Gordana Draganić

Gorski kristal univerzalni iscjelitelj kojega je dobro imati u svome domu

Naše je tijelo kristal. Pohranjujemo elektromagnetsku energiju. Možemo je primati, odašiljati i pohranjivati.

dr. Norman Shealy, američki holistički liječnik i neurokirurg

Piše radiestezistica Gordana Draganić

Kristali su minerali koji posjeduju pravilan raspored atoma u kristalnoj rešetki i zato, za razliku od ostalih neživih tvari, stvaraju jaku auru. Kirijanov snimak pokazuje da izvanredno jako zrače. U svojem posljednjem omotaču atomi kristala imaju slobodne elektrone, koji se lako mogu otpuštati i nadomjestiti drugim elektronima, stoga zaključujemo da kristal može i primati i davati energiju.

Druga karakteristika kristala je piezoelektrični efekt što bi značilo da kristal jednu energiju pretvara u drugu. To vidimo ako udarimo dva kristala jedan o drugi, tada nastaje iskra, odnosno mehanički impuls se pretvara u električni. Osim toga dovedemo li na kristal električnu struju određenog napona, on će početi mehanički vibrirati. Zbog toga se kristali toliko i koriste u elektronici.

Kristali osim što primaju našu misaonu i emotivnu energiju, mogu je zadržati i zračiti njome. Mogu nam poslužiti kao spremnici naše energije ili energije koju izaberemo unijeti u kristal. Važno je pažljivo odabrati kristale i minerale kako bi nam ponudili ono najbolje. Kristali posjeduju vrijednosti, koje su duboko magične, svete i simbolične.

alusruvi

Kristal je sposoban emitirati energiju i vibraciju, generirati je i apsorbirati

Kristaloterapija se zasniva na liječenju vibracijama i u skladu je s istočnjačkim vjerovanjima da se bolest razvija kad se u organizmu prepriječi put energije. Kao i lijekovi iz tradicionalne medicine, i kristali različito djeluju na različite ljude. Svaki kristal ima svoju frekvenciju, kao i svaki naš organ, pa pravilnim odabirom kristala možemo ciljano utjecati na protok energije u tijelu, odnosno kristale i organe je potrebno uskladiti. Kristali i minerali komuniciraju između sebe, ali i na prirodan način mogu komunicirati i s ljudima te biljkama, osnažuju ih i jačaju imunitet.

Najbolje ih je odabrati intuitivnom ili radiestezijskom metodom

Mnogi savjetuju da kristale biramo u skladu s horoskopskim znakom, ali osobno sam uvijek oprezna i biram onaj kristal i mineral koji me najviše privukao. Ako ste pred kupom kristala, nabolje je najprije odabrati onaj koji vam se najviše sviđa, a zatim ga stavite u lijevu ruku. Probajte ga osjetiti veličinom, težinom, bojom, bistrinom, načinom prelamanja svjetlosti, temperaturom. Nakon što me kristal privuče, uzmem ga u ruku i zapitam ga “Trebaš li mi?” Kristal će mi toplinom pokazati koliko mi je potreban.

Prirodno stanište kristala je u zemlji, zajedno s mineralima i drugim kristalima gdje oni slobodno dišu. Kad ga izvadimo i uzmemo sebi, on je poput cvijeta koji smo ubrali i stavili ga u omiljenu vazu. On traži njegu i ljubav, odnosno čišćenje i programiranja.

UNIVERZALNI GORSKI KRISTAL

yutaka kumekawa

Osnovu svake kristaloterapije, otprilike 70 posto, čini gorski kristal, koji se pokazao kao univerzalni lijek za sve bolesti, dok preostalih 30 posto kristala koristi ciljano za određene bolesti.

Kristali se često postavljaju na čakre, ovisno o tome kojoj čakri pripadaju, odnosno na koje organe djeluju. Ako nam i nedostaje kristal za pojedinu čakru ili određenu vrstu problema, možemo ga zamijeniti gorskim kristalom, a kad se kristali rasporede po tijelu, korisno je u ruke pacijenta staviti po jedan gorski kristal.

Djelovanje kristala pokazalo se izuzetno dobrim u poboljšanju zdravlja čovjeka. Najvažniji rezultat kristaloterapije je duševni mir i bolje razumijevanje uzroka nastanka bolesti, a to je najbolji put ka iscjeljenju.

Karakteristike gorskoga kristala

  • Gorski kristal je snažan izvor energije koji jača energetsko polje, stimulira mozak i jača imunitet te dovodi tijelo u ravnotežu.
  • Koristi se za zaštitu od utjecaja energije drugih ljudi te zaštitu od zračenja računala i tla.
  • Čist je i snažan energetski izvor, jača energetsko polje, stimulira moždane funkcije i aktivira sve nivoe svijesti; daje sklad duši.
  • Koristi se i za zaštitu od energetskih utjecaja drugih ljudi, za zaštitu od tehničkog zračenja te podzemnih zračenja.
  • Dobro ga je imati u domu

Čišćenje i punjenje gorskoga kristala

Gorski je kristal pogodan za terapiju jer se vrlo jednostavno čisti – tako da ga nekoliko minuta držimo pod mlazom hladne vode. Energetski se puni nekoliko sati na suncu ili bioenergijom. Taj se kristal koristi i zato što ima moć da i nekoliko puta pojačava djelovanje drugih kristala.