Mjesečni Horoskop

Siječanjski horoskop za Jarce, Vodenjake i Ribe

Jarac 21.12. – 20.1.

LJUBAV

Kretanje Venere vašim znakom pokazatelj je velike zaokupljenosti odnosima sa suprotnim spolom. Tražite li novu ljubav ili tek površan flert, vaše želje bit će ispunjene. Bit ćete proljepšanog izgleda, jako šarmantni i privlačni bez obzira kojeg ste spola. Mamit će vas izlasci i zabave, osobito ako ste mlađi. Ovaj mjesec vam može donijeti novu ljubav pa će dani samoće ostati iza vas. Upoznat ćete privlačnu osobu s kojom ćete razviti lijep odnos. Počet će vrlo romantično pa ćete jedva čekati da se nađete i zajedno provodite vrijeme. S tremom i osobitim uzbuđenjem ćete se dotjerivati pred ogledalom, kako biste svojoj simpatiji bili što privlačniji. Druga strana će hvaliti vaš izgled, ali i biti oduševljena vašom oštroumnošću i smislom za šalu.

Ako vam je stalo do učvršćenja sadašnje veze ili potajno priželjkujete bračnu ponudu, možete očekivati da ćete biti nadomak sudbonosnih emocionalnih odluka i promjena. Tome u prilog ide i dobar Merkurov utjecaj u vašem znaku od 27.1., koji će prilično ubrzati takve situacije. Stoga ovo može biti mjesec vjenčanja ili početka zajedničkog života.

Ako ste u braku, nakon zavrzlama i neslaganja u prvom tjednu mjeseca, na ostale dane nećete se moći požaliti. Većina planeta vam je naklonjena, što će učvrstiti vaš odnos i pojačati uzajamnost. Oboje ćete biti puni planova, a to može biti vezano uz uređenje vašeg ljubavnog gnijezda. Dobro ćete se slagati i s djecom – one manje ćete učiti prvim riječima, a s onima koji su u pubertetu pomagati da to osjetljivo doba njihova života prođe što bezbolnije. Ako je u vašem bračnom odnosu ili vezi bilo kakvih problema ili nesporazuma, oni će u siječnju jednostavno nestati. Tome će pridonijeti bolja, odnosno protočna komunikacija između vas i partnera, ali i veće međusobno poštovanje.

POSAO

Golema energija i entuzijazam neće vam dopustiti da se zadovoljite polovičnim poslovnim i financijskim rješenjima. Radije ćete igrati na sve ili ništa i postići zavidne rezultate, nego životariti i zadovoljiti se malim mjesečnim primanjima. Stoga će mnogi pripadnici ovog znaka krenuti naprijed krupnim koracima. Sve što ste tijekom proteklih mjeseci pripremali ili planirali, u siječnju ćete realizirati. Primjerice, ako ste prikupljali potrebne dokumente, ljude ili novac za pokretanje novog poslovnog projekta, potkraj mjeseca shvatit ćete da ste ispunili sve uvjete za njegovo oživotvorenje.

Zaposleni će se prikazati u najboljem svjetlu. Na važne poslovne sastanke nadređeni će slati upravo vas, smatrajući da su vaše reference prigodne za poslovne partnere s kojima se pregovara. Izvjesni su učestali kontakti s javnošću, možda čak i pojavljivanje u jednom od medija. Neki među vama mogli bi češće putovati, kontaktirati sa strancima, a bit će i onih koji će dobiti posao u inozemstvu. Bit ćete puni samopouzdanja te ostavljati sjajan dojam na razgovorima za posao, pa poslodavci baš vas mogu zaposliti. I financijska situacija bit će bolje nego prije. Merkur će biti u vašem polju novca i donijeti zamjetno veća primanja. Privatnici i obrtnici imat će više posla nego inače, a i svojim originalnim idejama pridonijet će poslovnom boljitku. Zbog Venere u vašem znaku bit ćete i vrlo kreativni pa će umjetnici biti puni inspiracije i mašte. Slikari i fotografi bi mogli imati izložbu, modni kreatori revije, a i oni kojima umjetnost nije profesionalni izbor, pokazat će svoju crtu kreativnosti.

