Mjesečni Horoskop

Siječanjski horoskop za Vage, Škorpione i Strijelce

Vaga 23. 9. – 22. 10.

LJUBAV

Nećete biti načisto sa svojim osjećajima. Na trenutke će vam se činiti kako bez voljene osobe ne možete zamisliti život, da biste već u sljedećem zaključili kako je partner netko s kime nemate puno dodirnih točaka. Preispitivanju osjećajnih odnosa bit će skloni osobito ženske pripadnice znaka. Neće vam se sviđati način na koji se partner odnosi prema vama. Smatrat ćete da u njegovom pristupu nedostaje pažnje i nježnosti, da vas nedovoljno cijeni ili da nikada nije zadovoljan, bez obzira što vi rekli ili učinili. Bit ćete skloni sumnjama i preispitivanju. Mogli biste doći u napast da kontrolirate njegove SMS poruke ili prekopavate po njegovim džepovima. Međutim, ovakvo stanje neće dugo potrajati. Iako je nepovoljna Venera krivac za osjećaj manjka ljubavi i pažnje, dobro aspektirani Merkur i Mars pokazuju da razgovorom možete uspješno riješiti gotovo svaki emotivni problem. Stoga nemojte šutjeti pred voljenim. Razgovarajte o svemu, vrlo lako ćete ga na to pridobiti, pa ćete se ubrzo usuglasiti.

Nekim Vagama bi se u život mogla pojaviti bivša ljubav, odnosno partner. On će s vama željeti novi početak i tražiti da mu pružite novu priliku. No to nikako ne bi bilo dobro jer ako krenete u vezu s njim, ubrzo ćete shvatiti da se dotični nije nimalo promijenio. Opet ćete se naći u istim problemima  koji su i prije bili razlogom prekida.

Samci ovog znaka će biti zaljubljeni u osobu koja će se prema vama držati rezervirano. Umjesto ljubavi, radije joj pružite ruku prijateljstva, a emocije barem zasad potisnite u drugi plan. Vaš odnos će se u prijateljskom ruhu bolje razvijati nego da je ljubavni. Imat ćete mnogo tema za razgovor, a kada vas druga strana bolje upozna, nemojte se začuditi ako poželi s vama biti nešto više od prijatelja.

POSAO

Pripremite se na moguće probleme s kolegom ili pretpostavljenom osobom koja će biti nepravedna prema vama. U takvim situacijama zapodjenite otvoren razgovor i nemojte okolišati. Financijska situacija mogla bi više nego obično izmicati vašoj kontroli. Neredovite uplate, povećani troškovi ili posao za koji još niste primili honorar u priličnoj mjeri će vas ljutiti. Zbog retrogradnog Merkura, od 14.1. stres i napore teško ćete izbjeći. To znači da ćete neki put biti na kraju svojih psihičkih i fizičkih snaga, ili će posao koji ćete raditi biti iznimno težak i zahtjevan. Morat ćete pripaziti na međuljudske odnose, izbjeći svađe s kolegama ili zamjeranje šefovima.

No što se samih poslova tiče, u prvoj polovini mjeseca uspjeh vam je zajamčen. Planeti otkrivaju da ćete biti svestrani, komunikativni, okretni i snalažljivi. Iz svake rasprave izlazit ćete kao pobjednik, a odlikovat će vas vještina pokreta, preciznost ruku i dobri refleksi. Pred vama je mjesec u kojem ćete ugovoriti novi posao, prihvatiti novu poslovnu ponudu ili radeći na više strana steći solidnu zaradu. Jedina mana bit će što ćete previše raditi. No zahvaljujući velikoj energiji, uspjet ćete izdržati sve napore. Poduzetnici među vama bit će prilično zaposleni. Intenzivni dani predstoje i ekonomistima, onima koji rade s novcem drugih te građevinarima. Ako je u tijeku dioba nasljedstva ili zajedničke imovine, mogli biste proces uspješno privesti kraju.

ZDRAVLJE

Nepovoljna Venera može biti uzrokom čestih promjena raspoloženja i tugaljivih stanja. Pripazite na svoje kronične bolesti i nemojte biti nemarni prema svome zdravlju. Muče li vas neke tegobe, posavjetujte se s liječnikom. Posebno pripazite na zube i provjerite kod stomatologa u kakvom su vam stanju. Imate li starijeg ukućanina, mogli biste ga njegovati i često voditi kod liječnika na pretrage i terapije. Na sebe posebno pripazite od 25. siječnja.

SAVJET

Mogli biste posuditi novac ili dignuti kredit za gradnju, kupnju ili preuređenje stana. No pazite da ne uđete u prevelike troškove. Nije isključeno ni vlasništvo nad obiteljskom nekretninom.

SEKS

Bit ćete potisnute seksualnosti, pomalo zatvoreni u svoj svijet. Više će vam trebati nježnosti i toplog razgovora s partnerom, koji počesto neće razumjeti vaše česte promjene raspoloženja.

OBITELJ

Bit će napetih obiteljskih situacija. Stariji članovi bit će tvrdoglavi i teško ćete s njima na kraj. No dobar Merkurov utjecaj u Vodenjaku pomaže vam da unesete mir u odnose, iako će vas to stajati živaca.

NOVAC

Mogli biste krenuti u obnovu kuće ili stana pa nadgledajte majstore kako bi se izbjegla zabušavanja. Budite na oprezu s novcem, čuvajte se ishitrenih troškova ili ulaganja.

Škorpion 23. 10. – 21. 11.

LJUBAV

Sve nepovoljne situacije u ovom mjesecu možete preokrenuti u svoju korist. Planeti će naglasiti vašu strastvenost te vam do srca partnera biti bolji vodič nego izražavanje osjećaja riječima. Lomit ćete se između potrebe da se upustite u novu vezu ili da od svega odustanete. Trenutnu krizu shvatite kao ispit svoje snage i zrelosti. Neke ćete stvari morati graditi ispočetka, ali nemojte žaliti truda. Ako se radi o izlasku iz zamorne veze i priklanjanju novoj osobi, imat ćete dovoljno snage i odvažnosti da to i napravite.

Venera će biti na vašoj strani i pomoći da donesete ispravne odluke. Samcima neće nedostajati udvarača. U bilo kojoj prilici, npr, na nečijem rođendanu, dok šećete kućnog ljubimca ili u kafiću, upoznat ćete osobu koja će biti privučena vašim izgledom. Nova poznanstva moguća su i na putovanjima. Nekima će pak za oko zapeti za prijatelj vašeg brata, sestre ili vašeg prijatelja. U svakom slučaju očekuje vas posebno poznanstvo. Osobu će krasiti elokvencija i veliko životno iskustvo, što će vas zasigurno oduševiti. No čuvajte se naglosti, brzopletosti i prevelikih očekivanja. Prihvatite novog partnera sa svim manama i vrlinama jer nitko nije savršen. Ako ste u braku, u ovom mjesecu bit će podosta napetosti, osobito od 14.1, ponajprije zbog vaše preosjetljivosti. Mnogo toga smetat će vas kod partnera i to ćete mu izreći u prilično grubom tonu, što može biti povod svađama. Pokušajte malo popustiti i uvidjeti da niste uvijek u pravu. Poslušajte što vam partner ima za reći, to bi vam moglo otvoriti oči.  Od 26.1. u vaš će se odnos vratiti zdrava komunikacija pa ćete zajedničkim snagama riješiti sve probleme.

