Mjesečni Horoskop

Siječanjski horoskop za Rakove, Lavove i Djevice

Rak 22. 6. – 22. 7.

LJUBAV

U ovom mjesecu nećete se moći požaliti na dosadu. Bit će trenutaka osjećajne osamljenosti, žrtvovanja i odricanja, ali naklonjeni Jupiter iz znaka Riba vas neprestano okružuje ljudima, ponudama za druženje, dovodi vam posjete u dom i omogućuje vam da zaposlite misli i ruke kako ne biste razmišljali o problemima koji vas muče. Oscilacije u raspoloženju bit će česte, ali ćete ih znati prikriti ili barem spriječiti da djeluju na vašu blisku okolinu. Komunikacija s voljenom osobom bit će vam iznimno bitna. Uz pomoć razgovora, otklanjat ćete sumnje u vezi sa situacijama ili pojedincima koji vam mogu naštetiti. One će biti plod vaše mašte i strahova, a ne stvarnog stanja. Ako se nalazite u dugoj vezi, mogli biste razmišljati o zajedničkom životu. Ovo je dobar mjesec za vjenčanja i zaruke pa nije isključeno da vas partner zaprosi.  Bračni odnosi bit će u osjetljivom  razdoblju – na površinu će isplivati vaše i partnerove mane pa ćete se oboje morati više potruditi oko iznalaženja rješenja. No u tome ćete biti uspješni pa ovomjesečne turbulencije ipak neće ostaviti većeg traga na vaš odnos.

Samci će imati nekoliko prilika za vezu. Mogli biste se naći zatečeni vlastitom neodlučnošću – nećete znati odabrati partnera za sebe. No svoje srce ipak ćete dati osobi koju će krasiti energičnosti poduzetnost i koja će vam pružati osjećaj sigurnosti.  Ako ste u vezi, bit će dana neslaganja između vas dvoje. Neki vama bliski ljudi neće podržavati vaš ljubavni izbor, ali to ne biste smjeli dopustiti. Bitno je ono što vi osjećate, a ne što drugi misle. Povremeno ćete osjetiti ubod ljubomore i sumnjati u partnerovu vjernost, no vašem odnosu ne prijete nikakvi ljubavni trokuti. Nekima među vama moguć je flert ili veza s nekim koga susreću na radnom mjestu.

POSAO

Iskazat ćete svoj borben duh. Trenutačne okolnosti su na vašoj strani, no ipak ih je potrebno pročistiti i izabrati one koje su korisne i daju dugoročne rezultate. Razina vaše energije i izdržljivosti će porasti pa je pravi trenutak da se prihvatite napornih i iscrpljujućih poslova. Uzmanjkat će vam strpljenja. Nećete podnositi nepravdu, aljkavost i nemar i nećete izdržati da svima ne istresete istinu u lice. Usudit ćete se prigovoriti i nadređenima, zbog čega biste im se mogli ozbiljno zamjeriti.

Shvatit ćete da mnogo toga ovisi o vama i spremnosti na promjene. Mogli biste zaključiti da se vaše ideje ne uklapaju u poslovnu politiku tvrtke ili da želite raditi nešto drugo. U tom slučaju, ništa vas neće spriječiti da potražite novi posao ili suradnike, koji razmišljaju slično kao i vi. Izazovi će vas privlačiti pa biste mogli naprečac pokrenuti privatni posao, možda čak i s ljubavnim partnerom. Radikalne poslovne promjene i rizični pothvati ipak vam se ne savjetuju. Odlučite li se na to, ubrzo ćete shvatiti da ste precijenili snage, odnosno pogrešno procijenili postojeće uvjete. Planetarna dominacija znaka Jarca upozorava da se klonite nelojalne konkurencije. Mogli biste raskinuti poslovni odnos ili se razočarati u poslovnog partnera. No unatoč potencijalnim napetostima, vrijedno ćete obavljati svoje zadatke. Prilično vremena provodit ćete izvan ureda ili na putu. Poslovne okolnosti poticat će intenzivniju komunikaciju, zahvaljujući kojoj ćete doći u posjed zanimljivih i korisnih informacija.

ZDRAVLJE

Imat ćete dovoljno energije da se nosite sa svim izazovima svakodnevice. No psiha će vam biti osjetljiva pa ćete se lako posvađati, a svadljivost inače nije osobina vašeg znaka. Neki među vama neće biti zadovoljni svojim izgledom, a osobito mlađi koji bi mogli imati problema s aknama. Mnogo će vam pomoći ako ćete piti mnogo vode ( ne previše!), šetnje na svježem zraku i zdrava prehrana. Imat ćete intenzivne snove, a osjetljiviji među vama mogli bi patiti od nesanice. Pripazite se prehlade ili hunjavice te vitaminima podignite svoj imunitet.

SAVJET

Budite svoji i uporni pa makar se zbog toga s nekime posvađali. Jedino tako možete ukloniti nesporazume i pokazati drugima da probleme ne ostavljate nedovršenima.

SEKS

Komunikacijski nesporazumi s partnerom utjecat će na vaš libido pa će se često događati da nećete biti previše raspoloženi za seks. No kriza je ionako prolazna pa neće ostaviti traga na vaš odnos.

OBITELJ

Morat ćete podnijeti neke žrtve ili odustati od svojih želja u korist ukućana. No neće vam teško pasti jer ste i po prirodi vrlo brižni. Mogli biste imati veću svađu, a sve u cilju da se problemi pročiste.

NOVAC

Vaši će napori u većoj mjeri biti usmjereni na širenje poslova i stručno usavršavanje, nego na zaradu. Stoga ćete u predstojećim danima više ulagati i trošiti nego zarađivati.

Lav 23. 7.- 22. 8.

LJUBAV

Nove simpatije nicat će u susjedstvu, trgovini, dok se šećete gradom i slično. Vaša seksualna i ljubavna energija bit će na zavidnoj razini pa pustolovnim Lavovima neće biti teško manevrirati između dviju veza. No, u burnim zbivanjima i skoro svakodnevnim uzbuđenjima, mogla bi vam se dogoditi ljubav. Sve će započeti kao površno druženje temeljeno na snažnoj tjelesnoj privlačnosti. Neće vam trebati dugo da shvatite kako ste zaljubljeni preko ušiju. Nekima među vama nova će se ljubav dogoditi na radnom mjestu. Kolega ili privlačna stranka mogli bi vam se udvarati pa ćete se naći zatečeni situacijom. Smetat će vas znatiželjni pogledi vaših kolega i ogovaranja koja će krenuti. No strasti će biti jače i od toga pa biste svom udvaraču ipak mogli dati priliku.

Duge veze bit će nužno što prije osloboditi od monotonije. Zbližit će vas zajedničko zimovanje i aktivniji društveni život. Provodeći večeri ispred televizora, shvatit ćete da sve manje razgovarate, a sve se više prepirete oko banalnosti.  Bračni odnosi bit će posebno osjetljivi ovog mjeseca. Nepovoljni Merkur od 14. siječnja može prouzročiti česte svađe i nemogućnost da se dogovorite oko osnovnih stvari. Pogrešne procjene i ustrajanje na vlastitim stavovima umanjit će ljubavni žar, a u nekim slučajevima i dovesti do zahlađenja osjećaja. Pokušajte stoga sve da do takvih situacija ipak ne dođe. Svađe će ipak biti i produktivne, jer će napokon očistiti vaš odnos od svih nesporazuma. Također bi vas i poslovne obaveze mogle razdvajati – ili ćete vi previše raditi ili će partner imati poslovnih problema. U takvim trenucima budite mu potpora i savjetnik. 

POSAO

U radnim aktivnostima dokazivat ćete svoju energičnost, brzinu pokreta, reakcija i misli. Ponekad bi vaša užurbanost mogla biti razlog pogreškama u procjeni ili vas izložiti nervozi kad budete satima pokušavali uspostaviti telefonski kontakt s poslovnim partnerom. Budući da će informacija u većini slučajeva biti presudna za vaš poslovni napredak, obavezno provjerite njenu vjerodostojnost i vodite računa o tome da bude potpuna. Zbog Merkura u Jarcu zapast ćete u neopisivu gužvu i tad će vam trebati mnogo više vremena za poslove koji to inače na zahtijevaju. Mogli biste često razgovarati sa šefovima, sudjelovati na sastancima pri vrhu i biti upućeni u poslovanje svoje tvrtke.

No nije isključeno da na vašem radnom mjestu dođe do stanovitih promjena. Mogli bi se dijeliti otkazi, a nekoliko kolega može biti umirovljeno. No isto tako moguće je da će doći do kadrovskih promjena, pa ćete morati raditi na drugom radnom mjestu ili na posve novim radnim zaduženjima, što će vam teško pasti. No s vremenom ćete se priviknuti, posebice i zato što ćete bolje zarađivati.

Ako ste dugo nezaposleni, planeti u polju rada upućuju na veliku mogućnost dobivanja posla. Stoga budite aktivni, intenzivirajte potragu za poslom, prelistavajte oglasnike i internetske portale jer bi vam se moglo i posrećiti. Neki će se rezervirati za sezonski rad na moru, a neki će svoje mjesto pod suncem probati naći u inozemstvu. Mars će vas tjerati na puno rada, a ovaj planet će vam biti od posebne pomoći u svim umjetničkim i kreativnim zanimanjima.

ZDRAVLJE

Zračit ćete osobitim seksepilom, toplinom i šarmom. Bit će vas lako oduševiti i razveseliti. Neće vam nedostajati energije i vitalnosti. No od 14.1. situacija će se polako mijenjati. Teže ćete podnositi napore, planut ćete u sekundi i biti prilično nervozni. Pratit će vas glavobolje, dok će pušači osjetiti smetnje u plućima. Mjesec je odličan za liječenja, operacije ili promjene terapije, a liječnici će vam nepogrješivo davati dijagnoze i kvalitetne terapije. Zbog zdravstvenih tegoba neki među vama mogli bi otići  nekoliko dana na bolovanje.

SAVJET

Brinite o sebi i svojem zdravlju – ovo je odličan mjesec za preglede, liječenja, pa i operativne zahvate. Nastojte se što češće odmarati, budući da ćete imati intenzivan i ljubavni, ali i poslovni život.

SEKS

Poticajan erotski život i vaša probuđena želja za promjenama obogatit će vaš ljubavni život. Planeti će vam omogućiti da se poigrate, zavodite i flertujete. No koristite zaštitu, ako ne planirate prinovu.

OBITELJ

Koliko god se doimali društveno i opušteno, s vremena na vrijeme ulovit će vas osjećaj osamljenosti, neprilagođenosti i nemogućnosti da uskladite svoje vrijeme, potrebe i način razmišljanja s ukućanima.

NOVAC

Mogli bi vas zadesiti kvarovi kućanskih aparata pa ćete morati zvati majstore i potrošiti prilično novca. Djeca će vas tražiti da im povećate džeparac, a kolega s posla da mu posudite novac.

Djevica 23. 8. – 22. 9.

LJUBAV

Naklonost planeta iz znaka Jarca omogućuje vam u siječnju ljubavnu sreću i zadovoljstvo. Postupat ćete u skladu s osebujnim životnim načelima pa nećete mariti za mišljenje okoline niti polagati pažnju na uobičajene oblike ponašanja. Uzrok tomu će biti naklonjena Venera koja će vas činiti strastvenima i željnima uzbuđenja, flerta i izlazaka. Nećete podnositi monotoniju, niti uobičajene načine zabave i izlazaka.

Ljubavne konce čvrsto ćete držati u rukama. Druga strana slijedit će vaš ritam i poštivati vaše odluke. Nametnut ćete se kao glavni kreator svih zbivanja, bilo da su u pitanju izlasci, planovi vezani uz svakodnevni život ili oni dugoročnijeg značenja. Iako neke vaše odluke zbog napetog Marsa neće biti razborite, samopouzdanje i žar kojima ćete zračiti bit će jači od razuma. Suprotna strana poštivat će vaše izbore i podržavati vas u ostvarenju ambicija.

Naklonjena Venera unijet će u vaš bračni život mnogo romantike i strasti. Povremeno ćete biti svadljivi i iritirati partnera, no s vašim će odnosom sve biti u redu. Ako ste u vezi, vodite računa o zaštiti od neželjene trudnoće jer je ženama ovog znaka moguća trudnoća. Dogodi li vam se ipak, vrlo lako biste se mogli vjenčati za partnera i tako ući u bračne vode. Mjesec je općenito odličan za vjenčanja i zaruke jer ćete se osjećati spremnima za taj veliki korak. Nije isključeno ni to da se okorjeli protivnici braka iznenada nađu pred  matičarom. Siječanj neće proći bez ljubavnih iznenađenja. Niste li zadovoljni postojećim odnosom, odlučit ćete okrenuti novu stranicu u životu. Mogla bi vam se dogoditi fatalna ljubav!

