Gordana Draganić

Viskom možete dobiti točne odgovore na pitanja o sadašnjosti ili prošlosti, ali ne i o budućnosti

Ono što razlikuje dobrog od lošeg radiestezista je vrhunska koncentracija, ističe radiestezistica Gordana Draganić

I što sad? Imam visak, ali kako da se nas dvoje razgovaramo.

O visku vjerujem dosta već znate. Znate da on nas bira, kad ga kupujemo, slično se događa i s kristalima i svime onime što intuitivno odabiremo. Ono o čemu ću vam govoriti su praktične vježbe s kojima možete uvježbati vještinu komunikacije s viskom. Ne očekujte puno na početku, ali nemojte gubiti niti vjeru u svoj rad.

Ono što vam svakako želim naglasiti, nemojte prebrzo biti sigurni u ono što vam visak pokazuje. Bilo bi poželjno da s viskom komunicirate kad ste odmorni, a nikako kad ste napeti ili su vam misli posvuda, odnosno kad niste u sadašnjem trenutku. Provjerite svakako svoj rezultat te budite strpljivi i uporni.

Za početak vam želim naglasiti da s viskom možete dobiti točne odgovore na pitanja o sadašnjosti ili prošlosti, a nikako ne o budućnosti. Ono što razlikuje dobrog od lošeg radiestezista je koncentracija. Onaj tko se ne može koncentrirati na pitanje koje je postavio visku i tom prilikom isključiti sve druge misli, bojaznosti ili možda očekivani odgovor, neće se moći kvalitetno služiti viskom.

Nemamo svi jednaku moć dobre koncentracije, neki su je kroz školovanje i kasniji rad uvježbali, a neki nisu. Sjećam se kako je jedna moja prijateljica učila uz glazbu i mojeg čuđenja kako joj to uspijeva, pogađate, bila je riječ o jakoj koncentraciji. Dugo sam trenirala koncentraciju, a danas se koncentriram tako da sam u stanju zanemariti kompletno okruženje i ne čuti ništa oko sebe, ako nešto čitam ili pratim, pa čak ako i vrtim neke misli u glavi.

Naravno, kao što sam vam napomenula, emocije su te koje nas uznemiravaju i dovode do eventualnog krivog odgovora. To znači, ako ste uznemireni zbog nečeg i niste trenutno u mogućnosti utišati svoj um i koncentrirati se, jednostavno nastavite sutra ili kad se smirite. Nemojte misliti da se i meni ne zna dogoditi da sam emotivno involvirana u pitanje, to je potpuno normalno. Važno je prepoznati taj osjećaj i nastaviti sutra. Radite stoga na poboljšanju koncentracije na vama pristupačan način.
Provjera potencijala

Jedan od zgodnih načina provjere radiestezijskog potencijala je iduća vježba. Otvorite lijevu šaku i dlan okrenite prema gore. Visak stavite iznad dlana na visinu od 2,5 centimetara i zaljuljajte ga pravolinijski. Ako se nakon kraćeg vremena visak počne gibati, okrenite lijevu šaku tako da dlan bude okrenut prema zemlji. Visak će promijeniti smjer rotacije što je znak da imate dovoljno različite polove svoje ruke. Naravno možete svoj potencijal provjeriti i tako da visak u mirovanju zamolite da se vrti u desnu ili lijevu stranu.

Sjećam se kako su moj suprug i sin reagirali na visak, kad sam im prvi put pokazala što sve može. Sjedili smo svatko na svojoj strani stola i tad sam visak zamolila da pokaže smjer u kojem je moj suprug, visak je počeo pokazivati u suprugovom smjeru. Nakon toga sam mu rekla da se zaustavi i on je stao. Moji dečki u čudu. Onda sam rekla da pokaže u smjeru sina koji je bio na drugoj strani stola i opet je visak krenuo u pravocrtno gibanje u smjeru sina.

Evo jedne simpatične vježbe koju možete prakticirati. Ova vježba sjajno pokazuje ono što vam želim naglasiti, a to je da visak kao radiestezijski alat najbrže sluša naše misli.

Prije nego radite s viskom potrebno je reći “Isključujem svaki utjecaj, stvari, ljudi, pojava i moje osobno na odgovore ovog viska” i tada postavite pitanja. Osnova komunikacije je naravno način na koji vam visak pokazuje DA ili NE. To ćete utvrditi tako da visak pitate da vam pokaže DA, zapamtite način na koji se visak kreće. Nakon toga zatražite od viska da vam pokaže kako se giba kad vam pokazuje NE.

Naravno tijekom rada možete primijetiti da je malo promijenio način gibanja na vaše DA ili NE. I to je potpuno u redu, kako se budete družili s njime u svojem radu ćete napredovati i imati sve točnije odgovore. Prije nego počnete s postavljanjem pitanja, pitajte visak je li mjesto na kojem ćete vježbati pod utjecajem štetnog zračenja ili bilo kojeg negativnog utjecaja.

