Astrozona

Strast je u zraku: Ljubavni horoskop za Valentinovo i cijelu 2022. godinu

Renomirana astrologinja Vesna Narat za čitatelje Mantra.hr portala tumači ljubavni horoskop za 2022. godinu za sve znakove zodijaka

OVAN

Pred vama je prekrasna godina koja vas sigurno neće razočarati svojim ljubavnim prilikama. Niste li zadovoljni brakom, smoći ćete snage izaći iz njega i s nekim drugim pronaći svoju sreću. Iskoristite naklonjeni ožujak, svibanj, lipanj i kolovoz – tada vam je Venera, planet zadužen za ljubav, najnaklonjenija. Ljetne ljubavi opstat će čak i ako je simpatija iz druge države. Oni koji su u dugim vezama svoju bi ljubav mogli okruniti brakom u rujnu, listopadu ili studenome. Valja napomenuti da je od svibnja do listopada Jupiter u vašem znaku pa će mnoge djevojke i žene postati majkama. Samci u tom razdoblju imaju prilike zaljubiti se kako već dugo nisu i napokon sresti nekog tko im u svemu odgovara, a vezani će uživati u pojačanoj nježnosti i bliskosti s partnerom.

14.2. Mjesec će na taj dan biti u Lavu pa je pred vama posebno lijepo i ugodno Valentinovo. Sjajno ćete se provesti s voljenom osobom, nepogrešivo odabrati poklon i iskreno razveseliti drugu stranu.

BIK

Nedorečeni ljubavni odnosi i tajne veze zakomplicirat će vam život sredinom godine. Mogli biste se zaljubiti u nekog zauzetog, tko vam ne može pružiti ono što trebate. No ovo je ipak vaša ljubavna godina. Imat ćete više prigoda za osjećajne užitke, flertove i poboljšanje svog odnosa s partnerom posebice u veljači te u lipnju kada je Venera u vašem znaku. Nije isključeno da u ljetnim mjesecima doživite ljubav koja će nadmašiti sva dosadašnja iskustva. Potkraj rujna, tijekom listopada i prve polovine prosinca nova poznanstva i simpatije rađat će se u susjedstvu i na vama dobro poznatim mjestima gdje se najčešće krećete. Vezani će tada kovati zajedničke planove, možda kupiti stan i preseliti se te tako započeti samostalni život.

14.2. Mjesec vam nije naklonjen pa ćete biti napeti i osjetljivi. Pazite da to ne primijeti partner, nemojte na njega prenositi negativne emocije. Potrudite te da ovaj poseban dan dočekate zajedno, najbolje uz omiljeni ručak vašeg partnera.

BLIZANCI

Samci, u lipnju i srpnju, kada će Venera biti u vašem znaku, moguća je velika ljubav. Sredinom godine imate Jupiterovu zaštitu pa su moguće avanture, ljubavni uzdasi, romanse, ali i ljubovanja na daljinu. Nije isključeno da vam se svidi stranac ili da je vaša nova simpatija netko tko živi u drugom gradu ili čak državi. Dobar Saturnov utjecaj cijele će godine štititi veze i brakove od neslaganja i prekida. Jedini problem može biti oko odgoja djece pa se nastojte usuglasiti. Zimski mjeseci donose poznanstvo koje će odlikovati veća razlika u godinama, ali tome ne biste trebali pridavati važnost. Venerin pozitivan utjecaj u travnju i svibnju omogućit će da ostvarite maštanja. Jedan odnos u studenome prijeći će prijateljske okvire i pretvoriti se u ljubavni.

14.2. Naklonjeni Mjesec u Lavu dignut će vam raspoloženje pa ćete cijelu večer voljenu osobu zabavljati vicevima i raznim dosjetkama. Nećete pogriješiti ako partnera izvedete negdje van, najbolje u restoran na večeru.
RAK

Zbog povoljnog Jupiterovog utjecaja, birat ćete odgovorne i zrele pojedince za ljubavnu vezu. Neće vas zanimati površni i neozbiljni flertovi jer za to nećete imati strpljenja. Travanj, lipanj i srpanj otvaraju prigodu za nov romantičan početak, no u pravi osjećajni zanos ‘bacit’ će vas ljetni mjeseci kada ćete uz Venerinu potporu doživjeti nove strasti. U posljednja četiri mjeseca godine zauzdajte sitničavost i kriticizam prema obitelji. Bit ćete teški svom partneru koji će morati trpjeti vaše često neujednačeno ponašanje. No pozitivno djelovanje ostalih planeta pokazuje da će sve te krize biti prolazne, pa i poučne jer će pročistiti ljubavne odnose od svih nejasnoća. Mnogi će prijateljski odnosi u listopadu i studenome prijeći u ljubavne, a bogat društveni život donijeti obećavajuća poznanstva.

14.2. Osjećat ćete se veseli i biti punoj formi pa ćete pošto–poto htjeti voljenoga iznenaditi nekim poklonom. Bit ćete široke ruke u darivanju pa ćete drugu stranu iznenaditi darom i nepogrešivo pogoditi njegov ukus.

LAV

Živi li vaš partner u drugom gradu ili inozemstvu, ljubav neće priznavati ograničenja. Bit ćete spremni napustiti svoj grad i otisnuti se u zagrljaj voljene osobe. Već vas svibanj uvodi u dane romantike koje će najviše osjetiti oni koji su u vezi ili braku – ljubav će biti svugdje u zraku! Taj trend nastavlja se i ljetnih mjeseci, osobito u kolovozu kada će Venera biti u vašem znaku. Tada biste se mogli jako zaljubiti, isto kao i tijekom posebno naklonjenog rujna. Oni koji su u vezama, osjetit će poriv za smirenjem pa neće čuditi ako vam zazvone svadbena zvona. Pripazite na krizno osjećajno razdoblje u listopadu i studenome. No već vas naklonjeni prosinac vraća u osjećajnu ravnotežu pa ćete biti bliskiji s voljenom osobom, a samci će upoznati srodnu dušu.

14.2. Mjesec će se danas nalaziti u vašem znaku pa je dobar provod zajamčen. Bit ćete romantični pa će takav biti i vaš poklon za voljenu osobu. I sami ćete biti lijepo darivani, a zajedničku večeru zaokružiti kakvim finim vinom.

DJEVICA

Veljača, svibanj i srpanj pokazat će vam svu prednost života u dvoje – vaš će brak biti stabilan i pun obostrane ljubavi. Pojave li se u srpnju, ožujku i travnju trzavice i bračne svađe, uspješno ćete ih prevladati. Druga polovina godine vaše je vrijeme za ljubav – poznanstva sklopljena preko interneta ili na putovanjima, bit će sudbonosne za mnoge Djevice – zaljubit ćete se u stranca ili nekog tko će vas zavesti inteligencijom. Cijelo ljeto će vas uljuljkati u ružičaste oblake sreće. U drugoj polovini godine zajedno s partnerom, bilo u braku ili vezi, razmatrat ćete uređenje kuće ili stana, a neki će se parovi osamostaliti i krenuti u podstanarski život. Samci će ove godine, a posebno u listopadu, upoznati financijski stabilnu osobu koja će im ulijevati sigurnost.

14.2. Bit ćete loše volje, usmjereni na sebe i trebat će vam mir i tišina. Najbolje je da Valentinovo provedete što intimnije, najbolje kod vas na večeri. Upotpunite ozračje lijepim crvenim svijećama, to će opustiti jednako vas i drugu stranu.
VAGA

Povoljno aspektirani Saturn učvrstit će vaše osjećajne spone s partnerom pa ćete s ljubavnim zbivanjima biti iznimno zadovoljni. Nakon peripetija s partnerom u siječnju i veljači, već u ožujku i travnju dolazi do smirivanje situacije. Tijekom svibnja pazite da se ne zaplete u odnos sa zauzetom osobom. Oni koji su sami i željni novih ljubavnih iskustava, uživat će u vatrenom ljetu, a u listopadu zaljubljiva Venera bit će u vašem znaku. Tada je moguća velika ljubav i zaljubljenost s privlačnom i zanimljivom osobom. Nove ljubavi cvast će i tijekom listopada i studenoga, kada će mnogi slobodni zaboraviti na dane samoće. Sredina godine općenito će biti značajna za sve koji su u vezama. Tada će Jupiter prolaziti vašim poljem braka pa se nemojte začuditi ako vas partner zaprosi i iskaže ozbiljnu namjeru da ostatak života provede upravo u vašem zagrljaju.

14.2. Na ovaj dan Mjesec će biti u vašem 11. polju, koje predstavlja druženje i zabavu. Bilo bi dobro ako možete organizirati izlazak s još jednim ljubavnim parom jer ćete se u četvero sjajno

ŠKORPION

Sve u vašem osjećajnom životu kreće nabolje. To prije svega možete zahvaliti Jupiteru koji će biti u vašem petom polju, zaduženom za ljubav. Iako će vas u ožujku i lipnju moriti ljubomora pa su moguće bračne svađe, sve će na kraju bezbolno završiti. Samci, mogli biste se zaljubiti kako već dugo niste osobito tijekom veljače, travnja te listopada. Ni ljeto vas neće ostaviti bez ljubavnih prilika pa biste se s odmora mogli vratiti ozarena lica. Manja ljubavna kriza tijekom listopada mogla bi vas dosta uznemiriti jer ćete posumnjati u partnerovu vjernost. No kada malo realnije sagledate stvari, shvatit ćete da ste se stjecajem okolnosti malo udaljili od voljenog. Studeni i prosinac vode vas u ljubavne vrtloge s nekim jako privlačnim, a veze i brakovi će se učvrstiti – osjetit ćete se sigurno u partnerovom zagrljaju.

14.2. Mučit će vas razne brige pa pazite da poslovne preokupacije i probleme ne dominiraju ovim danom zaljubljenih. Pokušajte se opustiti i na vrijeme kupiti dar voljenoj osobi, kako biste izbjegli kupnju u posljednji trenutak.
STRIJELAC

Već u ožujku su mogući novi ljubavni počeci na mjestima gdje se najviše krećete. Osoba koju ćete upoznati bit će vješta na riječima i vrlo šarmantna. Novih ljubavnih prilika bit će i u svibnju, no vezani i u braku će se drugoj polovini godine često svađati s partnerom. No te će svađe biti konstruktivne i unaprijedi vaš brak, dok će neke loše veze puknuti. To vas ne bi smjelo baciti u očaj jer ova godina je na ljubavnom planu puna potencijala. Ljeto vam donosi priliku za novu, posebnu ljubav, a Jupiter će vas od svibnja do listopada zasigurno spojiti sa srodnom dušom. Bit će to netko tko će vas osvojiti svojom životnom filozofijom i zrelošću. U prosincu je Venera u vašem znaku pa to može biti mjesec zaruka, vjenčanja, dolaska prinove i sloge u brakovima i vezama.

14.2. Vama Mjesec pada u 9. polje koje ima veze s inozemstvom pa nećete pogriješiti ako s voljenim taj dan negdje otputujete jer će vam goditi promjena okoline. Ako se mučite oko izbora dara, svom voljenom poklonite kakvu dobru knjigu.

JARAC

Ovo će biti dobra godina za raščišćavanje problematičnih ljubavnih odnosa, za što su idealni veljača i ožujak. Također, bit će vam važno da partner prihvati vašu potrebu za trenucima mira, samostalnih izlazaka i dijela slobode, a vi ćete, znati bolje ugoditi sami sebi nego voljenoj osobi. Ako ste sami, dotični mjeseci mogu vas uvesti u pravu ljubavnu priču sa sretnim završetkom. Bez ljubavnih prilika nećete ostati ni tijekom lipnja, rujna, listopada i studenoga, kada biste mogli upoznati osobu koja će se po svemu razlikovati od vaših bivših partnera. Za razliku od napetog srpnja kada ćete se češće posvađati s partnerom, stabilizaciju vam donose ostali mjeseci u drugom dijelu godine u kojem će padati riječi pomirenja. U prosincu će Venera biti u vašem znaku pa ni samci neće ostati bez prilika za vezu.

14.2. Bit ćete pod stresom i u žurbi pa pazite da se stignete organizirati za ovu ljubavnu večer. Povedite prijateljicu da vam pomogne izabrati dar za voljenog, možda će biti objektivnija nego vi. Večer provedite u restoranu uz dobru kapljicu.

VODENJAK

Saturn u vašem znaku kroz cijelu godinu pojačava bračne napetosti. Uzrok mogu biti stambeni i financijski problemi te zategnut odnos s partnerovim roditeljima. Mnogo toga počet ćete rješavati na svoju ruku, osamostaliti se, odseliti i s voljenim početi ispočetka. U ožujku i svibnju zaljubljenima će zazvoniti svadbena zvona. Ljeto će biti posebno burno i strastveno za vezane Vodenjake, koji bi mogli planirati brak ili zajednički život. Ako u rujnu negdje ljetujete ili putujete, poznanstvo je moguće u drugoj sredini ili gradu. Posjećujete li društvene mreže i često ste na internetu, nije isključeno da svoju srodnu dušu upoznate i na taj način. I jesen nudi nove prilike pa biste se u listopadu ili studenome itekako mogli zaljubiti. Tomu u prilog ide i pozitivni Mars koji će od kolovoza do prosinca boraviti u vašem polju ljubavnih odnosa. Očekuje vas velika ljubav ili trudnoća.

14.2. Danas ćete imati mnogo obaveza, što će vas smetati pa neke dogovore prebacite za neki drugi dan. Odgovarat će vam frekventna mjesta pa voljenu osobu iznenadite odlaskom u kino ili restoran. Pritom ne zaboravite na buket crvenih ruža.

RIBE

Ljubavna situacija će biti obećavajuća u prvoj polovini veljače te u travnju i lipnju. Zbog povoljnog Jupiterovog utjecaja u vašem znaku, imat ćete prigodu uvesti više mira i reda u bračne odnose, a oni koji su u vezama, mogli bi se odlučiti za brak. Prelaskom Jupitera iz vašeg znaka u znak Ovna od svibnja do listopada, spoznat ćete vrijednosti obiteljskog života. Mogli biste se odseliti u prostraniji stan ili razmatrati mogućnost kupnje, nadogradnje kuće ili vikendice. Potkraj rujna te u prvoj polovini listopada mogla bi vas osvojiti osoba neupitna šarma. Neki će svoju novu simpatiju upoznati na radnom mjestu – možda će to biti novi kolega ili privlačna stranka, koja će sitnim darovima i pažnjom iskazivati koliko joj se sviđate. Bračni sklad i lijepi ljubavni trenuci u vezama bit će odlike i studenoga i prosinca, kada bi se samci mogli naći u nečijem zagrljaju, a vezani kovati zajedničke planove.

14.2. Imat ćete puno posla pa se čak može dogoditi da ostanete prekovremeno raditi. No sve ćete stići i lijepo se odjenuti te kupiti dar za voljenu osobu. Ako ste u nekog zaljubljeni, danas je sjajan dan da malim darom date toj osobi do znanja što osjećate prema njoj.