Mjesečni Horoskop

Mjesečni horoskopu u prosincu: Jarac, Vodenjak, Ribe

LJUBAV

Bilo da ste u braku ili sami, ljubavni će vam život u prosincu procvjetati. Na vašoj će strani cijeli mjesec biti Venera i  dobroćudni Jupiter. Ovaj spoj snažnih planetarnih energija unijet će uzbuđenja u vaš život, a u živote vezanih više romantike i nježnih osjećaja. Nove će ljubavi biti posebne i pomalo sudbinskog predznaka. Ženama je moguća trudnoća, a samcima poznanstvo koje može imati velikog udjela u ljubavnoj budućnosti. Spremite se na strast, avanturu i romantiku. Vaša vanjština neće biti presudna u zavođenju. Ono čime ćete zračiti osvajat će tuđa srca. Vaš hod, pogled i govor sadržavat će velike doze erotizma pa je izvjestan povećan broj udvarača. Vaše samopouzdanje učvrstit će povoljan razvoj prilika. SMS porukama i dugim telefonskim razgovorima pridonijet ćete učvršćenju veze ili razvoju nove ljubavi. Oni koji imaju ljubavnu vezu s nekim tko živi izvan granica domovine, mogu očekivati češće susrete, putovanja i posjete za blagdane.

Nekima nije isključena kakva ljubavna pustolovina na putovanju koja neće biti kratka daha. Čak i ako partner nije iz vašeg mjesta rođenja ili grada, to neće biti nikakva zapreka. Posjećivat ćete se i jedno drugom učestalo putovati. Onima koji ostaju u gradu, također se spremaju sretni ljubavni trenuci. Česti izlasci ili zabave u društvima na Staru godinu, urodit će željenim poznanstvom. Mogla bi to biti ljubav na prvi pogled. Zasjat ćete dosjetljivošću i uvjerljivošću pa će vaše riječi ostaviti dubok utisak na simpatiju. Privlačit će vas ljubavni razgovori pa izrazite svoje osjećaje posredstvom telefona, pismom ili uživo!  Ako ste u vezi ili braku vaši odnosi s partnerom bit će odlični. Ugađat ćete jedno drugome i oprostiti mnoge nepodopštine.

POSAO

Ulazak Jupitera u znak Riba 30. 12. te Merkura u vašem znaku, označava mogućnost da se u idućih dvanaest mjeseci proslavite preko rada u medijima ili da na radnom mjestu napredujete. Vaša sposobnost da druge uvjerite u ono što hoćete, bit će daleko naglašenija i vi ćete se u moralnom pogledu osjećati pobjedonosno, osobito ako se bavite pisanjem, pravosuđem, prevođenjem ili radite na fakultetu. Vaša kreativnost će ugodno iznenaditi mnoge, a poslovna učinkovitost oduševiti nadređene. Najbolje ćete poslovati od 14.12., kada će Merkur istaknuti sve vaše kvalitete i sposobnosti. Postat će svjesniji svojih vrijednosti, zbog čega će i vaše ambicije bujati, što će mnoge od vas motivirati da se upišu na kakav tečaj ili da ne neki drugi način prodube i proširite svoje znanje.

Moguća su kraća poslovna putovanja na koje će vas slati vaši nadređeni, računajući na vašu snalažljivost i profesionalnost. Na radnom mjestu dobit ćete očekivanu potporu, izboriti se za bolje uvjete rada ili uspješno okončati rad na zahtjevnom poslovnom projektu. Imat ćete više sreće s novcem i zarađivanjima općenito. Ako vam netko duguje novac, mogao bi vam ga isplatiti, a na račun će vam „leći“ zaostaci ili neisplaćeni honorari. Ono koji se u prosincu zaposle, bilo da je to stalan posao ili na određeno, bit će jako zadovoljni svojim primanjima.

