Mjesečni Horoskop

LIPANJ 2022. Veliki horoskop za vatrene znakove: Ovan, Lav i Strijelac

Watercolor vector created by freepik

Piše astrologinja Vesna Narat

Ovan 21. 3 – 20. 4.

LJUBAV

Pred vama je mjesec u kojem možete ostvariti ljubavne ideale. Od velike će važnosti biti izlasci koje nikako ne biste smjeli propuštati. Dopustite neka planeti probude u vama pustolovni duh, a za sve ostalo pobrinut će se vaš šarm i ljubazan nastup. Prihvatite sve gdje vas pozovu jer ćete se odlično provesti na tulumima, zabavama, na plesu ili kakvom grupnom izletu. Prijatelji će kumovati novim poznanstvima u ovom mjesecu. Oni će vas spojiti s potencijalnom simpatijom i dati vam mnogo dragocjenih savjeta. Tome će naravno kumovati i prekrasan Venerin utjecaj pa će svaki emotivni problem biti lako rješiv. No ne treba zaboraviti na Mars koji će biti u vašem znaku, što vas može izlagati bračnim napetostima pa ćete morati biti popustljiviji prema partneru.

Velike su šanse da nećete ostati sami i da će netko tko se kreće u vašim društvenim krugovima, ubrzo postati vaša simpatija. Pozornost obratite na razdoblje od 22. lipnja, kada bi se u vaše misli mogla uvući sumnja i nesigurnost. Naime, mogli biste posumnjati u partnerovu iskrenost, osobito ako je vaša veza tek započela. Nemojte podleći tim osjećajnim dvojbama, kako ne biste upropastili dobar razvoj osjećajne situacije. Nekima se može dogoditi da im bivši partner kvari intimnu sreću, svjestan da vas možda zauvijek gubi. Ako ste u braku, lipanj je odličan mjesec da se zbližite s partnerom. Pritom se nemojte previše zatvoriti u kuću – posjećujte prijatelje, ponekad i s njima izađite u društvo, a ne zaboravite i na posjete kinima, kazalištima, odnosno svim mjestima gdje se oboje možete opustiti i zabaviti.  Od 24.6. Venera je u vašem znaku, a to znači više ljubavi, strasti i romantike u vezama i brakovima, a samci će nekog upoznazi i zaljubiti se.

SEKS

Vaša senzibilna priroda u spoju s erotičnošću, bit će dobitna ljubavna kombinacija. Znat ćete probuditi vatru u partneru, a i sami ćete biti strastveniji nego inače. No pripazite se da sve ne upropastite ljubomorom.

POSAO

Odlično ćete poslovati, izdignuti se nad prosjekom i pokazati svoje talente u punom sjaju. No bit će pojedinaca koji vam nisu skloni, ali se s njima ne biste trebali baviti.

Boravak Merkura i Venere u vama naklonjenom znaku Blizanca upućuje na mirno i predvidivo poslovanje, ali zato iznimno uspješno. Nećete se morati previše truditi i odricati da biste izvršili svoje radne obaveze. Moći ćete se pohvaliti odličnim idejama i lakoćom pismene i usmene komunikacije. Privest ćete kraju dugotrajne poslove, posvetiti se zahtjevnim problemima, a koncentracija i upornost bit će vam najbolji saveznici. Dobri planetarni utjecaji više će vas otvoriti prema ljudima –  čak i ako ste po prirodi samozatajni, u lipnju ćete biti iznimno pričljivi!  Stoga neće čuditi što ćete stjecati dragocjena poznanstva.  

Planeti će vas više će vas okrenuti prema putovanjima unutar zemlje, ali i inozemstvu. Ako ste dugo čekali da se zaposlite izvan granica domovine, želje bi vam se ovaj mjesec mogle ostvariti. Bit ćete izvrstan govornik, spretni u vođenju razgovora, uvjerljivi i samopouzdani pa će odvjetnici među vama, predavači, političari i medijske osobe briljirati u svojim nastupima. Mnogo ćete raditi i na svojem obrazovanju, čitati stručnu literaturu, educirati se, pohađati tečajeve i družiti se s ljudima od kojih možete mnogo naučiti. No što se financija tiče, očekuju vas veliki i pozitivni preokreti. Naime, od 3. 6. Merkur koji se nalazi u vašem polju novca prestaje biti retrogradan, pa možete očekivati bolje zarade ili će vam netko od koga očekujete novac, napokon vam ga i vratiti. Zaigrajte i igre na sreću!

NOVAC

Imat ćete više sreće s novcem nego dosad. Merkur će se pobrinuti za bolje poslovne prilike, a time i bolje zarade, a ako ste nekom ostali dužni novce, sada ćete mu to vratiti.

ZDRAVLJE

Bit ćete puni optimizma pa unatoč većim iscrpljenima i naporima, dobro podnosite sve što vam se događa. Aktivni ste i posvuda vas ima pa bi bilo dobro da se i opuštate uz knjigu, film, glazbu i hobije.

Zahvaljujući poticajnoj vladavini Blizanaca, sve do 21. lipnja moći ćete se pohvaliti dobrim zdravljem. Bit ćete vitalni i puni energije koju usmjerite na sportske aktivnosti – iznenadit ćete se kako brzo stječete zavidnu kondiciju. Manje tegobe mogu biti povezane uz vašu osjetljivu kožu lica – maske od sezonskog voća će vam itekako koristiti. Bit ćete iznimno društveni i okrenuti zabavi i hobijima. Godit će vam i kraća putovanja, pa čak i ona koja imaju veze s poslom jer će vam donijeti željenu promjenu u život. NO kako će Mars cijeli mjesec biti u vašem znaku, pazite se ozljeda i nespretnih padova !

OBITELJ

U obiteljskim događajima pokušajte zadržati neutralan stav, čak i kada vas događaji jako uznemire i poljuljaju vašu emotivnu ravnotežu. Razmišljat ćete o početku samostalnog života.

SAVJET

Želite li koga zavesti, učinite to na svoj osobit i šarmantan način. Ne strahujte da će vas odbiti osoba koja vam se sviđa. Stariji članovi obitelji trebat će više vaše pažnje, no smetat će vas njihova čangrizavost.
Lav 23. 7.- 22. 8.

LJUBAV

Imate li ljubavnu vezu sa zauzetom osobom s kojem se potajno sastajete, potkraj mjeseca odlučit ćete da je svemu kraj. Nećete htjeti pristati na ulogu treće osobe u nečijem životu i partneru ćete jasno dati do znanja što od njega očekujete. Ne bude li druga strana pristala na vaše uvjete, otići ćete bez mnogo grižnje savjesti. Venera koja 24.6. koje ulazi u znak Blizanaca olakšat će vam sve ljubavne patnje, a nije isključeno da se oslobođeni ljubavnih okova, usredotočite na novu privlačnu osobu koja će na vaše veselje biti slobodna.

Brakom vezani Lavovi bit će nesigurni u sebe i početi sumnjati u partnerovu vjernost i stalno izmišljati dokaze koji upućuju na to da vas voljeni vara. No stvari će vam brzo biti jasnije i shvatit ćete da ste pretjerali.  Neki među vama mogli bi obnoviti vezu sa starom ljubavi, odnosno s bivšim partnerom. Čim se ugledate, oboje ćete shvatiti da je razdvojenost samo pojačala čežnju i da između vas itekako još ima osjećaja. Bit će zamjetno da ste se oboje u međuvremenu promijenili. Otvoreno ćete razgovarati o razlozima koji su u prošlosti doveli do prekida odnosa. Shvatit ćete da tada oboje niste bili dovoljno zreli, a ni spremni za odgovornosti koje donosi veza. Potkraj mjeseca mogli biste se naći u zagrljaju, s čvrstom odlukom da pokušate još jednom. I nećete pogriješiti! Potraje li taj odnos, u idućim mjesecima mogli biste planirati brak ili zajednički život. Brakom vezani će nakon peripetija u prvoj polovini mjeseca, shvatiti da vole svog partnera i mnogo toga mu oprostiti. Planirate li oboje ljetovati u lipnju, odabrali ste odličan mjesec jer ćete se dobro odmoriti i sjajno zabaviti.

SEKS

Seksualno ćete biti aktivni pa ćete svojom erotskom energijom potaknuti i partnera da vam uzvrati većom strašću. Iako ćete imati ljubavnih uspona i padova, tjelesna će privlačnost biti neupitna.

POSAO

Mjesec je pogodan za učenje, polaganje ispita i postavljanje pitanja odgovornima. Jedan sastanak ili razgovor bit će od iznimne važnosti za vašu daljnju karijeru. Najbolje ćete poslovati od 14. lipnja.

Manji poslovni zastoji pratit će vas do 13. lipnja. Trebat će vam dosta energije i koncentracije kako biste izbjegli poslovne zamke. Izbjegavajte svađe u radnoj sredini, ali ako do njih ipak dođe, neka im je cilj potpuno raščišćavanje problema. Neke će konkurencija potaknuti na nalaženje novih rješenja, natjerati na cjelodnevni rad i udruživanje s drugima. Morat ćete se više zalagati, pa i otpočeti s nekim sasvim novim pothvatima. No uspjet ćete dovršiti većinu poslova i ništa vas neće omesti u tome da dođete do zacrtanog cilja.

Od 14. lipnja vrijeme je da ostvarite ono o čemu ste dugo sanjali: nove kombinacije uključuju inozemstvo, doškolovanje, širenje ili promjenu posla uz vašu osobnu inicijativu i potpuni angažman. Moguće je promaknuće, povišica plaće ili uspostava kvalitetnijeg odnosa s nadređenima. Školarci će briljirati na popravnim ispitima i vrlo lako ispraviti negativne ocjene. Mnogi od vas će upisati neki od tečaja, sudjelovati na predavanjima ili se odlučiti na jesen za nastavak davno prekinutog školovanja.

I na financijskom planu bit će poboljšanja. Vaš ugled raste, a i sami ste sve sigurniji u sebe. Pravo je vrijeme da se nametnete i uvjerite nekoga u ispravnost svojih argumenata. Bit ćete u prilici pokrenuti nove projekte i intenzivirati postojeće što će vam, dakako, donijeti i bolju zaradu. Realizirat ćete nešto što već neko vrijeme planirate, no nedostajalo vam je dovoljno sredstava kako biste to konačno proveli u djelo.  

NOVAC

Ovo će biti sretan mjesec što se tiče novca. Bolje ćete zarađivati, a nije isključeno da igrajući igre na sreću, ostvarite kakav dobitak koji će vas neizmjerno veseliti. Nekome ćete posuditi novac.

ZDRAVLJE

Cijeli ćete mjesec biti odlična zdravlja. Naraslu vitalnost i energiju iskoristite za tjelovježbu jer će vam kretanje iznimno goditi. Početkom mjeseca bit ćete slabije raspoloženi, no to je prolazno.

Osjećat ćete se jako dobro. Krasit će vas odlično raspoloženje pa ćete lako nakraj s bilo kakvim problemima. Sunce, Merkur i Venera u Blizancima, bit će zaslužni za vaš proljepšani izgled, ali i za šarm kojim ćete osvajati okolinu. Mogli biste koji vikend skočiti i do mora, jer ćete imati potrebu za promjenama takvog tipa. Od 22. lipnja očekuje vas manji pad vitalnosti i pojačani psihički umor, a pazite da se ne prehladite. Osjetljiviji među vama mogli bi imati probavnih tegoba kojima će uzrok biti stres. Pazite što jedete, izbjegavajte hranu za koju već unaprijed znate da vam šteti.

OBITELJ

Stabilne obiteljske prilike donijet će vam mir u duši. Odlično ćete se slagati s ukućanima, a posebno s djecom. Zajednički ćete se o svemu dogovarati, možda uložiti novac u obnovu stana ili kuće.

SAVJET

U svemu što radite budite umjereni. Pretjerivanje bilo koje vrste samo vam može naštetiti. Na poslovnom se planu angažirajte u drugoj polovini mjeseca jer ćete tada postizati najbolje rezultate.
Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

Početak mjeseca obilježit će vaša potreba za samoćom i izbjegavanje komunikacije s voljenom osobom. Povlačenje u osamu i ignoriranje partnerovih potreba prouzrokovat će krizu u vezi, no nećete poduzimati ništa da poboljšate situaciju. Bit ćete suviše okupirani poslovnim ili financijskim problemima da biste mislili na ljubav i smišljali načine kako odobrovoljiti partnera. Budete li ga previše zanemarivali, mogli biste ga udaljiti od sebe, a možda čak i riskirati opstanak vaše veze. Srećom, stvari će se značajno poboljšati nakon 22. lipnja. Uvidjet ćete da je vaše ponašanje bilo loše i da se između vas i voljenog stvorio zid kojeg je potrebno srušiti, a uz malo truda i volje, u tome ćete biti uspješni. Spremnost na otvoreni dijalog te uvažavanje partnerovog mišljenja i njegovih potreba vratit će vašoj vezi izgubljenu bliskost.