ZDRAVLJE

Cijeli ćete mjesec biti veseli i vitalni. Ako ste od nečeg bili bolesni bit ćete na putu oporavka, a ako imate kakvu operaciju, sve će proteći u najboljem redu. Sunce i Venera u vašem znaku bit će zaslužni za obilje energije koju ćete imati pa vam nikakav napor neće teško pasti. Bit ćete u odličnoj kondiciji čak i ako ne vježbate. Ako ste odlučili skinuti višak kilograma, u odličnom ste mjesecu za takve akcije. Krasit će vas upornost i ustrajnost pa će rezultati brzo biti vidljivi. Od 25. 1., i Mars ulazi u vaš znak pa ćete biti puni energije.

SAVJET

Ovo je vaše razdoblje za pomake naprijed. Ako ste nezadovoljni ljubavnom situacijom, zvijezde će vam omogućiti da se usrećite, ali morate se i vi više angažirati. Stoga, što više izlazite, kako biste nekog upoznali.

SEKS

Mlađi će doživjeti svoj prvi poljubac, a one iskusnije očekuje prava bujica strasti i uzbuđenja s osobom koja će vas neodoljivo privlačiti svojim izgledom i ponašanjem. Bit ćete seksi i jako privlačni drugima.

OBITELJ

Dobro ćete se slagati s ukućanima, zajednički donositi odluke i kovati planove. Primit ćete se generalnog čišćenja kuće, a domaćice će kupovati lončanice cvijeća i tako ukrasiti svoj dom.

NOVAC

Mogli biste izvjesnu novčani iznos potrošiti na putovanju ili u gradu udaljenom od vašeg mjesta boravka. No bit ćete i dosta štedljivi te odvajati novac kako biste svom školarcu plaćati instrukcije.

Vodenjak 21. 1. – 18. 2.

LJUBAV

Venera u znaku Jarca otežat će vam komunikaciju s partnerom, a slobodnima usporiti ostvarivanje osjećajnih planova. Česta tema rasprava i svađa bit će neriješeni obiteljski ili stambeni problemi. Nerijetko će se vaši ili partnerovi roditelji miješati u vaše svađe, što će dodatno komplicirati situaciju. Mogli biste donijeti  značajnu odluku na emotivnom planu. Procijenite vrijedi li truda sve počinjati iznova. Možda je bolje malo zastati i pričekati nego forsirati ono što sada ne ide. Nemojte sve prihvaćati zdravo za gotovo jer ćete tako povrijediti i sebe i drugu stranu. No cijelu će situaciju spašavati Merkur u vašem znaku. Taj će planet otvoriti put boljoj komunikaciji između vas i voljenog. To će biti dovoljno da se poremećeni osjećajni odnosi pročiste i da ponovno izgradite ljubav i povjerenje, osobito do 14.1.

Samci će biti skloniji samoći nego vezivanju za novog partnera. Čak i ako vam se netko sviđa, samo ćete ga promatrati s pristojne udaljenosti. Ako ste u koga zaljubljeni, druga strana neće pokazivati ozbiljne namjere prema vama, što će vas odbiti od nje. No ljubavnih prilika ipak će biti, samo što će se odvijati usporenije pa ćete morati biti strpljivi.

U vaš život ulazi romantična i simpatična osoba pa biste se ubrzo mogli zaljubiti. Ne brzajte s otkrivanjem svojih osjećaja, neka se druga strana potrudi da vas osvoji. Bit će situacija koje će vas usporavati ili ometati u razvoju veze, no ljubav će između vas dvoje biti neupitna. Može se dogoditi da ste oboje emotivno povrijeđeni zbog bivše veze koja se prekinula. Ta tuga će vas i povezati.  Kako se mjesec bude bližio svom kraju, hvatat ćete ljubavni uzlet i biti sve bliskiji sa simpatijom. Shvatit ćete da ima mnogo toga što vas povezuje u zdravu cjelinu, a gotovo intuitivno razumijevanje i odlična komunikacija pomoći će da prevaziđete svaki problem koji će se pojaviti. Vrlo brzo mogli biste ući u pravu, trajnu vezu.

