ono što nam je teretno – loš odnos, rješavanje dugovanja, kreditne obaveze, nasljedstvo.

Pomrčina Sunca u Škorpionu 25. listopada poziva nas da pogledamo u sebe i uvidimo koliko nekad odustajemo od sebe i koliko smo nesvjesni svoje moći. Još jedna prilika da usmrtimo suvišno, ono što više nema svrhe i što nam više ne služi. Iskoristimo li je, bit će nam lakše u budućnosti.

I posljednja pomrčina Mjeseca u znaku Bika 8. studenog, naslanja se na onu od 30. travnja i omogućuje nam da dovršimo ono što smo tada započeli.

Retrogradni planeti – prilika za popravljanje prošlosti

U novu godinu ulazimo s retrogradnom Venerom u Jarcu koja će 29. siječnja krenuti prema naprijed, a u međuvremenu će joj se pridružiti retrogradni Merkur u Vodenjaku od 14. siječnja do 4. veljače. Retrogradna Venera pojačava sumnje u ljubav, preispituje naše odnose. Dolazi do nekog povlačenja i neizvjesnosti koji će možda biti nužni kako bi se vidjelo ima li taj odnos ili priča koja će biti aktualna prostora za daljnji razvoj i nastavak. Istovremeno će Merkur usporiti protok informacija i otežati komunikaciju pa će do 4. veljače mnogo toga ‘visiti u zraku’. Važno je biti strpljiv i više promatrati, a manje djelovati. Popravite oštećeno, riješite se viška stvari, ne potpisujte važne ugovore i ne započinjite nove poslove.

Merkur opet kreće unatrag 10. svibnja, pa do 3. lipnja pojačajte strpljivost u prometu, komunikaciji, u odnosu s bliskim susjedima, rođacima. Provjeravajte informacije koje dolaze do vas. Moguće su i neke neočekivane promjene ili zastoji u obrazovnom sustavu i općenito u protoku informacija, pa i novca.

Od 10. rujna do 2. listopada Merkur se kreće unatrag znakom Vage i podsjeća nas na neka iskustva kroz koja smo prošli od 27. rujna do 18. listopada 2021. Ako tada nešto nije dovršeno, sada dolazi ponovno na dnevni red, a tiče se najviše naših odnosa i suradnje s drugim ljudima.

Kraj godine dočekat ćemo s retrogradnim Marsom u znaku Blizanaca od 30. listopada 2022. do 2. siječnja 2023. te retrogradnim Merkurom u Jarcu 29. prosinca do 18. siječnja 2023. Možemo očekivati komplikacije koje dolaze kroz aktivnost na društvenim mrežama, u prometu, te opet u komunikaciji s drugim ljudima. Tijekom usporenog kretanja Marsa dobro je preispitati način na koji djelujemo te promijeniti neke obrasce ponašanja kojima sami sebe sabotiramo. A zbog usporenog Merkura moguće je da nam se planovi vezani uz doček Nove godine promijene u posljednji tren.
Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar