Astrozona

Proljetni horoskop: Koji znakovi se bude iz zimskog sna

Zaljubljiva Venera će u svibnju i lipnju biti u znaku Bika, kojem bi mogao procvjetati ljubavni život. I mnogi će Vodenjaci spoznati pravo značenje ljubavi na prvi pogled. Krajem proljeća će i Jarcima sve ići na ljubavnom planu pa bi se mogli zaljubiti kako već dugo nisu

Horoskop za vas tumači astrologinja Vesna Narat

OVAN

Ožujak vam donosi mnogo energije pa ćete uživati u zabavama, druženjima, ali i novim ljubavima koje će se rađati iz prijateljstava. Iskoristite taj mjesec za ostvarivanje svojih planova jer gotovo sve će vam polaziti za rukom.

U travnju umjesto da se bavite zamornim birokratskim problemima, usredotočit ćete se na svoju financijsku situaciju i pokazati se iznimno spretnim investitorom kojem će informiranost o tržištu omogućiti da uspješno uloži i oplodi svoj novac. Zaposleni bi isto tako mogli bolje zarađivati. No u tom mjesecu se čuvajte laži, neiskrenih prijateljstava i ljubavne nevjere. Pripazite i na razdoblje od 10.5. do 2.6. kada će retrogradni Merkur donijeti kašnjenja ili probleme s papirologijom.

Odlični ljubavni mjeseci bit će svibanj i lipanj, ali ipak pripazite na zdravlje koje bi u lipnju posebno moglo biti osjetljivo. Mogli biste patiti od proljetnog umora pa se opskrbite vitaminima i zdravom prehranom s puno voća i povrća.

BIK

Već u ožujku osjećat ćete jak umor i biti demotivirani, što će se najviše odraziti na poslovne aktivnosti. Vladat će natjecateljsko ozračje, posebice ako želite napredovati, što bi se u tom, iako izazovnom mjesecu, moglo i dogoditi.

Travanj je vaš mjesec jer tada počinje vladavina vašeg znaka. Kao da ćete se probuditi iz ‘zimskog sna’ i početi kovati velike životne planove. I u ljubavi će vas ovog proljeća pratiti sreća, osobito u svibnju i lipnju kada će zaljubljiva Venera biti u vašem znaku. Češće ćete grliti partnera, a samci se fatalno zaljubiti.

Lipanj vam donosi sjajne financijske mogućnosti koje mogu doći s više strana. Možda će to biti novi honorarni posao ili kakva nagrada za neki izum ili originalnu ideju koju ćete plasirati na tržište.

Osim u ožujku, ostalih proljetnih mjeseci nećete imati većih zdravstvenih tegoba. Počet ćete se više baviti sportom i iskoristiti svaki lijepi sunčani dan za šetnje koje će vam goditi.

BLIZANCI

Početak proljeća za vas će početi sjajno pa ćete se već u ožujku pokrenuti i biti puni zdrave motivacije i energije. Čuvajte se samo svoje nestrpljivosti u lipnju, kada bi vas retrogradni Merkur koji će biti u vašem znaku, mogao odvesti na neke krive strane nastale vašim pogrešnim odlukama. Travanj će donijeti dosta napetosti u vaš život pa biste neka druženja i prijateljstva mogli prekinuti.

Bit će napetosti i na poslu, kao i pojedinaca koji će otvoreno zavidjeti vašim uspjesima, talentima i smislom za organizaciju. No baš u travnju neki među vama će napredovati. U svibnju se opet vraćate u svoju kolotečinu pa dani stresa ostaju iza vas i sve se vraća u ravnotežu. Od 14. lipnja ulazite u sjajno poslovno razdoblje, dok je svibanj odličan mjesec za nove ljubavi i zaljubljivanja.

Na zdravlje pripazite u travnju kada su moguće i veće zdravstvene tegobe, dok će vas u svibnju moriti nepovoljni Mars koji će vas iscrpljivati i izlagati stresu.

RAK

U ožujku vas očekuju povoljne financijske vijesti. Moguća je isplata zaostalog honorara, obećane povišice ili ćete dobiti dugo očekivani novac. No psihički ćete biti dosta nemirni, a osjetljiviji među vama mogli bi patiti od nesanice.

U ljubavi ćete iskazivati ljubomoru prema partneru, no sve se nabolje mijenja od 6. travnja pa do 2. svibnja, kada ćete se s voljenima puno bolje slagati. I samci će biti sretne ruke – u tom razdoblju moguće je da vas osvoji vrlo privlačna i zanimljiva osoba.

Travanj iskoristite za proboj na poslovnoj sceni jer će vas šefovi obožavati, a moćnici protežirati. Planirate li se zaposliti u inozemstvu ili raditi sezonski posao na moru, ništa ne stoji na putu vašim planovima. Svibanj je jako dobar mjesec za putovanja, ali i učenje pa bi školarci u posljednji trenutak mogli podići prosjek svojih ocjena.

U lipnju budite na oprezu jer će biti pojedinaca koji vam nisu iskreni, a krijete li neku tajnu, pazite da ne bude otkrivena.
LAV

Tijekom ožujka bit ćete otvoreni i srdačni pa ćete lakše sklapati nova poznanstva. Vašu će pažnju osvajati osobe za koje zaključite da su pouzdane i kao takve dobar materijal za vezu. Bračni odnosi prolazit će kroz razdoblje krize, ali poboljšanje se nazire već u travnju. Tada će strast i uzajamna želja carevati vašom spavaćom sobom pa ćete biti bliži s voljenom osobom.

Nekima će se pružiti izvrsni izgledi za zaradu pa imate li interesa, ugrabite svaku ukazanu priliku. Krećete li u značajne poslovne akcije, zapošljavate li se ili osnivate vlastitu firmu, sreća je na vašoj strani. Moguće je prispijeće zakašnjelih plaćanja, povoljna prodaja ili kupnja nekretnine ili automobila. No Merkur će biti retrogradan pa pripazite na poslu, budite koncentrirani kako bi pogrešaka bilo što manje.

Lipanj započinje sjajno, planeti su na vašoj strani pa ćete u ljeto ući zaljubljeni ili s odličnim poslovnim prilikama.

DJEVICA

Ugledni poznanici pomoći će vam da u ožujku realizirate svoje planove i ambicije pa ćete uz njihovu potporu dobiti angažman na željenom projektu ili razgovor za bolje plaćeni posao. Pobrinite se da ostavite što bolji dojam, kako ne biste iznevjerili njihovo povjerenje. Nekima će se na poslu svidjeti stranka ili suradnik pa je moguća avantura.

U svibnju se držite utabanih staza jer će biti jako puno stresa, osobito u ljubavnom životu. Samcima će se istodobno sviđati dvije osobe, a vezani će morati riješiti probleme koji im potkopavaju odnos. Na svoje dolazite već u svibnju, kada bi mogao procvjetati ljubavni život, a i lipanj vas uvodi u dane romantike i zaljubljivanja.

No pazite se na poslu, mogli biste se nekome zamjeriti pa pazite što govorite i nemojte ogovarati svoje kolege, čak i ako se radi samo o šalama. Ovo se osobito odnosi na mjesec lipanj.

VAGA

Samci, u ožujku ćete uživati iznimnu popularnost u društvu. U uzbudljivim društvenim zbivanjima snalazit ćete se poput ‘ribe u vodi’ te steći mnoga zanimljiva poznanstva. Moguć je ulazak u vezu s osobom koja će vas oduševiti inteligencijom i smislom za humor.

U travnju vaša naglašena intuicija i dobro procjenjivanje situacije, bit će vaši glavni aduti. Istaknut ćete se u poslovima koji zahtijevaju jaku koncentraciju, usredotočenost i spremnost na rizik pa će tako bankari, brokeri i svi na visokim dužnostima ostvariti uspjeh u svakom poslovnom projektu. Neki će se u tom mjesecu uspjeti zaposliti, a zaposleni će biti često iscrpljeni gomilom posla. Svibanj i lipanj vaši su mjeseci uspjeha, osobito ako poslujete s inozemstvom ili želite raditi vani.

No pričuvajte se Marsa koji će vas izlagati iscrpljenjima i pojačanom stresu koji se u lipnju može loše odraziti na vaše zdravlje.

ŠKORPION

Dobro položeni Merkur učinit će vas produktivnima i uspješnima u poslu tijekom ožujka. No pripazite na obiteljske odnose jer bi na tom polju moglo biti svađa i nesporazuma s ukućanima. Travanj će biti posebno uspješan za samce koji bi nekog mogli upoznati i zaljubiti se. Ako ste vezani i u braku te pripadnica ženskog spola ovog znaka, mogla bi vam se dogoditi neplanirana trudnoća. Ljubavni zanos nastavlja se i u svibnju pa će taj mjesec za vas biti uzbudljiv i nezaboravan. Privlačni i šarmantni, plijenit ćete poglede suprotnog spola, a nenadano poznanstvo brzo će se razviti u ljubavnu vezu.

Ako se bavite poslovima vezanima uz nekretnine i ekonomiju, u lipnju ćete morati biti oprezni prilikom sklapanja poslova. Slučajan propust mogao bi vas skupo stajati, stoga se ne libite zatražiti pomoć stručnjaka. Neki od vas intenzivno će razmišljati o pokretanju vlastitog posla.
STRIJELAC

Vezani će Strijelci u ožujku samosvjesnije i zrelije gledati na partnera i svoje emotivne odnose. S voljenom osobom provodit ćete svaki trenutak i s veseljem planirati zajedničku budućnost.

Poslovni život vam u tom mjesecu ide nabolje pa spretno iskoristite prilike koje će vam se pružati. Pad energije i motivacije u svibnju, bit će glavni krivac što nećete zablistati u punom sjaju. Porast obaveza zahtijevat će hitnu reakciju, s čime se nećete dobro nositi. Obratite se za pomoć suradnicima kojima vjerujete. Ako se bavite turizmom ili poslujete s nekretninama, budite oprezni prilikom započinjanja novih suradnji.

I svibanj će biti napet mjesec pa pripazite na svoje zdravlje koje može biti ugroženo podložnošću stresu, ali i zbog nekih obiteljskih problema. Bolje će vam biti u lipnju kada će vam pozitivni Mars dati više energije, ali bračne peripetije nećete izbjeći. Otvorenim razgovorom riješite probleme.

JARAC

U ožujku i travnju odgovarat će vam poslovi vezani za ekonomiju, novinarstvo i turizam, a kontakti s inozemstvom omogućit će vam da ostvarite financijske uspjehe. Razmislite o promjeni radnog mjesta ili okoline. Nemojte se bojati jer vas prate povoljne okolnosti, a posebno ako se odlučite u dogovoru s kolegom ili prijateljima.

Ljubavni život će vam procvjetati. Odnos s voljenim bit će prisan i stabilan, a mnogi će parovi planirati zaruke ili prinovu. U svibnju imat ćete zapetljane odnose s partnerom pa će biti bračnih kriza, ali srećom prolaznih. To je mjesec u kojem ćete se puno kretati i putovati, a ništa manje miran mjesec neće biti ni lipanj kada vas očekuju velike poslovne promjene. Bit će napetosti i stresa, a neki bi mogli promijeniti posao i raditi na posve novim radnim zadacima.

No zato će vam krajem proljeća sve ići na ljubavnom planu pa se možete zaljubiti kako već dugo niste.

VODENJAK

Budući da će Venera i Mars u ožujku biti u vašem znaku, tražite li srodnu dušu, ne odbijajte pozive na putovanje, zabave ili izlaske. Odlazite na sportske događaje, posjećujte koncerte i izložbe jer ćete zapravo na takvim događanjima upoznati nekoga u čijem će vam prisustvu srce jače zakucati.

Iako će travanj biti krizan na poslovnom planu i donijeti vam smanjenu koncentraciju i podložnost krivim procjenama, ipak imat ćete prilike napredovati. Financijska situacija naglo će vam se popraviti, dok u svibnju budite što štedljivi jer ćete imati iznenadnih i povećanih troškova.

Ljubavna sreća pratit će vas u svibnju – samci će padati na šarm imućnih i uspješnih osoba, a jedno poznanstvo moglo bi se pokazati fatalnim. Mnogi će Vodenjaci spoznati pravo značenje ljubavi na prvi pogled.

Poslovni život će vam u lipnju biti perspektivan i donijeti sjajne prilike, ali pripazite se ljubavnih nesporazuma i udaljavanja od partnera.

RIBE

U ožujku ćete biti pomalo nesigurni u sebe i svoje kvalitete pa ćete se teško odvažiti na ljubavno osvajanje. Ne očajavajte, jer ćete suptilnim zavođenjem i pomalo tajanstvenim nastupom steći više obožavatelja nego netko tko je preotvoren i izravan. No izbjegavajte započinjanje veza sa zauzetim osobama.

No na poslovnom planu ćete briljirati i ubirati šefove pohvale. Vaš mjesec je definitivno svibanj kada će Venera i Mars biti u vašem znaku, što vam donosi ostvarenje želja na ljubavnom planu, a i društveni život vam donosi nove prijatelje. No u tom mjesecu očekujte zategnute obiteljske odnose te poslovne probleme. Budite smireni koliko možete. U lipnju ćete biti puni optimizma i sjajne koncentracije, što vam donosi prilike za poslovni uspjeh. No izbjegnite kupoprodaje nekretnina te svađa s ukućanima. Na lijep način im pokušajte reći što vas kod njih smeta.