Astrologija

Mjesečeve mijene u siječnju i horoskopski kalendar: Pluton nas transformira, a Merkur otvara vrata

mjesec
foto: pixabay.com
Direktno Merkurovo kretanje znakom Strijelca od 2. siječnja, donosi kraj njegovom retrogradnom hodu zbog kojeg nam je prošli mjesec malo toga polazilo za rukom

U siječnju Pluton se po drugi put pomiče u znak Vodenjaka. Prvi put se taj utjecaj odvijao u ožujku 2023., pa će neke teme koje smo tada proživljavali biti na neki način opet aktualne i u ovom mjesecu. Pluton nešto dubinski čisti i transformira, nešto što je bitno za naš daljnji razvojni put.

MJESEČEVE MIJENE U SIJEČNJU

4. siječnja POSLJEDNJA ČETVRT

U vrijeme ove mjesečeve mijene moguć je pad raspoloženja i osjećaj nezadovoljstva, čemu će posebno biti izloženi Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci. Bit ćete osjetljivih živaca pa vam neće trebati mnogo razloga da se s nekim posvađate.

11. siječnja MLADI MJESEC

Mladi Mjesec odličan je dan za nove životne početke, zapošljavanje, ali i ljubavna osvajanja. Ovom pozitivnom djelovanju najviše će biti izloženi Bikovi, Jarci i Djevice, a njihov će primjer slijediti i Škorpioni i Ribe koje mogu očekivati povoljan razvoj životnih situacija.

18. siječnja PRVA ČETVRT

U ovoj četvrti najbolje će se osjećati Ovnovi, Lavovi i Strijelci, ali i zračni znakovi Blizanaca i Vodenjaka. Bit će puni poticajne energije, odlično raspoloženi, a u poslu postizati uspjehe. I u ljubavi se mnogima smiješe sretni trenuci.

25. siječnja PUNI MJESEC

Ovo nije dobar dan za nove početke ili bilo kakve akcije, nego za odmor ili rekreaciju. Bikovi, Lavovi, Vodenjaci i Škorpioni bit će posebno osjetljivi i ranjivi, pa će se otežano koncentrirati na svakodnevne obaveze. Neke od njih mučit će i pojačane zdravstvene tegobe.

Sve ipak kreće nabolje

Direktno Merkurovo kretanje znakom Strijelca od 2. siječnja, donosi kraj njegovom retrogradnom hodu zbog kojeg nam je prošli mjesec malo toga polazilo za rukom. Sada sve kreće nabolje, zatvorena vrata počinju se otvarati. Njegov povoljan utjecaj najviše će osjetiti vatreni i zračni znakovi, a od 15. siječnja kada Merkur uđe u znak Jarca i svi zemljani i vodeni znakovi.

Zvjezdani teleskop

Sunce: simbol života i vitalnosti 1.11. je na 10°2′ Jarca. 20.1. prelazi u zračni znak Vodenjaka. Posljednjeg dana u mjesecu bit će na 10°34′ Vodenjaka.

Mjesec: utječe na našu psihu i emocije. Prvog dana siječnja u podne nalazi se na 11°53′ Djevice. Mladi Mjesec odvija se 11.1. na 20°44′ Jarca. Pun Mjesec odvija se 25.1. na 5°15′ Lava.

Merkur: planet intelekta i komunikacije nalazi se u Strijelcu. 2.1. izlazi iz retrogradne faze na 22°10′ Strijelca. 14.1. prelazi u znak Jarca u kojem će ostati do kraja mjeseca. 21.1. izlazi iz sjene.

Venera: božica ljubavi i ljepote 1.1. bit će na 2°36′ Strijelca. 15.1. nalazi se na 19°43′ Strijelca. 23.1. prijelazi u znak Jarca.

Mars: planet akcije, energije i seksualnosti u prvim danima siječnja nalazi se u Strijelcu. 4.1. prelazi u znak Jarca. 31.1. bit će na 19°51′ tog znaka.

Jupiter: planet sreće i blagostanja 1.1. je na 5°34′ Bika. Na posljednji dan siječnja bit će na 6°19′ Bika.

Saturn: planet sudbinskih lekcija prvog dana siječnja bit će na 3°14′ Riba. 31.1. smjestit će se na 6°19′ tog znaka.

Uran: planet osobne evolucije kreće se retrogradno. 1.1. boravi na 19°23′ Bika. 27.1. izlazi iz retrogradne faze. 31.1. bit će na 19°5′ tog znaka.

Neptun: planet ideala, mašte i snova 1.1. bit će na 25°4′ Riba. 31.11. zauzet će 25°44′ Riba.

Pluton: najsporiji planet Zodijaka, simbol dubinskih preobrazbi 1.1. je na 29°21′ Jarca. 21.1. prelazi u znak Vodenjaka. 31.1. bit će na 0°19′ Vodenjaka.

Horoskopski kalendar za siječanj

1 PON Na prvi dan nove godine Mjesec se kreće znakom Djevice i budi potrebu da nešto sredimo, popravimo, očistimo. Dan je idealan za detox, njegu tijela i laganiju prehranu.

2 UTO Venera se nalazi u izazovnom aspektu sa Saturnom što može donijeti neke poteškoće na polju odnosa s drugima. Na površinu izlaze neki strahovi i sumnje zbog kojih se ponašamo iracionalno.

3 SRI Mjesec u znaku Vage u izazovnom je aspektu sa Suncem u Jarcu pa je dobro vidjeti u kojoj mjeri tuđe potrebe stavljamo ispred vlastitih. Obratite više pažnje na odnos s autoritetima.

4 ČET Mars ulazi u znak Jarca pa ćemo u idućih nešto više od mjesec dana imati značajnu podršku u ostvarenju ciljeva. S ovim Marsom učimo kako biti uporni, disciplinirani i dosljedni.

5 PET Mjesec prelazi iz znaka Vage i u prostore Škorpiona. Kao da ćemo proći kroz jednu malu emocionalnu tranziciju koja vam može nešto pokazati. Jedan kraj i novi početak.

6 SUB Mjesec u Škorpionu nasuprot Urana u Biku može donijeti neke neočekivane promjene i emotivne turbulencije. Ne ide baš sve po planu. Pripazite na novac i regulirajte potrošnju.

7 NED Mjesec u Škorpionu ulazi u pozitivan aspekt s Plutonom, a ova suradnja daruje nam snagu i izdržljivost te priliku da učinimo nešto dobro za svoje emocionalno zdravlje.

8 PON Bliski kontakt Mjeseca i Venere u znaku Strijelca donosi neke lijepe vijesti i ugodna iskustva na putovanju, kroz osobe koje su udaljene od vas, kao i priliku da naučimo nešto novo.

9 UTO Merkur u kvadratu s Neptunom može dovesti do zbunjenosti i nerealnih očekivanja, kao i suočavanje s nečim što je lažno ili skriveno. Mars i Saturn daju disciplinu u ostvarenju ciljeva.

10 SRI Sunce u pozitivnom aspektu s Uranom omogućuje nam da skinemo maske, budemo autentični te da na temelju toga ostvarimo nešto i napredujemo. Moguća su ugodna iznenađenja.

11 ČET Mladi Mjesec u Jarcu priprema nas za neke nove poslovne i životne projekte, no prije toga nešto trebamo dovršiti i privesti kraju. Sada je dobro preispitati svoje ciljeve.

12 PET Pozitivan aspekt između Marsa u Jarcu i Jupitera u Biku sjajan je za kupovinu, povećanje zarade i obavljanje nekog posla. Stiže podrška, odobrenje, nešto se dobro događa.

13 SUB Mjesec u Vodenjaku poziva nas da se udružimo i povežemo s nekim osobama. Možete dobiti podršku od prijatelja ili se više posvetiti druženju s ljudima koji su nam bitni.

14 NED Merkur ulazi u znak Jarca i u narednim tjednima usmjerava nas na realizaciju poslovnih planova. Odlično vrijeme za nove poslovne početke. U prilici smo i napokon završiti ono na čemu dugo radimo.

15 PON Mjesec u Ribama ulazi u pozitivne aspekte s Marsom i Jupiterom, pa ovaj dan može donijeti pozitivne ishode, osobito za neke situacije iz naše prošlosti. Vjerujte svojoj intuiciji.

16 UTO Pozitivan aspekt između Sunca i Neptuna simbolizira dobra djela. Zato danas nekome pomognite, dobro se dobrim vraća. Radite nešto kreativno, uživajte u glazbi.

17 SRI Mjesec u Ovnu ulazi u pozitivan aspekt s Venerom u Strijelcu, pa je pravi trenutak da se odvažimo na neke pothvate za koje dosad nismo imali hrabrosti. Proširite svoje životne obzore.

18 ČET U iduća dva dana aktualan je pozitivan utjecaj između Merkura u Jarcu i Saturna u Ribama. Uspješno obavljamo neki zadatak. Imamo podršku autoriteta. Dobro vrijeme za učenje.

19 PET Još jedan izvrstan dan za ostvarenje važnih poslovnih i financijskih poslova, dogovora ili sporazuma. Mnogi bi mogli dobiti dobru vijest, osjećati se sigurno u jednoj važnoj situaciji.

20 SUB Započinje vladavina Vodenjaka, vrijeme u kojem se više povezujemo i udružujemo s drugima. Pozitivan utjecaj između Merkura i Jupitera donositelj je dobrih vijesti.

21 NED Pluton prelazi u znak Vodenjaka i susreće se sa Suncem u istom znaku. Osjećamo kako je pred nama neka prekretnica i vrijeme da staro i neupotrebljivo ostavimo iza sebe.

22 PON Mjesec u Blizancima u izazovnom je aspektu s Neptunom i Venerom. Pazite kome poklanjajte povjerenje, budite iskreni, oprezniji u prometu i provjeravajte informacije koje dolaze do vas.

23 UTO Venera prelazi u znak Jarca i ulazimo u vrijeme ozbiljnih ljubavi. Cijeni se pouzdanost, odgovornost. Sve do 16.2. novi počeci mogli bi biti obilježeni razlikom u godinama.

24 SRI Mjesec u Raku u sprezi s Uranom u Biku može na ponuditi neka neočekivana i dobra rješenja koja su vezana uz dom, obitelj, djecu, ali i financijski aspekt života.

25 ČET Pun Mjesec u znaku Lava naglasak stavlja na pitanja ljubavi, djece i načina na koji i koliko uživamo u životu. Kada stvaramo opušteno i zadovoljno, brže dolazimo do cilja.

26 PET Mjesec u Lavu ulazi u izazovan aspekt s Uranom u Biku pa su mogući nesporazumi u odnosu s djecom, prijateljima ili po pitanju novca. Reagirajte kad se emocije smire.

27 SUB Uran kreće prema naprijed, započinje novi ciklus evolucije i napretka. Sunce u kvadratu s Jupiterom pokazuje nam gdje pretjerujemo, a Merkur i Mars ubrzavaju komunikaciju.

28 NED Venera u Jarcu i Saturn u Ribama pružaju nam priliku da unesemo više stabilnosti i izvjesnosti u svoj ljubavni, ali i financijski život. Igrajte na kartu povjerenja i tražite što želite.

29 PON Pozitivan aspekt između Merkura i Urana, te Venere i Jupitera mnogima mogu donijeti pozitivan rasplet zbivanja, izmamiti osmjeh na lice i financijsku podršku.

30 UTO Iduća dva dana Mars u Jarcu i Uran u Biku omogućuju nam da s više vjere krenemo prema naprijed, u ostvarenje ambicija i zacrtanih ciljeva. Nešto novo se odvija pred nama.

31 SRI Mjesec u Vagi ulazi u izazovan aspekt s Marsom u Jarcu, pa je dobro čuvati se naglosti i nesporazuma koji mogu nastati neočekivano i donijeti napetost. Čuvajte se manjih ozljeda.

Mantra

Mantra.hr je internetski portal koji inspirira i informira sve one koji sreću, smisao i zadovoljstvo pronalaze u alternativnim načinima življenja. Otkrivamo tajne horoskopa i analiziramo aktualne zvjezdane konstelacije, osluškujemo unutarnji glas kako bismo pronašli put do autentične duhovnosti i spiritualnosti, brinemo o zdravlju i ljepoti koristeći prirodne metode iscjeljenja i narodne recepture, otkrivamo misterije svijeta i drevne zaboravljene vještine… Mantra je sveti zvuk koji vodi ka Izvoru.

Dodaj Komentar

Kliknite ovdje da biste objavili komentar