Samce očekuje poznanstvo iz snova. Upoznat ćete osobu koja će vam se svidjeti na prvi pogled. Bit ćete nestrpljivi i odmah ćete željeti ući u vezu, no druga strana će više biti za sporiji razvoj zbivanja. Stoga ništa ne forsirajte, zavodite drugu stranu, uživajte u međusobnom upoznavanju, a sve ostalo će samo po sebi sjesti na svoje mjesto. 

POSAO

Kreativnost, obilje novih ideja i ambiciozni planovi odredit će ovomjesečne poslovne aktivnosti. Dosada će vas gušiti pa ćete i u svakodnevne rutinske poslove unositi elemente zabave. Često ćete se zezati s kolegama, pričati im anegdote iz svoga života ili ih nasmijavati vicevima. Šefovi će vam zamjerati svojeglavost i neposluh. Zadatke ćete obavljati na svoj način i tražiti nove putove ostvarivanja planova. Stoga ćete se bolje snalaziti u samostalnim, nego timskim poslovima. Suradnici će se čuditi vašim rješenjima i prijedlozima pa su mogući i sukobi sa starijim, konzervativnim kolegama.  No neće vam se moći osporiti originalnost i kreativnost. Bit ćete prvi kada treba osmisliti neki projekt ili zaživjeti neku ideju, a na sastancima se isticati kao najglasniji. Okolina će vas prihvaćati sa simpatijama. Uživat ćete potporu stručnjaka.

U međuljudskim kontaktima bit ćete srdačni i ležerni, a sugovornike osvajati izravnim nastupom i smislom za šalu. Poći će vam za rukom dobiti zeleno svjetlo za ostvarenje nekih zamisli pa ćete moći iskazati svoje sposobnosti. Novinari, prosvjetni radnici, marketinški stručnjaci, kao i oni čiji posao podrazumijeva komunikaciju i rad s ljudima, u siječnju će biti osobito sretne ruke. Za njima neće zaostajati ni umjetnici te estradne zvijezde. No Merkur u polju rada od 14.1. upućuje i na moguće promjene u vladajućoj strukturi, premještaj na drugo radno mjesto, ali i prilike za napredovanje, što će osobito veseliti ambiciozne Djevice.

ZDRAVLJE

Uživat ćete u sportskim aktivnostima i rekreaciji, a povećana aktivnost bit će najznačajniji čimbenik vaše vitalnosti. Pažnju ćete posvećivati i izgledu. Bit ćete primjereno odjeveni i našminkani u svakoj situaciji, što će se pozitivno odraziti na vaše raspoloženje. No ne treba zanemariti nepovoljnog Marsa. Dotični planet vas puni energijom, ali i izlaže povećanim iscrpljenjima, stresu i naporu. Pazite se ozljeda ili visokih temperatura, čak i ako je posrijedi obična prehlada. Bavite li se aktivno sportom, bit ćete izloženiji neugodnim upalama mišića.

SAVJET

Pozitivna strana siječnja ogledat će se u vašoj kreativnosti i izvrsnim zamislima. Razdoblje je povoljno za intelektualno djelovanje, stoga se posvetite osmišljavanju i konkretiziranju ideja i planova.

SEKS

Bit ćete posebno strastveni, a libido će vam biti u porastu. Animirat ćete partnera da vam i sam uzvrati jednako pa će se u vašu spavaću sobu uvući strast i ljubavna energija.

OBITELJ

Bit ćete odriješiti i oštri pa nećete dopustiti da djeca rade po svome ili da se međusobno svadite. Stabilizirat ćete odnose pa će među ukućanima vladati mir i dobro raspoloženje.

NOVAC

Ovo je sretan mjesec za novac pa neki među vama određen iznos mogu dobiti igrajući igre na sreću. Financijska situacija će se poboljšati pa ćete si moći priuštiti stvari koje već dugo priželjkujete.