POSAO

Početkom mjeseca kreativnost će vam biti istaknuta i plijenit ćete šarmom, stoga ćete s lakoćom dogovarati poslove i izvlačiti najbolje iz svake situacije. Unatoč postojanju svijesti o kvaliteti svoga rada, poslovni uzlet i odlični ishodi ipak će vas iznenaditi. Ruke će vam biti odriješene, pokrenut ćete ili osmisliti nove projekte i ostvariti nove suradnje. Bavite li se umjetnošću ili vam je posao vezan uz estradu, situacije će se zahuktati. Filmsko, glazbeno i pismeno stvaralaštvo donijet će vam priznanja. Trudit ćete se vrijedno raditi te imati sasvim ugodne poslovne kontakte. Naklonjena Venera bit će zaslužna za vašu ljubaznost pa vas iz takta neće moći izbaciti ni ljute ili neugodne stranke i suradnici. Osmjehom i ljubaznošću otvarat ćete si mnoga vrata, a i šefovi će vas simpatizirati.

Od 14.1., ulazite u razdoblje koje će biti obilježeno zastojima i zaprekama. Koliko god se trudili riješiti neke poslovne probleme, uvijek će se dogoditi nešto što će vas baciti korak unatrag. Srećom, bit ćete dovoljno strpljivi, što će vam pomagati u svim neizvjesnim situacijama. Mogli biste doznati neke škakljive poslovne tajne – budite mudri i ne govorite drugima o onome što ste čuli ili znate. Ako radite posao u kojoj je bitna koncentracija i oštro zapažanje, pojačajte oprez jer ćete biti skloni zaboravljanju i ne baš dobrom pamćenju. Pomnije brojite novčanice, čuvate torbu i dokumente jer ćete biti skloni gubljenju vrijednih stvari. Trebate li podići kredit kako biste svoj privatni posao postavili na noge, radije se strpite do idućeg mjeseca.

ZDRAVLJE

Tjelesna forma bit će vam jako dobra, no psihički ćete se brzo umarati. Koncentracija će vam biti u padu pa ćete nakon posla osjećati veliku iscrpljenost. Pripazite na probavu jer bi želučani problemi mogli nastati od stresa. Žene bi trebale obaviti rutinski ginekološki pregled, a neke će imati tegoba s hormonima. No povoljni Mars opskrbit će vas s mnogo energije i izdržljivosti, tako da će sve tegobe biti blage i prolaznog tijeka.

SAVJET

Budite opušteniji i nemojte sumnjati u partnerovu vjernost. Nemojte se osamljivati – družite se s prijateljima jer će vam dobro činiti svaki oblik zabave. Osobito su vam sklona putovanja i izleti.

OBITELJ

Neki među vama će se odlučiti na samostalan život i unajmiti stan, drugi će useliti u netom dovršenu obiteljsku kuću, dok će treće ljubav potaknuti na pakiranje i selidbu.

NOVAC

Do 24. siječnja pripazite se povećanih troškova pa pomnije raspolažite s novcima. Nakon tog datuma novčana situacija počet će se popravljati, iako presporo za vaša očekivanja.

Strijelac 22. 11. – 21. 12.

LJUBAV

Razgovori o novcu i financijskoj budućnosti naći će se u središtu vaše pozornosti. Bilo da je posrijedi zajedničko ulaganje s partnerom u posao, podizanje stambenog kredita ili nešto treće, takve će vas odluke čvršće povezati s voljenim, nametnuti vam nove, dodatne odgovornosti i obaveze, a neke potaknuti i na početak zajedničkog života. Partner će poduzeti odvažnije napore s ciljem poboljšanja novčane situacije i standarda. Moguće je da će iz tog razloga prihvatiti dodatni, honorarni posao zbog kojeg će češće izbivati iz doma.

Moguće su mnoge promjene u vašem ljubavnom životu. Moglo bi vam se dogoditi da nekoliko dana nakon raskida uplovite u novu vezu, odnosno da se ponovno zaljubite. Nećete sebi dopustite duga razdoblja patnje i samoće. Bez obzira na snagu vaših osjećaja, tugu ili osjećaj gubitka, unutarnja snaga tjerat će vas da krenete dalje i da sreću postignete negdje drugdje. Brakom vezani Strijelci će kovati zajedničke planove i sjajno se slagati. Čak i oni parovi koji su još donedavno mislili da za njihov odnos nema više spasa, shvatit će da su u krivu. Druga strana će vas uvjeriti u svoju ljubav, što će biti motiv da se i vi borite za opstojnost vašeg braka ili veze.