ZDRAVLJE

Sjajno ćete se osjećati do 13.12., kada će vas pozivni Mars snabdjeti s mnogo energije. Bit ćete stalno u pokretu, odgovarat će vam dinamičan stil života. Obožavat ćete putovanja, kretanje i izlaske. No bit ćete skloniji ozljedama pa izbjegavajte sportove visokog rizika. Moguće su viroze pa izbjegavajte zaražene ljude. Bolje će vam biti i od 22.12., kada započinje vaša astrološka vladavina pa ćete biti odličnog raspoloženja i vitalni.

SAVJET

Ovo će za vas biti vrlo ugodan mjesec u kojem ćete iskazati svoje kvalitete. Želite li se zaposliti ili napredovati, sad uprite sve svoje snage. U ljubavi budite otvorena srca pa ćete se brzo zaljubiti.

SEKS

Stalno ćete zavoditi partnera, a to će raditi i oni koji imaju poduži ljubavni staž u vezama ili brakovima. Bit ćete puni strasti i time ćete doslovno zaraziti partnera koji će češće trebati vašu blizinu.

OBITELJ

Obiteljski odnosi bit će skladni. Ako je dosad i bilo kakvih problema, oni će se smiriti. Mogli biste uređivati kuću, obojiti zidove ili pripremati sobu za dolazak prinove.

NOVAC

S novcem ne bi trebalo biti problema, budući da je ovo za vas financijski odličan mjesec. Planeti će se pobrinuti da svoju plaću primate na vrijeme, a mnogi među vama bolje će zarađivati.
LJUBAV 

Samci – pripadnici suprotnog spola reagirat će na vaš šarm pa pokušajte razdoblje do 21.12. maksimalno iskoristiti. Izlazite, zabavljajte se, budite privlačni i šarmantni. Ne tugujte ako ste nedavno prekinuli vezu. Stara ljubav opet bi vam mogla pokucati na vrata i to kad se sasvim oporavite i počnete zaboravljati stare rane. Odluka je na vama. Vezani bi mogli kovati važne planove za svoju emotivnu budućnost. Pružit će vam mogućnost i da se zabavite, odmorite, riješite važne obaveze na poslu ili se posvetite partneru i djeci. Planeti će vas  poticati na izlaske, druženja, putovanja i zanimljive razgovore s različitim ljudima. Partner će više cijeniti vaše mišljenje i tražiti od vas savjet, što nije uvijek njegov običaj. Moguće je uspješno ostvarenje zajedničkih ambicija, možda pokretanje kakvog biznisa. Ako ste sami, samoći u ovim danima dolazi kraj. Mogli biste upoznati privlačnu osobu u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled. Simpatije će vas izvoditi na lijepa mjesta pa neće proći dugo, a već će vas upoznati sa svojim roditeljima.

Druga polovina mjeseca donosi vam hirovite planetarne utjecaje, koji pozivaju na strpljenje. Dani nakon 19.12., obilježeni su retrogradnom Venerom pa će ljubavni odnosi prolaziti kroz nepredvidljivo razdoblje. Imajte granice i čuvajte se zauzetih udvarača. Osobito upozoravamo samce da se klone ulaska u komplicirane ljubavne veze ili s onima koji tuguju za netom prekinutom vezom. Dok ćete od takve osobe očekivati ljubav i uzvraćene osjećaje, za nju ćete biti samo „rame za plakanje“.

POSAO

Što se tiče poslovnog života, bitno je da u nikud ne žurite. Ne budete li provjeravali točnost podataka i vjerodostojnost poslovnih poruka kojima ćete se koristiti, mogući su propusti, pogreške, a u nekim slučajevima i materijalne štete, osobito do 13.12. Zbivanja će vas primorati na brze reakcije i potpuno neočekivane poteze. Poslovi vas uvode u novu i napornu zbilju pa ćete morati pristajati na ustupke, ponekad i na svoju štetu. Osjetljivo pitanje bit će odnos s pretpostavljenima i vaš daljnji status. Poželjet ćete nešto promijeniti preko noći, no zasad to nije preporučljivo. Možda ćete raditi u doba kada se obično odmarate ili se truditi ostati hladni, pribrani u komunikaciji s nervoznim ili nezadovoljnim strankama.