POSAO

Iskoristite naklonjenog Merkura u vašem znaku do 13. siječnja. Taj će planet biti zaslužan za uspješno poslovanje, ali i za vašu izoštrenu koncentraciju i zapažanje. Bit ćete okretni i snalažljivi, osobito u poslovima koji zahtijevaju spretnost i brzinu komuniciranja. U slučaju da nešto trebate prodati, snalažljivo ćete pronaći kupce. U kupnji ćete znati postići najpovoljniju cijenu. Neki od vas postat će privatni poduzetnici i otvoriti kafić, restoran ili proširiti obiteljski posao. Izvjesna je zarada na dnevnicama ako je vaš posao vezan uz putovanja, pisanje, trgovinu, honorarni posao, rad s mladima i djecom. Prijateljski Merkurov utjecaj omogućit će vam da sjajno iskoristite poznanstva, povoljne okolnosti i ponuđenu protekciju ili zaštitu. Riječima, odnosno argumentima poražavat ćete protivnike i konkurenciju. No pripazite se nepovoljnog utjecaja suradnice ili kolegice koja bi vas mogla iza vaših leđa ogovarati ili vam raditi spačke. Ne povjeravajte se kolegama u vezi svog intimnog života jer sve brzo može postati javna stvar.

Merkur je od 14.1. retrogradan pa vas očekuje više posla nego inače, a ni stres vas neće mimoići. Nemir i nervoza neće vam dopuštati da realno sagledate svoje mogućnosti pa budite oprezni u svemu što radite. Prisilite se na razmišljanje o stvarnosti, nemojte se zavaravati trenutačnim stanjem stvari. Bavite li se javnim poslom, bit ćete meta tračeva. Vama važne osobe mogle bi, slušajući druge, steći o vama pogrešnu sliku.

ZDRAVLJE

Imunitet će vam biti oslabljen pa ćete podlijegati virozama i prehladama. Često ćete mijenjati raspoloženja, a osjetljivi među vam mogli bi imati nesanicu. Koristit će vam šetnje koje će vas opuštati i oslobađati stresa. Mogli biste imati tegoba s kralježnicom, osobito ako na poslu puno sjedite i slabo se krećete.  Koristile bi vam vježbe istezanja ili joge. Pazite i na osjetljivo grlo. Neki će zbog raznih tegoba morati posjetiti liječnika i obaviti niz pretraga. Stoga nemojte biti nemarni prema svojem zdravlju i reagirajte odmah.

SAVJET

Pazite kome se povjeravate jer oko vas ima dosta neiskrenih ljudi, koji se samo pretvaraju da su vam prijatelji. Čuvajte i svoje zdravlje, posjetite liječnika ako dulje vrijeme imate tegoba.

SEKS

Siječanj će donijeti manje teškoće na emotivnom polju. Seksualno neslaganje ili partnerova različita raspoloženja mogu poljuljati osjećajnu ravnotežu. Više od seksa, odgovarat će vam intimni razgovori s partnerom.

OBITELJ

Unutar obitelji očekuje vas borba za vlast. Mogli biste se svađati s bračnim partnerom koji će pokušati dominirati nad vama. No prema kraju mjeseca nepovoljna se obiteljska situacija ipak smiruje.

NOVAC

Nećete biti zadovoljni svojim prihodima jer ćete stalno nailaziti na neplanirane troškove. Puno ćete odvajati za obitelj, osobito ako se netko od ukućana razbolio pa morate davati za lijekove i vitamine.

Ribe 19. 2. – 20. 3.

LJUBAV

Zračit ćete šarmom i osvajati svojom pojavom. Dakle, ni traga od nekadašnjeg pomalo jednoličnog životnog ritma. Nemiran život vam u ovom mjesecu može donijeti strastvenu ljubavnu pustolovinu. Otvorene su sve mogućnosti, nova poznanstva, uzbudljivi susreti, nove ljubavne veze, kao i renesansa starih. Ako ste nedavno ušli u brak, mogla bi vas razveseliti vijest o prinovi. Preuređivat ćete prostoriju za bebinu sobu, kupovati igračke i smišljati ime za svog potomka. Bit ćete puni planova o zajedničkoj budućnosti, što će vas još čvršće povezati. Mogli biste planirati kupnju stana ili se doseliti k partnerovim roditeljima. Planirat ćete proširiti neke prostorije u kući ili nadograditi još jedan kat kako biste se odvojili i bili sami. Bit ćete puni nove energije i želje za akcijom, promjenom. Usmjerite svoju energiju na osvježenje veze ili braka jer će partner biti ushićen vašom promjenom.