Ako ste sami, siječanj vam pruža priliku za novu ljubavnu priču. Mogli biste upoznati situiranu i samopouzdanu osobu koja će vas oduševiti svojim šarmom i kvalitetama. U početku će razvoj tog odnosa biti pomalo usporen, da bi se zahuktao potkraj mjeseca pa ćete se relativno brzo naći u željenom zagrljaju. Spojit će vas srodnost interesa, a i kvalitetna komunikacija će biti važan faktor povezivanja.

POSAO

U ovom mjesecu veće su mogućnosti da popravite zaradu pa prionite poslu. Pružit će vam se prilika za kraće putovanje ili honorarni posao koji će vam donijeti znatnu financijsku dobit. Bilo da planirate put, financijska ulaganja  ili novi projekt, planeti vas štite. Vaša poznanstva i veze pomoći će vam da dođete do ciljeva. Uspješno ćete rješavati problematiku poreza, zajma i dugovanja. Razdoblje je povoljno za nova ulaganja, štednju, podizanje kredita, ali i kupoprodaju nekretnina ili automobila. U ostvarivanju ovakvih i sličnih planova računajte na pomoć vama važnih ljudi. Da biste rizik sveli na minimum, zatražite savjet odvjetnika i financijskog stručnjaka.

Nastojte se ne svađati i zamjerati sa šefovima, ma koliko god vam se činilo da nisu u pravu. Budite smireni, ne skačite na prvu loptu i njegujte dobre odnose s kolegama. Iako će vaši postupci biti zasnovani na dobrim namjerama, pripazite da vas pojedinci ne optuže za pretjeranu radoznalost. No vaša zavidna količina energije, intelektualna nadmoć i tjelesna izdržljivost omogućit će vam ostvarivanje ciljeva. Izborit ćete se za veća primanja ili napokon dobiti novac koji ste odavno zaradili ili ga možda otpisali. Novinarima, umjetnicima i trgovcima ukazat će se vrijedna informacija ili će za proizvodima koje prodajete vladati  veća potražnja. Od 14. siječnja pazite kakve dokumente potpisujete, pročitajte i ona najsitnija slova kako vam nešto važno ne bi promaknulo. Od 26.1. naglo će vam sve krenuti pa ako je i bilo kakvih zastoja, oni će potporom zvijezda biti otklonjeni.

ZDRAVLJE

Psihičko zdravlje bit će vam odlično, a raspoloženjem ćete uveseljavati ljude oko sebe. I tjelesno ćete biti u odličnoj kondiciji pa ćete sjajno podnositi stres i bilo kakve napore. Ako ste od nečeg bolovali, u ovom mjesecu osjetit ćete da vam se vraćaju snaga i optimizam. Od 21.1. ulazite u još bolje astrološko razdoblje koje će vam donijeti još više energije i optimizma. Osjećat ćete se sve bolje, a i neki simptomi koji su vas mučili će se povući.

SAVJET

Ovo je sjajan mjesec da se primite posla i riješite većinu životnih problema. Bit ćete puni dobrih i kvalitetnih odluka koje vam mogu bitno unaprijediti život.

SEKS

Nemojte biti nepovjerljivi prema partneru. Bit ćete iznimno strastveni, ali nećete slušati što u seksu želi vaš partner. Nemojte ostali slijepi na njegove potrebe.

OBITELJ

Siječanj će proteći u znaku izleta, kraćih putovanja i susreta s rođacima, osobito sestrama. S ukućanima ćete imati lijepe i skladne odnose, a buntovnim tinejdžerima pronaći zajednički jezik.

NOVAC

Nije isključeno da vam se ponudi mogućnost za kupnju stana, auta ili ćete uspješno prodati nekretninu. Nekima će banka odobriti zajam pa ćete krenuti s kućnim preinakama, ugraditi nove prozore ili staviti novi krov.