No s druge strane imat ćete Merkurovu zaštitu u svom znaku sve do 13.12.  Mogli biste raditi nekoliko poslova istodobno, češće odlaziti na kraća putovanja i upoznavati nove ljude. Mars u polju karijere pokazuje da ćete puno raditi i živcirati se, no nekima bi se mogla otovoriti prilika da napreduju. Odlične prilike na financijskom planu pokazat će vam da idete pravim putom. Iako ćete biti izloženi troškovima, iz drugih će izvora pristizati novac koji će popuniti vaše financijske rupe. Ulazak Jupitera u polje novca od 30.12., omogućit će vam veće prihode i u idućim mjesecima, a nezaposlenima dati priliku za nove, dobro plaćene poslove. Uspješno ćete riješiti novčane probleme iz prošlosti i tako ojačani hrabrije i sigurnije krenuti  u 2022. godinu.

ZDRAVLJE

U prvoj polovini mjeseca bit ćete jako osjetljivi. Mogli biste patiti od lošeg raspoloženja i nesanice pa prije spavanja dobro prozračite sobu, a provjerite i udobnost ležaja na kojem spavate. Moguća je i viroza ili prehlada. No vaše se zdravlje naglo popravlja od 22.12. kada će vas vladavina Strijelca napuniti pozitivnom energijom. Osjetit ćete da vam se dobro raspoloženje vraća i  da imate više snage i energije.

SAVJET

Iskoristite ovaj mjesec da riješite ključne probleme u svom životu jer što god uradili, rekli ili učinili, ići će vam od ruke. Iako će biti stresa i puno rada, imate dovoljno snage za sve.

SEKS

Ako ste u braku ili vezi, od samog seksa više će vam odgovarati da vas partner zagrli i tako vam iskaže ljubav. NO od 14.12., naglo ćete se „probuditi“ i osjetiti da su vam seksualni apetiti nabujali.

OBITELJ

Imate li u kući tinejdžere, mogli biste imati konfliktne odnose s njima. Opirat će se vašem autoritetu. No situacija se poboljšava sredinom mjeseca pa se mir i sklad vraćaju u vašu obitelj.

NOVAC

Zahvaljujući ulasku Jupitera u vaše polje novca, financijska situacija će vam se naglo poboljšati. Utjecaj tog planeta trajat će i idućih dvanaest mjeseci pa ćete i u skoroj budućnosti osjetiti njegovu blagodat.
LJUBAV

Ako ste u vezi ili braku, bit ćete sumnjičavi prema partneru i često poticati rasprave i svađe. Osamljeni bi se mogli zagledati u osobu koja ih neće primjećivati pa će zbog toga patiti. No tako će biti do 30.12.., kada u vaš znak ulazi moćni Jupiter i okreće kotač sreće u vašu korist. Njegovo jednogodišnje djelovanje donijet će osjećajni preporod u vaš život, a njegov dobar utjecaj osjetit će ponajprije rođeni u veljači. Mnogima od vas ovaj će mjesec biti uvertira u mnogo ljepšu i sretniju emotivnu budućnost. Samci, mogli biste osjetiti snažnu privlačnost prema osobi koja će se isticati širinom duha. Sve su šanse da simpatije budu obostrane. Ako ste zaljubljeni u nekog tko vas ne primjećuje, žudjet ćete za susretom. Nezainteresiranost druge strane, pa čak i otvoreno odbijanje, neće vam biti dovoljni razlozi za odustajanje. Samouvjereni i puni nade, uvijek ćete se zaticati tamo gdje je i vaša simpatija pa će vas ona primijetiti, a najvjerojatnije i prva prići. Naći ćete se na željenom osjećajnom početku, a najvjerojatnije i u vezi koju ste toliko priželjkivali.