Novim ljubavnim vezama začetih u ovom mjesecu predviđa se lijepa budućnost, osobito ako ste u vezu ušli otvorenih i iskrenih emocija. Samcima savjetujemo da se što više uključe u društveni život, gdje ih očekuje važno poznanstvo koje će s vremenom prerasti u nešto dublje. Mogli biste upoznati vrlo uspješnu osobu visokog samopouzdanja, čije će vas osobine kao što su pouzdanost, zrelost i dogovornost  potpuno osvojiti. Od početka same veze znat ćete da je to ono pravo i bit ćete u pravu. Odlično ćete se slagati, intuitivno prepoznavati potrebe kod druge strane i u svemu se usuglašavati.  Iako će netko htjeti baciti sjenu na vašu ljubav, ogovarajući vašeg partnera, nećete dopustiti da itko ocrni vaš odnos. Neće vas biti briga za tuđa mišljenja i bit ćete u pravu.

POSAO

Više pozornosti i osjećaja za diplomaciju morat ćete uložiti u odnose s pretpostavljenima, kolegama ili pak kontaktima s visokim državnim institucijama. Na tim poljima izbjegavajte agresivnosti koja će biti kontraproduktivna.

Merkur vam je nepovoljan isto kao i Mars pa ćete se otežano koncentrirati na svoje redovne zadatke. Više će vam odgovarati mir i tišina, da vas nitko ne kontrolira ili vam dijeli savjete. Neće vam odgovarati ni timski rad jer ćete se u mišljenjima razilaziti s kolegama te često tjerati inat. Probajte popustljivije poslovati i poslušati savjete starijih i mudrijih kolega. Veliku naklonost imat ćete od žena, bilo da je to vaša šefica ili kolegica. One će razumjeti vašu potrebu za individualnošću i trenutke kada ćete se povlačiti u sebe da skupite energije. Bilo kakva gužva, stiska, buka i ljudska zloba ispunjavat će vas živčanošću.

Često ćete se nalaziti u situacijama da nešto skrivate od drugih, da ulazite u tajna partnerstva ili ćete dogovarati tajne susrete. Mogli biste sudjelovati u tuđem poslovnom sporu ili se uključiti u dobrotvoran rad, pomažući ljudima u nevolji. Nećete moći mnogo utjecati na zbivanja u radnom okruženju. Izvjesno je da će neki rokovi biti pomaknuti, a računajte i na neplanirane okolnosti, neočekivane teškoće ili promjene u rukovodstvu, odnosno „na vrhu“.  Zapisujte sve važne podatke i informacije, uvijek se dobro pripremite prije sastanka ili izlaganja. Od 25. 1. sve vam naglo kreće nabolje pa će se mnoge zapetljane situacije jednostavno otpetljati.

ZDRAVLJE

Ono što može umanjiti vašu tugaljivost i loše raspoloženje jesu vaši prijatelji. Ne izbjegavajte druženja s njima jer će vas upravo oni uveseljavati i opuštati. Zbog nepovoljnog Marsa bit ćete skloniji iscrpljenjima i umoru, a osobito pripazite na unutarnje organe kao što su žuč, slezena i jetra. Zdrava prehrana bit će čimbenik boljeg zdravlja, stoga jedite žitarice, puno voća i povrća. Ako ste strastveni pušač, barem smanjite pušenje jer će vam i pluća biti dosta osjetljiva.

SAVJET

Na poslovnom planu potreban je oprez jer ste neobjektivni i skloni krivim procjenama ljudi i situacija.  Što više se odmarajte jer je ovo mjesec koji vas doslovno baca u žrvanj zbivanja i crpi vam energiju.

SEKS

Bit ćete jako seksi, ali i počesto ljubomorni prema partneru kojem se to neće svidjeti. Probajte se opustiti, a u spavaču sobu unesite malo više raznovrsnosti i uzbuđenja.

OBITELJ

U vašoj obitelji vi ćete biti ona strana koja na svojim leđima nosi najveći teret. No ništa vam neće biti teško učiniti za svoje voljene. Više ćete se baviti djecom, pomagati im u učenju i odrastanju.

NOVAC

Pravi je trenutak za štednju i racionalizaciju, bilo da je posrijedi kućni ili poslovni proračun. Rizik ili lakomislenost lupit će vas po džepu kad najmanje budete očekivali.