Kraj lipnja povoljan je za odlazak na zajedničko ljetovanje, jer će se nekoliko tjedana daleko od svakodnevnih obaveza i problema pokazati izvrsnim načinom za buđenje strasti i romantike. Osamljeni Strijelci u prvim će danima mjeseca biti suviše zatvoreni i nepovjerljivi prema suprotnom spolu pa neće nikome dopustiti da im se približi. Iako ćete žuditi za pažnjom i dodirima, previše ćete se bojati razočarenja da biste ikome pružili priliku. U drugoj polovici lipnja postat ćete vedriji i opušteniji, a potreba za romantikom potaknut će vas da priđete simpatiji i pokušate je zavesti. Na vaš šarm nitko neće uspjeti ostati imun, a odnosi započeti u ovom razdoblju temeljit će se na snažnim osjećajima te intuitivnoj i mentalnoj povezanosti. 

SEKS

Bit ćete pohotni i željni seksualnog uzbuđenja, no partner neće dijeliti vaš entuzijazam. Neki od vas mogli bi potražiti uzbuđenje izvan bračne postelje, no promislite što sve time stavljate na kocku.

POSAO

Ključ poslovnog uspjeha će ležati u suradnji s okolinom. Ne tjerajte svoj inat u situacijama u kojima je očito da bez kompromisa i udruživanja snaga ne možete ostvariti dobre rezultate. 

Vaši će poslovni rezultati ovog mjeseca u velikoj mjeri ovisiti o pomoći okoline pa nastojte održavati što skladnije odnose s kolegama i nadređenima. Stvari se često neće odvijati po planu, a suradnja s nekim ljudima pokazat će se neučinkovitom i suviše zahtjevnom, no savjetuje vam se da dobro razmislite prije nego što donesete ikakvu važnu odluku. Iako vam neće biti lako stalno pristajati na kompromise, ovog ćete mjeseca biti primorani opći interes staviti ispred svog, što će značiti ostanak u partnerstvu ili suradnji koja nije ispunila vaša očekivanja. Ipak, ne očajavajte jer stvari neće biti tako crne kao što vam se čine. Ako uspijete ostaviti svoj ego i ponos po strani i uvažite dobronamjerne savjete iskusnih suradnika, očekuje vas ostvarenje značajnog poslovnog uspjeha koji bi vam u bliskoj budućnosti mogao donijeti i napredovanje. Budite lukavi i usmjerite se na ostvarenje dugoročnih ciljeva.

U drugoj polovici lipnja vaše će pažnja biti usmjerena na novčana pitanja. Pokazat ćete mnogo umješnosti u ulaganju novca, a neki od vas mogli bi se dobro okoristiti kupoprodajom dionica. U ovom razdoblju mnogi će započeti štednju ili uplaćivanje životnog osiguranja, a nije isključeno ni da ćete se baviti pitanjima nasljedstva. Ako se s rodbinom ne možete dogovoriti oko raspodjele imovine, nećete se ustručavati potražiti pravdu na sudu. Novac i imovina bit će vam važni zbog osjećaja sigurnosti pa nećete dopustiti da itko pokuša oduzeti ono što smatrate da vam pripada.

NOVAC

Novac će vam ovog mjeseca biti iznimno važan pa ćete biti spremni na naporan rad ako ćete za njega biti adekvatno plaćeni. Imat ćete priliku ostvariti dobru zaradu kroz kupoprodaju dionica. 

ZDRAVLJE

Stres i napetost bit će glavni neprijatelji vašeg zdravlja pa će trenuci mira i opuštanja biti dragocjeni. Bavite se hobijima i družite se s veselim ljudima koji će znati kako vas oraspoložiti.

Osjećaj umora i iscrpljenosti koji će vas pratiti tijekom ovog mjeseca mogao bi biti pokazatelj manjka željeza ili nekih vitamina. Otiđite k liječniku i obavite potrebne krvne pretrage kako biste ustanovili točan razlog slabosti. Ipak, uzrok kroničnog umora može ležati i u stresnom životu te nedostatku vremena za sebe i svoje potrebe. No u velikoj mjeri štitit će vas Mars iz znaka Ovna koji će vas opskribiti golemim dozama energije pa ćete dobro podnositi stresna stanja ili zdravstvene tegobe.

OBITELJ

Obiteljske odnose poremetit će neriješena pitanja vezana za imovinu i nasljedstvo. Ako obje strane pokažu više spremnosti na dogovor, izgladit ćete sve nesporazume i izbjeći nepotrebne sukobe.

SAVJET

Prihvatite savjete ljudi koji vam žele dobro. Nemojte misliti da vam nije potrebna pomoć i da sami znate sve najbolje. Preporučuje vam se da ne donosite važne odluke na temelju trenutačnog raspoloženja.