Vezani, udahnite u svoju intimu dozu nečeg novog, svoju maštu i kreativan duh usmjerite na buđenje zaspalih strasti. Onima u braku sljeduju trenuci sreće, a i prinova bi mogla biti na putu.  Ako je u vašem odnosu i bilo kakvih problema, sve su šanse da ćete ih u prosincu uspješno riješiti. Bit će to dani koji će probuditi zaspalu romantiku i u vaš odnos s partnerom unijeti više dinamike i strasti. Neki će obnoviti prekinutu vezu i sad će sve krenuti puno ozbiljnije pa biste čak mogli razmišljati i o braku.

POSAO

Iako ćete sve do 13.12., poslovati sa zastojima ili se razočarati u neke kolege, ovaj će mjesec najaviti velike poslovne promjene u vašem životu. To i ne čudi jer će Jupiter nakon dvanaest godina opet ući u vaš znak i tamo ostaje punih godinu dana. Želite li njegov utjecaj iskoristili na najbolji mogući način, već sada razradite koncepciju onoga što želite postići. Jupiter će vam otvoriti vrata nepristupačnih poslovnih krugova i omogućiti da dođete do zanimljivih informacija, a potpora moćnih ljudi koristit će vam ako tražite novo radno mjesto ili surađujete u javnim natječajima. Mnogi će od vas preuzeti dodatne odgovornosti i doživjeti promjene u karijeri.

Iskoristite naklonjene planete za rješavanje zaostalih dugova i potraživanja, kupnju novih strojeva i alata, ili proširenje poslovnog prostora. U radnom okruženju ugodno ćete se osjećati, a duh suradnje i razgovori olakšat će odluke. Za Ribe koje su pune ambicija i pokretačke energije, razdoblje je naklonjeno za pokretanje novog posla, otvaranje vlastitog poduzeća ili prelazak na odgovornije radno mjesto. No ipak, bit će i turbulentnih dana i situacija kada ćete pomisliti da vam je dosta posla i nakupljenog stresa. Sve će to kratko trajati pa se nemojte previše živcirati. Prepustite se blagdanskom ugođaju, a velike poslovne planove ostavite za siječanj 2022.

ZDRAVLJE

Mamit će vas izlasci i noćni život pa ćete često partijati do ranih jutarnjih sati. Na zdravlje pripazite od 14.12., kada je moguć izraženiji psihički umor, a neke tegobe zahtjevat će liječničku pomoć. Pripazite na prehranu, jedite više voća i povrća, a ugljikohidrate svedite na najmanju moguću mjeru. Ne zaboravite na kretanje koje će vam ubrzati metabolizam jer ne treba zaboraviti da Jupiter u vašem znaku potiče bolji apetit i debljanje. Prema kraju mjeseca vaša će vitalnost porasti.

SAVJET

Iskoristite Jupitera koji će biti u vašem znaku za proboj na poslovnom planu, za napredovanje, ali i za ljubavni uspjeh. Dobro otvorite oči jer biste mogli upoznati osobu svog života!

SEKS

U prvoj polovini mjeseca bit ćete zanosni i puteni pa će vam se suprotni posla pojačano udvarati. Ako ste u vezi trebat će vam više bliskosti s partnerom, što će vas još više zbližiti.

OBITELJ

U drugoj polovini mjeseca mogli biste imati zategnute obiteljske odnose. Starija osoba nametat će se kao autoritet obitelji, što će vas jako živcirati. Imat ćete osjećaj da vas ukućani ne razumiju.

NOVAC

Poslujete li s inozemstvom, moguć je povećan priljev novca. Općenito će vam Jupiter u vašem znaku donijieti financijske blagodati i idućih godinu dana pa se nećete moći požaliti.