Pitanja uvijek postavljajte jedno po jedno, koncentrirajte se na pitanje i pričekajte odgovor. Prije nego što vam opišem nekoliko zanimljivih vježbi, važno je znati da se obavezno poslije svake vježbe s viskom ili rada na traženju štetnih radiestezijskih zračenja, trebate očistiti od nakupljene energije ispiranjem ruku do lakta. Isto tako možete staviti lijevi dlan prvo s jedne, a onda s druge strane pod tekuću vodu. Pritom u desnoj ruci pustite da se visak vrti. Primijetit ćete da se u početku vrti u velikim krugovima, a kasnije sve manjima i manjima dok se ne zaustavi. Cijelo vrijeme trebate govoriti “Neka sva negativna energija iz mene u meni i oko mene, putem ove vode ode u središte zemlje”. Kad se visak zaustavi, tada ste se očistili od svega što ste prikupili u radu s viskom.

Kad me je licencirao naš veliki radiestezist Osman Hasanpašić, rekao mi je: “Kolegice nemojte svaštariti”. Pod tim je mislio da se fokusiram na radiesteziju i izbjegavam proricanja, a tako i ja vama savjetujem da vježbate komunikaciju s viskom. Kako? Pomoći ću vam s opisom nekoliko vježbi.

U traženju Hartmannova zračenja, Curryjeva zračenja ili traženja signala podzemne vode, potrebno je imate i teorijsko znanje o zračenju koje tražite jer se u praksi događaju krive procjene, a to je iznimno opasno ako ćete poželjeti detektirati ta zračenja kod drugih ljudi, a sami nemate licencu i dovoljno znanja.

Naime, ako niste dovoljno stručno odredili eventualna zračenja, može se dogoditi da stavite osobu na nezdravo mjesto i izložite mogućim tegobama koje izazivaju određena zračenja. Ako se poslije druženja s viskom poželite baviti radiestezijom, svakako savjetujem školu radiestezije kod nas na HUPED-u gdje će te dobiti sva potrebna znanja, a nakon testiranja, ako to naravno budete željeli, i licencu. U međuvremenu uživajte u komunikaciji sa svojim viskom.

Vježbe s viskom

Vježbe koje vam mogu pomoći možete osmisliti i sami, a ja ću vam dati ideje za neke.

Ono što vam je potrebno uz vaš visak je kutomjer. Uz pomoć kutomjera iscrtajte na papir kružnicu ili polukrug. S njegove lijeve strane možete napisati 0 %, a s desne strane 100 %. U sredinu, ispod nekih četiri centimetara nacrtajte točku. To će biti vaša polazna točka viska

Nakon što ste izgovorili rečenicu prije rada s viskom, izgovorite pitanje koje vas zanima. Primjerice: “Koliko je posto ova banana (ili bilo što drugo što vas zanima – trebate je držati u ruci) dobra za mene?”

Prije vježbe dogovorite se s viskom da vam pokaže postotak koji je za vas najbolji. Stavite visak iznad polazne točke, postavite pitanje i pričekajte da se visak pokrene i pokaže postotak. Pri tome budite koncentrirani isključivo na pitanje i u glavi nemojte razmišljati o postotku koji biste htjeli da vam visak pokaže.

U prošlosti sam imala problema s alergijskim reakcijama na očima. Nakon što bih stavila maskaru na trepavice ili sjenilo na kapke, bila bih crvena nakon 30 minuta i to me je izluđivalo jer nikako da nađem pravu šminku, a novu koju sam kupila moram baciti. Tada mi je jedan od mojih mentora i čovjek od kojeg imam sreću učiti, Aleksandar Zalepugin, pokazao ovu metodu. Malo je reći da od tada idem s viskom u kupovinu šminke i ako se pitate kakva je sad situacija, već godinama nemam problema. Uglavnom ne nalazim šminku sa 100 posto jer to i nije baš realno, ali sve što je oko 70-75 posto je odličan podatak. Vjerujem da će te se i sami s vremenom u to uvjeriti. Sve što je iznad 50 posto možemo reći da je povoljno za nas.

Ako želite provjeriti nekom drugom, potrebno je da svoje lijevo zapešće prislonite na lijevo zapešće osobe koju testirate. Ona neka uzme u ruke predmet koji ispitujete i možete provjeriti postotak. To je dosta zgodno i ako želite odrediti koji vam je dodatak prehrani potreban.

Možete isto tako uz pomoć osobe koja vam pomaže pokušati viskom odrediti u kojoj se šalici nalazi grah ili neki predmet. Ona neka zna, a vi pitajte visak da vam pokaže na šalicu koja odgovara na vaše pitanje.

Viskom isto tako vježbajte odrediti boje koje ste nacrtali ispod neprozirnih papirića. Naravno, nakon što ste se dogovorili s viskom pitajte da vam odgovorima s DA ili NE pokaže koja je boja ispod, dok vi nabrajate moguće boje. Možete isto tako napisati sve što vas zanima, a vezano je za sadašnjost ili prošlost što s viskom želite odrediti je li dobro ili manje dobro za vas.

Zgodno je i traženje predmeta u sobi koje ste zametnuli i tu vam može netko pomoći. Po sličnom principu možete osmisliti još puno vježbi.

Važno je da znate kako visak ne služi za proricanje budućnosti već kao alat s kojim možemo dobiti uvid u trenutnu situaciju koja vas zanima. Pitanja uvijek formirajte u zatvorenom formatu i što jednostavnije kako bi vam odgovor viska bio s DA ili NE. Želim vam puno uspjeha u viskanju.