Astrozona

Intervju Uranovo dijete: Horoskop je mapa života

Pravu je euforiju i pomutnju na društvenim mrežama izazvalo Uranovo dijete ponajprije svojim točnim predviđanjima, iscrpnim analizama i konciznim šaljivim objašnjenima te drugačijim ili bolje rečeno modernijim pogledom na astrologiju, horoskope, aspekte i zvjezdane konstelacije. Mnogi se pitaju i domišljaju tko se zapravo krije iza tog tajanstvenog imena i od kuda crpi sve to znanje. Stoga mi ovdje skidamo veo tajne – upoznajte Uranovo dijete

Tko je Uranovo dijete?

Ola, ola! Ja sam Uranovo Dijete, pravo mi je ime Krunoslav, imam tričavih 40 godina. Uranovo dijete iz vrlo jednostavnog razloga – Vodenjak sam po horoskopu, a vladar tog znaka je Uran, pa ispada da sam Uranovo dijete.

Kada si primijetio interes i strast prema horoskopu?

Interes se rodio iz bunta. Gledajući kako ljudi svakodnevno čitaju dnevne horoskope, odlučio sam malo to sve proučiti kako bi sebi i drugima dokazao da su to bedastoće i gluposti. Knjiga po knjiga, promišljanje, sumnja na sumnju i negdje nakon cca dvije godine sam ipak shvatio da tu ima nešto, tako da sam se negdje s 20 godina polako počeo zaljubljivati u astrologiju, a onda je sve preraslo u strast. U isto sam vrijeme počeo raditi i na jednom nacionalnom radiju kao glazbeni urednik, tako da sam nekako uspio spojiti ljubav prema glazbi i zvijezdama.

Što je za tebe horoskop i kako je utjecao na tvoj život?

Horoskop je svojevrsna mapa života, gotovo kao nekakvo uputstvo za upotrebu. Svakako savjetodavni alat, a puno manje predikcijski, iako i tomu služi, no ako dobro upoznaš sebe ili klijentu dobro predstaviš i objasniš njega samog, onda predikcije postaju minorne i manje važne. Kako god, astrologija je imala golem utjecaj na moj život, s njom sam tek počeo otkrivati sebe i na neki se način raspetljavati u psihološkom smislu.

Gdje si naučio sve što znaš?

U astrologiju me dublje uvela jedno neizmjerno drago biće, a zove se Sanda. Jako sam htio nekoga da me malo bolje uvede u svijet zvijezda i planeta i eto, kobajagi slučajno se desila Sanda. Taj naš susret je baš bio nekako sudbinski, iako baš ne volim tu riječ. Uglavnom, nisam se školovao, nego sam noćima u jednom svom omiljenom kafiću upijao Sandine riječi. Do zore smo analizirali horoskope, a kasnije sam progutao i hrpu nekih knjiga, čini mi je da prva bila ‘Astrologija – odgovor na sve’, autorice Maje Ezgete. Držim da je u astrologiji najbitnija praksa. Kad napraviš hrpetinu natalnih karti i stalno pratiš stanje neba i uspoređuješ ga sa zemaljskim događajima, onda ti ne trebaju toliko knjige u kojima ima svega i svačega, dosta i krivih informacija, što tek kasnije možeš prepoznati i odvojiti žito od kukolja.

Što te inspirira i drži u svijetu horoskopa?

Ono što me inspirira i drži je to konstantno praćenje stanja na nebu i nevjerojatna točnost utjecaja svih tih nebeskih konstelacija, pozicija, aspekata. I ta jedna svemirska kreativnost, jer nikad ne možeš znati na koji će se točno način odraziti neki aspekt, astrosimbolika je beskrajna. Naravno, mogu znati u kojim će to okvirima i smjerovima ići, koje će područje života biti aktivirano itd. Ne znam, pali me to da je stalno nešto drugačije i novo i da konstantno imamo priliku otkrivati se.

Zašto je horoskop bitan i kako bi onima koji u njega ‘ne vjeruju’ objasnio da su u zabludi?

Bitan je jer nam osvjetljava put, daje odgovore na mnoga pitanja. Jako često i priča priču i o genetici, u smislu koje smo to predispozicije naslijedili od predaka, koje zavrzlame i probleme bismo trebali riješiti. Nije isto ako ste naslijedili gene pradjede koji je recimo bio nekakav lupež i razbisvijet, amoralan ili kukavica ili ste pokupili dobre, plemenite i časne gene prabake. Sve možemo gledati i kroz prizmu karme te prošlih života. Ovisi. Nije baš jednostavno. Nevjernim Tomama je najbolje objasniti i ‘dokazati’ tako da im analizirate njihov horoskop, što mi ne pada na pamet.

Koje teme ljude najviše zanimaju i kako se nose s negativnim vijestima?

Klasika – daj mi malo provjeri ovog malog, kako bismo se slagali, dakle ljubav, nakon toga posao, pa zdravlje. S negativnim se vijestima pretežno nose, ali u principu nema tih nekih klasičnih negativnih vijesti, više upozorenja, pa shodno tome prevencija i tome slično, što ne znači da se ne dešavaju loše stvari, ali sve je to s razlogom i kad se to objasni, onda čovjek to lakše prihvati.

Kako se nositi s lošim aspektima i zadržati mir u sebi?

S lošim aspektima se ne bismo trebali nositi, već dobro zasukati rukave i primiti se posla, jer oni su ti koji bacaju svjetlo na unutrašnje konflikte i antagonizme, pa shodno kapacitetu objektivnosti, introspektivnosti i samokritičnosti, te recipročno uloženom trudu, rješavamo te izazovne aspekte koji nas u konačnici, ako ih uspješno savladamo, čine jačim, otpornijim, izdržljivijim i vjerojatno tolerantnijim i boljim ljudima. Tu je naš potencijal za rast i u konačnici mjesto gdje bivamo blagoslovljeni tim prijeko potrebnim iskustvenim znanjem.

Što smatraš da je dovelo do svih ovih događaja unazad godinu dana i kamo to dalje vodi?

Mnogo je faktora u igri – pohlepa, bešćutnost, gramzivost moćnika, a prije svega generalno nepoštivanje i zanemarivanje prirode i njezinih zakonitosti. Sve mi se ovo čini kao svojevrsna osveta prirode, o čemu sam također pisao, jer prošle smo godine imali konjunkciju Saturna i Pluton, što je između ostalih upravo slika prirode (Saturn) koja sprema odmazdu (Pluton). Tu mislim na virus, bez obzira je li pušten namjerno i ne, kao i na potrese i posljedice klimatskih promjena koje će biti sve vidljivije, a na koje znanstvenici upozoravaju već godinama, ali bez rezultata. Što smo posijali, to sada i žanjemo. Ništa neočekivano. Ako se ne probudimo, ovakvo stanje stvari nas sigurno ne vodi u dobrom pravcu.